Homepagina » Mens en Dier » “Mensen worden misleid over orgaandonatie”
"Mensen worden misleid over orgaandonatie"

“Mensen worden misleid over orgaandonatie”

In de donorweek van zondag 12 tot en met zondag 19 oktober proberen getransplanteerden, bekende Nederlanders, bedrijven en ziekenhuizen zoveel mogelijk donors te werven. Orgaandonatie wordt steeds gewoner in Nederland. Er staan al bijna 5,8 miljoen mensen geregistreerd in het Donorregister.

Hoe zit het met die andere kant? De werkelijkheid is vaak minder rooskleurig. Vlak voor de donorweek brengt Ineke Koedam haar boek Een andere kijk op orgaandonatie uit. Orgaandonatie wordt veelal bekeken vanuit de medische of emotionele kant. Als we uitgaan van een holistisch mensbeeld, zou orgaandonatie wel eens diep in kunnen grijpen in het stervensproces. In haar boek laat Koedam vertegenwoordigers uit diverse beroepsgroepen aan het woord die iets over de immateriële kant van het mens-zijn en sterven kunnen zeggen, waaronder Willem Glaudemans en Pim van Lommel.

Aangezien het huidige wetenschappelijke paradigma is verenigd tot wat waarneembaar en verklaarbaar is, blijven de immateriële aspecten van orgaandonatie in de reguliere media doorgaans buiten beeld, aldus Koedam.

Ger Lodewick kreeg rond 1996 in de gaten dat hij slecht op de hoogte was van wat orgaandonatie precies inhoudt. Hij besefte dat de overheid en verschillende organisaties essentiële informatie achterhouden. In zijn boek Wat je over orgaandonatie zou moeten weten trekt Lodewick van leer tegen medisch specialisten.

“Hoewel een zogenaamde post-mortale donor doodverklaard wordt, is geen enkele donor dood,” zegt hij. “Hij of zij wordt gedood op de operatietafel. ‘Hersendood’ is als term een verzinsel om organen uit levende mensen te halen en zo orgaandonatie mogelijk te maken. Uit een echt stoffelijk overschot haal je dode organen en die kun je niet meer transplanteren. De overheid heeft de plicht volledige openheid van zaken te geven en geen propaganda te maken. Een donor is een stervend mens dat geen stervensproces wordt gegund.”

Ook medisch specialisten hebben zo hun twijfels over orgaandonatie. Enkele jaren geleden weigerde de Britse hartspecialist dr. David Evans nog langer mee te werken aan harttransplantaties. Andere specialisten volgden zijn voorbeeld. In Nederland zijn inmiddels operatieassistenten die niet meer aan donoroperaties willen meewerken.

De specialisten stelden op basis van hun ervaring dat een hersendood verklaarde donor niet dood is. De Braziliaanse neuroloog dr. Cicero Coimbra bracht bijvoorbeeld hersendood verklaarde patiënten weer bij bewustzijn.

Renate Greinert (71) verloor haar 15-jarige zoon zo’n 30 jaar geleden na een verkeersongeval. Of was de orgaanuitname na het ongeluk verantwoordelijk voor de dood van de jongen? Jaren later ontdekte Greinert dat haar zoon tijdens de chirurgische ingreep niet hersendood was.

“Als orgaandonatie een blijk van naastenliefde is, waarom wordt diezelfde naastenliefde de stervende donor dan ontzegd?” vraagt ze zich af in haar boek Ongestoord sterven. Greinert beschuldigt de transplantatiegeneeskunde ervan de donor tot een recycleobject te reduceren. Ze gaat zelfs nog een stapje verder: orgaanuitname is volgens haar een vorm van kannibalisme.Vind je dit belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

56 reacties

 1. Je zal maar een nier nodig hebben, of een lever. Dan denk je heel anders.

  8 likes
  • @Jan Willem

   Het antwoord op jouw reactie is dan simpel; wie geen donor is komt zelf niet in aanmerking voor een orgaantransplantatie. Ik ben net als de hoogstaande leden binnen de oranjes geen donor en hoef of wil ook geen orgaan van een ander of wildvreemd persoon. Vraag me af of de hoogstaande leden daar ook zo over denken, maar goed, daar mogen de discussies niet over gaan in de wereld van het ‘gewone volk’.

