Binnenland

GroenLinks: wij willen dat iedereen zijn boodschappen kan betalen en dus zijn wij vóór de vleestaks

Help anderen door dit met je kennissen op je socials te delen!

Om de klimaatdoelen voor het jaar 2030 te halen, namelijk 60 procent CO2-reductie, neemt het kabinet maatregelen. Zo heeft het kabinet-Rutte IV al een klimaatfonds van 35 miljard euro voortgebracht, maar dat lijkt nog niet genoeg.

Onlangs kwamen ambtenaren op verzoek van D66-minister van Klimaat en Energie Rob Jetten met het advies om hogere belastingen te heffen op vlees, een zogenoemde ‘vleestaks’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Extra belasten

Als reden wordt genoemd dat bij de productie van vlees veel broeikasgassen worden uitgestoten en daarom gaat het kabinet mogelijk de gewone burger extra belasten.

GroenLinks is groot voorstander van zo’n vleestaks. Tweede Kamerlid Laura Bromet droeg daarvoor een opmerkelijke argumentatie aan. Voor de camera van Ongehoord Nederland zei ze: “We zijn een linkse partij dus wij zorgen voor een herverdeling van het geld. We willen dat iedereen z’n boodschappen kan betalen en ook een hogere vleesprijs, want het is gewoon slecht voor het milieu en dat willen wij belasten.”

Zomers steeds natter, maar ook steeds droger

GroenLinks wil dat iedereen zijn boodschappen kan betalen en dus wil de partij de boodschappen duurder maken. Eerder zei D66-Kamerlid Tjeerd de Groot dat zomers steeds natter, maar ook steeds droger worden.

4.7 85 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

183 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Djennis
Djennis
1 jaar geleden

Ik bemoei me niet meer met andere mensen. Veeel te vermoeiend!
Zag laatst op meerdere plaatsen een Oekkievlag aan een tussenwoning hangen, het zou natuurlijk kunnen dat er mensen uit de Oekraïne wonen, maar het lijkt me dat juist zij geen vlag buiten gaan hangen.
En dan hebben we inderdaad nog de sterk vervuilende elektrische auto’s, banden en extra remstof door gewicht en lastig te recyclen accu pakketten. De absoluut onrendabele windmolens onderhoud is mega duur. De niet goed en efficiënt werkende warmtepompen, de stikstof die in jou straat nodig is voor de plant groei. De opgedrongen gender fratsen. De woke types, die hele straten blokkeren of auto’s en kunstwerken vernielen. Het houd gewoon niet op. En om hierover nog een gewoon gesprek te kunnen voeren? Vergeet het maar!

Mart
Mart
1 jaar geleden

Wat een Debiellen partijen groenlinks en PvdA, we willen belasting op eten zodat iedereen bootschapjes kan doen 🤪🤪😜

marco3key
marco3key
1 jaar geleden

Wanneer worden deze idioten gestopt, weg met die agenda 2021/2030 maar alles wat complot heet wordt complot feit..

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Totaal van het padje af die groen linkse rakkers!

Back to top button
183
0
We lezen graag je reactie!x