Homepagina » Buitenland » “Ze komen weg met moord”: Big Pharma verliest 25 miljard dollar tijdens persconferentie Trump
"Ze komen weg met moord": Big Pharma verliest 25 miljard dollar tijdens persconferentie Trump

“Ze komen weg met moord”: Big Pharma verliest 25 miljard dollar tijdens persconferentie Trump

Farmaceutische bedrijven ‘komen weg met moord’. Dat zei president Donald Trump onlangs tijdens een persconferentie.

Als gevolg van deze uitspraak kreeg Big Pharma op de beurs een flinke tik te verwerken.

De koersen van farmaceutische bedrijven daalden na de forse uithaal van Trump. Hij verwees onder meer naar de hoge medicijnprijzen die zij hanteren.

Minder waard

De negen grootste farmaceutische bedrijven werden in slechts 20 minuten tijd bijna 25 miljard dollar minder waard.

Johnson & Johnson, Pfizer, Amgen, AbbVie, Bristol-Myers, Squibb, Gilead, Celgene en Eli Lilly stonden na de persconferentie allemaal in het rood. Alleen Merck liet een plusje zien.

Pfizer zakte als gevolg van de uithaal met 2,75 procent. Johnson & Johnson leverde 1,61 procent in. Het aandeel Bristol-Myers verloor 5,5 procent en AbbVie zakte met 4,2 procent.

Rampzalig

Enkel Merck presteerde goed, nadat het bedrijf goedkeuring had aangevraagd bij de Amerikaanse toezichthouder voor een nieuw medicijn tegen longkanker.

Het aandeel Lockheed Martin kreeg eveneens een tik omdat Trump herhaalde dat de kosten van gevechtsvliegtuig F-35, beter bekend als de Joint Strike Fighter, veel te hoog zijn.

“Onze medicijnindustrie is rampzalig,” sprak Trump. “Ze leveren medicijnen, maar maken die grotendeels in het buitenland.”

Moord

“Ze komen weg met moord,” vervolgde hij. “[Big] Pharma heeft veel lobbyisten, veel macht.”

Vorige maand werd bekend dat één op de zes Amerikaanse volwassenen antipsychotica slikt tegen depressie, angststoornissen en slapeloosheid.

[Natural News via Fortune]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
JohnnyBGoode
JohnnyBGoode
4 jaren geleden

Toch maar eens even afwachten wat oom Donald allemaal voor elkaar gaat krijgen in het Beroofde Land.

Derek
Derek
Reactie op  JohnnyBGoode
4 jaren geleden

Haha Netanyahu zou je bedoelen, de trouwe bondgenoot van Trump. Het Rijk der Chazaren is bezig met een plannetje en helaas heeft bijna niemand dit door, erg jammer…….

Waarom zou Trump anders zo goed bevriend zijn met Israhell en zijn vriendje Netanyahu?

Gerrit Herders
Gerrit Herders
Reactie op  Derek
4 jaren geleden

Derek, wat hierboven betreft zie je het goed. Slechts weinigen doorzien de achtergronden.
Nee, ik ben zeker geen aanhanger van Trump, maar ik heb hem 100 keer liever dan Clinton. Met Clinton en de oorlogsindustrie die haar op het paard wilde helpen, zouden we eerdaags in een grote oorlog gezeten hebben. Trump voert veel meer een ontspanningspolitiek. Ik denk dat Trump rampzalig gaat worden voor de Amerikaanse werkende bevolking en de mensen die niet kunnen werken. Maar dat is een probleem dat de Amerikanen zelf op moeten lossen. Hopelijk komen ze daar nog eens in opstand. En dan zeker maar hopen dat ze zich niet door de Clinton-oorlogs-kliek laten opjutten.

EdoHamm
EdoHamm
Reactie op  Gerrit Herders
4 jaren geleden

@ Gerrit Herders Trump voert geen ontspannings politiek, hij strooit zand in onze ogen. Hij laat zich voor het Khazaren karretje van Nethanyahu spannen, om o.a. de ‘dreiging’ van Iran aan te pakken. Trump is op ramkoers met China. Als er niet linksom oorlog komt, dan maar rechtsom.

Gerrit Herders
Gerrit Herders
Reactie op  EdoHamm
4 jaren geleden

EdoHamm, Een ding is zeker, ik kan niet in de toekomst kijken en jij ook niet. We kunnen ons alleen een beeld vormen op de feiten.