   Gun iedereen zijn visie en kijk op het leven en moet elk mens voor zichzelf uitmaken wat hij of zij wel of niet wil met zijn lijf zolang je een ander daarmee maar niet lastig valt (NAP).
   Als het tijd is om te gaan en mijn organen stoppen ermee dan vertrek ik zoals de natuur dat heeft bedacht. Maar goed, de nuances liggen in het verdriet van bijvoorbeeld een kind dat gered kan worden en hoever moet je dan gaan? Dat zijn gewetensvragen die moeilijk zijn te beantwoorden door groep mensen dan wel door een persoon die het aangaat of die zich voelt geroepen donor te zijn.

   Misschien is de wetenschap in dit geval nog te experimenteel of te ver doorgeschoten met orgaan transplantaties en zou het wellicht beter zijn om te kijken of het mogelijk is andere wegen te bewandelen. Ik begrijp dat dit niet zomaar binnen handbereik ligt, maar misschien moeten orgaandonaties juist niet gebeuren om er voor te zorgen dat er dan daardoor iets anders wordt bedacht.

   Verder zal ik het niet in mijn hoofd halen om mij als donor beschikbaar te stellen, want niemand kan mij garanderen dat als ik kantje-boord lig en misschien nog een redelijke kans maak om te overleven de artsen niet eerder geneigd zijn mij te laten gaan, omdat er nog wat valt te halen en men mijn lichaam kan leeg halen om anderen te redden.

   50 likes
  • hier wil ik wel even op in gaan…
   wacht even…hoe komt die nier ziek, die lever?
   Ha…is dat wellicht niet door eigen toedoen, en…anders karmisch?
   Geen oordeel, maar weet… op zich heeft de mens drie dagen nodig, de ziel dus. om los te komen van het stoffelijk lichaam… dus als er organen uit je geplukt worden…dan voel je dat, weet je dat….ZIE je dat…daarbij…energetisch….
   past dat wel, voor die ander? Ik zal je zeggen uit ervaring vanuit het eeuwig leven, neen dit kan niet… absoluut niet…..ethisch niet verantwoord…absoluut niet….niet God’s willen…. stilte…….

   20 likes
   • Dit zijn de betere theorieën hoor…… Dus als een persoon overlijd aan een ziekte, die niet direct door eigen toedoen was schrijven we het gelijk toe aan karma.
    Dit lijkt me nogal matig een matige werking van karma, aangezien het de kinderen en partner van die persoon ook treft. Dit lijkt me niet logisch als je wil spreken van individuele lading.

    2 likes
  • Inderdaad. Ik ben geregistreerd als donor en al zou het na mijn dood allemaal misgaan met de organen, dan zal me dat toch weinig kunnen boeien. Ik heb een collega met een donornier en die wordt boos om mensen als Lodwick en Koedam. En terecht.

   Wederom is hier sprake van een “orgaandonor-oppositie” met een religieuze achtergrond. Die keuren goed dat als er eentje onvermijdelijk moet sterven, de ander niet kan doorleven door deze uit principe (en beargumenteerd door onbewezen onzinstellingen) een orgaan te onthouden. Fijne gedachte…

   10 likes
   • Waarom zou je een wildvreemde je organen gunnen na de dood. Misschien kun je die persoon niet luchten of zien. En waarom mag je niet zelf wel organen willen als je ziek wordt zonder zelf donor te zijn ? Ik ben geen donor maar wil als er iets gebeurt wel een orgaan of in ieder geval de keuze ja of nee want ik ben lekker egoistisch. En ik heb ook lekker geen zin om me vast te laten praten zo van
    “als jij geen donor wil wezen mag je ook geen orgaan van een ander”.

    Hee mensen ik durf nog gewoon mezelf te zijn en niet een of andere opgelegde mening te hebben.

