Homepagina » Buitenland » “Politieke komedie”: Emotionele Oekraïense president Porosjenko zwaait met neppaspoorten
"Politieke komedie": emotionele Oekraïense president Porosjenko zwaait met neppaspoorten

“Politieke komedie”: Emotionele Oekraïense president Porosjenko zwaait met neppaspoorten

De Oekraïense president Porosjenko heeft de internationale gemeenschap afgelopen weekend om hulp gevraagd. Op de grote veiligheidsconferentie in München zei hij dat het conflict niet kan worden opgelost zonder politieke, economische en militaire steun van zijn bondgenoten.

In een emotioneel betoog hield hij een aantal Russische paspoorten omhoog. Volgens Porosjenko zijn de documenten gevonden op Oekraïens grondgebied. Hij noemde dat ‘het beste bewijs’ voor de aanwezigheid van Russische militairen. Die zouden op 100 kilometer van de grens verdwaald zijn, schamperde hij. “We zijn een onafhankelijk land en hebben het recht ons te verdedigen,” zei hij nog.

Russische media spraken van een sterk staaltje ‘politieke komedie’, aangezien Russische soldaten hun paspoorten moeten inleveren als ze in het leger dienen. “Iedereen die ooit in Rusland heeft gewoond weet dit,” aldus tv-zender RT. Zelfs contractsoldaten worden gedwongen hun paspoort in te leveren en krijgen daarvoor in de plaats een militaire ID-kaart. Je zult dus nooit een Russische soldaat aantreffen met een paspoort.

Eind vorige maand zei de miljardair op het World Economic Forum in Davos nog dat Rusland in Oekraïne meer dan 9000 militairen heeft gestationeerd die pro-Russische rebellen ondersteunen. Hij kon echter geen satellietfoto’s laten zien waaruit blijkt dat Russische soldaten actief zijn op Oekraïens grondgebied.

De uitspraken van de oligarch doen denken aan de ‘bewijzen’ van massavernietigingswapens waarmee Colin Powell de Veiligheidsraad in 2003 toesprak. Ook dat was een zorgvuldig geregisseerde gebeurtenis waarmee de politiek van de coalitie werd ondersteund.

[RT]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

35 reacties

 1. Worden we niet dood moe van al die doofpotten en politieke spelletjes van al die machthebbers?

  25 likes
 2. Ja, wat moet je dan als clown die het maar niet voor elkaar krijgt om het gebied dat hij al heeft weggegeven aan Biden & co te confisqueren van vrijheidslievende mensen die hun zelf gekozen weg willen volgen.
  Dat Poetin hieraan gehoor geeft kan ik mij voorstellen, Amerikanen op de stoep toelaten met kwade bedoelingen is iets wat niemand wil.
  Hoewel de EU ook een vinger in de pap wil hebben en dus Poetin op die manier klein willen krijgen nu alle commotie niet de gewilde gevolgen heeft.
  Wat kan je dan nog meer bedenken, ja juist een clown met valse papieren laten zwaaien alsof hij alle wijsheid bezit en gekozen hoofd is van het land.
  En de US/EU zij droomde voort.

  21 likes
 3. In april 2014 was al bekend dat de Russische kozakken meevochten, deze lopen wel met een gewoon russisch paspoort. Zie onderstaande link..

  https://www.youtube.com/watch?v=-QP6sM5VnUQ&index=30&list=PLw613M86o5o5zqF6WJR8zuC7Uwyv76h7R

  Verder wordt voor het gemak maar even het feit genegeerd dat hij ook een militaire ID-kaart in zijn handen heeft.. Iedereen die denkt dat Rusland de separatisten niet helpt moet het slaap nog uit z’n ogen wrijven.

  7 likes
  • @Roy dat van die paspoorten moet men wel met een korreltje zout nemen hé want er zullen er zo nog wel duizenden in de safe liggen van de tijd dat Oekraïne nog bij Rusland hoorde in een nog niet zo ver verleden, maar ja sommigen trappen er toch nog in.

