Het Complot

“Pentagon kaapte Maleisische Boeing om nieuwe microchip”

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De zoektocht naar de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines zal waarschijnlijk nog lang duren, aldus de Australische premier Tony Abbott tijdens een persconferentie afgelopen week. “We hebben het zoekgebied flink verkleind, maar iets proberen te vinden dat op zo’n 1000 kilometer afstand van het vasteland op 4,5 kilometer diepte ligt, is een grote, grote klus die waarschijnlijk nog lang zal duren.”

Het toestel met 239 inzittenden, onder wie een Nederlandse vrouw, verdween op 8 maart van de radar tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking. Er moet snel verder gezocht worden, aangezien de batterijen van de twee zwarte dozen maar ongeveer een maand meegaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Een onderwaterrobot die de bodem van de Indische Oceaan scant, moest naar boven komen ‘wegens een technisch probleem’. Het is niet duidelijk wat het probleem is. Bluefin-21 moest eerder ook al naar de oppervlakte komen omdat er een veiligheidsmechanisme was afgegaan. Het apparaat kan slechts 4500 meter duiken en het water ter plaatse was dieper. De inzet van de Bluefin wordt gezien als de laatste poging om het verdwenen vliegtuig op te sporen.

Eind vorige maand werd gemeld dat zich onder de passagiers aan boord van vlucht MH370 20 medewerkers van Freescale Semiconductor bevonden, een Amerikaanse producent van complexe halfgeleiders. Onder hen waren ook vier patenthouders van een nieuwe chip. Door de verdwijning van de Boeing 777 zou Jacob Rothschild het patent in handen hebben gekregen, zo schrijft de International Business Times.

Op 24 maart bevestigde Freescale Semiconductor dat 20 werknemers van het bedrijf aan boord waren van vlucht MH370 – 12 afkomstig uit Maleisië en acht uit China. “Uit respect voor de familieleden zullen we de namen van de werknemers die aan boord van het toestel waren op dit moment niet vrijgeven,” zei woordvoerster Jacey Zuniga. De vicepresident van Freescale zei: “Het waren mensen met veel ervaring en technische achtergrond en ze waren erg belangrijk voor ons. Het is zeker een verlies voor het bedrijf.”

Freescale is geen nieuwkomer in Oost-Azië. Voorheen was het de halfgeleidertak van Motorola, tot dit bedrijf in 2004 deze afdeling verzelfstandigde. Freescale heeft kantoren in Kuala Lumpur, Peking, Tianjin, Shanghai, Chengdu en Suzhou. De producent van halfgeleiders maakt niet alleen microchips voor auto-onderdelen, maar heeft ook lopende contracten met het Amerikaanse leger. Het produceert onder meer wafers, periscopen, onderdelen voor zelfgeleide raketten en andere wapensystemen.

In februari 2013 lanceerde Freescale de Kinesis KL02, ’s werelds kleinste microcontroller van 1,9 mm bij 2 mm. Het bedrijf zei destijds dat het apparaat zo klein is dat het kan worden ingeslikt voor medische doeleinden.

Volgens oud-redacteur van The Japan Times Weekly en faculteitslid van de School voor Journalistiek in Hong Kong en Peking Yoichi Shimatsu is de microcontroller de sleutel naar een nieuwe generatie wapens. Denk aan drones die kleiner zijn dan een vlieg, implantaten die mensen veranderen in mechanische strijders en manoeuvreerbare micro-satellieten en mini-onderzeeërs die kunnen worden bestuurd als drones.

Kinesis KL02 betekent: versie 2 gemaakt in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. Dit onmisbare onderdeel van moderne oorlogen werd gemaakt in een overwegend moslimland dat economische banden heeft met China, Rusland en Japan en vaak niet op één lijn zit met het Amerikaanse buitenlandbeleid. De productie van versie 3 van de chip in Peking moest volgens het Pentagon, de NSA en DARPA dan ook koste wat het kost worden tegengehouden, aldus Shimatsu.

Toen Freescale Malaysia voorbereidingen trof om Kinesis te testen in Peking en Tianjin, gingen de alarmbellen af in het Charles Stark Draper Laboratorium in Cambridge in de staat Massachusetts, dat door DARPA wordt gefinancierd. Dit kenniscentrum maakte onder meer de Apollo-maanlandingen mogelijk. Tegenwoordig wordt er hoofdzakelijk gewerkt aan microchips voor militaire toepassingen, zoals ballistische raketten, communicatie, GPS en intelligente richtsystemen voor wapens.

