Bewustzijn

Het geheim van gedachtekracht – deel 9 (slot) – Hoe nu verder?

Help ons door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Gedachtekracht – Hoe nu verder?

In de afgelopen delen van de korte mini e-cursus ‘Gedachtekracht’ heb je geleerd welke kracht je gedachten hebben over je mentale en fysieke gestel.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Alle uitspraken die je doet over jezelf, hebben invloed op je lichaam en geest. Je bent als het ware een werkgever die continu opdrachten geeft om bepaalde dingen te realiseren of in stand te houden. En de meeste mensen hebben niet eens in gaten dat ze dat doen. Sterker nog, de meesten weten niet eens dat gedachten zo’n ongelooflijk sterke uitwerking hebben op hun eigen lichaam en geest.

Wanneer ik cliënten beroepsmatig spreek, zie ik vaak dat sommigen echt vreselijk negatieve denkbeelden over zichzelf  hebben. Die mensen moeten dat eerst veranderen, anders zijn ze niet te helpen. Ik kan dan zoveel positieve suggesties programmeren als ik wil, zodra ze de deur uitlopen zeggen ze: “was dit alles? Moet DIT mij helpen? Dit gaat nooit werken, ik blijf zitten met hetzelfde probleem”, enzovoorts.

Dit soort negatieve instellingen helpen niet in het gehele proces. Gedachten en uitspraken als “dit helpt toch niet, want niks helpt mij” of ”Ik heb al van alles geprobeerd, dus waarom zou dit wel helpen?” vergroten je problemen alleen maar.

Eerst geloven, dan zien!

Een andere heel beruchte gedachte is: “Eerst zien, dan geloven…” Nee! Het werkt juist andersom. Eerst je negatieve gedachten overboord gooien, waarna je eerlijk kunt geloven in een verbetering. En doordat je daardoor open komt te staan voor de verandering die je wilt zul je hem kunnen realiseren.

Tja, “eerst zien, dan geloven”,  hoe vaak hoor je mensen dat wel niet zeggen? En vervolgens zeggen ze dat ze gewoon ‘rationeel’ zijn en niet bijgelovig, zonder zich te realiseren dat bijgeloof en gedachtekracht niets met elkaar gemeen hebben. Zodra je je gedachten aanpast, zie je het resultaat vanzelf! Ken je de formule nog die ik je in het begin van deze mini e-cursus uitlegde? B – D – G – A – R ?

Als je bepaalde dingen in het leven wilt realiseren en het wil maar niet lukken, ga dan eerst te rade bij jezelf. Gooi negatieve gedachten overboord. Het levert je namelijk niks positiefs op, alleen maar frustratie.

Negatieve gedachten kunnen leiden tot negatieve overtuigingen en deze overrulen in feite alle positieve suggesties die gegeven worden.

Daarom is het zo belangrijk te weten hoe het principe van gedachtekracht in je hoofd werkt. Ook zonder visualisatie- en/of hypnosesessies heb je er enorm veel baat bij als je de principes uit deze mini-cursus in je leven toepast en jezelf bevrijd van negatief geformuleerde zinnen in je hoofd.

En als je dit combineert met één of meerdere visualisatie- en/of hypnosesessies, dan kun je heel nauwkeurig de resultaten in je leven blijvend verbeteren.

Hoe praat jij in of tegen jezelf?

Luister dus goed naar wat je zegt. Wat je in gedachten en hardop tegen jezelf zegt en wat je tegen anderen zegt over jezelf en misschien wel over hun.

Luister maar eens kritisch naar die woorden, waarmee je keer op keer dat onderbewustzijn van je programmeert. Wees alert op hoe je reageert en bestudeer wat je tegen jezelf zegt, want het is heel goed mogelijk dat je je niet realiseert wat je nou daadwerkelijk tegen jezelf zegt omdat het een gewoonte is geworden.

Dat is die onbewuste onbekwaamheid waar ik het over had. En je zult het met me eens zijn dat je niet iets kunt veranderen als je niet eens weet wat je moet veranderen.

Ik zou dus graag willen dat je vandaag of morgen nog begint met je bewust te worden van je gedachten en van de dingen die je tegen jezelf en tegen anderen zegt. Oké?

En dan komt er snel een moment dat je jezelf betrapt. Je betrapt jezelf op negatief geformuleerde gedachten en dan zeg je:  “Oh, wacht even. Dat was vroeger. Zo voelde ik dat vroeger”. En dan verander je het in hoe je je NU wilt voelen alleen positief geformuleerd.

– Je zegt dus niet: “Ik heb geen honger meer”, je zegt “Ik heb genoeg gehad” of ”ik zit vol”.

– Je zegt niet: “vanavond overeet ik me niet”, je zegt “Als ik vanavond langzaam en maar een beetje eet zit ik snel vol en ben ik verzadigd”.

– Je zegt niet: “Dat is moeilijk”, je zegt “dat is niet zo gemakkelijk”. De focus ligt dan op gemakkelijk, in plaats van op moeilijk.

Zorg ervoor dat het onderwerp iets positiefs is.

Een kleine wijziging in je gedachten, bewust gestuurd door jezelf, maakt het uiteindelijk geloofwaardiger en echter voor je. Zo creëer je je eigen nieuwe realiteit!

Meer weten of hulp nodig?

Mocht je hulp willen, weet dan dat ik altijd eenvoudig bereikbaar ben voor gratis persoonlijk advies. Een webconsult kost niets en je krijgt te allen tijde snel een eerlijk antwoord. Een webconsult kun je HIER indienen.

Mocht je geïnteresseerd zijn in één of meerdere van de 1500 verschillende hypnosesessies die Trancewerk levert, dan heb ik twee interessante (gratis) opties voor je.

  1. Meld je aan op de Trancewerk nieuwsbrief. Je krijgt dan gratis een volledige hypnosesessie. Zo kun je zelf ontdekken hoe goed dit werkt. Klik HIER om je aan te melden. (aanmelden is gratis en vrijblijvend en je kunt je ook altijd weer afmelden)
  2. Doe de gratis hypnosetest. Je komt er dan meteen achter of hypnose bij jou zal werken. De test is ontwikkeld door de Harvard Universiteit en kost slechts een paar minuten van je tijd.

 

Dankjewel voor je aandacht!
Michel Lejeune

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Duco Pieterse
Duco Pieterse
8 jaren geleden

Nog even niet, ben nu toe om over een uurtje te gaan slapen…

Back to top button