Homepagina » Straling » Groep begint proefproces tegen Staat om straling
Groep begint proefproces tegen Staat om straling

Groep begint proefproces tegen Staat om straling

Zo’n 170 Nederlanders beginnen een proefproces tegen de Staat om het aantal UMTS-masten en mobiele telefoons te beperken. De groep pleit daarnaast voor stralingsvrije zones.

De groep bestaat uit sympathisanten en mensen die gezondheidsklachten hebben als gevolg van blootstelling aan straling.

Volgens de deelnemers heeft straling invloed op iedereen, ook al doen zich niet per definitie specifieke klachten voor. “Eén van onze doelen is de bevolking keuzevrijheid te geven om te wonen in een omgeving zonder straling,” zei initiatiefneemster Brenda de Jong. “Dat is in Nederland niet meer mogelijk, je wordt bestraald tot in je bed.”

EMV

Het kennisplatform elektromagnetische velden heeft onlangs een reeks tips gepubliceerd voor mensen die zich zorgen maken over straling. Zo adviseert het centrum bij mobiel bellen een oortje te gebruiken. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) concludeert dat mobiel bellen kankerverwekkend is, vooral voor kinderen.

De Jong kan door ernstige gezondheidsklachten, die worden veroorzaakt door intensieve overbelasting van stralingsbronnen in haar omgeving, niet meer normaal functioneren in de maatschappij.

Volgens haar hebben elektromagnetische velden (EMV) niet alleen invloed op de mens, maar ook op dieren, planten en bomen. De aanklacht luidt als volgt:

Ik word ongewenst en ongevraagd bestraald met gepulste elektromagnetische velden voor mobiele communicatiedoeleinden, die een biologisch effect hebben op mij, anderen en de natuur. Mijn huis en lichaam worden zonder mijn toestemming doordrongen met deze straling.

Vooraf is niet wetenschappelijk aangetoond dat er geen schadelijke effecten zijn op de mens of de natuur. Wel is inmiddels aangetoond dat er biologische effecten optreden in het lichaam, zoals in de hersenen, het bloed, de huid, ogen, weefselcellen en het DNA.

Hiervan ben ik niet vooraf op de hoogte gesteld, noch heb ik daarvoor toestemming gegeven. Gezien het feit dat deze velden nu overal aanwezig zijn, wordt mij geen keuze gelaten om mijn lichaam al dan niet met deze straling te laten doordringen.

Op deze manier wordt mijn recht op de onaantastbaarheid van mijn lichaam geschonden, wat niet overeenkomstig is met de wet (artikel 11 in de Grondwet).

De Jong wil het proces voeren tot aan het Europese Hof voor de Rechten van de Mens. “Een proefproces zou tevens, mede door de publiciteit rondom zo’n zaak, een belangrijk signaal afgeven aan de samenleving, waarbinnen veel mensen nog niet op de hoogte zijn van de mogelijke gevolgen van blootstelling aan draadloze technieken,” zei ze.

Bron: Gelderlander.nl

Gerelateerd:

 Vond je dit artikel goed? Deel het dan met je vrienden op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

26 reacties

 1. Een hele goede zaak ! Zondermeer…
  Als je ziet, dat die dingen boven op flats e.d. staan en je weet dat er ik weet wel niet hoeveel KW aan straling afkomt, kan dit nooit goed zijn.

  1 likes
 2. Heel goed. Die stralingsvrije zone wordt dan een bedevaartsoort voor mij

