Homepagina » Buitenland » Groot-Brittannië viel 9 op de 10 landen van de wereld binnen
Groot-Brittannië viel 9 op de 10 landen van de wereld binnen

Groot-Brittannië viel 9 op de 10 landen van de wereld binnen

Uit nieuw onderzoek is gebleken dat Groot-Brittannië in haar lange en kleurrijke historie op 22 na alle landen van de wereld is binnengevallen. Dat meldt de Britse Daily Telegraph.

Toen het Britse Rijk het hoogtepunt van haar bloeiperiode bereikte, behoorde een kwart van de globe toe aan de Britten.

Uitgesmeerd over verschillende perioden vielen de Britten bijna 90 procent van alle landen ter wereld aan. De geschiedenis van de pakweg 200 landen laat zien dat slechts 22 nooit zijn binnengevallen door de Britten.

Guantánamo Bay

Tot dit selecte gezelschap behoren verre bestemmingen als Guatemala, Tadzjikistan en de Marshalleilanden. Dichter bij huis gaat het bijvoorbeeld om Luxemburg.

De analyse is uitgewerkt in een nieuw boek: All the Countries We’ve Ever Invaded: And the Few We Never Got Round To. Auteur Stuart Laycock nam de geschiedenis van ieder land onder de loep en stelde vast of het ooit was binnengevallen door de Britten.

De lijst bevat een paar verrassingen. In 1741 kwam admiraal Edward Vernon aan wal in Guantánamo Bay in Cuba. Hij veranderde de naam in Cumberland Bay tot het moment dat hij zich moest terugtrekken omdat hij werd aangevallen door de lokale bevolking en ziekte uitbrak onder zijn manschappen. Twintig jaar later viel Havana na een bloedige strijd in handen van de Britten. In ruil voor Florida en Minorca werd Cuba in 1763 samen met de Filipijnen teruggegeven aan de Spanjaarden.

In 1940 vielen de Britten IJsland binnen omdat het land in de oorlog weigerde een kant te kiezen. De 745 Britse mariniers stuitten op hevige protesten, maar geen verzet.

Vietnam is herhaaldelijk binnengevallen door de Britten. Tussen 1945 en 1946 probeerden de Britten de communisten uit het land te verdrijven. Later werden ook de Fransen en de Amerikanen bij de gevechten betrokken.

Vaticaanstad

Laycock, die eerder boeken schreef over de Romeinse geschiedenis, begon zijn ongewone zoektocht nadat zijn 11-jarige zoon Frederick hem vroeg hoeveel landen Groot-Brittannië was binnengevallen. Na bijna twee jaar onderzoek kwam Laycock tot de schokkende conclusie dat de Britten 9 op de 10 landen ter wereld hebben aangevallen.

Het onderzoek omvatte de 193 VN-lidstaten, Vaticaanstad en Kosovo. Die laatste twee zijn geen lidstaten, maar worden door de Britse regering erkend als onafhankelijke staten.

De enige landen die nooit zijn binnengevallen door de Britten zijn: Andorra, Wit-Rusland, Bolivia, Burundi, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Tsjaad, de Republiek Congo, Guatemala, Ivoorkust, Kirgizië, Liechtenstein, Luxemburg, Mali, de Marshalleilanden, Monaco, Mongolië, Paraguay, Sao Tomé en Principe, Zweden, Tadzjikistan, Oezbekistan en Vaticaanstad.

Bron: Telegraph.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dennis
Dennis
9 jaren geleden

En ik maar “denken” dat Duitsland zo expansief en agressief was in het verleden.

Ned Kelly
Ned Kelly
9 jaren geleden

Je wil me toch niet vertellen dat je denkt dat Nederland zo lief is geweest

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

Ik hoef dit niet te weten.En al helemaal niet omdat de Nederland ook een MOORD geschiedenis heeft.We zullen maar zo denken, het verstand ontbrak!!

Vonzie
Vonzie
9 jaren geleden

Daarom zijn de Amerikanen ook zo oorlogszuchtig. Zijn voornamelijk afstammelingen van de Britten. De mensen die niet zo zijn stammen af van de rest.Zo denk ik er tenminste over.

x

Check Also

europ

Europarlementslid maakt overstap naar FVD: ‘Enige partij die inziet dat er geen pandemie of covidcrisis is’

Europarlementariër Marcel de Graaff stapt per direct ...

apeldoorn

Overal in Apeldoorn verschijnen witte kastjes: wat is het doel ervan en wat heeft het WEF ermee te maken?

Overal in Apeldoorn hangen witte kastjes aan ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

24
0
We lezen graag je reactie!x