Homepagina » Het Complot » Studie: Meerderheid Amerikanen ziet complot in 9/11
Studie: Meerderheid Amerikanen ziet complot in 9/11

Studie: Meerderheid Amerikanen ziet complot in 9/11

Ruim de helft van de Amerikanen gelooft dat de overheid informatie achterhoudt over de aanslagen van 11 september 2001 in New York. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Chapman University.

En dat is niet de enige complottheorie waar veel Amerikanen geloof aan hechten, zo blijkt. Bijna de helft van de Amerikanen denkt dat de overheid ook informatie achterhoudt over de moord op president John F. Kennedy, buitenaardse wezens en klimaatverandering.

Vraagtekens

Volgens de onderzoekers hangen de complottheorieën over de moord op JFK intussen helemaal samen met de hele cultuur rond de dood van de iconische president. “We hebben duidelijk bewijs gevonden dat de Amerikaanse samenleving sterk vasthoudt aan complotverhalen,” aldus hoofdonderzoeker Christopher Bader.

Voor de studie werden 1511 volwassenen ondervraagd. Ongeveer een derde van hen zet vraagtekens bij Obama’s geboorteakte, de oorsprong van het aids-virus en de dood van opperrechter Antonin Scalia. Een kwart van de Amerikanen zegt dat de overheid niet eerlijk is geweest over de maanlanding.

Atlantis

Uit het onderzoek blijkt verder dat veel Amerikanen geloven in paranormale verschijnselen. Zo denkt bijna de helft dat geesten bestaan. Vier op de 10 Amerikanen zeggen dat oude beschavingen zoals Atlantis echt hebben bestaan. Ongeveer een kwart van de ondervraagden zei dat aliens de aarde in het verleden hebben bezocht of nu nog steeds bezoeken.

Opvallend is tot slot ook dat Amerikanen banger zijn voor corrupte overheidsfunctionarissen (60,6 procent) dan voor terreuraanslagen (41 procent).

Lees het gehele onderzoek hier terug.

[De Morgen]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
4 jaren geleden

Corrupt VS MOET transformeren.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Jaya
4 jaren geleden

Dat was al langer duidelijk. De vraag alleen is hoe de Amerikaanse bevolking dit gaat oplossen gezien het merendeel niet lid is van een old boys netwerk of ander parasiterend geweld.

In Brussel gaat het er niet veel anders aan toe en zo lang Nederland gebukt gaat aan media die meedoet, of wegkijkt, gaat het hier ook niet lukken voordat er afgerekend word met een stoffig kabaal, de wereld weer hoopvol naar de toekomst kan kijken.

Afgelopen week was het weer raak in College Tour met Twan Huys en Geert Mak. Op zich prima mensen maar hoe haal je het in je hoofd om in deze roerige tijden alles te relativeren en vergelijkingen te maken met andere tijden, terwijl veel leed allemaal gepland was lang geleden!

Geert Mak stelde dat hij ook wel eens uit zijn raam keek en zijn bedenkingen had maar ach.. In deze uitzending werd er volledig voorbij gegaan aan de veroorzakers van al het leed waarvan de gevolgen bekend zijn.

College Tour was het dieptepunt van de week. Ik kwam weer tot de constatering dat ik weinig op heb met mensen die wel weten wat er zich af speelt, maar het negeren en er om heen praten.

http://www.npo.nl/college-tour/14-10-2016/VPWON_1265109

exegese
exegese
4 jaren geleden

Je moet langzamerhand steeds beter je best doen om het niet te zien. Nagenoeg alles om je heen blijkt gelogen te zijn en ze vallen steeds harder door de mand.

trackback
Eindtijdberichten en ander opmerkelijk nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
4 jaren geleden
Tonic
Tonic
4 jaren geleden

Hoe kan zo’n gebeurtenis als deze een complot zijn? Er moeten tientallen (zo niet honderden) mensen in de organisatie hebben gezeten. En in de 15 jaar tijd sindsdien heeft niemand zijn mondje open gedaan of voorbij gepraat?

