Homepagina » Gezondheid » De griepprik is zinloos. Oud-huisarts legt uit waarom (en ontmaskert dubbele petten)
De griepprik is zinloos. Oud-huisarts legt uit waarom (en ontmaskert dubbele petten)

De griepprik is zinloos. Oud-huisarts legt uit waarom (en ontmaskert dubbele petten)

Het is zinloos dat de overheid de jaarlijkse griepprik faciliteert en zelfs vergoedt. Dat stelt oud-huisarts en epidemioloog Dick Bijl, die eerder al schreef dat er geen wetenschappelijk bewijs is voor de werkzaamheid van deze prik.

Bijl kreeg zelf onlangs een oproep om de griepprik te halen. In een brief stond dat hij door het griepvaccin 40 procent minder kans op griep heeft en minder ernstig ziek zou worden als hij toch griep krijgt.

In de brief stond verder dat jaarlijks 2700 mensen overlijden als gevolg van de griep.

Dubbele petten

Voor deze beweringen is geen of alleen zwak wetenschappelijk bewijs beschikbaar, aldus Bijl. “Alleen de bewering dat ik door de griepprik minder kans heb op griep klopt enigszins, maar de interpretatie van die getallen is problematisch.”

Hij wijst erop dat overheidsadviseurs zich schuldig maken aan belangenverstrengeling.

Zo runde Ab Osterhaus zelf een vaccinbedrijf, liet viroloog Wilschut zich financieren door de farmaceutische industrie en was huisarts Van Essen lid van de door de industrie gefinancierde European Scientific Working group on Influenza.

Kant noch wal

Bijl: “Zij dienen zelden het belang van de wetenschap en al helemaal niet dat van de bevolking.”

Hij voegt toe dat politici in de media uitspraken doen over vaccinaties die kant noch wal raken en dat de vaccinatieafwijzing hierdoor alleen maar zal versterken.

Ernstige bijwerkingen

De oud-huisarts concludeert dat het debat wordt gedomineerd door onkundige politici, artsen met belangenverstrengeling en een falend overheidsbeleid.

Volgens Bijl zijn er intussen wel genoeg aanwijzingen dat de griepprik ernstige bijwerkingen kan hebben, waaronder narcolepsie.

Foto: Fæ Wikimedia Commons

[RD]


Vond je dit artikel belangrijk? Deel het dan met iedereen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

33 reacties

 1. Dit jaar toch maar een griepprik gehaald, verleden jaar was ik het vergeten en ben goed ziek geweest, als nevenwerking ook een ernstige longontsteking overgehouden dientengevolge. Ik raad iedereen aan om wel een griepprik te halen, de gevolgen van een injectie kunnen nooit erger zijn dan de gevolgen van een ernstige griep. ik houd jullie volgend jaar wel op de hoogte hoe het verlopen is met eventuele grieperigheid.

  8 likes
  • Je had wel DOOD kunnen zijn Sparky!
   Neem dit jaar voor de zekerheid een driedubbele prik, gewoon wekelijks herhalen.

   Neem geen risico met je GEZONDHEID

   19 likes
  • “1 jaar vergeten en dan flink ziek met longontsteking”
   Conclusie: zo snel mogelijk afkicken van deze rotzooi lijkt me. Ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen……

   10 likes
   • Wat een schattige opmerkingen allemaal, ik moet er wel even bijvertellen dat ik nu 64 ben en dan wordt je toch een ietsje vatbaarder voor de griep. Ook ben ik in mijn leven heel weinig bij de dokter geweest voor het een of ander. Ik heb ook mijn hele leven buiten gewerkt in weer en wind dus ik denk dat ik toch wel enige weerstand heb opgebouwd in mijn leven, ik ben trouwens heel weinig ziek geweest. Ik heb ook nog nooit een griepprik gehad tot een paar jaar geleden, nu zullen er wel enige zeggen dat ik griep kreeg omdat ik toen die prik gehaald heb, nou ja dat kan ik niet bewijzen natuurlijk. Maar ja neem nou eens bijvoorbeeld het Ebola virus, de gene die gevaccineerd worden hebben nu toch een redelijke kans van overleven in tegenstelling tot de patiënten die hem niet krijgen, dus mijn vraag is dan, wat is beter een vaccinatie of geen vaccinatie?

    2 likes
  • Vooral prikken en niks doen aan je weerstand, zou ik zo zeggen. Vooral ook geen extra voedingsstoffen, zoals vitamine D, die de kans op een longontsteking verkleint.