  1 likes
 3. Op de 27 Mhz ook wel afvalband,citizenband of burgerband genoemd, welke in nederland is vrijgegeven aan de burger om te zenden,kun je horen hoe de storingen zijn toegenomen, in de loop der jaren door Wifi, routers,mobiele telefoons etc.Was de storing, of het afval, vroeger een signaal 1 a 2, dan is dit nu 7 tot 9.Wat voor conclusie kun je hier uit trekken?De straling vliegt je zelfs zonder telefoon of internet verbinding al om de oren.Je oogjes zien het niet, maar het is er wel.Net als bij radioactieve straling.Tests hebben geleerd, leg een mobiel telefoontje in een ruimte en zet deze op zenden, en je verbouwde gewas laat bruine randjes op de blaadjes zien, integenstelling tot de ruimte waar geen mobiel lag te zenden.Kort gezegd u loopt dagelijks door de ongezondheid heen.En dagelijks wordt u bestaald, en dit gaat dwars door u heen.Gevolgen??Afwijkingen.1+1=2

  1 likes
 4. “Op deze manier wordt mijn recht op de onaantastbaarheid van mijn lichaam geschonden, wat niet overeenkomstig is met de wet (artikel 11 in de Grondwet).”

  Dat geldt dan ook voor al die toevoegingen in het voedsel. Misschien daar ook eens een proefproces mee starten?

  1 likes
 5. WOEHOE!!!! eindelijk.
  Al jaren word ik als gek versleten als ik zeg hoofdpijn door mobiel bellen te krijgen. Alle draadloze systemen maken het niet prettiger.

  1 likes
 6. [quote name=”alifix”]WOEHOE!!!! eindelijk.
  Al jaren word ik als gek versleten als ik zeg hoofdpijn door mobiel bellen te krijgen. Alle draadloze systemen maken het niet prettiger.[/quote]
  waarom bel je dan?? LOL

  1 likes
 7. [quote name=”Vonzie”]”Op deze manier wordt mijn recht op de onaantastbaarheid van mijn lichaam geschonden, wat niet overeenkomstig is met de wet (artikel 11 in de Grondwet).”

  Dat geldt dan ook voor al die toevoegingen in het voedsel. Misschien daar ook eens een proefproces mee starten?[/quote]

  Of het spuiten van Roundup tegen onkruid in de gemeente! Ik kom er net achter dat het gif wat ze afgelopen week hebben gespoten de oorzaak is dat mijn hondje nu ziek is :(. Ze vertellen de burgers helemaal niks, want ze denken dat het toch allemaal niet schadelijk is(????).

  1 likes
 8. op de grondwet wijzen is ook een lachertje.. de grondwet wordt al zo lang die bestaat niet serieus genomen.

  artikel 1

  Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.”

  Waarom betaald de koninklijke familie dan geen belasting? Waarom kan ik me niet verkiesbaar stellen als koning? Waarom zijn diplomaten onschendbaar? en ga maar door…

  leuk zo’n grondwet

  1 likes
 9. Patricia Müller

  Heel veel succes toegewenst! Maar ik zit hier in Duitsland in een corporatocratie en dit is alles behalve een democratie. Hetzelfde is ook in Nederland.

  Maar iemand moet eens beginnen ons van dit kwaad te verlossen. Niet geschoten is altijd mis!

  1 likes
 10. Al jarenlang voel ik een ziedende woede, een pure onderhuidse HAAT. Ik dacht eerst lange tijd dat ik misschien geestelijk ziek begon te worden. Maar mij gingen patronen opvallen. Ik kreeg haatgedachtes bij de TL buis in mijn keuken, en vooral buiten, op steeds dezelfde plaatsen. Na heel lang zoeken blijkt het te gaan om 16 Hertz, de draaggolf van UMTS, die die gevoelens van haat en woede teweeg brengt. Er hoeft helemaal geen reden te zijn voor de agressie, het is gewoon een soort wolk die er hangt. En je komt er dus gewoon niet van af, nergens waar je zit/loopt/verblijft. Dat is criminaliteit. Met de plaatsing van de eerste UMTS masten in ons land, begon ook per direct de discussie over korte lontjes bij mensen, en bijensterfte.
  16 Hertz is er bewust voor gebruikt. Als ze 15 Hertz hadden gebruikt dan werd het een wolk van liefde. Dat had óók gekund… Maar dat willen de heren die erachter zitten niet.