Wat zie je bij andere wél georganiseerde complotten: er is altijd wel iemand die net niet slim genoeg is en zijn mond voorbij praat. Kijk naar Watergate.

Zo. Mijn eerste post sinds een half jaar meelezen.

vladi
vladi
Reactie op  Tonic
4 jaren geleden

gefeliciteerd met je eerste reactie.
research Dr. Judy Wood.

het betekend niet,als iets niet te bevatten is,dat het dan ook niet mogelijk is.

fff

Open_your_Mind
Open_your_Mind
Reactie op  Tonic
4 jaren geleden
Denk.na
Denk.na
Reactie op  Open_your_Mind
4 jaren geleden

Sorry, Open_your_Mind, maar dat zijn geen bewijzen. Het zijn insinuaties.
Een bewijs zou zijn indien je ondubbelzinnig kunt verkaren wat er dan wel zou zijn gebeurt. Je geeft dan namen van wie, wat, wanneer heeft gedaan. Je legt uit hoe het complot exact in elkaar zit. Maar zoals Tonic aangeeft, dat is er na 15 jaar nog steeds niet, alhoewel er wellicht honderden mensen bij zo’n hypothetisch complot zouden moeten betrokken zijn geweest.

Open_your_Mind
Open_your_Mind
Reactie op  Denk.na
4 jaren geleden

Beste Denk_na, mijn reactie @Tonic betreft een lijst van mensen (klokkenluiders) die wel hun mond open doen betreffende de gang van zaken achter de schermen gedurende de aanslagen en erna. Het betreft inderdaad geen rechtstreekse “bewijzen” dat 911 een inside job was. Daarvoor kun je beter kijken naar o.a. de lezing die Richard Gage gaf voor de T.U. in Delft.

https://www.youtube.com/watch?v=YwT34V3eGv8

Deze lezing levert wetenschappelijk bewijs dat de aanslagen niet plaats gevonden hebben op de manier die ons verteld wordt.

Je stelling dat wellicht honderden mensen bij het complot betrokken zijn geweest zou wel waar kunnen zijn, echter betekent dit niet dat ze ondubbelzinnig kunnen verkaren wat er dan wel in z’n geheel gebeurt is. Dit kunnen ze alleen voor hun deel van de betrokkenheid (b.v. de taxi chauffeur die een van de lantarenpalen bij het Pentagon op zijn auto krijgt en in een interview zijn mond voorbij praat). Er hoeven slechts enkele mensen te zijn die geheel op de hoogte van het complot zijn en deze praten nooit, waarschijnlijk zou je ze ook niet eens kennen, want ze blijven immers graag achter de schermen.

Denk.na
Denk.na
Reactie op  Open_your_Mind
4 jaren geleden

Michael, goed dat je erkent dat het geen bewijzen zijn, die youtube video’s.

Maar je maakt jezelf wat wijs als je echt denkt dat Richard Gage met bewijzen afkomt. Hij geeft gewoon een selectieve interpretatie van alle feiten, om zo te suggereren dat er wel eens iets mis zou kunnen zijn. Maar hij (of zijn organisatie) heeft nog steeds geen enkel bewijs gegeven. Ze vertikken het bovendien ook om eens uit te rekenen hoeveel kilo’s explosieven je nodig zou moeten hebben gehad voor een ‘controlled demolition’, en beginnen dus ook niet aan het verzinnen van een scenario hoe je dat ongemerkt in die gebouwen zou kunnen plaatsen. Want dan zouden ze met hun billen bloot staan!

Of die taxi-bestuurder… Complotters verwijzen inderdaad graag naar hem, maar negeren dan tegelijk ook steeds al die andere getuigen die wel een vliegtuig hebben gezien… Of ze beweren (weerom zonder bewijs te geven natuurlijk) dat al die andere getuigen “acteurs” zijn.