   6 likes
   • Zeg weesje, ik eet al jaren biologisch en ik doe alles op de gezonde manier. Ik heb alle boeken van Jesse van den Velde gelezen, dat is een gezondheid goeroe ga anders even naar de site toe daar kan je nog wat van leren. Ik doe nog steeds elke dag sporten, hardlopen, zwemmen etc. Ik wil graag wel eens weten hoe jij dat gaat doen als je 64 bent. Het is dat ik mijn hele leven gezond heb geleefd anders had ik het nooit al die jaren kunnen uithouden in de bouw. Ik weet niet wat voor werk jij doet maar als elektricien in de bouw sta je de meeste tijd van het jaar buiten in weer en wind, vloeren en tunnels maken, als je niet weet wat dat is moet je een keertje meegaan dan weet je wat weerstand is. Wat is het toch makkelijk om allerlei dingen te roepen terwijl je van toeten nog blazen weet, zo kan ik ook wel overal reacties op geven.

    1 likes
  • Uw bewering slaat nergens op. Ik ben 74, heb maar eens een vaccin gehad 10 j geleden op aanraden van mijn vrouw zalige. Ik was ferm ziek. Nu drink ik dagelijks n glas groentesap en neem voldoende vitaminen in, onder andere 5000 UI D3 per dag. Ik voel soms de griepaanval maar zonder ziek te worden. Vaccins verzwakken juow immuunsysteem. Dat is bewezen door het Robèrt Koch instituut in Duitsland. Ook dat niet ingeente kinderen gezonder zijn dan ingeente, op vele gebieden.

   0 likes
  • Bij mij exact de zelfde reactie Heb de griep prik 3 jaar niet genomen en niet ziek geweest Eind vorig jaar wel weer een griepprik genomen zwaar de griep gehad plus een longontsteking Twee maand behoorlijk ziek geweest neem nooit weer een griepprik

   0 likes
 2. Onderstaande nieuwsbrief heb ik vandaag verstuurd:

  Een hart onder riem voor (para)medici, maar ook voor burgers………………

  Lieve luitjes, Haaksbergen, 29-10-2018

  Mensen, die mij kennen, weten hou ik de pharma-maffia nauwlettend volg om de geneeskundige/pharmaceutische leugens aan het licht te stellen.

  Het is natuurlijk ieders persoonlijke recht hier een andere mening over te hebben, maar in deze nieuwsbrief wil ik graag het (para)medisch personeel een hart onder de riem steken wanneer vanuit de werkkring gedreigd wordt met ontslag of andere disciplinaire maatregelen, als het personeel zich niet wenst te onderwerpen aan de gezagsorders, die door leugenaars worden gehanteerd!

  Daarom twee weblinks, die de moeite van het lezen meer dan waard zijn:

  https://www.wanttoknow.nl/overige/van-13-%E2%86%92-100-verplicht-vaccineren-verplegend-personeel/

  https://www.ninefornews.nl/griepprik-zinloos-huisarts-waarom/
  De griepprik is zinloos. Oud-huisarts legt uit waarom (en …
  Het is zinloos dat de overheid de jaarlijkse griepprik faciliteert en zelfs vergoedt. Dat stelt oud-huisarts en epidemioloog Dick Bijl, die eerder al schreef dat er geen wetenschappelijk bewijs is voor de werkzaamheid van deze prik.
  https://www.ninefornews.nl

  Dames en heren (para)medici houdt uw rug recht, de managers vanuit de gezondheidszorg doen het zeker niet voor jullie, want zij verschuilen zich immer achter politiek Den Haag, die op haar beurt weer kraait wat de pharma-maffia dicteert!!!!!!!!!!!

  Ook burgers, die nog steeds niet kunnen beslissen, wat de waarde van o.a. de griepprik voor hen is, doen er goed aan bovenvermelde weblinks te lezen.

  De nieuwbrieflezer(s)essen weten, dat de ‘Nieuwsbrief uit Haaksbergen’ te allen tijde o.v.v. de bron mag worden doorgezonden.

  Ik wens een ieder een gezond leven/bestaan toe!

  Hartegroet van ‘t Brummelheukske,
  Harrie

  P.S. En wat te denken van het HPV-vaccin??????? Jonge meisjes, waarvan wereldwijd steeds meer slachtoffers bekend worden vanwege de vreselijke bijwerkingen? En dat de (r)overheid bezig is, ook jonge jongens “ter preventie” hiermee in te enten. Wordt het niet eens tijd, om de zieke geesten, die zich als politici opwerpen aan een nauwkeurig onderzoek te onderwerpen??

  Burgers let op Uw saeck!!

