Financieel

Grootste Europese bank verdacht van witwassen drugsgeld

Help door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse justitie verdenkt de grootste bank van Europa van het witwassen van geld van Mexicaanse drugskartels.

Daarnaast wordt onderzocht of HSBC geld heeft overgemaakt naar banken in Saoedi-Arabië die banden hebben met terroristen. Dat schrijft The New York Times.

Justitie kijkt ook of HSBC de economische sancties tegen landen als Soedan, Noord-Korea en Iran heeft geschonden. Dat zijn vrijwel de enige landen zonder een centrale bank die eigendom is van de familie Rothschild.

Voorstel

Er loopt al een onderzoek naar de inbreuk op sancties door Deutsche Bank, Commerzbank, BNP Paribas, Crédit Agricole en de Royal Bank of Scotland.

In een reactie zegt een HSBC-woordvoerder dat justitie niet de medeplichtigheid van de bank aan witwassen van zwart geld onderzoekt, maar een verschil van mening tussen de autoriteiten en de bank over de eisen waaraan de bank moet voldoen.

HSBC deed de Amerikaanse justitie in juli een voorstel om te schikken, maar er is weinig kans dat een dergelijke overeenkomst in de komende weken tot stand komt.

Grootste schikking

Volgens de krant kunnen de beschuldigingen ertoe leiden dat de Britse bank tenminste 1 miljard dollar moet betalen voor een schikking met Amerikaanse autoriteiten. Dat zou de grootste schikking in zijn soort in de geschiedenis zijn. De bank zette eerder al 700 miljoen dollar opzij voor eventuele boetes.

De Amerikaanse federale overheid heeft sinds 2009 in verband met economische sancties aanklachten ingediend tegen vijf buitenlandse banken, te weten ABN Amro, ING, Barclays, Credit Suisse en Lloyds.

Bron: Nytimes.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
the grey
the grey
10 jaren geleden

Dit verbaasd me niks en ik denk dat het niet alleen de europese banken zijn maar alle banken. Dat zijn namelijk de grootste criminelen. Ik las ook ergens dat de ABN en de Rabobank in handen zijn van het Rothchild/Rockefeller kartel.

Aapmens
Aapmens
10 jaren geleden

Citaat:De Amerikaanse justitie verdenkt de grootste bank van Europa van het witwassen van geld van Mexicaanse drugskartels.Als je die drugs legaliseerd, is het geld al wit gewassen.Bekrompen domme Amerikanen.En dan het volgende, de economie kan niet zonder zwart geld.Bij een crisis maakt dit, dat de economie langer draaien blijft.Maar tuig is het in mijn ogen zeker.Ziek van het “GRAAIEN”.

Percy
Percy
10 jaren geleden

Over de verdwenen triljoenen die weggesluisd zijn door de Fed hoor je nu ook niets meer, geen wet die aanspraak kan maken op een gerechtelijk onderzoek omdat de Fed boven de wet staat, en nu eist Amerika geld van andere bankenlanden want alles is koek en ei in eigen land of course.

star
star
10 jaren geleden

weg met alle banken.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x