Homepagina » Financieel » Grootste Europese bank verdacht van witwassen drugsgeld
HSBC beschuldigd van witwassen drugsgeld

Grootste Europese bank verdacht van witwassen drugsgeld

De Amerikaanse justitie verdenkt de grootste bank van Europa van het witwassen van geld van Mexicaanse drugskartels.

Daarnaast wordt onderzocht of HSBC geld heeft overgemaakt naar banken in Saoedi-Arabië die banden hebben met terroristen. Dat schrijft The New York Times.

Justitie kijkt ook of HSBC de economische sancties tegen landen als Soedan, Noord-Korea en Iran heeft geschonden. Dat zijn vrijwel de enige landen zonder een centrale bank die eigendom is van de familie Rothschild.

Voorstel

Er loopt al een onderzoek naar de inbreuk op sancties door Deutsche Bank, Commerzbank, BNP Paribas, Crédit Agricole en de Royal Bank of Scotland.

In een reactie zegt een HSBC-woordvoerder dat justitie niet de medeplichtigheid van de bank aan witwassen van zwart geld onderzoekt, maar een verschil van mening tussen de autoriteiten en de bank over de eisen waaraan de bank moet voldoen.

HSBC deed de Amerikaanse justitie in juli een voorstel om te schikken, maar er is weinig kans dat een dergelijke overeenkomst in de komende weken tot stand komt.

Grootste schikking

Volgens de krant kunnen de beschuldigingen ertoe leiden dat de Britse bank tenminste 1 miljard dollar moet betalen voor een schikking met Amerikaanse autoriteiten. Dat zou de grootste schikking in zijn soort in de geschiedenis zijn. De bank zette eerder al 700 miljoen dollar opzij voor eventuele boetes.

De Amerikaanse federale overheid heeft sinds 2009 in verband met economische sancties aanklachten ingediend tegen vijf buitenlandse banken, te weten ABN Amro, ING, Barclays, Credit Suisse en Lloyds.

Bron: Nytimes.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. Dit verbaasd me niks en ik denk dat het niet alleen de europese banken zijn maar alle banken. Dat zijn namelijk de grootste criminelen. Ik las ook ergens dat de ABN en de Rabobank in handen zijn van het Rothchild/Rockefeller kartel.

  0 likes
 2. Citaat:De Amerikaanse justitie verdenkt de grootste bank van Europa van het witwassen van geld van Mexicaanse drugskartels.Als je die drugs legaliseerd, is het geld al wit gewassen.Bekrompen domme Amerikanen.En dan het volgende, de economie kan niet zonder zwart geld.Bij een crisis maakt dit, dat de economie langer draaien blijft.Maar tuig is het in mijn ogen zeker.Ziek van het “GRAAIEN”.

  0 likes
 3. Over de verdwenen triljoenen die weggesluisd zijn door de Fed hoor je nu ook niets meer, geen wet die aanspraak kan maken op een gerechtelijk onderzoek omdat de Fed boven de wet staat, en nu eist Amerika geld van andere bankenlanden want alles is koek en ei in eigen land of course.

  0 likes
 4. weg met alle banken.

  0 likes
 5. Waar denk je dat die gebouwen van betaald zijn? Van die rente die ze krijgen van de hypotheken? Daar kunnen ze de personeelskosten niet eens van betalen. Investeren in dubieuze zaken brengt het meest op. Iedereen zijn geld opnemen. Laat ze maar creperen..

  0 likes
 6. Natuurlijk schreeuwt de US hard naar andere landen en banken, kunnen ze zo hun zelf schoon pleiten. Zoals we nu weten zijn de US-banken helemaal niet vies van geld doorsluizen en witwassen. Valt nog mee dat ze het Vaticaan niet aanvallen. De US moet eens een minder grote mond opzetten en eerst eens hand in eigen boezem steken.
  Snap alleen niet waarom de gehele wereld dit gewoon pikt van deze moloch die de gehele wereld wil bezitten. Wanneer komt er een Israëlische bank aan de beurt? Nooit, denk ik wat die behoren ook tot het zionisme. Niet dat ik daar iets op tegen heb, maar het valt gewoon op. De schurken staten zoals de US die noemt zijn geen privé bezit van de Rothshield of aanverwante, dus criminelen in hun ogen. Soevereine staten worden zo in een verdomhoek gedrukt en de wereld wordt vals voorgelicht en trapt er met open ogen in. Straks is Iran aan de beurt om aangevallen te worden, OLIE en GELD, zijn de drijvers voor de US.

  0 likes
 7. [quote name=”Kukumatz”]Natuurlijk schreeuwt de US hard naar andere landen en banken, kunnen ze zo hun zelf schoon pleiten. Zoals we nu weten zijn de US-banken helemaal niet vies van geld doorsluizen en witwassen. Valt nog mee dat ze het Vaticaan niet aanvallen. De US moet eens een minder grote mond opzetten en eerst eens hand in eigen boezem steken.
  Snap alleen niet waarom de gehele wereld dit gewoon pikt van deze moloch die de gehele wereld wil bezitten. Wanneer komt er een Israëlische bank aan de beurt? Nooit, denk ik wat die behoren ook tot het zionisme. Niet dat ik daar iets op tegen heb, maar het valt gewoon op. De schurken staten zoals de US die noemt zijn geen privé bezit van de Rothshield of aanverwante, dus criminelen in hun ogen. Soevereine staten worden zo in een verdomhoek gedrukt en de wereld wordt vals voorgelicht en trapt er met open ogen in. Straks is Iran aan de beurt om aangevallen te worden, OLIE en GELD, zijn de drijvers voor de US.[/quote]
  mee eens !

  0 likes
 8. Zet dit gebeuren af tegen de Nederlandse politiek en weet dat wat de lijsttrekkers beloven een farce is.
  Het bericht wil duidelijk maken dat corruptie wereldwijd en alomvattend is. Corruptie in alle facetten van moreel verval. De mensheid in verval. Moreel verval in Rusland, Amerika, Engeland,en veel landen meer waaronder Nederland. Banken waren, zijn verdorven instituten geworden. Banken in Amerika die gered moesten worden. In Europa en overal eigenlijk. De mensheid is in verval. Burgers meegesleurd in politieke nonsens.
  Corruptie is wereldwijd -en niet door politiek een halt toe te roepen- een levensbedreigende factor geworden. Heers en Verdeel is Verdeel en Heers geworden. Over tien jaar zijn alle mensen gecatalogiseerd, biometrisch gescand, domein geworden van de politiek, lees machtige groepen op de achtergrond. Vrijheid beperkt, en beperkt en beperkt. En maar meer belastingen betalen om de Euro te redden. Deze miljarden euro doet corruptie bloeien.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

kanye west

Kanye West: Coronavaccin is ‘het merkteken van het beest’

Rapper en presidentskandidaat Kanye West heeft een ...

sneeuw

Ondertussen in Zuid-Amerika: 4 METER sneeuw en -23°C

In de Andes is een ‘recordhoeveelheid’ sneeuw ...