  25 likes
  • Iet Boer van Starrenburg

   Toen ik 18 jaar was heb ik griep gehad, tdaarna niet weer tot ik voor mijn werk in 1981 een griepspuit moest halen. (was toen 36 jaar) ben toen 3 weken ziek geweest. Het jaar daarop hetzelfde verhaal. Daarna nooit meer een geiwpspuit gehad. Dit jaar voor het eerst een flinke griep gehad. . Ben nu 73 jaar.

   9 likes
 3. De wetenschappers van de farmaceuten hebben aktijd de mond vol over wetenschappelijk bewijs t.a.v. een medicijn of ander geneesmiddel. Nou van echt hard bewijs voor echte werkzaamheid van vaccinaties is nog nooit iets gebleken. Dan is het blijkbaar weer even geen enkel probleem

  12 likes
  • Niemand weet nog welke ,,griep stam er aan komt ,dus vaccineren kan dus niet.

   13 likes
  • Dat zeggen ze ook van Polio, veel mensen laten zich niet meer vaccineren en zie het gevolg, steeds meer mensen worden ziek en de kans op besmetting neemt toe. we zij nu zelfs al zover dat peuterscholen geen kleuters meer aannemen als ze niet zijn ingeënt. ( Geef mij die wetenschapper maar ) Al dat geklets op internet, de een weet het nog beter als de ander, nou neem maar van mij aan dat er een hoop uit hun nek lopen te kletsen zonder enig bewijs van hun beweringen, ja als je dat zegt krijg je een linkje van moet je hier eens even kijken etc. Nou dat soort gasten neem ik helemaal niet serieus, die hebben het liefst dat je een of andere ziekte krijgt ( soort sadisme lijkt me )

   4 likes
 4. ik heb nog nooit een griepprik gehaald.

  22 likes
  • Ik ben nu 81, heb nog nooit een griepprik gehad. De laatste keer dat ik farmaceutische pillen heb geslikt was 15 jaar geleden. (Tegen hoge bloeddruk!) Ik werd er doodziek van! Een natuurarts vertelde me toen dat ik een medicijn-vergiftiging had. “Stoppen!”
   Ik kreeg gelijk een andere arts toegewezen op het “gezondheidscentrum”. Zij gaat er mee accoord dat ik geen farmaceutische middelen gebruik.
   Mijn advies? Gebruik geen medicijnen, maar wèl geneesmiddelen (gezonde voeding en water!)

   0 likes
 5. Zelf ben ik een hele tijd geleden gestopt met roken. Nu kan ik tenminste gezond sterven.

  14 likes
 6. Nooit heb ik een bericht gelezen hoeveel van die
  2700 overledenen een griepprik hebben gehad.
  Blijkbaar de meesten, anders had de pers het wel gemeld
  Moedig artikel, want oei, als de tegen de schenen schopt
  van de elite.

  14 likes
 7. Op 41 seconde mark : https://www.youtube.com/watch?v=8pC1xwFfS_g

  In de jaren 50 begon in NL het vaccinatie programma. Hoe zijn we in hemelsnaam door al die jaren daarvoor gekomen zonder? Think about it.

  12 likes
 8. Sommige mensen MOETEN griep krijgen om GEEN kanker, beroerte, verlamming, Spierziektes, ALS, MS, ME/CVS en ziekte van Lyme, Parkinson, Epilepsie, Migraine, onverklaarbare blaasontsteking Hart en vaatziekten krijgen. Zoveel op te noemen.

  Kennis is macht.

  5 likes
  • @Thomas, moeten weet ik niet. Met een griepje ruim je wel op. Kan je ook overkomen als je oververmoeid bent. Als je goed voor je lichaam zorgt, heb je dat minder nodig, lijkt me zo. En bij veel ziektes spelen het voedingspatroon, darmflora, tekorten aan voedingsstoffen een rol.

   4 likes
  • @Thomas, dat is niuw voor mij. Is er een bron ?

   2 likes
   • Er zijn diverse bron en aanwijzingen, maar je moet wel snappen.

    Sommige mensen KRIJGEN kanker, beroerte, verlamming, Spierziektes, ALS, MS, ME/CVS en ziekte van Lyme, Parkinson, Epilepsie, Migraine, onverklaarbare blaasontsteking Hart en vaatziekten NA het (mislukte) griep.

    Sommige mensen herstelt het ziekte na het (goede) griep.

    Allemaal zit een verschil in met een kennis van zaken.
    Papier is zo dun maar er heeft wel 2 kanten.

