Homepagina » Gezondheid » De 3-jarige magische genezer uit Cambodja (video)
De 3-jarige magische genezer uit Cambodja

De 3-jarige magische genezer uit Cambodja (video)

In het district Peam Chor in het zuidwestelijke deel van de Cambodjaanse provincie Prey Veng woont een ‘genezer’ die inmiddels vele honderden dorpelingen met ziekteverschijnselen op bezoek heeft gehad.

De 3-jarige Ray Rong staat bekend als een magische jongen sinds hij zijn zieke tante beter heeft gemaakt.

De grootvader van het jongetje zei dat gewone artsen niets meer voor haar konden doen. Ray Rong plukte een geneeskrachtige plant en gaf zijn familie opdracht het natuurproduct te koken. Zijn tante dronk het brouwsel op en zou volledig zijn hersteld.

Balsem

Sindsdien wenden dorpelingen zich tot de jongen voor hulp. Hij wordt geholpen door zijn vader. Het tweetal maakt ook traditionele medicijnen voor bepaalde patiënten. Ze vragen er niet veel voor, al kost het 2000 riel (38 eurocent) om door het jongetje te worden aangeraakt.

Een 66-jarige patiënte afkomstig uit het district Preah Sdach zei dat ze zich beter voelde nadat ze wonderwater van Ray had gedronken.

“Ik kan meer eten, goed slapen en voel me weer sterk nu ik het water en de balsem van het jongetje heb gedronken,” zei Chhuon Yen. “Gisteren kon ik bijna niet meer lopen toen ik met de boot aankwam.”

Stoppen

Zo’n 3000 patiënten zijn inmiddels behandeld door de magische jongen. Sommigen zijn naar verluidt hersteld, maar daar is alleen anekdotisch bewijs voor.

De familie van Ray Rong wil dat hij gaat stoppen met het geven van behandelingen. De genezer zou weinig slaap krijgen en de familieleden zijn bang dat hij ziek wordt.

Bron: NTDTV

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Het zelfde doet de arts met het “Placebo” medicijn.Als iemand hoofdpijn heeft, en ik leg mijn hand in de persoon zijn nek, en voel dan mijn handen zwaar worden,weet ik dat ik de hoofdpijn weg heb gehaald.Daarna sla ik mijn handen uit, en spoel ze onder de waterkraan.Toen ik een cursus sportmasseur deed, trof ik iemand die zich met magnetiseren bezig hield, en mij gelijk zei: JIJ KAN HET OOK.Door veel te oefenen haalde ik mijn diplomasportmasseur, en heb geëxperimenteerd met magnetiseren.Zo hield ik mijn handen boven het hoofd, van een persoon en boven de buik,en maakte een wiegbeweging,van 1 minuut. De persoon lag al gauw heerlijk te snurken op de massagetafel.Bij het wekken was mijn vraag wat voelde je??Antwoord:Alsof ik heen en weer werd gewiegt.En dat zonder de persoon aan te raken!!Het grappige was dat het voelde of de persoon een open boek voor mij was geworden,moest ik mezelf even aarden.

  0 likes
 2. Dus nu is het bijgeloof van analfabete dorpsbewoners ook al nieuws?

  Is er een echte dokter die een diagnose heeft gesteld en die geconcludeerd heeft dat de personen zijn genezen?

  0 likes
 3. [quote name=”Hunting Wolf”]….etc…Zo hield ik mijn handen boven het hoofd, van een persoon en boven de buik,en maakte een wiegbeweging,van 1 minuut. De persoon lag al gauw heerlijk te snurken op de massagetafel.Bij het wekken was mijn vraag wat voelde je??Antwoord:Alsof ik heen en weer werd gewiegt.En dat zonder de persoon aan te raken!!Het grappige was dat het voelde of de persoon een open boek voor mij was geworden,moest ik mezelf even aarden.[/quote]
  Mooi voorbeeld van energie overdracht, De ” wetenschap” weet er geen raad mee…..

