Binnenland

Wob-verzoek: zo knoeien ambtenaren met de stikstofrapporten

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!

De BoerBurgerBeweging wordt in alle provincies in één klap een partij van formaat. Dat betekent dat BBB het voortouw kan nemen om een college te vormen. Zo’n college is onder meer verantwoordelijk voor het uitvoeren van het stikstofbeleid, waar de partij zich juist tegen verzet.

Het is nog niet bekend wat de monsterzege van Caroline van der Plas precies betekent voor de stikstofplannen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Heel apart

Op social media gaan beelden rond van een interview met Sieta van Keimpema van Farmers Defence Force (FDF) in de Blue Tiger Studio.

Uit een Wob-verzoek van Greenpeace bleek dat ambtenaren een rapport dat ging over stikstof gewoon hebben aangepast, aldus Van Keimpema. Ze wees erop dat ze wetenschappelijke stukken eruit hebben gehaald omdat het niet paste in hun eigen politieke achtergrond.

Vijf departementen werkten mee aan het rapport, waaronder zelfs DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs, red.). “Dat vind ik heel apart, wat DUO daar nou tussen doet,” zei Van Keimpema. “De namen zijn allemaal weggelakt.”

Intuïtie

In het rapport stond onder meer: ‘Mijn intuïtie zegt dat dit niet kan kloppen’. “Jouw intuïtie? Er wordt wetenschappelijk iets uitgezocht en jouw intuïtie doet er dan niet toe. Want als door wetenschap blijkt dat jouw intuïtie niet klopt, dan heb je je maar te schikken naar wat de wetenschap heeft vastgesteld,” reageerde ze.

“Op die manier worden kennelijk in Nederland rapporten die een bepaalde groep ambtenaren niet zint, aangepast,” zei Van Keimpema.

“Ik vraag me wel eens af wat we eigenlijk nog doen met de Tweede Kamer, want ik zie dat […] de ambtenaren in feite het beleid bepalen.”

4.9 116 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
64 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
10 dagen geleden

Ze regeren NIET, ze zijn Nederland/Nederlanders aan het verzieken in opdracht van het WEF voor een verziekte agenda….

Greet Resist
Greet Resist
10 dagen geleden

een voorbeeld van ‘infiltration instead of invasion’

Juan
Juan
10 dagen geleden

tja, ze schuiven alle wat ze niet zint opzij in opdracht van…..

Rop
Rop
10 dagen geleden

Bedriegen,leugens,knoeiende Ambtenaren maar goed dat hebben ze altijd gedaan knoeien en op papier onjuistheden betitelen, zijn ze heel goed in onjuistheden de een blindganger niet ziet, en dat hopen ze ook om zo iets door gedrukt te krijgen ,juist en onjuist maakt ze niet uit ,als het maar werkt

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

64
0
We lezen graag je reactie!x