Binnenland

Wob-verzoek: zo knoeien ambtenaren met de stikstofrapporten

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!

De BoerBurgerBeweging wordt in alle provincies in één klap een partij van formaat. Dat betekent dat BBB het voortouw kan nemen om een college te vormen. Zo’n college is onder meer verantwoordelijk voor het uitvoeren van het stikstofbeleid, waar de partij zich juist tegen verzet.

Het is nog niet bekend wat de monsterzege van Caroline van der Plas precies betekent voor de stikstofplannen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Heel apart

Op social media gaan beelden rond van een interview met Sieta van Keimpema van Farmers Defence Force (FDF) in de Blue Tiger Studio.

Uit een Wob-verzoek van Greenpeace bleek dat ambtenaren een rapport dat ging over stikstof gewoon hebben aangepast, aldus Van Keimpema. Ze wees erop dat ze wetenschappelijke stukken eruit hebben gehaald omdat het niet paste in hun eigen politieke achtergrond.

Vijf departementen werkten mee aan het rapport, waaronder zelfs DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs, red.). “Dat vind ik heel apart, wat DUO daar nou tussen doet,” zei Van Keimpema. “De namen zijn allemaal weggelakt.”

Intuïtie

In het rapport stond onder meer: ‘Mijn intuïtie zegt dat dit niet kan kloppen’. “Jouw intuïtie? Er wordt wetenschappelijk iets uitgezocht en jouw intuïtie doet er dan niet toe. Want als door wetenschap blijkt dat jouw intuïtie niet klopt, dan heb je je maar te schikken naar wat de wetenschap heeft vastgesteld,” reageerde ze.

“Op die manier worden kennelijk in Nederland rapporten die een bepaalde groep ambtenaren niet zint, aangepast,” zei Van Keimpema.

“Ik vraag me wel eens af wat we eigenlijk nog doen met de Tweede Kamer, want ik zie dat […] de ambtenaren in feite het beleid bepalen.”

4.9 117 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

62 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

Ze regeren NIET, ze zijn Nederland/Nederlanders aan het verzieken in opdracht van het WEF voor een verziekte agenda….

Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

een voorbeeld van ‘infiltration instead of invasion’

Juan
Juan
1 jaar geleden

tja, ze schuiven alle wat ze niet zint opzij in opdracht van…..

Rop
Rop
1 jaar geleden

Bedriegen,leugens,knoeiende Ambtenaren maar goed dat hebben ze altijd gedaan knoeien en op papier onjuistheden betitelen, zijn ze heel goed in onjuistheden de een blindganger niet ziet, en dat hopen ze ook om zo iets door gedrukt te krijgen ,juist en onjuist maakt ze niet uit ,als het maar werkt

Back to top button
62
0
We lezen graag je reactie!x