Michaël
Michaël
4 jaren geleden

Ook volgens de Oud-indische palmbladeren ,zou ” de Tsunami van 2004 een gevolg zijn van een geheim testwapen door de Amerikanen onder de zeebodem in de Indishe oceaan met gevolg van een atoomexplosie onder zee . Maar er zullen geen bewijzen gevonden worden, aldus de manuscripten.”
De US navv wist het al twee uur tevoren dat dit zou plaatsvinden , zonder enige waarschuwing blijkt achteraf .

Grote Smurf
Grote Smurf
4 jaren geleden

1511 personen ondervraagd. Hoe kan dat representatief zijn voor alle Amerikanen?

Denk.na
Denk.na
4 jaren geleden

Voeg hier maar aan toe, uit dezelfde peiling: 46,6% gelooft dat plaatsen bezeten kunnen zijn door geesten. 14% gelooft in gedachtenlezen.
Wat er niet bijstaat, maar uit andere peilingen komt , is dat 42% van de Amerikanen gelooft dat de Aarde zo’n 4.000 jaar geleden in 7 dagen was gecreëerd (www.gallup.com/poll/170822/believe-creationist-view-human-origins.aspx). En 41% geloven dat dinosauriërs en mensen op hetzelfde ogenblik hebben rondgelopen.

Kortom, heel veel mensen geloven allerlei absurde zaken. Maar dat betekent dus nog helemaal niet dat die zaken ook maar in de buurt van de waarheid komen.

Michaël
Michaël
Reactie op  Denk.na
4 jaren geleden

En het verreweg méést absurde zijn de mensen die geloven in de wetenschapsKerk , die maakt de mensen hun eigen leugens wijs dat onze Moeder Aarde vier miljard jaar oud zou zijn ,gebaseerd op lineaire metingen die noch met de tijd van toen rekening houden noch me tde aarde als levend biologisch wezen en geestelijke wezens met ziel en geest , maar gewoonweg een gevolg zijn van een ruimtelijk hedendaags denken . Door intuitieve cognitieve kennis die veel exacter is dan de wetenschappelijke kennis met metingen en uiterlijkheden , kunnen de geesteswetenschappers bewijzen dat de aarde minder dan tien miljoen jaren oud is .

Denk.na
Denk.na
Reactie op  Michaël
4 jaren geleden

En waarop baseer jij al die beweringen, Michaël? Weet jij ook mar iets af van hoe de wetenschap in elkaar zit? Ben jij vertrouwd met de “wetenschappelijke methode”? Besef jij dat elke wetenschappelijke bewering onderbouwd wordt met een uitgebreide wetenschappelijke publicatie, waarin alle feiten en deducties staan, zodat iedereen kan nagaan of er al dan niet fouten in zitten?

Maar nee, jij baseert je op “intuitieve cognitieve kennis”. Of in het Engels: ‘common sense’. Dat doet me dan weer denken aan de quote van Henry Buckle: “Whenever a man boasts much about his common sense, you may be pretty sure that he has very little sense, either common or uncommon”
Maar toon eens aan dat jij je toch op degelijk onderzoek hebt gebaseerd: Waar kan ik dan terugvinden hoe op die manier “de geesteswetenschappers bewijzen dat de aarde minder dan tien miljoen jaren oud is”?

Defixiones
Defixiones
4 jaren geleden

Wat is het nou? Geloven ze in complotten óf zijn ze bang voor moslim aanslagen? Als je weet dat de (nep)aanslagen door Israël en hun eigen regering worden uitgevoerd, dan weet je ook voor wie je bang moet zijn. Het kan niet allebei.

atomnics
atomnics
Reactie op  Defixiones
4 jaren geleden

¨Opvallend is tot slot ook dat Amerikanen banger zijn voor corrupte overheidsfunctionarissen (60,6 procent) dan voor terreuraanslagen (41 procent).¨

Het antwoord staat er al.

