Homepagina » Mens en Dier » Gommers (nee, IC-capaciteit niet vergroten) ‘gefrustreerd’ dat IC-capaciteit niet vergroot is
gommers
Foto: Diederik Gommers (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Gommers (nee, IC-capaciteit niet vergroten) ‘gefrustreerd’ dat IC-capaciteit niet vergroot is

Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, is teleurgesteld dat het niet is gelukt om de IC-capaciteit in Nederland structureel te vergroten. In de podcast Virusfeiten zei hij: “Het is heel frustrerend. We zijn een jaar verder en er is geen bed extra geregeld.”

Volgens de IC-baas is er onvoldoende personeel. “Het opleiden van een verpleegkundige tot IC-verpleegkundige duurt 18 maanden. Maar ondertussen gaan er ook mensen met pensioen of stoppen met werken. De uitstroom is op dit moment net zo groot als de instroom,” zei hij.

De uitspraken van Gommers zijn opmerkelijk te noemen. Begin oktober vorig jaar kreeg hij namelijk de vraag of de IC-capaciteit drastisch vergroot moet worden. Toen antwoordde hij: “Nee, want er is niks zo erg dat als wij straks IC-bedden hebben en allerlei personeel opgeleid, en er geen patiënten zijn. Dan verveel je je dood. Dat hou je niet lang vol.”

Niks te doen

“Nu hebben we prachtig werk, dat hebben we aan heel Nederland mogen laten zien. We hebben ook echt heel mooi werk, maar het is alleen maar mooi – in ons geval – als er patiënten liggen. Niet als we niks te doen hebben,” aldus Gommers.

In die periode schreven de media dat de coronacijfers fors stegen. Er werden zelfs patiënten naar Duitsland gebracht omdat de IC’s overvol zouden liggen.

5 36 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
59 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 maanden geleden

Wat mij betreft mag hij zich ook verantwoorden voor het tribunaal.

Johan
Johan
Reactie op  ProAsfalt
2 maanden geleden

Ik snap het helemaal. Maar ik wil geen tribunaal, ik nu een verandering. Een tribunaal is wanneer het al geschiedt is. Dat moeten we voorkomen.

Ger
Ger
Reactie op  ProAsfalt
2 maanden geleden

Welk tribunaal? Een zeer ruime meerderheid is voor alle maatregelen

Eric
Eric
Reactie op  Ger
2 maanden geleden

Inderdaad,dat zal er over dit onderwerp nooit komen. Zolang de overheid , multinationals en banken de media beheersen, kan de overheid zich iedere uitspraak permitteren zonder gevolgen.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  ProAsfalt
2 maanden geleden

Welk tribunaal

Christina
Christina
2 maanden geleden

Komediant!!! Maar de miljarden naar het zuiden van de EU doorsluizen kon wel!! Er zou genoeg geld voor geweest zijn!!!

Rick
Rick
2 maanden geleden

onbekwaambetekenis & definitie onbekwaamBijvoeglijk naamwoord
1. (van een persoon) niet in staat om bepaalde taken of functies goed uit te voeren

Woordherkomst
afleiding van bekwaam met het voorvoegsel on-

Synoniemen
incompetent

Antoniemen
bekwaam, competent

Georg Gunther
Georg Gunther
2 maanden geleden

wat een idioot die Gommers

piet
piet
2 maanden geleden

500 mensen op IC.
Met 120 ziekenhuizen is de gewedige overbelasting 4 a 5 personen extra op IC.

Vlinder
Vlinder
2 maanden geleden

Wat een gelul weer! Dus al de ic bedden die rutte heeft wegbezuinigd was dus heel fijn voor het personeel! Niks te doen. Misschien een optie geweest om de verveelde verpleging in te zetten op de gewone verpleeg afd.waar dus al jaren een te kort is. Of voelen ze zich daar te goed voor. Hopelijk zien meer mensen in dat dit volstrekt belachelijk is! Mensen schapen hebben blijkbaar geen hersens!

MdeFilosoof
MdeFilosoof
2 maanden geleden

Kenmerk psychopaat. Constant liegen, omdraaien, woordspelletjes. Gewetenloos. Zal zich net zoals hoofdaders Rutte, de Jonge en de kartelpartijen top moeten verantwoorden voor een toekomstig tribunaal. Het einde zal overeenkomstig hun daden zijn.

sherlock holmes
sherlock holmes
Reactie op  MdeFilosoof
2 maanden geleden

het willen regeren over het leven van een ander is ook een trekje van een psychopaat, ben ooit bij een college politicologie geweest waar de docent/prof zei dat men met leugens en drogredenen wetten erdoor duwt ,tevens leggen ze een geheimhoudingseed af en dat strookt niet met transparantie dat is een contradictio internimis