   De Russen hebben meer recht om die separatisten te helpen dan wie dan ook want alles gebeurt tenslotte aan hun voordeur.

   Maar owee als de Amerikanen niets anders doen dan overal bendes terroristen steunen en te bewapenen om een hun niet goed gezind regime te kelderen of er een oorlog te ontketenen en zelfs al is dat duizenden km’s verwijderd van hun voordeur.
   Het is de US al op verschillende fronten in hun misdadig opzet gelukt met al de gekende gevolgen nu.

   5 likes
   • “De Russen hebben meer recht om die separatisten te helpen dan wie dan ook want alles gebeurt tenslotte aan hun voordeur.”

    Je geeft in ieder geval toe dat de russen de separatisten meehelpen. Volgens vele hier zijn de russen super onschuldig en lopen ze allemaal met een halo boven hun hoofd..

    3 likes
    • Dat de Russen hun etnisch verwante inwoners helpen is geen misdaad maar al die huurlingen die die hypocriet Poroshenko inhuurt met de steun van de US en de EU dat is pas om problemen vragen.
     Ik weet nog goed toen de voormalige USSR zich op Cuba gingen installeren waren de US in alle staten zo wat is het verschil dan met nu.
     De geschiedenis herhaalt zich en Putin heeft al genoeg op zijn kop laten schijten als ik het zo mag uitdrukken.

     2 likes
     • “Dat de Russen hun etnisch verwante inwoners helpen is geen misdaad”

      Aha, dat dorpen met onschuldige mensen worden beschoten is dus geen misdaad, dat valt onder -hun etnisch verwante inwoners helpen- goed om te weten.

      3 likes
 4. Ik weet niet de waarheid van dit bericht, maar de meeste berichten van RT.COM zijn juist minder betrouwbaar is gebleken zoals het SU-25 verhaal en toen dat ontkracht was kwam men ineens met
  niet kloppende radarbeelden die gefotoshoped bleken. Irak wordt hier ook nog eens onterecht bijgehaald. Natuurlijk heeft Sadam Hussein vroeger massavernietigingswapens gehad, hij heeft daarmee de Koerdische gemeenschap met mosterdgas gedood en de fabrieken waar die gemaakt worden zijn later geplunderd
  zie ook http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2005/3/Sadams-wapenfabrieken-professioneel-geplunderd-ELSEVIER022058W/ Dit zijn de woorden van de oud minister van Industrie Sami-al-Araji.
  Natuurlijk spelen altijd in iedere oorlog oliebelangen mee en geopolitieke motieven, maar dat neemt niet weg dat er in Irak ooit juist wél massavernietigingswapens zijn geweest. Ook is er een lichte link naar Al Qaida, maar de link Saoedi-Arabië – Al Qaida is groter en Saoedi Arabië is natuurlijk van veel waarde voor de VS dus als de VS echt terrorisme had willen bestrijden zou het direct de vriendschap met hun moeten opzeggen.

  2 likes
  • MarcelvL

   Je put met je verhaal uit een ver verleden waarbij Saddam Hoessein, die goede vriend van Amerika was en die met goedkeuring van Amerika Koeweit mocht/moest binnenvallen om een bevrijding van Koeweit te forceren met betaling van vele miljarden aan ‘verlosgeld’ en zenuwgas sarin en tabun, mosterdgasgebruikte aangeleverd kreeg door het Westen, vooral door Duitsland. De aanval op de Koerden daar werd zelfs later van gezegd dat deze het werk was van Iran.

   En RT en onbetrouwbaar? Heeft die Porosjenko wc papier in zijn handen? of zegt hij iets wat hij niet heeft gezegd? En die andere clown die met hem optrekt met die bril op, dreigde die ons niet met een wereldoorlog als wij niet zouden ingrijpen en zouden luisteren naar de Kiev fascisten? Wie denken zij en wie denken jullie soort mensen te zijn die constant de leugen verdedigen en het recht hebben om van leugens halve waarheden te maken en deze te verkopen als volle waarheid en daarmee een passage te scheppen voor een derde wereldoorlog met rooftochten, plundering en moord, waarbij de grote spelers die aan de touwtjes trekken buiten schot blijven, ten koste van ons en de vrede. Waarom ga je er niet heen en knok mee en neem gelijk ieder stuk kanonnenvlees mee die er net zo over denkt.

