Homepagina » Gezondheid » Europeanen hebben geen vertrouwen meer in vaccins. Hier komt het door
Europeanen hebben geen vertrouwen meer in vaccins. Hier komt het door

Europeanen hebben geen vertrouwen meer in vaccins. Hier komt het door

In Europa bestaan wereldwijd gezien de meeste twijfels over de veiligheid van vaccins. Dat blijkt uit een nieuwe peiling in opdracht van de Britse ngo Wellcome. Voor het onderzoek zijn ongeveer 140.000 mensen ondervraagd.

In Oost-Europa is slechts 50 procent van de ondervraagden het geheel of gedeeltelijk eens met de uitspraak dat vaccins veilig zijn. Voor West-Europa is dat 59 procent.

Vooral in rijkere landen groeit de scepsis tegenover vaccins.

Grootst

In Frankrijk is het wantrouwen het grootst: daar noemt 33 procent van de mensen vaccins onveilig.

De Franse scepsis is door onderzoekers in verband gebracht met discussies in 2009 toen de overheid na een uitbraak van varkensgriep het verwijt kreeg onder druk van Big Pharma onnodig veel vaccins te hebben gekocht.

Ook in België zijn er veel mensen die vraagtekens zetten bij de veiligheid van vaccinaties. Een op de vijf Belgen wantrouwt ze.

Meer vragen

Verder bestaat in Oekraïne veel twijfel over het nut van vaccinaties. Slechts de helft van de ondervraagden denkt dat vaccins effectief zijn.

In Japan zorgde ophef over het HPV-vaccin tegen baarmoederhalskanker, dat bij een aantal meisjes tot bijwerkingen leidde, voor een deuk in het vertrouwen.

Professor Heidi Larson, directeur van het Vaccine Confidence Project in Londen, zei dat we te maken hebben met een jongere generatie ouders die meer vragen stellen dan vroeger.

Russen

En hoe is dit te verklaren?

Het rapport van Wellcome: “Sommige onderzoekers claimen dat de scepsis versterkt kan zijn door Russische desinformatiecampagnes die het vaccindebat op social media hebben versterkt.”

Natuurlijk, de Russen waren het weer. Hoe kon het ook anders?

[Guardian, NRC, VRT]


Vind je deze informatie belangrijk? Deel het dan met iedereen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. Ach,… Dat is met alles, als je even niet weet waardoor iets gebeurt dan geef je gewoon de Russen de schuld want dan zit je altijd goed. (Volgens de MSM).

  30 likes
 2. Tja hoe komt et?? Ik had blind vertrouwen in dokters toch kon geen enkel medicijn mijn pijn onderdrukken.
  Hernia’s l5 en s1 + c5 en c6
  Niet arcoxia, niet tramadol, niet gambaran… Toch s nachts wakker worden als ik me gewoon omdraaide. Pijnlijke steken in mijn been zo erg soms dat ik mijn hoofd tussen mijn knieën stak. Dan maar roos pilletje gekregen temesta. Hier sliep ik wel van maar s morgens raakte ik niet meer uit mijn bed. Eenmaal wakker terug die pijn.

  Opereren wilde de neurochirurg uitstellen, want ik was pas een jaar geleden geopereerd.

  Nu sinds deze winter in contact gekomen met cbd raw in 10% vorm. En je raad het: pijn is weg. Beste ontstekingsremmer ooit. Nooit gedacht van een plant die verboden is.

  Tja ik weet nu wel waarom zo het verbieden.
  Het werkt en het brengt de industrie niets op.
  Als iedereen 5 planten zou zetten dan werden er veel minder medicijnen verkocht. Dus verlies voor die kanker industrie.

  Maar laat ze maar doen.. Zorgt er alleen voor dat meer mensen de waarheid onder ogen zullen zien. En het moet gezegd.. Bewonderenswaardig hoe ze dit sinds 1930’s konden verborgen houden. Ze spelen allen onder 1 hoedje. Maken ons bewust ziek om aan ons te verdienen. Meerdere familieleden hebben ze kunnen vermoorden dus ze hebben er aan verdiend en de overheid heeft er kunnen op besparen. Maar karma is bitch.. Volgende generaties zullen zo dom niet meer zijn.

  30 likes
 3. Ze zijn niet alleen onveilig, mazelenvaccinaties veroorzaken zelfs mazelen. Die troep helpt dus de ziekte in stand te houden. Zo kennen we de pharma-cowboys weer !

  https://www.wanttoknow.nl/gezondheid/vaccinaties-gezondheid/bewezen-mazelenvaccinaties-veroorzaken-mazelen/

  26 likes
 4. Bas van Stapelberg

  Nou dar het morgen 30 graden wordt is ook de schuld van Poetin hoor.