1.Het is bijna niemand bekend dat naast de VS en de Arabische landen, ook Israel de Islam terroristen steunt met geld, wapens en hun gewonden opknapt in hun militaire hospitalen. Dat vind je niet in je krantje, maar er zijn bewijzen van.

2. Trump staat vierkant achter Israel, dat hebben we kunnen zien in het conflict Obama-Trump kortgeleden. Omdat de VS en Israel in Syrie een enorm pak slaag hebben gekregen passen ze dus wel even op voor ze een nieuwe oorlog beginnen

3. Trump wil militaire ontspannings-onderhandelingen met Rusland en is daar al mee bezig.

4. Alles over Iran is voorlopig speculatie. Grote woorden zijn nog geen daden.

5. China heeft het westen in een economische wurggreep, ‘Made in China’. Trump wil de Amerikaanse economie weer opbouwen, dus moet de Chinese invloed teruggedrongen worden. Hoe hij dat wil doen weten we nog niet. Oorlog met China is uit den boze. Daarvoor had je Clinton moeten hebben. Ze passen daar trouwens wel voor, omdat China in staat is de VS van de kaart te vegen.

Ook het kapitalisme is niet een geheel. Er zijn meerdere belangengroepen die ieder op hun eigen manier de wereld willen veroveren (Imperalisme). Momenteel is er echter een ware oorlog tussen de oorlogsindustie (noem het het Clinton kamp) en de groep die het militaire geweld niet meer zo zien zitten, omdat alle oorlogen door de VS verloren worden. (noem dit het Trump kamp).

Nee, zoals de feiten er nu voor staan maak ik me geen zorgen voor WO3. Ik maak me meer zorgen over Cuba en andere linkse landen in Midden en Zuid Amerika.

En wat betreft de Chazaren (de Illuminatie, de Asjkenazi’s), heb ik meerdere artikelen geschreven op mijn weblog.

Derek
Derek
Reactie op  Gerrit Herders
4 jaren geleden

Het maakt niet veel uit wie er staat want uiteindelijk zijn ze allemaal een marionet der Chazaren…….

Louise
Louise
4 jaren geleden

Pffff hoop dat de man overeind blijft , de wereld is een corrupte materialistische zooi , ga dat overhoop halen dan weet je dat je veel vijanden maakt. Net als dat hypocritische vrouwen gedoe over de ,, pussy,, ……natuurlijk sexytisch maar jaren geleden uit gesproken,daar ga je nu niet meer over demonstreren………..eigenlijk schrik ik van de haat die mensen uitstralen als ze hun zin niet krijgen……eigenlijk gaat t inhoudelijk helemaal nergens over…..treurig, omdat er nog zoveel te verbeteren valt. En alles wat je zegt ben jezelf,……een waarheid als een koe, maar werkt nog steeds….”

andré
andré
4 jaren geleden

Hier wordt met grote vuren gespeeld !

Louise
Louise
4 jaren geleden

Sorry, moet natuurlijk seksisme zijn…..

trackback
Trump over Big Pharma: “Ze komen weg met moord.” | Silvia's Boinnk!!!
4 jaren geleden
Elise49
Elise49
4 jaren geleden