   Ik heb hier nog wel een reportage van een heel andere orde die ook iets vertelt over de oude trukendoos van weleer. Misschien net een beetje beter en objectiever dan die link van jou, die overigens niet werkt.

   https://www.youtube.com/watch?v=gnYGxGcdifA

   15 likes
   • Nou volgens deze site bestaat tijd niet zie een ander artikel maar bestaan er alleen parallelle universums dus een ver verleden bestaat dan ook niet hé?
    RT.com is helaas ook onbetrouwbaar gebleken met betrekking tot bepaalde eerdere beweringen die zij maakten. Zelfs al tegenstrijdige beweringen hoe MH 17 zou worden zijn neergehaald. Het Irak verhaal heeft 0,0 % te maken met Oekraïne, maar je mag van mij na googlen; “wapenfabrieken Irak geplunderd vóór inval Amerikanen”.
    We hebben het hier over een eigen Irakese minister van Industrie die dit statement maakt Sami al Araji. de MSM heeft altijd beweerd dat de oorlog van Irak op een leugen is gebaseerd terwijl ook dit de halve waarheid schijnt te zijn. Maar ik ben met je eens dat de oliebelangen en geopolitieke strategie zwaarder hebben gewogen. Als je mijn eerste post goed gelezen had had je dit allemaal al kunnen opmaken daaruit. Dat verder Sadam Hussein is opgeknoopt geen probleem en of ik er heen ga? Waarvoor? Die oorlog is inmiddels afgerond en de Nederlanders zijn er al véél langer weg. Ik heb wel eens mensen gesproken die er met de opbouw van Irak hebben geholpen (Fase 2 na Shock and Awe), maar die fase twee is de meest onnozele. Westen betaald geld om een corrupt land op te bouwen, niet mijn ding…

    1 likes
  • zeer zeker! maar heb het woord terroristen nog niet veel ( kan het me niet eens herinneren) gehoord te hebben over de pro russen. anders hadden er al zeker amerikaanse bommen gevallen.

   0 likes
   • is trouwens niet over het gedeelte van rt maar over je laatste stukje dat dan weer in mijn ogen weinig met de zaken in het middenoosten te maken hebben

    0 likes
    • Hahaha, tja ben druk maar ik moet lachen om de plusjes terwijl “Weg met Ons” een behoorlijke blunder typte. Porosenko wc papier in zijn handen?
     Nee juist niet echte paspoorten, maar als je dit artikel GOED leest, lees je dat juist RT.COM beweert dat die paspoorten vals zijn, want de Russische militairen zouden hun paspoorten inleveren volgens RT.COM/// zeer grappig dat “weg met ons” onbedoeld juist RT.COM op leugens en manipulatie betrapt. Verder is geen enkele regering zonder leugens of verdraaiingen.

     0 likes
 5. De Cabal wil daar zo graag een grote oorlog ontketenen maar het lukt ze maar niet. En weet je waarom? Omdat wij ‘gewoontjes-volk’ er gewoon niet meer intrappen. Je ziet die Poroshenko daar gewoon staan te liegen, je ziet de leugens in de ogen van de muppet machthebbers. Het is gewoon einde oefening voor deze zielige achterwaartse pyramide likkers !

  12 likes
 6. Eerst een moordadige coup d’état met steun van de fascisten vanuit het Westen inlijven om vervolgens zijn eigen bevolking in het Oosten uit te moorden en hij maar denken dat wij dan ook maar voor een seconde zitten te wachten op een wereldoorlog onder valse voorwendselen met de Russen omdat de Oekraïne en zijn president met zijn fascistische trukendoos zo nodig op het gemoed wil werken en ons denkt te moeten overtuigen van zijn onschuld en te denken dat wij enig belang zouden hebben bij de Oekraïne als een zogenaamd democratisch land die ooit aan zou moeten sluiten bij ons en een zoveelste failliet land zal worden in rij die we moeten redden? Oekraïne is en was altijd Verweggistan en stelde voor ons niets anders voor dan een land met problemen die ze zelf maar moeten oplossen en niet wij en niet ten koste van ons!. Of willen wij ook al een wereldoorlog ontketenen met de Russen? Wel eens gehoord van de Perimeter alias de “dead hand”. Lekker met rust laten die Russen en verder proberen er zoals we al jaren deden goede zaken mee te doen.