Het Pentagon stond volgens Shimatsu voor een dilemma: Kinesis kan via GPS-systemen voor auto’s en smartphones veel geld opleveren, maar tegelijkertijd raken de Verenigde Staten er hun technologische voorsprong door kwijt.

Freescale wordt gefinancierd door het Amerikaanse investeringsbedrijf Blackstone Group. Belangrijke investeerders van dit bedrijf zijn de bankiersfamilie Rothschild en enkele van zijn zakenpartners. Naar verluidt is de familie Rothschild eigenaar van de centrale bank van Maleisië, die sterk verweven zou zijn met de Maleisische overheid en Malaysian Airlines.

Volgens Shimatsu is de kaping als volgt verlopen: de communicatie- en navigatiesystemen van het vliegtuig zijn op afstand uitgeschakeld door de NSA en het Air Force Space Command. De boordcomputer werd opnieuw geprogrammeerd met behulp van een noodsysteem van Boeing dat is uitgebreid met Israëlische software. Van de Zuid-Chinese Zee tot Diego Garcia in de Indische Oceaan werd het toestel gevlogen door een drone-bestuurder.

De vliegroute werd gevolgd door NSA-luisterposten op Sri Lanka en het Jindalee-station in het noordwesten van Australië. Met behulp van radarstations op de Malediven werd het toestel naar de meest zuidelijke atol van de archipel geleid. Volgens ooggetuigen daalde het vliegtuig richting de landingsbaan van de Amerikaanse luchtmachtbasis op Diego Garcia.

Aangezien de CIA de ondergrondse hangars en gevangenis van de basis gedurende de Irakoorlog en de oorlog in Afghanistan gebruikte voor ondervragingen, denkt Shimatsu dat meewerkende passagiers op de basis een nieuwe identiteit hebben gekregen. Hij besluit: MH370 zal waarschijnlijk de geschiedenis ingaan als een onopgelost mysterie, maar geen tv-station zal aandacht besteden aan die andere code: KL02.

[International Business Times]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
10 jaren geleden

In de wereld van de ‘channeling’ wordt er gesteld dat ‘Buitenaardsen’ het vliegtuig en passagiers hebben gered.

M. Brandenburg
M. Brandenburg
10 jaren geleden

Haha “naar verluidt is de familie Rotschild eigenaar van de Centrale bank van Maleisie”, oh god ik kom niet meer bij. Er is maar één centrale bank in de hele werled in handen van een private organisatie en dat is de FED in de VS. Elke andere centrale bank is direct eigendom van de betreffende overheid, zoals de NEderlandse centrale bank(welke als enige bank in Nederland geld kan creeeren, private banken kunnen dit totaal niet) voor 100% in handen is van de NEDERLANDSE staat. Centrale banken zijn verantwoordleijk voor de gewenste inflatie, centrale banken zijn verantwoordelijk voor het creeeren van geld en dit vervolgens goedkoop uitlenen aan private banken, die vervolgens als tegenprestaties de extreme schulden van te veel uitgevende en financieel wanbeleid voerende landen financieren.

De centrale bank van Maleisie eigensom van Rothschild, je kan het ook te ver doorvoeren. Even alu-hoede af en de werkelijkheid zien zoals hij is. Centrale banken zijn eigendom van overheden en zijn niet in hande van private organisaties op de FED na.

Jack Kerst
Jack Kerst
10 jaren geleden

Sinds wanneer laat een bedrijf 20 werknemers tegelijk vliegen.!!
Het is een algemene bedrijfsregel om werknemers nooit gelijktijdig met meerdere te reizen.

pietje
pietje
10 jaren geleden

Allemaal in scene gezet veel mensen zien het niet maar ja voor mij en vele anderen overduidelijk ! alles voor geld !En patenten etc. verrotte wereld en wij……die wakker zijn moeten opstaan ! Rothschild etc. willen ons onder controle houden mensen denk na, denk voor jezelf ! Wat zijn zijn wij ??? Mensen die moeten opstaan tegen deze machten, berusten heeft geen nut ! want dan bent je de prooi ! Waar gaan al die mensen naartoe uit die boeiing allemaal met een andere identiteit ???? Ik ben een beetje heel erg misselijk van deze situatie en het gaat maar door ! Nu gaan ze bijna 400 mensen een andere identiteit geven en die moeten dan door in een ander land zonder familie denk eens na ! Natuurlijk gaan zij op een gegeven moment contact opnemen met familie en vrienden nu…. zullen ze streng gecontroleerd worden maar over een paar jaar zwak het af en dan….. dan vergeten wij dit enorme bedrog want zo gaat het ! Ziek !!!

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x