    7 likes
    • Als ik dood ben, zal ik er niet wakker van liggen (haha).
     Ik heb eigenlijk helemaal geen hekel aan bepaalde mensen, echt niet. Genoeg mensen waar ik helemaal niets mee heb, maar iemand haten of iets misgunnen: nee.

     Er is in Nederland overigens geen wetgeving die zegt dat je zelf donor moet zijn om een donororgaan te ontvangen. Er zijn wel partijen die dat wel eens hebben geroepen, maar dat zal er juridisch nooit doorheen komen, in strijd met mensenrechten e.d.

     Het is je goed recht om geen donor te (willen) zijn. Het is je goed recht om een donororgaan te ontvangen als je dat nodig hebt. Als het zo zou uitkomen, dan gun ik jou de mijne.

     Het is ook je goed recht om ooit op je besluit van nu terug te komen. Of niet. Het zal me eigenlijk niet zo veel kunnen schelen waar jij voor kiest. Maar respecteer de keuze van mensen die wel donor willen zijn en ga niet mee in deze dubieuze lobby, die vanuit religieuze motieven is opgestart. Iedereen mag zijn eigen keuzes maken en als je andermans keuze als deze afkeurt heb je nog wel een les te leren vind ik.

     4 likes
     • Stel ik zou een orgaan nodig hebben. Bijvoorbeeld een nier of zo en ik kreeg het van u dan geef ik uw famiilie geld. Ik heb niet veel geld maar geef een flink deel van dat beetje geld wat ik heb uit dankbaarheid.

      0 likes
   • Ja, fijne gedachte toch? Vooral de onbewezen stelling dat hersendood (juridisch uitgevonden term) hetzelfde is als dood. Religieuze achtergrond is onzin, simpel objectief nadenken i.p.v. de massa volgen.

    0 likes
  • Het blijft misleiding, hoe je het ook wendt of keert…

   10 likes
  • Ja, dat is zo menselijk, zodra een mens iets nodig heeft dan gaan alle principes ineens opzij.
   Dan denkt men niet meer aan het maatschappelijk belang of de rechten van een ander, dan denkt men nog alleen maar ikke, ikke en de rest kan stikke ! Een ander woord daarvoor is: HYPOCRIET !!

   7 likes
  • U speelt een flauw psychologisch spelletje het heet “schuldgevoel aanpraten”.

   5 likes
 2. Ik ben 30 jaar zgn. donor geweest maar heb het 2 jaar geleden ingetrokken ! Ben het er niet meer mee eens ! Heb teveel gelezen en gehoord ! Maar ik geef niets meer maar wil ook zelf niets van een ander dus….. Bewuste keuze ! Als je tijd gekomen is dan moet gewoon maar gaan ….het is niet anders !

  41 likes
  • Hoi pietje ik ben zelf ook orgaandonor, kun je mij vertellen hoe en waar je dit weer in kan trekken ? k heb het gegoogled maar kan het helaas nergens vinden.

   0 likes
   • Scarlatti Bombatti

    @pascal
    Door naar het gemeentehuis te gaan en te zeggen dat je je wil registreren als NIET-donor en dan krijg je dat op papier, gestempeld en wel overhandigd en vraag expliciet ook om UIT het donor register geschrapt te worden. Ik hoop je hiermee te hebben geholpen op je vraag

    Buiten dat vraag ik me af of sommige mensen wel alles hebben bekeken en beluisterd wàt er hier geopenbaard is… die organen worden uit een lévend mens gehaald en die sterft pas op de operatie tafel nàdat het hart is verwijderd… tot dan is het pure horror voor de patiënt die àlles voelt maar NIETS meer kan doen…
    bij mijn man zijn zijn organen tégen onze wil weggehaald, stiekem en vlug, terwijl wij van niets wisten en het interesseert die artsen geen snàrs!
    Ik heb gelijk een niet-donar registratie laten optekenen bij de gemeente en ik WIL ook NIETS van iemand anders. IK wil niet hebben dat iemand màchteloos nog meer lijden moet terwijl die persoon wellicht gerèd kon worden.

    6 likes
   • Ga naar orgaandonatie nee. Log in met je digid en vul in NEE. Vervolgens bevestigen.