Peet
Peet
Reactie op  MdeFilosoof
2 maanden geleden

Ja, zo zal het idd geschieden. Er zal ze veel te veel beloofd zijn, waardoor ze zich onoverwinnelijk voelen, maar schijn bedriegt. Gommers, net als vele anderen (ja ook van Haga en Baudet) spelen allen hun rol om maar zo veel mogelijk verwarring en chaos te scheppen. Het spel van: wel heel veel mensen (oplopend naar net niet de meerderheid) laten weten hoe de vork in de steel zit qua alles, dus overduidelijk als 1 politiek blok fungeren en pasteurs theorie keer op keer keihard onderuit halend, zonder dat de meesten het doorhebben. Het zal ze uiteindelijk ongenadig, keihard en massaal terugbijten, alleen dat gedeelte weten ze zelf nog niet. Er zullen plotseling ineens teveel mensen het gaan zien en dan kunnen ze het niet meer stoppen. Het zou me ook niets verbazen dat dat nou net de zieke twist is waar de topelite op uit is, iets van een mondiaal verlichtend inzicht. Trouwens, Rutte mag dan wel ‘hoofddader’ zijn op lokaal niveau, maar is mondiaal gezien alleen maar een uitvoerend koorknaapje.

Barrie
Barrie
2 maanden geleden

Hee Gommers droplul. #Ik doe niet meer mee. Zou jij ook eens moeten doen!

Rob
Rob
2 maanden geleden

Dus hij heeft liever een tekort aan bedden dan lege bedden? Dan heeft hij ook liever een tekort aan portemonnees voor teveel geld dan een lege portemonnee. Krijgt het personeel een trauma of zo als ze lege bedden zien? Het gaat hem natuurlijk helemaal om meer bedden te regelen. Er zijn ook veel lege bedden omdat mensen die een behandeling of operatie nodig hebben thuis liggen te creperen. Daar heb je geen IC bedden voor nodig. Blijkbaar hebben we tegenwoordig Coronahuizen in plaats van ziekenhuizen.

salvar
salvar
Reactie op  Rob
2 maanden geleden

op ic liggen alleen mensen die er altijd terecht komen . niks corona.
nergens is op corona afdeling bijna geen zak te doen.

Hen
Hen
2 maanden geleden

Wijs mensen ook zo vaak op de harde feiten inclusief waar ze dat kunnen vinden maar alsnog gewoon als hersenloze schapen in deze onzin blijven geloven en vooral braaf de zinloze maatregelen volgen pff wat moeten wij wakkere mensen nog doen om ze wakker te krijgen!

Tom
Tom
Reactie op  Hen
2 maanden geleden

Ik probeer al een jaar mensen te overtuigen met alle argumenten. Nog nooit gelukt. Ook niet in de familie of bij collega’s. De menselijke psyche is een raadsel voor mij. Ik ken slechts 3 mensen in m’n hele vrienden/kennisenkring die ”wakker” zijn. Die zijn ook ”vanzelf” wakker geworden, heb ik geen invloed op gehad. Kenmerkend is ook dat die 3 mensen ook al bijna ‘n jaar ”wakker” zijn. Het heeft misschien iets te maken met je karakter en opvoeding. Mijn vader heeft mij altijd geleerd om nooit iets klakkeloos te geloven, altijd zelf uitzoeken.

Rick
Rick
Reactie op  Tom
2 maanden geleden

Het schijnt dat ‘het grotere plaatje begrijpen’ niet aan iedereen besteedt is en dat heeft te maken met allerlei aspecten van hoe intelligentie werkt.Daar is serieus onderzoek naar gedaan en de ene persoon kan dat beter dan de ander.Dus er zijn inderdaad mensen die heel oppervlakkig kijken naar de wereld om hun heen…Ze kunnen daar niks aan doen..En andere mensen begrijpen meer de onzichtbare verbanden tussen situaties en dingen om hun heen..

Hen
Hen
Reactie op  Tom
2 maanden geleden

Inderdaad tom denk dat het inderdaad met de opvoeding te maken heeft begint al op school juf of meester heeft altijd gelijk als de dokter het zegt dan zal het zo zijn het consultatiebureau zal wel even vertellen hoe je je kind op moet voeden en wat de overheid zegt dat moet je gewoon doen ook al vindt je het niet leuk blablabla.mensen weten gewoon niet meer hoe ze zelf hun eigen verantwoordelijkheid over hun eigen leven moeten nemen!

x

Check Also

omt

Huisarts: ‘Ik hoop dat we OMT en regering ter verantwoording gaan roepen. Dit mag nooit meer gebeuren’

Eerder dit jaar bleek dat het Duitse ...

vaccin

Menselijke proefkonijnen: ‘Dieronderzoek coronavaccins werd overgeslagen omdat de dieren doodgingen’

Kinderarts Angelina Farella uit Texas heeft in ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

59
0
We lezen graag je reactie!x