    Als je hebt geen verstand van ziekte, ook als je miljoenen geld opgehaald, het lost gewoon niet op.
    https://www.rtlnieuws.nl/buitenland/artikel/3747801/inspiratiebron-voor-wereldberoemde-ice-bucket-challenge-overleden
    Zeventien miljoen mensen plaatsten filmpjes waarin ze ijswater over zichzelf uitgieten. Er werd zo’n 200 miljoen dollar opgehaald voor ALS-onderzoek.

    http://www.ziekdoorvoeding.nl/docs/pv_verhalen-_neurologie-ALS.pdf
    In die afgelopen winter heb ik drie keer griep gehad in drie weken en al die maanden moe,
    moe,moe, toen vermoedde ik echt dat er iets fout zat. Maar wat….kon ik toen nog niet
    vermoeden.
    Uiteindelijk volgde op 28 augustus 2007 de diagnose A.L.S. (Amyotrofische Lateraal
    Sclerose.

    Kennis is macht.

    0 likes
    • drie keer griep gehad in drie weken

     Noch de patiënte noch de artsen vragen zich af waarom?
     Een normale griep duurt maar 1 á 2 weken daarna spontaan genezen.

     Waarom 3 x griep in 3 weken?
     Waarom al maanden moe, moe en moe???

     Waarom kreeg zij GRIEP?
     Dit gaat noch artsen noch de patiënte zich afvragen.

     Medisch raadsel: waarom leeft Stephen Hawking nog?
     https://www.hpdetijd.nl/2015-03-02/medisch-raadsel-waarom-leeft-stephen-hawking-nog/

     Dat een genezing op ALS is een meerwaarde dan hele leven ellende in de rolstoel en niet zelfstandig kan leven.

     The Pancreatic Cancer That Killed Steve Jobs
     http://healthland.time.com/2011/10/05/the-pancreatic-cancer-that-killed-steve-jobs/

     2 bijzondere mannen. Maar tegenover de ziektes hebben zij geen raad mee.

     Als Steve Jobs nog leeft dan kan hij jullie exact vertellen de diagnose Alvleesklierkanker begon met een doodgewone verkoudheid/griepje.

     0 likes
     • Degene geneeskunde leren moeten eerst leren alle functie van de organen en de nodige kinderziektes.

      http://www.ziekdoorvoeding.nl/docs/pv_verhalen-_neurologie-ALS.pdf
      In die afgelopen winter heb ik drie keer griep gehad in drie weken en al die maanden moe,
      moe,moe,

      EEN mens bestaat uit 3 delen.
      1) de persoon (zij)
      2) haar lichaam (zelfstandig)
      3) de ziel (geest en energie)

      Zij is een “drukke” vrouw met een drukke gezin en baan/hobby. Te weinig tijd om rusten en slapen.
      Het lichaam heeft een grens, wanneer de weerstand laag is dan is het kans op verkoudheid/griep. Hier is de term verkoudheid/griep een ziekte.
      Maar zodra de griep is opgewekt dan is GRIEP op dit moment geen ziekte, MAAR een genezingsproces ten goed voor het lichaam en voor de haar(lichaamshouder).

      Dit verschil moeten alle patiënte en de artsen goed begrijpen.
      Zodra de koorts is opgewekt is het absoluut NIET verstoren of onderdrukken. De systeem lijkt als de computer voor een grote update. Een afgesloten systeem dat je op dit moment niet kan computeren. GRIEP werkt op dezelfde systeem. Wij moeten THUIS blijven, rusten en slapen tot de koorts zakken.

      De 1e koorts in de 1e week werd helaas verstoort en ondergedrukt.
      Eenmaal gestart kan het lichaam niet stoppen met de systeem. Het lichaam voert de koorts opnieuw in de 2e week. WEER ging zij dit verstoort en onderdrukken.
      Het lichaam voert opnieuw de koorts in de 3e week. WEER ging zij dit verstoort en onderdrukken.
      2 keer GEEL en 1 keer ROOD.

      In de koorts proces heeft 1 fase voor de verbranding, de bloed en stamcel verbranding. Dit leidt tot een verwarring in de bloed aanmaak in de beenmerg en de insuline bloedgehalte buffer in de alvleesklier die leidt tot de vermoeidheid, moe, moe en moe

      In de koorts proces heeft 1 fase voor de centrale zenuwenstelsels en hormonen verdeling. Dit leidt tot de spierverslapping.

      Sommige mensen MOETEN griep krijgen om GEEN kanker, beroerte, verlamming, Spierziektes, ALS, MS, ME/CVS en ziekte van Lyme, Parkinson, Epilepsie, Migraine, onverklaarbare blaasontsteking Hart en vaatziekten krijgen. Zoveel op te noemen.

