Mens en Dier

Gideon van Meijeren reageert op ‘rioolrattenvideo’: ‘Ze zijn doodsbenauwd dat hun spelletje doorgeprikt wordt’

Help ons door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!

Toen Forum voor Democratie zondag de ‘rioolrattenvideo’ publiceerde, gebeurde er in eerste instantie niets. De video was de hele dag trending op social media, maar vanuit de media en politiek bleef het stil.

Zo rond 19.00 uur gebeurde er iets zeer opmerkelijks. De ene na de andere politicus kwam met vrijwel exact dezelfde reactie. Rutte, De Jonge, Kaag, Segers, Sjoerdsma, Paternotte; het hele kartel kwam in beweging.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Direct daarna volgden alle media. Ook hier precies hetzelfde verhaal. “Dit maakt overduidelijk dat er onderling overleg is gevoerd. Dat onderling is afgestemd hoe men moest reageren. De uitkomst daarvan was schijnbaar dat men allemaal de grootst mogelijke afkeuring moest uitspreken, dat het geframed moest worden als intimidatie en een nieuw dieptepunt,” reageert Gideon van Meijeren, die journalist Merel Ek in de video confronteert.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Diezelfde journalisten en politici willen Ongehoord Nederland verbieden

“En dan wordt er gezegd: in een democratische rechtsstaat controleren journalisten politici en niet andersom, journalisten hoeven zich niet te verantwoorden, je zaagt hiermee aan de poten van de rechtsstaat,” vervolgt Van Meijeren. “En dat wordt dan gezegd door journalisten en politici die zelf oproepen om Ongehoord Nederland totaal te verbieden, omdat ze bij die omroep een keer iemand met een onwelgevallige mening hebben laten uitpraten en onvoldoende zouden hebben weersproken.”

“Over een aanval vanuit de politiek op de vrije pers gesproken,” aldus Van Meijeren.

Over dehumanisering gesproken

Er kwam ook veel kritiek op het feit dat het Kamerlid de journalist een ‘rioolrat’ noemde. Er werd gedaan alsof hij hiermee een hele beroepsgroep zou dehumaniseren en zou willen uitroeien. Het zou ‘levensgevaarlijk’ zijn en ‘aanzetten tot geweld’.

Dat terwijl minister van Justitie Dilan Yesilgöz FVD laatst nog ‘onwelriekende reuzel’ noemde. Rutte en De Jonge hebben FVD-Kamerleden wappies genoemd. “Over dehumanisering gesproken.”

“De selectieve verontwaardiging en hypocrisie is zo groot dat het bijna lachwekkend is,” stelt Van Meijeren.

Dat is waar ze bang voor zijn

“Wat de werkelijke reden is van die paniek die is veroorzaakt en dat er op een zondagmiddag crisisoverleg heeft plaatsgevonden tot op het niveau van de minister-president, is heel simpel: ze zijn doodsbenauwd dat wij hiermee doorgaan en dat hun spelletje doorgeprikt wordt,” benadrukt hij.

Dat zou het vertrouwen in de mainstream media nog verder aantasten en dan zouden nog meer mensen op zoek gaan naar onafhankelijke nieuwsbronnen.

“Als hun journalistiek in gevaar komt, dan komt hun narratief en dus hun machtspositie in gevaar en dat is waar ze bang voor zijn,” zegt Van Meijeren.

Bijdrage aan het democratisch ethos

Het Kamerlid krijgt veel steunreacties. “Gideon heeft gewoon gelijk. Hij heeft de verstrengeling tussen de parlementaire journalistiek en de mainstream media geheel onverwacht en via dit incident heel goed blootgelegd. Bijdrage aan het democratisch ethos,” twittert emeritus hoogleraar Paul Cliteur.

FVD-Kamerlid Ralf Dekker voegt toe: “IJzersterke repliek.”

4.8 153 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

113 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Blijven doorgaan Gideon, de riooljournalistiek heeft ons nu écht lang genoeg voor de gek gehouden!

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

De andere krant en gezond verstand zijn echte aanraders.

Mikkie
Mikkie
1 jaar geleden

Leuke WA groep..😂🤣

ron
ron
1 jaar geleden

Ze zijn bang voor de waarheid, maar de waarheid komt steeds meer boven water.
En dan denken ze nog dat ze slim zijn, ze vallen stuk voor stuk door de mand.
En hun naam is nu de apostelen der kwaad.

Back to top button
113
0
We lezen graag je reactie!x