Homepagina » Mens en Dier » Is dit de man die verantwoordelijk is voor de epidemie van het coronavirus?
coronavirus
Foto: China News Service/中国新闻网 CC BY 3.0 Wikimedia Commons

Is dit de man die verantwoordelijk is voor de epidemie van het coronavirus?

Het nieuwe coronavirus, dat in China al minstens 132 mensen het leven heeft gekost, zou ‘vrijwel zeker’ afkomstig zijn van vleermuizen.

Verschillende websites wijzen erop dat het Wuhan Institute of Virolgy, dat zich vlak bij het epicentrum van de uitbraak bevindt, op 18 november 2019 een interessante vacature heeft geplaatst.

Het instituut was namelijk op zoek naar één of twee onderzoekers ‘die vleermuizen gaan gebruiken om het mechanisme te onderzoeken dat coronavirussen die ebola en Sars veroorzaken, in staat stelt om te blijven sluimeren zonder ziektes te veroorzaken’.

Ernstige ziektes

De vacature is geplaatst door het lab van dr. Peng Zhou van het Wuhan Institute of Virology, die zich heeft gespecialiseerd in het onderzoek naar vleermuizen.

coronavirus

Foto: WIV (Peng Zhou)

Dr. Zhou kwam tot de ontdekking dat vleermuizen het coronavirus bij zich kunnen dragen zonder dat het een krachtige immuunreactie opwekt.

Bij mensen en andere zoogdieren kan dit virus wel een immuunrespons uitlokken en ernstige ziektes veroorzaken, zei hij.

Eén van de meest vooraanstaande experts op het gebied van virologie en immunologie in China werkt dus in een laboratorium waar gewerkt wordt met vleermuizen die dodelijke virussen bij zich hebben.

Umbrella Corp

Sommigen noemen dit laboratorium inmiddels ook wel Umbrella Corp, het bedrijf dat in de Resident Evil-reeks verantwoordelijk is voor de verspreiding van een virus dat mensen verandert in zombies.

Dus om samen te vatten:

Sinds 2009 leidt Peng het Chinese onderzoek naar het immuunmechanisme van vleermuizen die dodelijke virussen overdragen.

Hij onderzoekt vooral hoe en waarom vleermuizen besmet kunnen raken met virussen die ebola en Sars veroorzaken, en toch gezond blijven.

Dr. Peng veranderde verschillende immuunpaden bij vleermuizen zodat ze toch ziek werden.

Onervaren onderzoekers

Hij onderzocht daarnaast gemuteerde varianten van het coronavirus die de resistentie doorbreken.

Deze varianten lijken uit het laboratorium te zijn ontsnapt.

Het lab van dr. Peng nam halverwege 2019 onervaren onderzoekers aan om te helpen bij het onderzoek naar coronavirussen en vleermuizen.

Hieronder vindt u een aantal papers die dr. Zhou recentelijk heeft gepubliceerd:

[Zero Hedge]
5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Margie
Margie
1 jaar geleden

Het houdt de gemoederen goed bezig.
Wie is de mol??? Gemuteerd of…

Er is flink geinvesteerd ook in een nieuw opgerichte firma waar drie bedrijven samen gaan werken aan de vaccinatie…non profit???

https://www.businessinsider.my/coronavirus-vaccine-pharmaceutical-company-stocks-surging-developing-wuhan-virus-markets-2020-1/?r=US&IR=T

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

exegese
exegese
1 jaar geleden

Zonder de duistere praktijken in laboratoria wereldwijd zou de mensheid heel wat ziekte dood en verderf gespaard zijn gebleven, zowel in het heden alsook in het verleden. Onze gezondheid ligt doelbewust constant onder vuur op talrijke vlakken, volledig georkestreerd door de sekte des doods die steeds veilig buiten beeld weet te blijven. Wij daarentegen gehoorzamen trouw hun vazallen in de regeringen wereldwijd. Het wordt tijd dat we dat massaal gaan inzien en opstaan tegen hen die ons willen vernietigen.

Louise
Louise
1 jaar geleden

Ja natuurlijk wordt er iets of iemand aangewezen die de schuld krijgt , dat gaat altijd zo. Stel dat het verhaal klopt dan is de man al lang uit de samenleving gehaald, geofferd zeg maar. Zeker in Landen als China of Rusland..

Steven
Steven
1 jaar geleden

De NWO wil de gehele wereldbevolking decimeren naar 500.000. Het zal mij niet verbazen dat dit virus niet per ongeluk ontsnapt is.

x

Check Also

radioloog

Deze radioloog zegt dat de vaccins voor meer coronavarianten zorgen

In zuidelijk Afrika is een nieuwe variant ...

grapperhaus

Grapperhaus dreigt met nieuwe avondklok als mensen niet naar kabinet luisteren: ‘Totaal absurd en ongepast’

Om het coronavirus in te dammen kan ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

11
0
We lezen graag je reactie!x