      Sommige mensen KRIJGEN kanker, beroerte, verlamming, Spierziektes, ALS, MS, ME/CVS en ziekte van Lyme, Parkinson, Epilepsie, Migraine, onverklaarbare blaasontsteking Hart en vaatziekten NA het (mislukte) griep.

      Sommige mensen herstelt het ziekte na het (goede) griep.

      Allemaal zit een verschil in met een kennis van zaken.
      Papier is zo dun maar er heeft wel 2 kanten.
      Kennis is macht.

      Hieronder geef ik een voorbeeld van een gezonde vrouw zomaar verandert in CVS-patiënte na een zware griep. Als je hier de bedoeling van haar griep en waarom daarna verandert in CVS voor de rest van haar leven met lijdensweg. Dan weet je griep moet je meewerken i.p.v. onderdrukken.

      https://www.youtube.com/watch?v=xd2E3_M4dss
      De Dokters over ME/CVS (2012)
      Tijd:0.50 minuten
      Waarom kreeg zij GRIEP?
      Wat is de bedoeling van haar GRIEP?
      Wat had zij gedaan tijdens de griep?

      0 likes
 9. Griep prik halen ? Je kunt beter veel buiten zijn en aan je conditie en immuun systeem werken. Ik ben al in geen 20 jaar ziek geweest.

  9 likes
 10. Je hoort steeds vaker dat mensen niet als ‘griepprikweigeraar’ geregistreerd willen worden. Ze nemen dan een klein kussentje mee om de prik te ontvangen. Zo hebben ze de prik dan wel gehad maar dan in een kussentje (op propje wc papier schijnt ook te werken) en niet in hun lichaam. Zelf neem ik hem natuurlijk gewoon altijd,

  meestal 2x, eentje extra voor de zekerheid

  8 likes
 11. Geen griep krijgen doe je door gezond te eten, drinken en leven. Zorgen dat je lichaam op natuurlijke wijze beschikt over maximale weerstand. Dan krijg je geen griep en kun je die giftige troep in vaccins missen als kiespijn. Alleen zijn de meesten door toedoen van commercie en overheid totaal vergeten hoe dat moet en vallen zij door gebrek aan weerstand ten prooi aan talkoze ziektes waar weer flink aan verdiend wordt, met methodes die ons steeds verder van huis brengen.

  7 likes
 12. Toen de Mexcogriepvaccin, achteraf ministerie van volksgezondheid hiermee poot uitgerukt, had ik die wolf van het rivm met zijn fles wishky op de achtergrond niet hoogstaan!

  5 likes
 13. Lezers,

  Ik lees nu al jaren dat de griepprik geen tot weinig effect heeft. Dat er enorm wordt gerotzooid en aan verdiend in welke (medische) wetenschap dan ook moge bekend zijn. Niets gaat om het belang van de bevolking.

  Maar, nu wil ikzelf wel eens weten hoe zit dat met de griepprik bij mensachtigen met een – door de medicatie – onderdrukte afweer? Ik bedoel in mijn specifieke geval een getransplanteerde. Ik merk telkens weer dat dat soort wezens nooit worden meegenomen in de verhalen over vaccinaties. Als getransplanteerde wordt je afweer helaas continu onderdrukt.

  Heeft zo’n prik zin of niet? Wie het zeker weet, moge hier spreken…

  Dank, groet,

  Harold Mulder
  Nijmegen, Nederland 51e staat der USA
  Planeet Aarde

  0 likes
  • @Harold Mulder, alles aangrijpen wat kan leiden naar een zo gezond mogelijke levensstijl is alles wat je kunt doen en tevens het gene waar je het meeste profijt van zult ondervinden. Gezondheid onderdrukkende medicijnen die je moet nemen zijn waarschijnlijk onontkoombaar, daar ontkom je in jouw geval niet aan denk ik.

   0 likes
 14. Ik denk dat het zwak wetenschappelijke bewijs omtrent de werking van het vaccin sterker is dan de aanwijzingen van Bijl omtrent de bijwerkingen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Gezonde mensen worden blootgesteld aan zinloze interventies die een risico op ernstige bijwerkingen hebben. Arts ageert tegen griepprik

Gezonde mensen worden blootgesteld aan zinloze interventies die een risico op ernstige bijwerkingen hebben. Arts ageert tegen griepprik

Er zijn geen wetenschappelijke bewijzen voor de ...

Klinkt als een samenzweringstheorie? Nee, dat is hoe het werkt. Huisarts ontkracht mythes over vaccins

Klinkt als een samenzweringstheorie? Nee, dat is hoe het werkt. Huisarts ontkracht mythes over vaccins

Vaccins veroorzaken wiegendood, epilepsie en autisme. Ze ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 25 april 2019
20:00 uur (CEST)
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.