    0 likes
 3. Ik werk op een OK in nederland en als er een orgaan donatie plaats vindt krijg ik kippevel want het gaat zonder narcose en de mensen die het doen zeggen dan tegen de patient (donor) U gaat nu slapen alles gaat goed ! Ik kan daar niets mee ! Sorry Erg eng en niet menselijk ! Ze leven nog wie weet wat ze nog begrijpen ????? Dat weet niemand !!! Wie weet hoe bewust zo een patient nog is ???? Dat weten we niet daaarom voor mij is het eng ! Onduidelijk en niet menselijk ! Daarom ik geef niets en wil niets !

  25 likes
  • Ik heb vorige week een boek (uit)-gelezen geschreven door Elisabeth Wellendorf.
   Ik vond het een aangrijpend boek!
   Ik zou willen dan velen het lezen!
   Opmerkelijk is wat zij zegt bij een vraag van iemand die wacht op hart en longen;
   Wat zou jij doen als je kinderen een orgaan nodig zouden hebben. De schrijfster antwoordt, nooit!, nooit!!
   Elisabeth Wellendorf heeft jarenlang jonge mensen begeleidt, (psychotherapeutisch) met hun vragen en levensvragen. Zeer aangrijpend waar iemand doorheen gaat die een vervangend orgaan wil .

   Ik zeg bij deze dat ik geen donor ben, noch een orgaan zou willen ontvangen.

   Dus op de opmerking; hierboven ergens ‘je zal maar een nier nodig hebben’. Als je orgaan op is. Lever of nier, dan is die op. En op =op. dan moet je vooruit kijken naar wat dan komen gaat als de gevolgen daarvan. Als jij individueel bent, dan zijn je organen dat ook. En dus niet uitwisselbaar. De ontvanger moet ten kosten van zijn eigen lichaam ten behoeve van een nieuw orgaan zijn immuun systeem plat leggen. dus vatbaarheid voor alledaagse ziektes is een verschrikking. Bv. een verkoudheid al kan desastreus zijn. LEES DIT BOEK. het is verhelderend op zijn minst.
   Een mens is niet een vat vol organen of is opgebouwd uit een aantal onderdelen die toevallig samenwerken.. Een mens is een levend wezen geheel en al individueel, fysiek en psychisch.

   13 likes
  • Dag Pietje,
   In het boek van Elisabeth Wellendorf staat dat de donoren wel onder narcose gaan.
   Iemand die zogenaamd hersendood is leeft nog!
   M.a.w. Ik en vitaal lichaam en bewustzijn zijn nog verbonden met het lichaam.
   anders zou het lichaam uiteenvallen.
   Dus narcose lijkt mij noodzakelijk. anders zal al het snijwerk, (marteling), gevoeld worden terwijl de donor machteloos ligt.
   Het moet voor verpleegkundigen die hersendode patienten verplegen een heel zware taak zijn.
   Ik ben zelf verpleegkundige. Ik wens ieder die betrokken is bij dit donorwerk dat eigenlijk niet moeten bestaan een heldere gedachtengang over waar zij mee bezig zijn.

   5 likes
 4. Dan wordt je het ziekenhuis binnen gereden met een aanzienlijk aantal verwondingen met een donorcodicil op zak en dan zeggen de medici: “hé, dat is een mooi slopertje” en vervolgens bepalen ze voor jou, dat je geen kans krijgt.
  Bovendien, als iemand een donororgaan krijgt, dan krijgt hij ook genetische eigenschappen en karaktertrekken van de overledene geïmplanteerd en dat kan verkeerd uitpakken. Na zo’n operatie kun je heel anders gaan reageren, dan je normale reactie. “We kennen hem niet weer.” “Hij is zichzelf niet meer na de operatie.”

  12 likes
  • of ze halen je leeg en zeggen,sorry maar hij heeft het niet gehaald.
   dit zijn allemaal ideeen van de satanische elite,net zoals slavernij,big farma,oorlog,mensenjacht enz.

   stay human and fight for freedom.

   fff

   13 likes
 5. Ik heb dit zelf aan de hand gehad met mijn schoonvader in dec 2012 – hij werd na 18x te zijn gedefibrilleerd na 2.5 uur doodverklaard. Toen ik met mijn vrouw in het ziekenhuis aankwam was hij net doodverklaard en werden we door het hele traumateam gecondoleerd.

