Homepagina » Buitenland » Grootschalig misbruikschandaal in doofpot gestopt door politici, media en hulpverleners. Waarom zweeg de NOS dagenlang?
Grootschalig misbruikschandaal in doofpot gestopt door politici, media en hulpverleners. Waarom zweeg de NOS dagenlang?

Grootschalig misbruikschandaal in doofpot gestopt door politici, media en hulpverleners. Waarom zweeg de NOS dagenlang?

Het omvangrijke misbruikschandaal in het Britse Telford is jarenlang onder de pet gehouden door politici, de media en hulpverleners. Dat heeft Telegraaf-journalist Wierd Duk gezegd.

In Telford werden tientallen jaren vele honderden meisjes en vrouwen verkracht door bendes die werden gerund door voornamelijk Pakistaanse mannen.

Duk: “Het opvallende is dat dit nieuws zo lang onder de pet bleef. De Britse media zijn echt vreselijk politiek correct.”

Doofpot

Volgens de journalist hebben we nog helemaal niet afgerekend met politieke correctheid. Omdat het hier gaat om Pakistaanse moslims heeft de politiek besloten dat het in de doofpot moest worden gestopt, zegt hij.

Hij merkt op dat de etnische bendes ook in andere Britse steden zoals Rotherham en Sheffield tientallen jaren meisjes hebben misbruikt.

“Dit is zulk belangrijk nieuws omdat het natuurlijk verschrikkelijk is en omdat vervolgens onder de druk van de politieke correctheid dit soort berichten eigenlijk in de doofpot wordt gestopt,” klinkt het.

Geen aandacht

Veel Nederlandse kwaliteitsmedia besteedden in eerste instantie geen aandacht aan de onthullingen over het grootschalige misbruikschandaal.

De Nederlandse kranten hadden wel veel aandacht voor een bericht over een (‘zeer betrouwbaar’) onderzoek van de Europese Commissie, waaruit zou zijn gebleken dat 83 procent van de Europeanen nepnieuws ziet als gevaar voor de democratie en dat meer dan twee derde de traditionele media beschouwt als het meest betrouwbaar.

Na dagenlang zwijgen publiceerde de NOS toch nog een artikeltje over de extreme misbruikzaak. Daarin vooral veel genuanceer en een politiechef die ontkent dat er duizend of meer slachtoffers zijn.

[WNL]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
William
William
3 jaren geleden

Dus als Pakistaan sta je boven de wet omdat de politiek vind dat het racistisch is om tegen deze verkrachtende pedofiele Pakistaanse bendes op te treden. Dit is te krankzinnig voor woorden.. of zitten er pedofielen in de regering die in ruil voor zwijgzaamheid bepaalde diensten krijgen aangeboden. Wat een beerput… en de mainstream media zich maar druk maken over nepnieuws…

onbekend
onbekend
3 jaren geleden

Wereldoorlog 3 zal een zegen zijn voor de plattelandsbevolking en het leefmilieu.

Marcel
Marcel
3 jaren geleden

Er zijn geen “Nederlandse (MS) kwaliteitsmedia”.

Elles
Elles
3 jaren geleden

Het was even op het 7.00 uur radio 1 journaal. Geen woord over de nationaliteit van de verkrachters.

x

Check Also

vaccinatieplicht

Motie tegen vaccinatieplicht verworpen door Kamer: ‘Belangrijk dat we massaal in verzet komen’

Woensdag zei voorzitter Ursula von der Leyen ...

voetballer

Media: puur ‘toeval’ dat zoveel voetballers plotseling in elkaar zakken

In de afgelopen weken en maanden zijn ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

36
0
We lezen graag je reactie!x