Gezondheid

Griepexpert linkt griepprik aan Mexicaanse griep

Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mensen die in de winter van 2008 een griepprik kregen hadden meer kans om de Mexicaanse griep te krijgen dan mensen die zich niet lieten vaccineren, zo schrijft de Vancouver Sun.

Dat zeggen onderzoekers onder leiding van griepexpert Dr. Danuta Skowronski van het Canadese B.C. Centre for Disease Control (BCCDC) in een nieuwe studie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Vijf studies die zijn gedaan in verschillende Canadese provincies komen met exact dezelfde resultaten. In eerste instantie kwamen onderzoekers buiten Canada tot andere conclusies en werd het fenomeen afgedaan als een ‘Canadees probleem’, een probleem met het griepvaccin dat in Canada werd gebruikt.

Fretten

Uit een nieuwe studie blijkt echter dat er een duidelijk verband is aan te wijzen tussen de griepprik en de grieppandemie van 2009.

Skowronski en een groep onderzoekers hebben de gebeurtenissen tussen 2008 en 2009 gereconstrueerd met behulp van fretten. Ze hebben hun bevindingen zondag gepresenteerd tijdens een grote conferentie in San Francisco.

Tijdens een webcast legde Skowronski uit hoe ze tot haar conclusies is gekomen. Ze werkte met 32 fretten. De helft van de dieren kreeg de griepprik uit 2008 en de rest kreeg een placebo toegediend. Het betrof een blind onderzoek, de onderzoekers wisten niet welke fretten waren ingespoten met het griepvaccin en welke niet. Op een later moment werden alle fretten geïnfecteerd met het H1N1-virus.

Minder

De fretten in de vaccingroep werden significant zieker dan de andere dieren, hoewel ze wel allemaal wisten te herstellen. “De bevindingen sluiten aan op het verhoogde risico dat we zagen in studies naar mensen,” legde Skowronski uit.

De redenen zijn nog onduidelijk en Skowronski spoorde andere groepen aan dit probleem te onderzoeken. Het UMC St Radboud becijferde dat minder Nederlanders het afgelopen griepseizoen de griepprik hebben gehaald. In 2011 liet 65,7 van de risicogroepen zich vaccineren tegen de griep, in 2010 was dat nog 68,9 procent.

Bron: Vancouversun.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pommetje
pommetje
11 jaren geleden

En daarom heb ik me (als risico persoon) nog nooit in laten enten tegen welke griep dan ook.
Het is niet bewezen dat het helpt. Daarnaast krijg je meer rotzooi ingespoten dan dat het ergens tegen helpt.
Daarom voor mij nooit geen griepprik, van welke griep dan ook!

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Mijn moeder die nooit de griepprik nam, heeft deze een poosje jaarlijks wel genomen.Het viel mijn moeder op dat ze altijd na de griepprik toch zo,n veertien dagen zich niet goed voelde, en soms gewoon toch nog griep kreeg.Mijn zwager die in een laboratorium(leidingevende) werkt, vertelde haar:In de griepspuit zit een mix van de te verwachten griepvirussen.Mijn vraag was toen hoe wordt dit dan beslist?Antwoord:Ach dat mogen wij dus uitzoeken,iets wat eigenlijk NIET te DOEN IS.M.A.W. Laat die griepprik mijn pad maar voorbij lopen.Ik zorg wel voor 2 stuks fruit, en verse groente.Mijn moeder doet nu hetzelfde, en heeft sinds ze de griepprik niet meer neemt,de griep NOOIT weer gehad.

AngeliqueS
AngeliqueS
11 jaren geleden

[quote name=”Hunting Wolf”]Mijn moeder die nooit de griepprik nam, heeft deze een poosje jaarlijks wel genomen.Het viel mijn moeder op dat ze altijd na de griepprik toch zo,n veertien dagen zich niet goed voelde, en soms gewoon toch nog griep kreeg.Mijn zwager die in een laboratorium(leidingevende) werkt, vertelde haar:In de griepspuit zit een mix van de te verwachten griepvirussen.Mijn vraag was toen hoe wordt dit dan beslist?Antwoord:Ach dat mogen wij dus uitzoeken,iets wat eigenlijk NIET te DOEN IS.M.A.W. Laat die griepprik mijn pad maar voorbij lopen.Ik zorg wel voor 2 stuks fruit, en verse groente.Mijn moeder doet nu hetzelfde, en heeft sinds ze de griepprik niet meer neemt,de griep NOOIT weer gehad.[/quote]
Klopt, ik was ook drie keer per jaar ziek toenik die prik wel nam. Nu alleen maar twee keer zwaar verkouden geweest.

Abel
Abel
11 jaren geleden

– In 1871 en 1872 werd 98% van de Engelse bevolking tussen de 2 en 50 jaar ingeënt tegen de pokken. Resultaat: één van de grootste pokkenepidemiën ooit, met 45.000 doden. In dezelfde periode werd 96% van de Duitse bevolking ingeënt, met 125.000 doden als gevolg.

– In 1940 werden alle Duitsers verplicht ingeënt tegen difterie. Tussen 1940 en 1945 steeg het aantal difteriepatiënten van 40.000 naar 250.000.

– In 1960 ontdekten twee virologen in de VS dat beide poliovaccins waren besmet met het SV-40 virus, dat kanker veroorzaakt bij dieren en de celstructuur van mensen verandert. Miljoenen kinderen werden ingeënt met deze vaccins.

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x