  In een flits ‘zag’ ik dat hij helemaal niet dood was en liep direct de traumakamer uit om verder te ‘zien’ en ‘voelen’. Ik zag en wist dat hij weer helemaal terug zou komen.

  Chef de clinic, de cardiologen, verplegers, neurologen etc heb ik direct verteld dat hij niet was overleden – er was geen hartslag meer, ECG was nul en ook de EEG vertoonde geen enkele bron van leven. Deze mensen heb ik in een grote bijeenkomst verteld hoe e.e.a. zit met bewustzijn. Aan de neuroloog vroeg ik tijdens deze bijeenkomst:”Hoeveel weet u van de hersenen af? – 5-10-%?”Ja antwoordde hij – zoiets zal het wel zijn – Ik zei toen: “En laat ik nou van die overige 90-95% alles weten” Hij begon te stotteren en viel bijna van z’n stoel en wat anderen zaten fnuikend te lachen …

  Lees hier het hele verhaal – het verhaal is het gehele ziekenhuis doorgegaan en diverse dagbladen stonden op de stoep vanwege een tip van een zuster/verpleger die altijd anoniem is gebleven (begrijpelijk). Ook heb ik met Pim van Lommel vanaf dag 1 contact gehouden over het verloop.

  http://www.wanttoknow.nl/inspiratie/over-mijn-schoonvader-die-terugkwam/

  20 likes
  • Hi Marco,
   Prachtige ervaring. Ik heb het gelezen.
   Vraag me af: jullie gaven toestemming voor orgaan donatie. Toch is het niet gebeurt. Geeft mij de indruk dat de artsen zeer integer handelden en niet direct al organen uitsnijden.
   Of hebben jullie dat met man en macht moeten tegenhouden?

   Ik denk dat dit het vraagstuk is waar de meeste mensen mee zitten.
   Je wilt niet dat men “te vroeg” begint te snijden. Wanneer is dood echt dood?
   Wat mij betreft mag alles hergebruikt, onderzocht en mee “gespeeld” worden ten bate vd wetenschap….maar wel NA mijn dood.

   4 likes
 6. Om deze reden ben ik geen donor en zal er nooit een worden.

  21 likes
 7. we worden met ALLES misleid.

  @Jan Willem,

  als het jouw tijd is om te gaan,is het jouw tijd om te gaan.
  en daarbij wil je niets weten over de zwarte markt in organen.
  hierbij worden bv.kinderen ontvoerd en bestolen van hun organen.
  zou je die willen hebben voor jouw kind?

  waarschijnlijk schrijf je nee,maar bedoel je ja.

  en dat is waarom het zo mis is in de wereld.
  hebzucht en materialisme…totally mind controlled.

  oh wacht een nieuwe google app.
  hup gauw installeren en dan SS npo nieuws kijken.
  de mens krijgt wat ie verdient.

  kun je niet off grid leven?…..GOOD LUCK.

  fff

  11 likes
  • Hi vladi,
   “en dat is waarom het zo mis is in de wereld.
   hebzucht en materialisme…totally mind controlled.

   oh wacht een nieuwe google app.
   hup gauw installeren en dan SS npo nieuws kijken.”

   Dat jij zo in elkaar zit wil niet zeggen dat iedereen zo is hoor! Er zijn vele vele prachtige mensen die hele mooie dingen doen. Mensen zijn over het algemeen goedgeefs ipv hebzuchtig. Moet je bijv s kijken hoeveel er opgehaald wordt aan donaties na een ramp!
   Ook jij kunt veranderen als je dat wilt, moet je helemaal zelf weten.
   Hartelijke groet,

