Financieel

VIDEO: Een pleidooi voor behoud van ons contant geld en daarmee behoud van onze vrijheid

Help mee door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tegenwoordig wordt er alles aan gedaan om het virtueel betalen te stimuleren. Alle ontwikkelde techniek van de laatste jaren helpt daar natuurlijk bij. Tegelijkertijd horen we echter in toenemende mate berichten dat overheden het contant geld willen afschaffen. Dat begint met het beperken van contante transacties of het afschaffen van grotere biljetten van 200 en 500 euro.

Toch zijn er veel redenen om contant geld te behouden. Sommigen beweren zelfs dat met het afschaffen van contant geld de meest fundamentele mensenrechten worden geschonden. Wie geen gebruik kan maken van contant geld is namelijk niet vrij om iets te kopen zonder dat dit geregistreerd wordt. In feite is ‘het systeem’ dus volledig op de hoogte van wat jij doet. En niet alleen je bestedingen van vandaag, maar zo nodig die van oneindig lang geleden. Dit gaat voorbij Orwell.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De officiële redenen waarom men contant geld wil afschaffen zijn dat contant geld wordt gebruikt door criminelen en terroristen en dat het bovendien zeer onveilig is. Het sentiment van contantgeldbetalingen wordt op deze manier volledig gecriminaliseerd. Er zijn diverse Europese landen die contante betalingen boven een bepaald bedrag verbieden. In Frankrijk is dat 3000 euro en in sommige gevallen slechts 1000 euro.

Diezelfde ‘men’ kan echter van het ene op het andere moment jouw zuur verdiende (digitale) spaarcentjes bevriezen, afromen (bail in of negatieve rente) of zelfs volledig laten verdwijnen in het ‘algemene belang’ of als ze jou niet meer leuk vinden.

Voorbeelden zijn o.a. Cyprus waar de pinautomaten stopten zodat de mensen niet meer aan hun geld konden komen en de banken toestemming kregen om geld van burgers boven een bedrag van 100.000 euro volledig af te romen. Stelen heet dat in goed Nederlands. En dat uiteraard volledig legaal want bij wet geregeld.

VIDEO: Een pleidooi voor behoud van ons contant geld en daarmee behoud van onze vrijheid

Een duidelijke relatie tussen contant geld en de rentestand is zichtbaar op het volgende plaatje dat na het laatste Word Economic Forum in Davos is gepubliceerd.

VIDEO: Een pleidooi voor behoud van ons contant geld en daarmee behoud van onze vrijheid

Hier zie je dalende rentestanden die ervoor zorgen dat mensen steeds meer contant geld gaan aanhouden. Simpelweg omdat omvallende of grijpgrage banken daar in principe niet aan kunnen komen. In Japan is na de introductie van negatieve rentes de verkoop van het aantal huis-tuin-en-keuken-kluisjes exponentieel toegenomen.

Inmiddels worden er in diverse landen petities gehouden om te strijden voor het fundamentele recht op contant geld. In Nederland wordt dat gedaan door de Stichting Handjecontantje.

In de lezing een pleidooi voor behoud van ons contant geld. Maar misschien nog niet eens zozeer vanwege het geld maar vanwege behoud van onze vrijheid!

[TU Delft]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
helder
helder
8 jaren geleden

hoe zien die briefjes van 200 (ik wist niet dat die bestond) en 500 euro eruit ? Ik heb ze nog nooit gezien !!

faith
faith
8 jaren geleden

Who cares. Na de financieele reset kun je alle briefjes dollars, euro’s etc. als toiletpapier gebruiken en krijgen we een geheel nieuw geldsysteem, waar de simpele zielen die zich nu nog goudhaantjes wanen geen ene vinger in de pap hebben.
Dan is de laffe garde opgepakt, hebben we een basis inkomen, gaan alle vluchtelingen weer naar huis helpen hun land opbouwen, gaan we op schone gratis energie over, gaan we totaal ander onderwijs krijgen, zitten er normale mensen aan de knoppen bij de msm, alle leugens zullen aan het licht komen, man man wat zal de wereld er anders uitzien!
De bende criminelen en hun handlangers in alle hoeken en gaten van de wereld hebben het lang tegen kunnen houden, maar zelfs met hun infantiele nummerologie geloof, ze hebben ook het verstandelijk vermogen van een verward kind, satanische bloedoffers en ziekmakende rituelen, kunnen ze het Aquarius Tijdperk niet ongedaan maken. Iedereen die de laatste 30 jaar op een afstandje op hun gemak de commercialisering en dus de debilisering van de wereld met helicopterview heeft kunnen aanschouwen wisten dat ze het door hun beperkte verstandelijke vermogens zouden gaan verliezen. Hoe schreeuwerig en opdringerig en hondsbrutaal ze ook waren. Of zal ik zeggen juist daardoor?

Hoop maakt z n eigen magie
Hoop maakt z n eigen magie
8 jaren geleden

Graag wil ik iets zeggen over het volgende artikel, over de msm. Wat smerig, om een oprechte nieuwsbron aan te vallen. Als ze, in dit geval de nrc, niks te verbergen hadden, en fatsoenlijk eerlijk nieuws brachten, dan hoef je een ander niet aan te vallen. Goed om dit te weten. Nog een reden om die krant niet meer te lezen. Iets wat ik toch al niet meer deed, sinds een paar jaar.

louise
louise
8 jaren geleden

Bij deze wil ik ook graag reageren op het msm verhaal….ik zou zeggen maak je niet zo druk, iedereen weet toch dat de nrc de meest politiek correcte krant is,en ja de rest ook,,eigenlijk voegt de hele media niks (positiefs) toe,ze roepen of schrijven maar op t moment van actie en dan buitelen ze over elkaar heen..al dat weg kijken en politiek correcte zienswijze heeft mede tot alle ellende geleidt,je kunt niemand meer vertrouwen,geen bestuurders,media, de rechtstaat wankelt…… maar ja, de burger wordt steeds bozer,die weet ook zo langzamerhand hoe de hazen lopen….waarom denk je dat geen stijl zo populair is…..niks erger in een democratie dan het vertrouwen van de burger verliezen……maar ja,niemand luistert….. en ach,iedereen weet toch hoe de nrc geblunderd heeft bij het ongeluk van prins friso……wees blij dat jij met je stukjes in ieder geval rustig kunt slapen,ga gewoon door met wat jij denk wat goed is….

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x