Homepagina » Gezondheid » Griepremmer Tamiflu werkt niet: Big Pharma houdt gegevens geheim
Griepremmer Tamiflu werkt niet: Big Pharma houdt gegevens geheim

Griepremmer Tamiflu werkt niet: Big Pharma houdt gegevens geheim

De griepremmer Tamiflu beschermt niet tegen ernstige complicaties van de griep, zoals longontsteking, en remt de verspreiding van het griepvirus niet af. Toch hebben verschillende landen voor miljarden euro’s van het medicijn ingeslagen tegen de vogelgriep en de Mexicaanse griep.

Tamiflu hoort in veel landen, waaronder ook België en Nederland, tot de medicijnen die regelmatig worden voorgeschreven aan grieppatiënten. Er zijn ook voorraden aangelegd voor het geval dat er nieuwe griepvirussen zouden opduiken. Op advies van de Gezondheidsraad heeft de Nederlandse overheid in 2009 4,5 miljoen doses aangeschaft. De werking van het middel is nooit bewezen omdat de producent, farmareus Roche, de onderzoeksgegevens hardnekkig geheim hield.

Uit 20 studies naar Tamiflu en 26 studies naar een ander griepmedicijn Relenza blijkt dat de middelen griepsymptomen met amper een halve dag verkorten (van 7 naar 6,3 dagen), maar tegelijk het risico op misselijkheid, psychiatrische stoornissen en nierproblemen verhogen. Bij kinderen werd geen positief effect gevonden en één studie vond zelfs aanwijzingen dat Tamiflu de aanmaak van lichaamseigen afweercellen afremt.

In het geval van een griepepidemie hebben we dus niets aan de voorraad Tamiflu die de overheid heeft aangelegd. De geheimhouding rond medicijnonderzoek maakt duidelijk dat er veel is wat we niet weten over andere medicijnen die we gebruiken, schrijft Ben Goldacre in The Guardian.

Hij spreekt van een groot schandaal. Enerzijds omdat overheden miljoenen hebben uitgegeven aan een medicijn dat niet werkt en anderzijds omdat fabrikant Roche geen wet heeft overtreden toen het belangrijke informatie geheim hield. Het onderzoek naar medicijnen die we vandaag de dag gebruiken wordt stelselmatig op legale wijze achtergehouden voor artsen, onderzoekers en patiënten.

In 2009 was er bezorgdheid over een nieuwe griepepidemie en overheden investeerden miljarden in Tamiflu. De Britse en Australische overheid vroegen de Cochrane Collaboration, een internationaal samenwerkingsverband van wetenschappers, om de gegevens over het middel nog eens tegen het licht te houden. Pas afgelopen jaar kreeg de groep daar de kans toe.

Al die miljoenen die zijn verspild aan Tamiflu, zijn volgens Goldacre nog maar het topje van de ijsberg. De resultaten van klinische onderzoeken naar medicijnen die we op dit moment gebruiken worden nog steeds op grote schaal achtergehouden. Daarbij komt dat veranderingen in Europese wet- en regelgeving alleen betrekking hebben op nieuwe studies. Alle onderzoeken naar bestaande medicijnen mogen geheim worden gehouden. Vaak is het zo dat farmaceuten meer openheid beloven en een paar jaar later weer terugkrabbelen.

We hebben toezichthouders, beleidsmakers en instanties nodig die volledige openheid eisen, aldus Goldacre. We moeten weten welke informatie ontbreekt en wie daar verantwoordelijk voor is.

[The Guardian]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
hadat vantevorengezegd
hadat vantevorengezegd
7 jaren geleden

Klink zal toch eens achter zijn oren moeten krabben?
Nu hoog aangestelde functionaris van zorgministerie?
Moet toch kunnen?

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

De Illuminati/Bilderberggroep hebben nu 1-maal genocide plannen en is dit 1 van hun strategieën.

M. Brandenburg
M. Brandenburg
7 jaren geleden

Goh je verzinthet niet echt waar het werkt niet??? Je vraagt je af waarom de overheid een adviseur had, die ook nogeens woordvoerde mocht zijn van een product dat wordt gemaakt in een lab alwaar de woordvoerder/adviseur aandelen had.

Wederom een mooi staaltje waarom de overheid niet werkt, en corruptie met belastinggeld zo verschrikkelijk makkelijk is. Ambtenaren geven geen donder om het geld dat zij verspillen. Al het goud dat de overheid en of haar (semi)ambtenraen aanraken verandert direct in stront. Nee lekker blijven stemmen op de oude poltiek van PVDA/GL/SP tot aan D66/VVD en partij van de dieren met alles wat er tussen hoort. Haar bemoeizucht(tot in de woonkamer) verziekt alles.

Tess
Tess
7 jaren geleden

je reinste kwakzalverij van het ergste soort als je t mij vraagt….

realitycheck
realitycheck
7 jaren geleden

toen het op de markt kwam werd zelfs hier schamper gereageerd op de kritiek die op dit middel geleverd werd.. en zie daar… 😉

Huisheks
Huisheks
7 jaren geleden

Zeg… ik heb nog wel een werkend middeltje tegen griep……
Misschien een leuk ouderwets item om tegen geringe kosten aan de man te brengen.
Men neme : i borrelglaasje cognac.
1 uitgeperste (uitgeknepen) citroen
2 kruidnagels
evt, 1 teentje knoflook (hoeft niet.
3 eetlepels Honing
Heet water, liefst gekookt.
Alles samen in 1 beker.
Lekker zweten, zo weer beter Succes !!

gogologo
gogologo
6 jaren geleden

wie de verantwoordelijke man?? hoe heet die wegkruiprat ook alweer roel cothino??