   3 likes
 8. Nee deze Willie is niet die op 9 oktober 2014 18:36 at 18:36, maar een andere Willie!!!!!
  Mijn mening is dat een ieder dat voor zichzelf moet uitmaken, gelovig of niet gelovig; flauw om dat weer aan te halen, je kunt het ook ethisch bekijken en het is persoonlijk. Ik ben geen donor en wel om de redenen die ook densie al aangaf. Zelf ben ik ervan overtuigd dat ons lichaam een intelligentie bezit evenals herinneringen opgeslagen in de cellen, dus ook in de organen en zeer particulier zijn. Er zijn verslagen van patiënten die na een harttransplantatie vreemde gedachtengangen kregen, persoonlijkheidsveranderingen ondergingen en gedragsveranderingen gingen vertonen, google er maar op los (wordt zoveel mogelijk verdonkeremaand natuurlijk). De medische wereld/wetenschap benadert bijna alles uitsluitend mechanisch/materialistisch, wat weten ze van de ziel, van de geest etc.? We hebben zeven voertuigen en ons lichaam is daar een van en na de dood zijn die ijlere voertuigen nog niet vervluchtigd of dood zo je wil en dat gaat in drie dagen na de dood, dus een hachelijke zaak organen uit een (n.b. ook nog levend) lichaam te halen. Verder weet ik ook van een zeer goede vriend van mij, een High Care-verpleegkundige dat steeds meer verplegend personeel ook ethische problemen en dientengevolge stress hebben door de praktijken annex met orgaantransplantatie. Verder vergis je niet, het is ook pure handel waarbij maffiapraktijken niet geschuwd worden. “Leven” houdt risico in en niets is zeker. Als je hier leeft zul je ook moeten ervaren dat er hier dood is; sterf voordat je sterft is het adagio.En HET LEVEN houdt niet op. Eer je hier geboren werd was je al en je zal altijd zijn. Laat de natuur zijn beloop en grijp niet in want wij zijn zo ontzettend onwetend van de geheimen van het AL!

  13 likes
 9. Laatst hoorde ik op Tv een verhaal van een vrouw die een orgaan had gekregen waarbij het goed was gegaan. Deze vrouw had het nog niet aangedurfd om naar de familie van de donor te gaan om te bedanken. Ik zeg keihard dat ze te krenterig is om die familie een flink bedrag te geven want dat is wel het minste wat ze kan doen. Zullen de moralistische mensen wel zeggen van och jee maakt dat dan gelukkig geld. Nou antwoord ik dan dat de familie dan in ieder geval er iets leuks voor kan doen als herdenking aan de overleden donor die in het verkeer omgekomen was (een hele mooie vakantie of zo).
  Helaas verschool deze mevrouw zich achter haar eigen schijnheilligheid.

  3 likes
  • Dat is JOUW interpretatie, bewijs jij maar eens dat dit werkelijk zo is..
   Het is jouw eigen krenterigheid die je op die vrouw projecteert, wedden?
   Waarom zou die vrouw in godsnaam geld moeten betalen?
   Heeft zij dat verkeersongeluk veroorzaakt?

   4 likes
   • Oh ja dat vul jij voor mij in. Ik zou 10.000 euro aan de familie geven en dat is voor mij heel heel veel geld. Dus mensen die het voor mij invullen die lust ik rauw met hun babbels.

    3 likes
    • Ik persoonlijk zou het beschamend vinden als iemand mij geld zou bieden voor een orgaan.
     Geen bedrag is hoog genoeg. Dankbaarheid kan het beste geuit door een fijn leven te leven dankzij dat orgaan.
     Een dankwoord misschien., maar misschien ook niet.

     Je ziet, mensen denken verschillend. Dat maakt niemand beter of slechter dan de ander.
     Het maakt wel dat we niet kunnen oordelen over een ander.

     3 likes
  • Waarom zou ze geld moeten geven, moet orgaandonatie om geld gaan of dat je nog iets voor een ander wilt betekenen na je dood?

   Zelf kies ik voor het laatste!

   De eerste optie is meer iets voor bankiers en dergelijke maar die hebben al teveel schade aangericht en het lijkt mij dat we dat niet meer moeten willen.