  Het weldenkende deel van de wereld wordt niet warm of koud van het gedraai en huilebalken van éne Porosjenko en zijn andere fascisten vrienden die schreeuwen om vergelding en wapens van het Westen, die uiteindelijk door ons betaalt zullen moeten worden, want het land heeft niets anders in kas dan schulden, dus zal het ons geld zijn die nodig is om hun vernietigende en moordende werk voort te kunnen zetten. En deze stupide actie wil niemand linken aan de onbeschadigde (verlopen) paspoorten van de MH-17?

  10 likes
 7. En langzaam worden we richting ww3 gedrukt , Nostradamus voorspelling!!

  En nee dit is geen complot dit is een feit, zo kunnen wij gaan boeten voor onze Amerikaanse zogenaamde vriendjes.

  5 likes
  • dat komt omdat er nog genoeg mensen in de eu rondlopen die nog steeds het beeld hebben van de bevrijders van ww2.
   yankeens go home en neem gelijk die twee mee die de boel hebben op staan juinen op het plein in kiev.

   4 likes
 8. Je kan zeggen wat je wilt, Ze proberen ons op te stoken. Voor of tegen. pro of anti. Ik zie alleen psychopaten en volk dat er achter aan rent. Wij houden dit alles toch in stand door telkens weer te stemmen en als een stel blinden alweer te kiezen voor oude vertrouwde patronen en de vertrouwde personen die ons onze vertrouwde manier van het leven zoals wij dat kennen te verzekeren? Lafaards die we zijn!

  7 likes
 9. List en bedrog. de waarheid verdraaid. Niets is wat het lijkt.
  Kijk uit!

  6 likes
 10. Daar zijn ze weer: de roemruchte paspoorten die telkens weer gevonden worden als er ergens iets aan de hand is. Maar het is natuurlijk waar: je kunt natuurlijk niet zomaar een land binnenvallen zonder aan de grens eerst je paspoort te laten zien.. 🙂

  5 likes
  • De eerste opdracht die de militairen kregen van Putin was om die verdomde paspoorten weg te gooien in een plastiek zakje zodat ze netjes en onbevuild teruggevonden zouden kunnen worden door de tegenpartij. In het zakje zat nog een geschreven papiertje met dit tekstje : “From Russia with Love”.

   1 likes
 11. de EU/US is duidelijk uit op een oorlog met Rusland en daarvoor zijn alle middelen goed. Doomsday is coming

  4 likes
 12. Met lafaards bedoel ik: Wie is er bang het heft in eigen hand te nemen, en de zooi echt overboord te gooien?

  2 likes
 13. Als de VS of EU besluiten over te gaan tot levering van lethal weapons aan Kiev zullen de Russen dit 100 procent zeker niet onbeantwoord laten en ingrijpen en openlijk naar voren treden en hoeft men niet langer te speculeren of de Russen wel of niet meedoen in de strijd tegen de Kiev fascisten. Wil men een katalysator voor een derde wereldoorlog dan zou ik zeggen “lever wapens aan Kiev en we zullen weten waar iedereen in dit geheel zijn plaatst heeft”…. Dan is het “dag vogels, dag bloemen, dag kinderen, welterusten (voor altijd)” https://www.youtube.com/watch?v=i-KVvatFtsw

  2 likes
 14. Wie gelooft er nu NIET dat Rusland in Oost Oekraine actief is. Het is volstrekt logisch als dit in de achtertuin van Rusland plaatsvindt. En natuurlijk wil Rusland het liefst via land een connectie met de KRIM en met de vloot aldaar richting middellandse zee. En natuurlijk is ook de VS/EU actief in Kiev, al tientallen jaren en feit is dat veel jonge Oekrainse studenten als een jaar of tien liever richting VS/EU handelen omdat ze daar meer kansen zien. Maar aan de andere kant heb je ook nog een deel van de bevolking die “conservatief” Russisch gericht is: fifty/fifty verdeling.

