Buitenland

“Politieke komedie”: Emotionele Oekraïense president Porosjenko zwaait met neppaspoorten

Help mee door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Oekraïense president Porosjenko heeft de internationale gemeenschap afgelopen weekend om hulp gevraagd. Op de grote veiligheidsconferentie in München zei hij dat het conflict niet kan worden opgelost zonder politieke, economische en militaire steun van zijn bondgenoten.

In een emotioneel betoog hield hij een aantal Russische paspoorten omhoog. Volgens Porosjenko zijn de documenten gevonden op Oekraïens grondgebied. Hij noemde dat ‘het beste bewijs’ voor de aanwezigheid van Russische militairen. Die zouden op 100 kilometer van de grens verdwaald zijn, schamperde hij. “We zijn een onafhankelijk land en hebben het recht ons te verdedigen,” zei hij nog.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Russische media spraken van een sterk staaltje ‘politieke komedie’, aangezien Russische soldaten hun paspoorten moeten inleveren als ze in het leger dienen. “Iedereen die ooit in Rusland heeft gewoond weet dit,” aldus tv-zender RT. Zelfs contractsoldaten worden gedwongen hun paspoort in te leveren en krijgen daarvoor in de plaats een militaire ID-kaart. Je zult dus nooit een Russische soldaat aantreffen met een paspoort.

Eind vorige maand zei de miljardair op het World Economic Forum in Davos nog dat Rusland in Oekraïne meer dan 9000 militairen heeft gestationeerd die pro-Russische rebellen ondersteunen. Hij kon echter geen satellietfoto’s laten zien waaruit blijkt dat Russische soldaten actief zijn op Oekraïens grondgebied.

De uitspraken van de oligarch doen denken aan de ‘bewijzen’ van massavernietigingswapens waarmee Colin Powell de Veiligheidsraad in 2003 toesprak. Ook dat was een zorgvuldig geregisseerde gebeurtenis waarmee de politiek van de coalitie werd ondersteund.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kal-Purush
Kal-Purush
9 jaren geleden

Ja, wat moet je dan als clown die het maar niet voor elkaar krijgt om het gebied dat hij al heeft weggegeven aan Biden & co te confisqueren van vrijheidslievende mensen die hun zelf gekozen weg willen volgen.
Dat Poetin hieraan gehoor geeft kan ik mij voorstellen, Amerikanen op de stoep toelaten met kwade bedoelingen is iets wat niemand wil.
Hoewel de EU ook een vinger in de pap wil hebben en dus Poetin op die manier klein willen krijgen nu alle commotie niet de gewilde gevolgen heeft.
Wat kan je dan nog meer bedenken, ja juist een clown met valse papieren laten zwaaien alsof hij alle wijsheid bezit en gekozen hoofd is van het land.
En de US/EU zij droomde voort.

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Worden we niet dood moe van al die doofpotten en politieke spelletjes van al die machthebbers?

Richard
Richard
9 jaren geleden

List en bedrog. de waarheid verdraaid. Niets is wat het lijkt.
Kijk uit!

MarcelvL
MarcelvL
9 jaren geleden

Ik weet niet de waarheid van dit bericht, maar de meeste berichten van RT.COM zijn juist minder betrouwbaar is gebleken zoals het SU-25 verhaal en toen dat ontkracht was kwam men ineens met
niet kloppende radarbeelden die gefotoshoped bleken. Irak wordt hier ook nog eens onterecht bijgehaald. Natuurlijk heeft Sadam Hussein vroeger massavernietigingswapens gehad, hij heeft daarmee de Koerdische gemeenschap met mosterdgas gedood en de fabrieken waar die gemaakt worden zijn later geplunderd
zie ook http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2005/3/Sadams-wapenfabrieken-professioneel-geplunderd-ELSEVIER022058W/ Dit zijn de woorden van de oud minister van Industrie Sami-al-Araji.
Natuurlijk spelen altijd in iedere oorlog oliebelangen mee en geopolitieke motieven, maar dat neemt niet weg dat er in Irak ooit juist wél massavernietigingswapens zijn geweest. Ook is er een lichte link naar Al Qaida, maar de link Saoedi-Arabië – Al Qaida is groter en Saoedi Arabië is natuurlijk van veel waarde voor de VS dus als de VS echt terrorisme had willen bestrijden zou het direct de vriendschap met hun moeten opzeggen.

Back to top button
35
0
We lezen graag je reactie!x