Homepagina » Buitenland » “Ze komen weg met moord”: Big Pharma verliest 25 miljard dollar tijdens persconferentie Trump
"Ze komen weg met moord": Big Pharma verliest 25 miljard dollar tijdens persconferentie Trump

“Ze komen weg met moord”: Big Pharma verliest 25 miljard dollar tijdens persconferentie Trump

Farmaceutische bedrijven ‘komen weg met moord’. Dat zei president Donald Trump onlangs tijdens een persconferentie.

Als gevolg van deze uitspraak kreeg Big Pharma op de beurs een flinke tik te verwerken.

De koersen van farmaceutische bedrijven daalden na de forse uithaal van Trump. Hij verwees onder meer naar de hoge medicijnprijzen die zij hanteren.

Minder waard

De negen grootste farmaceutische bedrijven werden in slechts 20 minuten tijd bijna 25 miljard dollar minder waard.

Johnson & Johnson, Pfizer, Amgen, AbbVie, Bristol-Myers, Squibb, Gilead, Celgene en Eli Lilly stonden na de persconferentie allemaal in het rood. Alleen Merck liet een plusje zien.

Pfizer zakte als gevolg van de uithaal met 2,75 procent. Johnson & Johnson leverde 1,61 procent in. Het aandeel Bristol-Myers verloor 5,5 procent en AbbVie zakte met 4,2 procent.

Rampzalig

Enkel Merck presteerde goed, nadat het bedrijf goedkeuring had aangevraagd bij de Amerikaanse toezichthouder voor een nieuw medicijn tegen longkanker.

Het aandeel Lockheed Martin kreeg eveneens een tik omdat Trump herhaalde dat de kosten van gevechtsvliegtuig F-35, beter bekend als de Joint Strike Fighter, veel te hoog zijn.

“Onze medicijnindustrie is rampzalig,” sprak Trump. “Ze leveren medicijnen, maar maken die grotendeels in het buitenland.”

Moord

“Ze komen weg met moord,” vervolgde hij. “[Big] Pharma heeft veel lobbyisten, veel macht.”

Vorige maand werd bekend dat één op de zes Amerikaanse volwassenen antipsychotica slikt tegen depressie, angststoornissen en slapeloosheid.

[Natural News via Fortune]


Vond je deze informatie goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

28 reacties

 1. Het mooiste van Trump is dat hij precies weet te vertellen wat de mensen precies dwars zit en willen horen. En bijna iedereen trapt in de stront van Trump en zijn bondgenoten. Vanuit de achterdeur komt Netanyahu binnen en die wrijft zich nu al in de handjes doordat de volkeren dit nemen als zoete koek.

  #WAKEUP

  14 likes
 2. Hetzelfde hier. Veel Nederlanders zitten aan de anti-depressie middelen of aan de drugs/alcohol. Een andere levens invulling van het systeem zelf, kan het gebruik drastisch laten verminderen. Arme mensen blijven er altijd in huidig systeem. Sterker nog: deze groep groeit. Deze mensen horen ook gewoon gelukkig te zijn. Iets wat overhouden om er leuke dingen mee te kunnen doen. De basis moet op orde zijn.(huis, zorg, doel). De zorg/verzekering/eigen risico zorgt in ons land voor heel veel armoede/onzekerheid. Gewoon, omdat je van te voren niet weet wat er gaat gebeuren en de kosten zijn niet te overzien. Helemaal voor mensen die geen buffer op kunnen bouwen en voor mensen die chronische aandoeningen hebben. Elk mens dat ouder wordt, krijgt met gebreken te maken. Dus ouder worden wordt gestraft, je kunt niet meer zorgeloos van je oude dag genieten. Ik zie dit als afvalrace.(mijn bejaarde moeder zegt dit letterlijk)Hetzelfde geld voor jongeren die nog iets moeten opbouwen. Zij hebben vaak geen volwaardig inkomen en worden dus nu al met angst opgezadeld. Heel veel jongeren gaan niet eens meer naar de tandarts(ja als het echt moet). Heb je al arme ouders, die jou niet kunnen helpen om het te betalen, dan ben je dus ook de pineut. Dit is ook een vorm van een afvalrace.
  Kortom: heel veel mensen zijn zich nu aan het verwaarlozen. Bang om in de schulden te komen of om nog meer schulden te voorkomen. De kans dat je naar iets grijpt om dit te verbloemen/verzachten is groot. Meer werken heeft geen zin bij lage inkomens/bijbaantjes, want het wordt weer ergens anders afgetrokken(huursubidie etc) bij je arme ouders. Of je moet als jongere heel veel verdienen/zeer goede baan bemachtigen. Dat is maar voor een enkeling weggelegd. En dat noemt zich een beschaafd land.
  Mensen die het nog goed hebben, moeten echt eens gaan beseffen hoe vies/depressief het huidig systeem werkt. Ook zij zullen een keer aan de beurt komen als deze lijn/opvreetsysteem/afvalrace zich doortrekt. En dan heb ik het nog geeneens over mensen die dakloos zijn geraakt. Zie Follow the money. Nederland telt al meer dan 30.000 daklozen. Das al een hele stad. En Rutte maar zeggen: er bestaat geen armoede in Nederland. Meer dan 2 miljoen mensen in ons land hebben het heel moeilijk. Cijfers Oxfam Novid. Totaal cijfer EU spreek je over vele miljoenen mensen, waarvan heel veel jongeren bij zitten, terwijl er heel veel minder jongeren in verhouding zijn bijgekomen, dus het probleem is heel groot.(er zouden juist banen over moeten zijn) Men/de top wil niet meer betalen voor veel werkzaamheden/beroepen. Gaan nu de ogen open? Moeten velen straks alleen nog maar levenslang “vrijwilligers” werk gaan doen? Zou zeggen: bekijk eens de hungry games.