   0 likes
 10. Een ander aspect van orgaandonatie waar je eigenlijk nooit iemand over hoort. Het speelt namelijk veelal de degeneratie vd mensheid in de hand. Neem nu mensen die met een hartafwijking geboren worden. De natuur zegt dan jammer maar helaas en dat “zielrijtuig” sterft. Maar tegenwoordig krijgen dat soort mensen tig operaties tot uiteindelijk een harttransplantatie hebben vervolgens kinderen en hoppa weer een generatie erbij met genen die eigenlijk volgens moeder natuur niet doorgegeven hadden mogen worden.

  Die degeneratie omvat natuurlijk meer dan enkel orgaan transplantaties maar het draagt wel stevig eraan bij.

  7 likes
  • Hemel…besef je wel wat je zegt hier?
   Iedereen met een aangeboren afwijking moet doodgaan en mag geen kinderen krijgen….dat is jouw stelling?
   Dit leidt naar een pad van genenselectie en survival of The best.

   Bedenk je…als de natuur jou met een afwijking geboren laat worden en ook kinderen laat krijgen dan acht diezelfde natuur jou blijkbaar geschikt voor het doorgeven van genen.. (Zoals bijv. Zwakzinnigheid)

   Wie o wie mag daar een oordeel over vellen?
   Wat mij betreft alleen diegene die het aangaat en niemand anders!

   1 likes
  • Op deze manier denken en beredeneren is OOK een voorbeeld van degeneratie

   1 likes
  • Eugenetica is al erg lang geleden gediskwalificeerd, wel een beetje jammer dat er nog mensen zijn die daar in blijven hangen.

   Stap eens de 21e eeuw binnen, 1936 is al lang voorbij.

   1 likes
 11. Je moet volgens mij nog leven als je op de tafel ligt.met alle gevolg voor de persoon als die onverwachts bijkomt.

  3 likes
  • Ieder in dat donorschap mag zijn of haar eigen keuze maken. Dat is duidelijk. Er wordt door deze propagandamedia nogal aangedrongen op de keuze om donor te worden van je organen na of tijdens je dood. Het is nogal pushie oftewel men dringt op aan om donor te worden en dat is FOUT ! Men zet allerlei psychologische truckjes in om je over te halen om (ook) orgaandonor te worden. Ik wordt er wat flauw van deze flauwe psygologische trucks om je over te halen om donor te worden

   VET BAH BAH BAH BEUH BEUH BAH BAH BAH !!!!

   4 likes
   • Deze wereld geeft ons op dit moment zoveel opgedrongen info dat wij de kans krijgen om goed wakker te worden en te blijven t.o.v. wat waar is of niet waar is voor je.
    Wordt wakker aan de wereld, daarvoor is deze geschapen.
    En kijk met die wakkerheid naar de spirituele kant in je leven, ook daar moet je wakker en helder zijn.

    2 likes
 12. Ik heb me altijd afgevraagd: als ze een heel schaap (Dolly) kunnen klonen waarom dan ook niet bijvoorbeeld organen? Dan is het probleem toch opgelost lijkt mij.

  8 likes
 13. Ik lees hier dat je als je hersendood bent er al in je gesneden kan worden. Maar als iemand hersendood is verklaard wordt op een gegeven moment de beademing gestopt. Daarna sterven de hersenen binnen 15 minuten. Zonder zuurstof geen leven. Denken dat je zonder levende hersenen nog bewustzijn hebt of pijn kan voelen is weigeren te accepterenn dat het leven eindig is.

  Ik hoop dat jullie nooit een grote operatie hoeven ondergaan:
  Zelfs bij volledige narcose leven de hersenen, maar ervaart de patient geen pijn totdat hij weer bijkomt.

  5 likes
 14. Het komt regelmatig voor dat de ‘hersendode’ donor een afweer reactie geeft wanneer men begint met uitnemen.
  Heel simpel gesteld: elke beweging van het lichaam vereist hersen-activiteit.

  Dit betekent dus, dat het begrip hersendood kennelijk niet goed is gedefinieerd, of dat dit kennelijk niet goed is te meten. (of, dat men in jou een goed lichaam ziet om te oogsten)

  Ergo: om alleen al deze reden zal ik mij niet beschikbaar stellen als donor.