Hetzelfde hier. Veel Nederlanders zitten aan de anti-depressie middelen of aan de drugs/alcohol. Een andere levens invulling van het systeem zelf, kan het gebruik drastisch laten verminderen. Arme mensen blijven er altijd in huidig systeem. Sterker nog: deze groep groeit. Deze mensen horen ook gewoon gelukkig te zijn. Iets wat overhouden om er leuke dingen mee te kunnen doen. De basis moet op orde zijn.(huis, zorg, doel). De zorg/verzekering/eigen risico zorgt in ons land voor heel veel armoede/onzekerheid. Gewoon, omdat je van te voren niet weet wat er gaat gebeuren en de kosten zijn niet te overzien. Helemaal voor mensen die geen buffer op kunnen bouwen en voor mensen die chronische aandoeningen hebben. Elk mens dat ouder wordt, krijgt met gebreken te maken. Dus ouder worden wordt gestraft, je kunt niet meer zorgeloos van je oude dag genieten. Ik zie dit als afvalrace.(mijn bejaarde moeder zegt dit letterlijk)Hetzelfde geld voor jongeren die nog iets moeten opbouwen. Zij hebben vaak geen volwaardig inkomen en worden dus nu al met angst opgezadeld. Heel veel jongeren gaan niet eens meer naar de tandarts(ja als het echt moet). Heb je al arme ouders, die jou niet kunnen helpen om het te betalen, dan ben je dus ook de pineut. Dit is ook een vorm van een afvalrace.
Kortom: heel veel mensen zijn zich nu aan het verwaarlozen. Bang om in de schulden te komen of om nog meer schulden te voorkomen. De kans dat je naar iets grijpt om dit te verbloemen/verzachten is groot. Meer werken heeft geen zin bij lage inkomens/bijbaantjes, want het wordt weer ergens anders afgetrokken(huursubidie etc) bij je arme ouders. Of je moet als jongere heel veel verdienen/zeer goede baan bemachtigen. Dat is maar voor een enkeling weggelegd. En dat noemt zich een beschaafd land.
Mensen die het nog goed hebben, moeten echt eens gaan beseffen hoe vies/depressief het huidig systeem werkt. Ook zij zullen een keer aan de beurt komen als deze lijn/opvreetsysteem/afvalrace zich doortrekt. En dan heb ik het nog geeneens over mensen die dakloos zijn geraakt. Zie Follow the money. Nederland telt al meer dan 30.000 daklozen. Das al een hele stad. En Rutte maar zeggen: er bestaat geen armoede in Nederland. Meer dan 2 miljoen mensen in ons land hebben het heel moeilijk. Cijfers Oxfam Novid. Totaal cijfer EU spreek je over vele miljoenen mensen, waarvan heel veel jongeren bij zitten, terwijl er heel veel minder jongeren in verhouding zijn bijgekomen, dus het probleem is heel groot.(er zouden juist banen over moeten zijn) Men/de top wil niet meer betalen voor veel werkzaamheden/beroepen. Gaan nu de ogen open? Moeten velen straks alleen nog maar levenslang “vrijwilligers” werk gaan doen? Zou zeggen: bekijk eens de hungry games.

pjoter
pjoter
4 jaren geleden

Van mij mag hij onze aanstaand president even langs laten komen voor een bijscholing!

frans
frans
4 jaren geleden

Ontmantelaar zou zijn naam kunnen zijn in de komende geschiedenisboeken.

Derek
Derek
Reactie op  frans
4 jaren geleden

Haha Humor………….hij gaat de geschiedenisboeken in als wereld bezetter op de meest sluwe manier die er is!

#TRUMPNETANYAHU

Derek
Derek
4 jaren geleden

Het mooiste van Trump is dat hij precies weet te vertellen wat de mensen precies dwars zit en willen horen. En bijna iedereen trapt in de stront van Trump en zijn bondgenoten. Vanuit de achterdeur komt Netanyahu binnen en die wrijft zich nu al in de handjes doordat de volkeren dit nemen als zoete koek.

#WAKEUP

Sjaak
Sjaak
Reactie op  Derek
4 jaren geleden

Heet je echt zo? Een e teveel, zit echt een luchtje aan.

Derek
Derek
Reactie op  Sjaak
4 jaren geleden

Ja ik heet zo en welk luchtje zit eraan?

Ook al zo een Trump aanhanger dan?

Je komt er wel achter voor wie hij werkt en daar kom je o zo makkelijk achter!

dimmer
dimmer
Reactie op  Derek
4 jaren geleden

Jammer voor jou maar hij heeft weer gelijk en er zal nog veel meer stront naar boven komen door Trump en mijn zege heeft ie en jij ach wordt wakker zou ik zeggen maar dat doe ik niet hahaha.

Kees Loodtviool
Kees Loodtviool
Reactie op  Derek
4 jaren geleden

Moet je nou echt alles de heletijd negatief uitleggen? Houd gewoon je gemak en geef deze nieuwe president een kans.

ton
ton
Reactie op  Derek
4 jaren geleden

meeprater

Gerrit Herders
Gerrit Herders
Reactie op  Derek
4 jaren geleden

Derek, achteraf, slechts 3,5 maand later, heb jij gelijk gekregen, ook met dat ”marionet der Chazaren”. Ik ben er ook ingetrapt. De hoop voor vrede was groter dan mijn realiteidszin.

Arwijn
Arwijn
4 jaren geleden

Trump is gonna kick Big Pharma’s ASS!

x

Check Also

vaccin

Gezonde verpleegster (35) krijgt hersenontsteking na Pfizer-vaccin en sterft: ‘Het is een grote schok’

Een Britse verpleegster is op 3 april ...

duits

Duits medicijnagentschap houdt informatie achter over ernstige bijwerkingen na coronavaccinatie

Duitsland stopte net als Nederland met het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

28
0
We lezen graag je reactie!x