  1 likes
 11. [quote name=”flipventiel”][quote name=”alifix”]WOEHOE!!!! eindelijk.
  Al jaren word ik als gek versleten als ik zeg hoofdpijn door mobiel bellen te krijgen. Alle draadloze systemen maken het niet prettiger.[/quote]
  waarom bel je dan?? LOL[/quote]
  Ik heb niet eens een mobiel want daar krijg ik koppijn van. duuuh

  1 likes
 12. Heel goed dat Niburu dit artikel heeft geplaatst, om verschillende redenen:
  Ik ging van de week in Veldhoven voor de eerste keer naar Eko Plaza (een winkel waar je biologische produkten kunt kopen) en bovenop het gebouw stonden “repetidores” (sorry, ik woon in Spanje en heb geen idee hoe die masten hier in Nederland genoemd worden)!!!!! En er wordt een school gebouwd!!!!!
  Mijn mobieltje is onlangs gestolen (in een winkel en uit mijn jaszak). Ik heb dat mobieltje voor noodgevallen en ook alleen maar omdat twee familieleden erop staan dat ik zo’n ding heb. In eerste instantie was ik ontdaan (met name vanwege het feit dat ik niet in de gaten had dat ik gerold werd). Nu ik een paar weken zonder leef, vind ik het eigenlijk wel fijn zo!
  Ik sluit me bij dit initiatief aan.
  Hartelijke groeten van Paquita.

  1 likes
 13. [quote name=”Lilian”][quote name=”Vonzie”]”Op deze manier wordt mijn recht op de onaantastbaarheid van mijn lichaam geschonden, wat niet overeenkomstig is met de wet (artikel 11 in de Grondwet).”

  Dat geldt dan ook voor al die toevoegingen in het voedsel. Misschien daar ook eens een proefproces mee starten?[/quote]

  Of het spuiten van Roundup tegen onkruid in de gemeente! Ik kom er net achter dat het gif wat ze afgelopen week hebben gespoten de oorzaak is dat mijn hondje nu ziek is :(. Ze vertellen de burgers helemaal niks, want ze denken dat het toch allemaal niet schadelijk is(????).[/quote]
  Hoi Lilian,
  Ik hoop dat je hondje snel weer opknapt!
  Kun je niet een klacht indienen bij je gemeente? Hartelijke groeten van Paquita.

  1 likes
 14. gsm en andere straling = het asbest van deze tijd…

  1 likes
 15. hele goeie zaak,want de stralings doseringen worden met het jaar hoger 3g 4g wifi enz,

  en over een 100jaar ofzo is straks de hele westerse natuur kapot door allerlei hoge kunstmatige stralingsvormen en zieke mensen/dieren als gevolg

  1 likes
 16. [quote name=”alifix”][quote name=”flipventiel”][quote name=”alifix”]WOEHOE!!!! eindelijk.
  Al jaren word ik als gek versleten als ik zeg hoofdpijn door mobiel bellen te krijgen. Alle draadloze systemen maken het niet prettiger.[/quote]
  waarom bel je dan?? LOL[/quote]
  Ik heb niet eens een mobiel want daar krijg ik koppijn van. duuuh[/quote]

  Ik bel al jaren heel veel met een bluetooth-oortje, geen hoofdpijn meer. Je bent niet de enige! Van de rest heb ik geen klachten.

  1 likes
 17. Lieve mensen met stralingsproblemen !!!
  Al eens gehoord van orgoniet ( google orgone ) ???
  Kijk maar eens op deze website hoe ze het in Afrika oplossen !
  http://www.orgoniseafrica.com
  Veel sterkte !!!
  Jan

  1 likes
 18. Jozef de Veuster

  [quote name=”Peter”]
  16 Hertz is er bewust voor gebruikt. Als ze 15 Hertz hadden gebruikt dan werd het een wolk van liefde. Dat had óók gekund… Maar dat willen de heren die erachter zitten niet.[/quote]

  je hebt geen idee waar je het over hebt.
  Misschien moet je de definitie van hertz eens opzoeken.
  16 hertz (of 15) kan onmogelijk gebruikt worden als draaggolf voor radiocommunicatie.

