Het Complot

Studie: Meerderheid Amerikanen ziet complot in 9/11

Help door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ruim de helft van de Amerikanen gelooft dat de overheid informatie achterhoudt over de aanslagen van 11 september 2001 in New York. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Chapman University.

En dat is niet de enige complottheorie waar veel Amerikanen geloof aan hechten, zo blijkt. Bijna de helft van de Amerikanen denkt dat de overheid ook informatie achterhoudt over de moord op president John F. Kennedy, buitenaardse wezens en klimaatverandering.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Vraagtekens

Volgens de onderzoekers hangen de complottheorieën over de moord op JFK intussen helemaal samen met de hele cultuur rond de dood van de iconische president. “We hebben duidelijk bewijs gevonden dat de Amerikaanse samenleving sterk vasthoudt aan complotverhalen,” aldus hoofdonderzoeker Christopher Bader.

Voor de studie werden 1511 volwassenen ondervraagd. Ongeveer een derde van hen zet vraagtekens bij Obama’s geboorteakte, de oorsprong van het aids-virus en de dood van opperrechter Antonin Scalia. Een kwart van de Amerikanen zegt dat de overheid niet eerlijk is geweest over de maanlanding.

Atlantis

Uit het onderzoek blijkt verder dat veel Amerikanen geloven in paranormale verschijnselen. Zo denkt bijna de helft dat geesten bestaan. Vier op de 10 Amerikanen zeggen dat oude beschavingen zoals Atlantis echt hebben bestaan. Ongeveer een kwart van de ondervraagden zei dat aliens de aarde in het verleden hebben bezocht of nu nog steeds bezoeken.

Opvallend is tot slot ook dat Amerikanen banger zijn voor corrupte overheidsfunctionarissen (60,6 procent) dan voor terreuraanslagen (41 procent).

Lees het gehele onderzoek hier terug.

[De Morgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
7 jaren geleden

Corrupt VS MOET transformeren.

exegese
exegese
7 jaren geleden

Je moet langzamerhand steeds beter je best doen om het niet te zien. Nagenoeg alles om je heen blijkt gelogen te zijn en ze vallen steeds harder door de mand.

trackback
Eindtijdberichten en ander opmerkelijk nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
Tonic
Tonic
7 jaren geleden

Hoe kan zo’n gebeurtenis als deze een complot zijn? Er moeten tientallen (zo niet honderden) mensen in de organisatie hebben gezeten. En in de 15 jaar tijd sindsdien heeft niemand zijn mondje open gedaan of voorbij gepraat?

Wat zie je bij andere wél georganiseerde complotten: er is altijd wel iemand die net niet slim genoeg is en zijn mond voorbij praat. Kijk naar Watergate.

Zo. Mijn eerste post sinds een half jaar meelezen.

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x