Homepagina » Het Complot » Studie: Meerderheid Amerikanen ziet complot in 9/11
Studie: Meerderheid Amerikanen ziet complot in 9/11

Studie: Meerderheid Amerikanen ziet complot in 9/11

Ruim de helft van de Amerikanen gelooft dat de overheid informatie achterhoudt over de aanslagen van 11 september 2001 in New York. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Chapman University.

En dat is niet de enige complottheorie waar veel Amerikanen geloof aan hechten, zo blijkt. Bijna de helft van de Amerikanen denkt dat de overheid ook informatie achterhoudt over de moord op president John F. Kennedy, buitenaardse wezens en klimaatverandering.

Vraagtekens

Volgens de onderzoekers hangen de complottheorieën over de moord op JFK intussen helemaal samen met de hele cultuur rond de dood van de iconische president. “We hebben duidelijk bewijs gevonden dat de Amerikaanse samenleving sterk vasthoudt aan complotverhalen,” aldus hoofdonderzoeker Christopher Bader.

Voor de studie werden 1511 volwassenen ondervraagd. Ongeveer een derde van hen zet vraagtekens bij Obama’s geboorteakte, de oorsprong van het aids-virus en de dood van opperrechter Antonin Scalia. Een kwart van de Amerikanen zegt dat de overheid niet eerlijk is geweest over de maanlanding.

Atlantis

Uit het onderzoek blijkt verder dat veel Amerikanen geloven in paranormale verschijnselen. Zo denkt bijna de helft dat geesten bestaan. Vier op de 10 Amerikanen zeggen dat oude beschavingen zoals Atlantis echt hebben bestaan. Ongeveer een kwart van de ondervraagden zei dat aliens de aarde in het verleden hebben bezocht of nu nog steeds bezoeken.

Opvallend is tot slot ook dat Amerikanen banger zijn voor corrupte overheidsfunctionarissen (60,6 procent) dan voor terreuraanslagen (41 procent).

Lees het gehele onderzoek hier terug.

[De Morgen]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
5 jaren geleden

Corrupt VS MOET transformeren.

exegese
exegese
5 jaren geleden

Je moet langzamerhand steeds beter je best doen om het niet te zien. Nagenoeg alles om je heen blijkt gelogen te zijn en ze vallen steeds harder door de mand.

trackback
Eindtijdberichten en ander opmerkelijk nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
5 jaren geleden
Tonic
Tonic
5 jaren geleden

Hoe kan zo’n gebeurtenis als deze een complot zijn? Er moeten tientallen (zo niet honderden) mensen in de organisatie hebben gezeten. En in de 15 jaar tijd sindsdien heeft niemand zijn mondje open gedaan of voorbij gepraat?

Wat zie je bij andere wél georganiseerde complotten: er is altijd wel iemand die net niet slim genoeg is en zijn mond voorbij praat. Kijk naar Watergate.

Zo. Mijn eerste post sinds een half jaar meelezen.

x

Check Also

jensen

Jensen fileert Humberto Tan na ‘feitenvrije’ aanval op Baudet: ‘Vergeet nooit dat moederbedrijf RTL Hitler steunde’

FVD-leider Thierry Baudet noemde aids afgelopen weekend ...

9/11

20 jaar na 9/11: Brandweerman Rudy Dent zag WTC7 instorten, dit is zijn verhaal

Gisteren herdacht de wereld de aanslagen van ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

20
0
We lezen graag je reactie!x