  1 likes
 19. [quote name=”Jan Buis”]Lieve mensen met stralingsproblemen !!!
  Al eens gehoord van orgoniet ( google orgone ) ???
  Kijk maar eens op deze website hoe ze het in Afrika oplossen !
  http://www.orgoniseafrica.com
  Veel sterkte !!!
  Jan[/quote]

  tja ik vraag me allen weer af waarom moet ik zoveel geld betalen voor zoiets, ik noem dit misbruik maken van, beter is toch gewoon dei straling aanpakken

  1 likes
 20. [quote name=”doler”][quote name=”Jan Buis”]Lieve mensen met stralingsproblemen !!!
  Al eens gehoord van orgoniet ( google orgone ) ???
  Kijk maar eens op deze website hoe ze het in Afrika oplossen !
  http://www.orgoniseafrica.com
  Veel sterkte !!!
  Jan[/quote]

  tja ik vraag me allen weer af waarom moet ik zoveel geld betalen voor zoiets, ik noem dit misbruik maken van, beter is toch gewoon dei straling aanpakken[/quote]

  Tuurlik … die stralingsproblemen moeten worden aangepakt
  en dat kost ook een boel geld en vooral tijd .. ondertussen kan je alvast je zelf en anderen beschermen door orgoniet te maken of te kopen en gebruiken tegen de nadelige gevolgen van straling … voorkomen is beter dan genezen !!! Veel succes !

  1 likes
 21. Al in de jaren 60 heeft men op uitgebreide schaal mensen “experimenteel” verkankerd en om zeep geholpen door middel van deze electronische wetenschap.Vandaag de dag wordt deze tot steeds meer in detail verfijnde magnetrontechnologie op grote schaal als ‘verbetering van ons telecommunicatiesysteem’ in onze leefomgeving geplaatst alsof het een noodzakelijk kwaad is. Echter wie goed om zich heen kijkt ziet welke problemen deze draadloze gemakken als (onderbelichte) keerzijde zoal met zich meebrengen; slaapstoornissen, vruchtbaarheidsproblemen, gedragstoornissen bij jong en oud, korte lontjes, onhebbelijkheid, onverdraagzaamheid, concentratieproblemen, geheugenstoringen, huidaandoeningen, kanker in een bijzonder breed spectrum enz. enz. Klokkenluiders worden geridiculiseerd en weggehoond. Indien men met een eenvoudige stralingsmeter door eigen woning zou lopen worden de meesten toch we erg stil van de resultaten… Straling 24/7. Inderdaad is dát hetgeen wat de bomen en struiken zo langzamerhand steeds meer en meer laten zien; tumoren, woekeringen, bastdegeneratie, tak- en algehele sterfte, bloedingsziekten en ga zo maar door. Maar ‘het is onderzocht en het kan geen kwaad! Gaat u vooral door met de dagelijkse beslommeringen van uw door ons gemanipuleerde leventje!'(aldus belanghebbenden). Het is makkelijker om de mensheid te misleiden dan om diezelfde mensheid ervan te overtuigen dat ze misleid is. Google eens op; UMTS VERNIETIGT BOMEN en kom tot een conclusie die ik jaren geleden al getrokken heb en die door steeds meer mensen begint door te dringen. Een voordeel van de mensen die door crisisperikelen thuis zijn komen te zitten (en dat worden er steeds meer en meer)is dat ze nu wél de tijd nemen om via deze ‘alternatieve’ media de antwoorden te zoeken die ze via de reguliere weg niet zullen horen in het belang van het grote geld.

  0 likes
 22. Jozef de Veuster

  [quote name=”johba”]
  Ik bel al jaren heel veel met een bluetooth-oortje, geen hoofdpijn meer. Je bent niet de enige! Van de rest heb ik geen klachten.[/quote]

  hah, en bluetooth is geen vorm van radio?

