Buitenland

Oekraïne bedankt Nederland in filmpje voor dodelijke wapens (en wil meer): ‘Wordt steeds gekker’

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!

Het Oekraïense ministerie van Defensie bedankt Nederland in een filmpje op Twitter voor de dodelijke wapens die wij hebben gedoneerd.

In het filmpje verschijnt een tekst in beeld: ‘Nederland, een land dat de strijd tegen de zee gewonnen heeft, weet dat er niet zoiets bestaat als een onwinbare oorlog. Het heeft ons houwitsers, gepantserde voertuigen en Patriot-raketten gestuurd en stuurt binnenkort Leopard 2-tanks. Bedankt, Nederland!’

Het ministerie schrijft bij het filmpje dat het ook graag F-16’s zou willen ontvangen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Dodelijke show

“Het circus wordt steeds gekker, de clowns voeren echt een show op. Een dodelijke show,” reageert journalist Sonja van den Ende.

Eind vorige maand kondigde Duitsland aan snel 14 Leopard 2A6-gevechtstanks aan Oekraïne te leveren. Nederland maakt deel uit van een groep landen die in deze cruciale fase van de oorlog alles op alles zet om Oekraïne te voorzien van westerse tanks en bekijkt verschillende opties om bij te dragen.

Das Vierte Reich

Eén van de mogelijkheden is het financieel ondersteunen van de aanschaf van tanks. Ook via opleiding en training van Oekraïense tankbemanningen zou Nederland kunnen bijdragen. Nederland werkt nauw samen met Duitsland.

Sterker nog: de Nederlandse en Duitse landmachteenheden gaan samen. Het Europees leger krijgt steeds meer gestalte. Vastgoedondernemer Erik de Vlieger zegt daarover: “Das Vierte Reich.”

Volt-leider Laurens Dassen is helemaal in zijn nopjes. “Belangrijke stap onderweg naar onze wens van een efficiënte, daadkrachtige Europese defensiemacht.”

4.5 60 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

146 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geen schaap
Geen schaap
7 maanden geleden

Tot Rusland het beu is, en wij niet veel later paddenstoelwolken zien, die door het jeugdjournaal maar een fata morgana zijn. De EU speelt een gevaarlijk spel.

John Kuhles
John Kuhles
7 maanden geleden

Zum Kotzen

Eveline
Eveline
7 maanden geleden

Misschien een crowdfunding voor wapens 🤯🤣 (vraag ik met sarcasme).

Greet Resist
Greet Resist
7 maanden geleden

geef die b-acteur maar een gratis covid behandeling

Back to top button
146
0
We lezen graag je reactie!x