Gezondheid

Europeanen hebben geen vertrouwen meer in vaccins. Hier komt het door

Help door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Europa bestaan wereldwijd gezien de meeste twijfels over de veiligheid van vaccins. Dat blijkt uit een nieuwe peiling in opdracht van de Britse ngo Wellcome. Voor het onderzoek zijn ongeveer 140.000 mensen ondervraagd.

In Oost-Europa is slechts 50 procent van de ondervraagden het geheel of gedeeltelijk eens met de uitspraak dat vaccins veilig zijn. Voor West-Europa is dat 59 procent.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Vooral in rijkere landen groeit de scepsis tegenover vaccins.

Grootst

In Frankrijk is het wantrouwen het grootst: daar noemt 33 procent van de mensen vaccins onveilig.

De Franse scepsis is door onderzoekers in verband gebracht met discussies in 2009 toen de overheid na een uitbraak van varkensgriep het verwijt kreeg onder druk van Big Pharma onnodig veel vaccins te hebben gekocht.

Ook in België zijn er veel mensen die vraagtekens zetten bij de veiligheid van vaccinaties. Een op de vijf Belgen wantrouwt ze.

Meer vragen

Verder bestaat in Oekraïne veel twijfel over het nut van vaccinaties. Slechts de helft van de ondervraagden denkt dat vaccins effectief zijn.

In Japan zorgde ophef over het HPV-vaccin tegen baarmoederhalskanker, dat bij een aantal meisjes tot bijwerkingen leidde, voor een deuk in het vertrouwen.

Professor Heidi Larson, directeur van het Vaccine Confidence Project in Londen, zei dat we te maken hebben met een jongere generatie ouders die meer vragen stellen dan vroeger.

Russen

En hoe is dit te verklaren?

Het rapport van Wellcome: “Sommige onderzoekers claimen dat de scepsis versterkt kan zijn door Russische desinformatiecampagnes die het vaccindebat op social media hebben versterkt.”

Natuurlijk, de Russen waren het weer. Hoe kon het ook anders?

[Guardian, NRC, VRT]

4 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Frans
Frans
4 jaren geleden

Ach,… Dat is met alles, als je even niet weet waardoor iets gebeurt dan geef je gewoon de Russen de schuld want dan zit je altijd goed. (Volgens de MSM).

duitinzakje
duitinzakje
4 jaren geleden

Vaccins doen dan ook nog eens hun (beloofde) werk niet. Alleen big pharma vaart er wel bij.

http://www.greenmedinfo.com/blog/why-china-having-measles-outbreaks-when-99-are-vaccinated-2

Gerrit
Gerrit
4 jaren geleden

Ik stoor me iedere keer weer als de Russen de schuld krijgen van alles en iedereen. Zij zouden ons beïnvloeden. Eigenlijk geven degene die dat roepen ons als Nederlanders het bewijs van onvermogen dat we zelf niet na kunnen denken. Ik voel me overigens best in staat om zelf te bepalen of iets goed of goed fout zit zoals in deze vaccinatie discussie. We zullen zelf na moeten blijven denken en vooral ook maar je gevoel luisteren. Volg het geld en de belangen en je bent denk ik al een aardig eind op weg. Laat je leiden door de volgende spreuk – Degene die zegt dat je niet om mag kijken – zal het heden niet bevatten en de toekomst niet begrijpen.

Jelled
Jelled
4 jaren geleden

Tja hoe komt et?? Ik had blind vertrouwen in dokters toch kon geen enkel medicijn mijn pijn onderdrukken.
Hernia’s l5 en s1 + c5 en c6
Niet arcoxia, niet tramadol, niet gambaran… Toch s nachts wakker worden als ik me gewoon omdraaide. Pijnlijke steken in mijn been zo erg soms dat ik mijn hoofd tussen mijn knieën stak. Dan maar roos pilletje gekregen temesta. Hier sliep ik wel van maar s morgens raakte ik niet meer uit mijn bed. Eenmaal wakker terug die pijn.

Opereren wilde de neurochirurg uitstellen, want ik was pas een jaar geleden geopereerd.

Nu sinds deze winter in contact gekomen met cbd raw in 10% vorm. En je raad het: pijn is weg. Beste ontstekingsremmer ooit. Nooit gedacht van een plant die verboden is.

Tja ik weet nu wel waarom zo het verbieden.
Het werkt en het brengt de industrie niets op.
Als iedereen 5 planten zou zetten dan werden er veel minder medicijnen verkocht. Dus verlies voor die kanker industrie.

Maar laat ze maar doen.. Zorgt er alleen voor dat meer mensen de waarheid onder ogen zullen zien. En het moet gezegd.. Bewonderenswaardig hoe ze dit sinds 1930’s konden verborgen houden. Ze spelen allen onder 1 hoedje. Maken ons bewust ziek om aan ons te verdienen. Meerdere familieleden hebben ze kunnen vermoorden dus ze hebben er aan verdiend en de overheid heeft er kunnen op besparen. Maar karma is bitch.. Volgende generaties zullen zo dom niet meer zijn.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x