Binnenland

Verkiezingsprogramma GroenLinks-PvdA doorgerekend: dit valt op

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!

Het Cultureel Planbureau heeft de verkiezingsprogramma’s weer doorgerekend. Acht partijen deden mee dit keer, waaronder GroenLinks-Pvda.

Bij de doorrekening van het verkiezingsprogramma vallen enkele dingen op. GroenLinks-PvdA schaft de ouderenkorting af. Dit is een lastenverzwaring voor gezinnen van 5,4 miljard euro.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Daarnaast schaft de partij de algemene heffingskorting voor AOW-gerechtigden af. Dit is een lastenverzwaring voor gezinnen van 5,2 miljard euro.

ma

Alles voor de Green Deal

AOW’ers gaan er volgend jaar 3309 euro op achteruit, ofwel 275 euro per maand, becijferde Frans Nijhof. “Om het grootste probleem van Nederland, het klimaat, op te lossen wil GroenLinks-PvdA de ouderenkorting van 1726 euro én de algemene heffingskorting van 1583 euro afschaffen. Alles voor de Green Deal!” aldus Nijhof.

GroenLinks-Kamerlid Tom van der Lee zegt dat er een ouderenvoordeel voor terugkomt van 10,4 miljard en dat de AOW met 13 procent wordt verhoogd. “Gepensioneerden gaan er daardoor bij GroenLinks-PvdA veel meer op vooruit dan bij andere partijen,” beweert Van der Lee, die Nijhof beschuldigt van een ‘valse aanval’.

Feiten

“Het gaat niet om het koopkrachtplaatje, dat met de dag kan wijzigen, maar om het structureel opheffen van de ouderenkorting en algemene heffingskorting door GroenLinks-PvdA,” merkt Nijhof op. “Niks valse aanval, feiten!”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 149 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

122 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
shivam
shivam
5 maanden geleden

en weer dat vieze handje met die duim omhoog, dat deed Rutte en de Jonge nog steeds. Wat zal dat nou toch betekenen????

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
5 maanden geleden

Ik ga NIET stemmen, omdat ik wil niet verantwoordelijk zijn voor de CRIMINELE activiteiten van de corrupte regering Den Haag..

Greet Resist
Greet Resist
5 maanden geleden

het grootste probleem van Nederland is die vieze wef cult

Peter
Peter
5 maanden geleden

Het wordt tijd dat er iets heel nieuws gaat en moet gebeuren. En dat die acteurs die ons zogenaamd besturen, maar in feite ons willen controleren en overheersen, de bal eens flink zal worden teruggespeeld. En dan denk ik niet in zachte termen, maar in efficiënte en zeer harde maatregelen die hun huid zal doen verbleken. Geen genade voor die verrekte kliek.

Back to top button
122
0
We lezen graag je reactie!x