  5 likes
 15. Ik heb laten registreren dat ik geen donor wil zijn. Vergeet dit dus niet te doen anders zullen nabestaanden alsnog worden overgehaald.

  4 likes
 16. Ik wil geen donor zijn, ga mijn organen zeker uitgeven aan een zieke elite royalty. Zij krijgen overal voorrang dus ook hier. Kijk maar naar rotschilds en rockefeller die David heeft al zijn 7e hart transplantatie gekregen waarom omdat hij het geld heeft om voorrang te krijgen op andere mensen die wel ziek zijn.

  4 likes
 17. De titel “mensen worden misleid” is stemming makerij.

  Ik voel me niet misleid. Er is geen horde artsen mij aan het misleiden om mijn organen te pakken te krijgen.
  Wat er wel aan de hand is, is dat we het niet zo goed weten. Dat er twijfel en discussie is over wat het betekent voor een donor.
  Dat is goed. Erover praten en nadenken en hopen dat we er meer van gaan begrijpen!
  Maar dat is heeeeeeel wat anders dan misleiding!

  3 likes
 18. Ik schrik behoorlijk van al deze reacties. Iemand die heel dicht bij mij staat heeft 9 jaar geleden een donornier gekregen. )overigens van een levende donor) maar ook een postmortale nier had hij graag willen hebben. Het gaat hem dankzij deze nier redelijk goed. Geen dialyse. Hij kan gewoon werken en er zijn voor anderen. Ik ben gestopt met lezen. Werd er naar van.

  3 likes
 19. Orgaandonatie is een nobel doel voor de gever die niet weet dat hij als een koopjesavond wordt berooid van organen terwijl hij nog makkelijk zelf te helpen is.
  Dit is het schrikbeeld die ik al sinds de donormafia is begonnen met zieltjes winnen heb.
  Ik ben dus een geregistreerde NEE.
  Net als de armoede,Aidslijders,Als patienten,kankerpatienten kan ik het niet helpen dat ze ziek zijn,laat staan dat ik de tank van de dikke benz van de directeur van dergelijke fondsen ga vullen met giften.
  Het is niet mijn schuld en ook niet mijn probleem,hoe lullig ik het ook vind.
  Dus piss off donor en fondsen mafia.
  Zegt meteen ook wat over de naïviteit/IQ van BN-ers die hieraan meedoen.

  Shit happens ,wen er maar aan

  3 likes
 20. Het is gelukkig nog goed geregeld. Dat je hier letterlijk toestemming voor moet geven.
  Wanneer word er besloten tot orgaan donatie?

  Voorbeeld:
  Je krijgt een zware auto ongeluk. En de kans van slagen van de zware operatie is procentueel klein.
  Word de keuze van de zware operatie dan beinvloed door je donatie keuze?

  Jan Willem?
  nee dan hoop je anders.
  Een ander is niet verantwoordelijk voor jouwn orgaan verlies.

  1 likes
 21. ben ik even blij dat ik niet aan die onzin heb toegegeven en gewoon die duffe oproep negeert heb

  1 likes
 22. Iedereen wil langer leven. Accepteerd maar de Dood, het is niet anders. De wet van de natuur is van de sterkste. Want als je blijft leven, dan corumpeert je je nakomelingen met je ziekte en dat is niet de bedoeling.

  1 likes
 23. Pascal er staat een adres en telefoonummer op je kaart die je bij je draagt tenminste dat was bij mij zo en dan meld je, je af ik heb daarna een brief gekregen dat ik afgemeld was ! Succes joh !

  Groetjes
  Pietje

  1 likes
 24. Ik noem dat plak en knipwerk.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

brees

BBC-presentatrice Anna Brees kan leugens en propaganda bij BBC niet meer verdragen en stapt op. Dit stoort haar nog het meest

De BBC, de Britse publieke omroep, is ...

zweedse

Dit Zweedse meisje is net zo oud als Greta Thunberg en heeft een belangrijke boodschap, maar niemand kent haar. De reden is bespottelijk

Izabella Nilsson Jarvandi is 16 jaar oud ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.