  De vraag die je, je kunt stellen is of het terecht is dat Rusland dit doet. En de vraag die je je ook kunt stellen of de pressie uitgeoefend vanuit het westen terecht is. Misschien moeten beide partijen een STAP terugdoen en het overlaten aan de Oekraine. Dit is al moeilijk genoeg want ook “De Oekraine” bestaat helemaal niet c.q. zijn vele “groepen van belangen”.

  1 likes
 15. @Roy, nee ik keur nooit goed dat er daarbij onschuldige slachtoffers vallen maar het is zoals uw Amerikaanse vrienden het zo lief zeggen: “coletorale damage”, deze woorden worden meestal wel als goed geaccepteerd in het “vrije westen” of was het nu het wilde westen.
  Wat is het verschil men weet het op den duur niet meer.

  0 likes
  • “Amerikaanse vrienden het zo lief zeggen: “coletorale damage”, deze woorden worden meestal wel als goed geaccepteerd in het “vrije westen” of was het nu het wilde westen.
   Wat is het verschil men weet het op den duur niet meer. ”

   Dat zou Rusland net zo slecht maken als jullie boeman Amerika en het grote boze westen.
   Het aanvallen van onschuldige burgers is op geen enkele manier goed te praten en toch gebeurt het.
   Putin heeft de macht om het te stoppen, al is het door niet mee te werken met de separatisten, maar doet hij dat?

   1 likes
 16. Ergens moeilijk voor te stellen en we, ik ook in deze, gaan er vanuit dat de wereld vaak zwart-wit is, maar wat als Poetin en dat moeten we dus altijd voor ogen houden, een (bewust of onbewust) dubbelspel speelt en feitelijk een marionet is of wordt gemaakt van het Westen die via hem een derde wereldoorlog wil uitlokken.

  Hoe heeft de westerse elite en macht Adolf Hitler in het zadel geholpen en tot grote vijand van het Westen gemaakt. Zou Poetin zich in deze als in tegenovergestelde vorm van Adolf Hitler kunnen ontpoppen, maar toch met hetzelfde doel richting een derde wereldoorlog kunnen aanzetten? Vooralsnog geef ik Poetin nog enigszins wat credit, maar houd wel strak vast aan wat hij ook zou kunnen zijn; namelijk een marionet die de taak heeft een grote vernietiging in te gang zetten voor de westerse elite. Zou het niet zo zijn dan mogen we hopen dat het dit keer geen spel is zoals die werd gespeeld voor de tweede wereldoorlog en we nog een wereldoorlog kunnen voorkomen, zo niet dan moeten wij ons voorbereiden op het ergste, sowieso zou ik dat maar doen, want zoals de geschiedenis heeft bewezen laat men na een georkestreerde economische crisis een wereldoorlog plaatsvinden.

  En waarom zou men het dit keer dan niet willen doen, wat zou de elite tegen kunnen houden van een (georkestreerde) wereldoorlog? Er zal dan een zeker mate van onzekerheid moeten zijn waardoor ze dit niet aandurven, dit zou een macht kunnen zijn die niet onder controle staat van ze, maar welke macht moet dat dan zijn. Rusland? India? China? Noord-Korea? Iran? Het zou dan al een atoommacht moeten zijn die in staat is veel schade aan te richten en waar de elite nog geen directe macht over heeft.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

mh17-proces

‘MH17-proces laat zien: Nederlandse justitie is totaal corrupt’

Op vrijdag 3 juli zei Hendrik Steenhuis, ...

mh17

Spectaculaire telefoontaps: ‘Oekraïense straaljager schoot MH17 neer’

Als je na de ramp met vlucht ...