B. Jager
B. Jager
6 jaren geleden

5 jaar na deze gigantisch oplichting, Guardian komt met een slap verhaal. Nóg vertellen ze de helft niet.
Dat kan beter. Hier een paar hints.

De Tamiflu WHO-zwendel, is niet alleen voor de fraude. Ook is het een generale repetitie om de media te fine-tunen, om de bevolking bang te maken en gewillig nietsvermoedend bevolkingsreductie te ondergaan.

In 2005; ex Minister van Defensie, Rumsfeld was topman bij Gilead Sciences ttv. de griep-pandemie, die geen pandemie was, maar door de WHO wel als zodanig werd gepropageerd.
http://www.greenpagan.newsvine.com/_news/2009/04/27/2737925-flu-kills-the-torture-memos-rumsfeld-tamiflu-bioterror-genocide-etc.

De bergen ongebruikte vaccins zijn alsnog in 3de wereldlanden ‘gebruikt’. Ook daar was geen pandemie.

1e uitbraak varkensgriep was in ’76, in Fort Dix, New Jersey. Alwaar een US army laboratorium.

PAXVAX: winst met gmo-vaccin cholera – aerosol sproeien over bewoonde gebieden in Australië.
https://secure.avaaz.org/en/petition/Say_NO_to_Aerial_Spraying_of_GMO_Vaccine_in_Australia/

Begin 2013 gaf de FDA de firma PSC toelating voor een gmo griepvaccin, ‘Flublok’.
http://worldtruth.tv/fda-approves-first-gmo-flu-vaccine-expected-on-market-in-2014/

Daarnaast staan gmo gewassen op open proefvelden voor het doel van “bio-pharming” c.a. “edible vaccines”.
GAVI is een consortium van de Rockefeller Foundation, WHO, Wereldbank, UNICEF, vaccin-makers, farma-industrie en andere machtige belanghebbenden. http://moderneugenicsblog.wordpress.com/2010/10/05/death-by-vaccination-the-gates-foundation-and-the-new-eugenics/

N.B. agenten van Novartis en Brookings Instituut in het bestuur van Unilever. Ook gigant Nestlé staat bekend om de anti-democratische regeerstijl. bv. de slag om ons drinkwater.

Namen die langskomen en groot zijn in biologische wapens cq. ‘stealth-virussen’ in vaccins en gmo-gewassen stoppen:
‘Unilever patroon’ Novartis, PAXVAX, PSC, Pfizer, Glaxo Smith Kline, Gilead Sciences, Baxter International, Epicyte (Tamiflu/Gilead), Dyncorp (belang Gates)

Baxter International is poised to make *billions* to vaccinate people against their pandemic.
http://www.globalresearch.ca/flu-kills-the-torture-memos/13351
…. the firm’s portfolio of eight Pandemic and Bio Defense companies — BioCryst Pharmaceuticals and Novavax

Viroloog Ron Fouchier van Erasmus Medical Center werkt aan het griep-virus geschikt te maken voor biologische oorlogsvoering:
Read more: http://naturalsociety.com/scientists-weaponize-deadly-bird-flu-consider-releasing-results/#ixzz2yqwRRDkr

HIV/AIDS is ontwikkeld als bio-wapen voor bevolkingsreductie.
Nu gaat de globale elite nog een stap verder en ontwikkelt vaccinaties, gmo’s en biowapens die het immuunsysteem van mensen platleggen.
http://www.occupycorporatism.com/preventing-the-bio-weapon-hiv-new-test-uses-cancerous-nanoparticles/#sthash.nrcqwgF5.dpuf

Onderzoek naar het Ebola virus; de mogelijkheden als biowapen en bepaalde constructie van vaccins door 2 geneesmiddelenfabrikanten: Massachusetts-based Sarepta Therapeutics and Tekmira Pharmaceuticals of Canada .

De overheid rekent erop dat u hierop zegt ‘ongelooflijk’. Enorme leugens, continue herhaald gaan er vaak in als zoete koek. De overheidsretoriek rept alleen over gevaren, noodzaak, urgentie, de enige oplossing, voor het goede doel. Geen woord over de ware bedoelingen, de schade, kosten en alle overige nadelen.
Die worden stelselmatig complottheorie genoemd.
(de kritiek is natuurlijk geen theorie, die wordt met feiten en waarnemingen, door mensen – m.n. ook slachtoffers – over de hele wereld bewezen).

x

Check Also

lockdown

Britse Jaap van Dissel: geen lockdowns meer, behandel corona als griep

Lockdowns zijn waarschijnlijk niet meer nodig nu ...

ioannidis

Nieuw onderzoek professor Ioannidis: coronasterfte was in 2020 extreem laag

De WHO waarschuwde de wereld begin vorig ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

8
0
We lezen graag je reactie!x