  14 likes
 5. Eigen ervaringen:
  Ken DES vrouwen waarvan hun dochters geen kinderen kunnen krijgen.
  Mijn hond ging schuimbekken en kreeg stuiptrekkingen na vaccinatie.
  Veel honden worden incontinent na vaccinatie.
  Broer(8 maanden oud) gehandicapt na vaccinatie.
  Dochter loopt al jaren met een loopneus/verkoudheid en ik vermoed dat dat komt door de vaccinatie tegen hersenvliesontsteking(jaren geleden/dood 1 bacterie in neus). Heeft een amandeloperatie gehad en heeft niks geholpen.
  Hoor steeds vaker dat kinderen chronische koorts hebben. Waar komt dat dan vandaan?
  Ik vind dat je als ouder/dierbezitter best sceptisch mag zijn. Sowieso al, omdat er geld/winst/lobbymodel aan vast zit. En daarom mag de overheid l*llen wat ie wil. Ik geloof ze niet.

  20 likes
 6. Als ik het stuk lees dan zijn er nog steeds teveel mensen die dat gif vertrouwen. Wil het echt meer impact krijgen dan moet volgens mij minsten 75% van de hele bevolking die zooi niet meer vertrouwen. En niet alleen niet meer vertrouwen maar zichzelf en hun kinderen ook niet laten vol spuiten met die troep.

  13 likes
 7. Ik stoor me iedere keer weer als de Russen de schuld krijgen van alles en iedereen. Zij zouden ons beïnvloeden. Eigenlijk geven degene die dat roepen ons als Nederlanders het bewijs van onvermogen dat we zelf niet na kunnen denken. Ik voel me overigens best in staat om zelf te bepalen of iets goed of goed fout zit zoals in deze vaccinatie discussie. We zullen zelf na moeten blijven denken en vooral ook maar je gevoel luisteren. Volg het geld en de belangen en je bent denk ik al een aardig eind op weg. Laat je leiden door de volgende spreuk – Degene die zegt dat je niet om mag kijken – zal het heden niet bevatten en de toekomst niet begrijpen.

  11 likes
 8. Vaccins doen dan ook nog eens hun (beloofde) werk niet. Alleen big pharma vaart er wel bij.

  http://www.greenmedinfo.com/blog/why-china-having-measles-outbreaks-when-99-are-vaccinated-2

  8 likes
 9. Als iemand iets van je wil en het is alweer diezelfde zeurpiet, die steeds maar de Russen overal de schuld van gaf, dan zal hij zelf wel die Rus zijn, die de hele mensheid kapot wil vaccineren tot er nog maar 500 miljoen mensen over zijn.

  7 likes
 10. Als je kijkt wat ze al niet in voeding doen?

  7 likes
 11. Ook,mijn zoon werd ziek 34 jaar geleden na toediening van vaccinaties .Van lieve rustige gezonde baby naar eeuwig ziek en onderweg .Verkouden constante oorontsteking scheel gaan kijken gedrags verandering niet meer kunnen slapen en ga maar door.Na de bmr prik had hij stuipen en draaide zijn ogen steeds weg ,maar volgens artsen lag dit alles niet aan vaccinaties,nee het lag vast aan heersende griep .En later lag zijn rare gedrag aan mij . Schuldgevoel en zoeken naar remedie overheerste de tijd dankzij homeopathie 70%vooruitgang.Nu 34 jaar later laat ik geen moment voorbij gaan om ouders te informeren en dat zou iedereen moeten doen vind ik .Elk goed artikel stuur ii door naar al de mensen in mn wats app lijst ,als ze het niet willen lezen is dat hun keus heb ik gezegt maar ik stuur het toch.Nu 10 jaar later begint het zijn vruchten af te werpen,en weet ik dat door mijn berichten zaadjes zijn gepland terwijl men eerst mij irritant vond .Het resultaat is zeker 5 nieuwe ongevacineerde kinderen.En daar ben ik heel blij mee.Nu is de tijd rijp om met ouders gesprek aan te gaan en ze nodige info te geven.Ik laat geen kans onbenut.Stuur ook artikelen door naar 2 de kamer het journaal de krant en ik weet dat ze er nu nog niets mee doen maar ik blijf ze verantwoordelijkheid vragen voor waar ze mee bezig zijn.Niets doen is namelijk geen optie.

  7 likes
 12. 2x lichte TIA, 2x Hart infarct
  Zware Astma ( copd) 1x buikaneurysma
  Verbrijzelde enkel, scheef herstel+ 1 x dwars door andere enkel beschoten zwak herstel, vele rug klachten’
  11 verschillende medicatie’s + plus nog ziekmakende bijwerkingen.
  Na advies. rolstoel etc.
  Alles weg gedaan 3 mnd. THC kuur. daarna over op cbd. nu alleen holistisch voedsel en kruiden.veel bewegen, geen drank etc. Klachten vrij!!!
  Pluk me ik ben de Lente en pas 67 jaar.

  7 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

mondkapjes

Miljoenen mondkapjes vernietigd ‘om plaats te maken voor vluchtelingen’

Vanwege de uitbraak van het coronavirus is ...

coronamaatregelen

Coronamaatregelen ‘hebben niets te maken met bestrijding Covid-19’

De draconische coronamaatregelen die Italië en Frankrijk ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.