  0 likes
 23. http://www.orgoniseafrica.com

  @Jan werkt niet, want als de steen alle hf velden zouden wegtrekken kan je ook niet meer bellen, en de mensen kunnen dat wel ondaks zo,n steen of wat het ook is, weggegooid geld..

  Ik heb een buur die heeft een wifi antenne op dak gezet van 12 watts, kan 15 km ver komen, maar straald als een bezetene binnen, ik kan geen sateliet ontvangen (stoort) en de mobiel heeft soms volle bak ontvangs en kan ik niet meer bellen, niemand kan er iets aan doen, ik ben hier geplaats via de gemeente na rechtszaken die ik won wegens de overgevoeligheid en helaas ze zeggen er niets aan te kunnen doen, ik lig slechts 4 meter van de antenne te slapen en de velden zijn sterk rond 20 meter van de antenne de rest is gebundeld, ik heb weer steeds meer klachten en slaap problemen, vooral opgewekt zijn is lastig ik bedoel daarmee dat het lijkt alsof ik veel koffie op heb.

  Dat ding van het dak schieten is de enige opstie zeker al omdat de buur mijn niet moet en dat is al zo sinds ik hier woon, en weet van de gevoeligheid dus mogelijk daarom de antenne zo dicht bij mijn slaapruimtes geplaatst een kleine schotel is de oplossing is alleen maar een klein bundeltje en gaat nog sneller ook, geen zijbanden, meten geeft een sterkte van plus 3 dB op de meter, verder gaat ie niet op 5,83 Gigahertz..

  Niemand doet iets, ze gaven gewoon een vergunning af terwijl ze wisten dat ik overgevoelig was, hoe heet die advokaat die zaken als straling doet?

  0 likes
 24. Die 16 hz is geen draaggolf, het is modulatie puls (synchroniseren van meerdere gebruikers) en die 15 hz had dan ook niet geholpen omdat de frequentie van liefde sinusvormig is en niet gepulst, jou woede komt door het interfereren met je hersengolven wat ook onderzocht wordt.

  als alle zenders maar 1 mw zouden uitzenden hadden we geen last, en in de lantaarnpalen de gsm mastjes ook maar 1 mw maar heel veel dan hadden we geen problemen. satelietsignalen zijn maar 30-300 uV.

  De draaggolven zijn echter microwaves, van boven de 2 gig voor umts.

  we krijgen problemen ermee, de biologische grens is al lang overschreden, daarnaast een tip, ga melatonine gebruiken 5 mg per dag via de arts vragen, de straling werks als licht daardoor denkt het lichaam dat het altijd licht is en maakt geen melatonine met kanker en ziek worden tot gevolg en slaap problemen, melatonine is een van de sterkste anti oxidanten en speeld de hoofdrol in het nachtelijke herstel en dat werkt niet meer goed bij gevoeligen…Ik heb ze morgen om te kijken of die onderzoeker op de film gelijk heeft.

  Dit zag ik op een documentaire gisteren.

  vrg kees

  0 likes
 25. [quote name=”Kees”]Die 16 hz is geen draaggolf, het is modulatie puls (synchroniseren van meerdere gebruikers) en die 15 hz had dan ook niet geholpen omdat de frequentie van liefde sinusvormig is en niet gepulst, jou woede komt door het interfereren met je hersengolven wat ook onderzocht wordt.
  [/quote]

  yeah, right. Misschien moet je eens iets serieus lezen erover…

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

puerto rico

2018: ‘Trump bood geen hulp na orkaan Puerto Rico!’ 2020: Puerto Ricanen doen deze schokkende ontdekking

De onthullingen in Puerto Rico enkele dagen ...

Australië

Bosbranden Australië leggen bouwwerken ouder dan de piramides bloot. Maar wat zijn het?

Het Budj Bim-landschap in het zuidwesten van ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.