Ik zelf heb er een ander mening erover.
Ik ben ervan overtuigd dat alles in balans is ingedeeld goed&kwaad 50/50
Er wordt vaak beweerd dat het onze overheid is die ons bedondert tja nogmaals 50/50 ook onder de volk zelf heb je gekkerds tussen zitten ik zeg het nogmaals 50/50 uiteindelijk blijven het gewoon mensen. of het nou volks/overheid bedrog (complot) is of niet. Mensen zijn snel geneigd om een zonnebok aan te wijzen. Ze willen al maar te graag dat die filosofie complot waar is. Terwijl vaak het antwoord veel dichter bij huis is en dat is heel simpel ff goed in de spiegel naar jezelf kijken. Ik persoonlijk zou uitkijken met complot theorieën het brengt je naar een bepaalde richtingen wat ze juist willen dat je daar naar toe gaat het staat immers op de ritueel agenda van hun je gaat als het ware zelf naar hun toe omdat simpelweg je frequentie daarop gefocust is en het is nou juist die frequentie waar ze in leven.

http://www.film1.nl/films/43227-The-Philosophers.html
Dit is een film over filosofie (complot) en het komt aardig in de buurt wat ik probeer te vertellen.

Cas
Cas
4 jaren geleden

Ik snap nu wel waarom de meerderheid van de Amerikanen het wapenbeleid niet veranderd wil zien, ik geef ze groot gelijk.

Ben benieuwd na deze verkiezingen wie er aan de macht komt en welke oorlog er nu weer gestart gaat worden.

Ze zijn daar echt kompleet hun verstand aan het verliezen ” The american schizofrenic dream”

War on Error
War on Error
4 jaren geleden

Grappig, die ‘denk na’.
Begin daar dan mee!
In de psychologie staat dergelijk gedrag bekend als ‘in ontkenningsfase’ blijven hangen.

Hij maakt zich nogal druk over de ontmaskering van de leugens en leugenaars. Er is inmiddels zoveel aan leugens ontmaskerd, onmogelijk om nog het tegenovergesteld te blijven volhouden.

Ik zou hier een ‘ton’ aan bewijzen kunnen storten. Het is zo’n enorme leugen, de officiele ‘story telling’ rammelt aan alle kanten. MH17 is ook zo’n ‘Story Telling’, de leggers van de onderste steen leiden het onderzoek; waar ze ook kijken en hoe lang ook – ze zien niks! . . . .

9/11 werd al zo’n 10 jaar voor deze Psychologisch Operatie, zoals die door kringen van inlichtingen diensten worden bedacht en uitgevoerd, voorgesteld en bepleit door de adviseurs van de President.
Die 10 jaar zijn gebruikt om het hele overheidsapparaat ‘top down’ hiervoor in gereedheid te brengen.

Ver gezocht cq. complottheorie? Wel complot, geen theorie. Bedenk dat ttv. WOII alle Regeringen in de Europese landen aan de verkeerde kant stonden. Vichy, Mussolini, Bernard, Churchill, Franco, Belgisch en Deense Koninkrijken. Dus, de globalisten deden zoiets al eerder; eigenlijk voortdurend.

Een paar leestips dan:
Wargames Were Cover For the Operational Execution of 9-11:
http://www.prisonplanet.com/articles/september2004/080904wargamescover.htm
This Will Shock You To The Core 9-11 from Cheney to Mossad:
http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=121475
http://www.darkpolitricks.com/carl-cameron-investigates-israeli-spy-rings-and-their-connection-to-9-11/

Weet je hoe groot een 747 is? Geen radar die dan missen kan!
De systemen waarschuwen verkeerleiders automatisch bij afwijkingen van de geplande koers.
En toch vlogen ze onder? de radars van de USAirforce, de luchtverkeersleiding, Pentagon, en NORAD?
Maak jezelf niet belachelijk.

x

Check Also

trump

‘Trump-aanhangers’ bestormen (naar verluidt) het Capitool

Woensdag is het Amerikaanse Capitool naar verluidt ...

aliens

Israëlische oud-ruimtebaas: ‘Wij hebben al jaren contact met aliens’

Israël heeft al contact gemaakt met aliens, ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

20
0
We lezen graag je reactie!x