  0 likes
 4. Ja, dit is allemaal mogelijk, het is inderdaad mogelijk dat symptomen weggehaald kunnen worden, hopenlijk houden ze er rekening mee dat het voor de behandelaar erg zwaar kan zijn wanneer er niet verstandig mee omgegaan word, aarden/inzicht in het probleem is heel belangrijk hierin,het draait letterlijk allemaal om energie, als dit kleine ventje de zieke energie weghaald, kan het zijn eigen energie opvreten/meenemen. Daarbij komt vaak voor dat behandelaar de patiënt leest, maar hem/zij niet kan helpen in het begeleiden van de werkelijke problemen waaruit het ziekte symptoom is ontstaan, ze halen het symptoom weg,patiënt gaat in het zelfde leefpatroon verder zonder er iets uit te leren. Met alle respect!we willen elkaar graag helpen, ondersteuning en sturing kan daarbij ook helpen.

  0 likes
 5. hallo allemaal er is meer tussen hemel en aarde zeg ik altijd en ja waarom zou dit niet kunnen als ik bijv.ergens naar toe ga moet ik mij altijd afsluiten ik vang dan van alles op kwaaltjes booshied verdriet die voel ik dan vroeger wist ik niet wat het was en wat er met mij aan de hand was ik heb nooit willen proberen of ik iemand zo noemen ze dat kon magneticeren ik dacht altijd daar ben ik niet geschikt voor wel probeer ik mensen te helpen als ze er over hebben of over hun leven te praten het lijkt wel of ze ruiken zeg ik altijd dat mij van alles kunnen vertellen en als ik ze dan weer met een lach zie ben ik blij voor ze ook zeg ik wel eens spontaan dingen tegen mensen vroeger zij mijn moeder dat ik eigenwijs was maar de dingen die ik zei kwamen wel uit en ja waarom kunnen wonderen niet gebeuren?

  0 likes
 6. Beste Legaal,
  Helemaal mee eens!Het kind is zich niet eens bewust van het energetische proces dat gaande is. Het lijkt mij ook zwaar voor het kind. Goede begeleiding van een ook op dat gebied kundig iemand lijkt mij belangrijk. Nieuwetijdskinderen zijn ook erg kwetsbaar en hun gevoeliheid maakt het leven zwaar, zeker als het niet begrepen worden. Ik ga zelf ook wel eens naar een energetisch therapeut, en ik kan duidelijk voelen dat het geen placebo is. Ik vind het erg oordelend en ongevoelig als mensen dat denken.
  Groet,
  Aaltje

  0 likes
 7. Lijkt op kinderarbeid

  0 likes
 8. Dit kan je toch niet maken? Leuk voor die mensen dat ze in sprookjes geloven, maar sneu voor het kind zelf. Hebben ze daar geen ziekenhuizen?

  0 likes
 9. Vaak met welk gebaar dan ook is een beetje aandacht al genoeg,als iemand aandacht krijgt,begint er een proces in het lichaam (vaak genezend)uiteindelijk doe je het zelf en niet door hand oplegging of dat soort flauwekul,maar het stimuleert wel het proces en daar draait het om.

  0 likes
 10. Ruud je spreekt jezelf tegen, het helpt, maar is eigenlijks flauwekul.
  Het enige wat er gebeurd tussen 2 personen is energie overdracht en inderdaad de patient zal het verder zelf moeten doen, maar het is wel degelijk voelbaar dat je energie kunt voelen en overdragen en dat hoeft niet eens door aanraking, het werkt vaak zelfs beter op vlak boven de patient.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

objecten

4 mysterieuze objecten gespot in diepe ruimte. ‘Nog nooit eerder gezien’

Diep in de ruimte is iets vreemds ...

rutte

Ongekend populair? 87 procent Nederlanders wil dat Rutte ophoepelt

De partij van premier Mark Rutte staat ...