  46 likes
 3. Pffff hoop dat de man overeind blijft , de wereld is een corrupte materialistische zooi , ga dat overhoop halen dan weet je dat je veel vijanden maakt. Net als dat hypocritische vrouwen gedoe over de ,, pussy,, ……natuurlijk sexytisch maar jaren geleden uit gesproken,daar ga je nu niet meer over demonstreren………..eigenlijk schrik ik van de haat die mensen uitstralen als ze hun zin niet krijgen……eigenlijk gaat t inhoudelijk helemaal nergens over…..treurig, omdat er nog zoveel te verbeteren valt. En alles wat je zegt ben jezelf,……een waarheid als een koe, maar werkt nog steeds….”

  22 likes
 4. Toch maar eens even afwachten wat oom Donald allemaal voor elkaar gaat krijgen in het Beroofde Land.

  8 likes
  • Haha Netanyahu zou je bedoelen, de trouwe bondgenoot van Trump. Het Rijk der Chazaren is bezig met een plannetje en helaas heeft bijna niemand dit door, erg jammer…….

   Waarom zou Trump anders zo goed bevriend zijn met Israhell en zijn vriendje Netanyahu?

   6 likes
   • Derek, wat hierboven betreft zie je het goed. Slechts weinigen doorzien de achtergronden.
    Nee, ik ben zeker geen aanhanger van Trump, maar ik heb hem 100 keer liever dan Clinton. Met Clinton en de oorlogsindustrie die haar op het paard wilde helpen, zouden we eerdaags in een grote oorlog gezeten hebben. Trump voert veel meer een ontspanningspolitiek. Ik denk dat Trump rampzalig gaat worden voor de Amerikaanse werkende bevolking en de mensen die niet kunnen werken. Maar dat is een probleem dat de Amerikanen zelf op moeten lossen. Hopelijk komen ze daar nog eens in opstand. En dan zeker maar hopen dat ze zich niet door de Clinton-oorlogs-kliek laten opjutten.

    4 likes
    • @ Gerrit Herders Trump voert geen ontspannings politiek, hij strooit zand in onze ogen. Hij laat zich voor het Khazaren karretje van Nethanyahu spannen, om o.a. de ‘dreiging’ van Iran aan te pakken. Trump is op ramkoers met China. Als er niet linksom oorlog komt, dan maar rechtsom.

     1 likes
     • EdoHamm, Een ding is zeker, ik kan niet in de toekomst kijken en jij ook niet. We kunnen ons alleen een beeld vormen op de feiten.

      1.Het is bijna niemand bekend dat naast de VS en de Arabische landen, ook Israel de Islam terroristen steunt met geld, wapens en hun gewonden opknapt in hun militaire hospitalen. Dat vind je niet in je krantje, maar er zijn bewijzen van.

      2. Trump staat vierkant achter Israel, dat hebben we kunnen zien in het conflict Obama-Trump kortgeleden. Omdat de VS en Israel in Syrie een enorm pak slaag hebben gekregen passen ze dus wel even op voor ze een nieuwe oorlog beginnen

      3. Trump wil militaire ontspannings-onderhandelingen met Rusland en is daar al mee bezig.

      4. Alles over Iran is voorlopig speculatie. Grote woorden zijn nog geen daden.

      5. China heeft het westen in een economische wurggreep, ‘Made in China’. Trump wil de Amerikaanse economie weer opbouwen, dus moet de Chinese invloed teruggedrongen worden. Hoe hij dat wil doen weten we nog niet. Oorlog met China is uit den boze. Daarvoor had je Clinton moeten hebben. Ze passen daar trouwens wel voor, omdat China in staat is de VS van de kaart te vegen.

      Ook het kapitalisme is niet een geheel. Er zijn meerdere belangengroepen die ieder op hun eigen manier de wereld willen veroveren (Imperalisme). Momenteel is er echter een ware oorlog tussen de oorlogsindustie (noem het het Clinton kamp) en de groep die het militaire geweld niet meer zo zien zitten, omdat alle oorlogen door de VS verloren worden. (noem dit het Trump kamp).

      Nee, zoals de feiten er nu voor staan maak ik me geen zorgen voor WO3. Ik maak me meer zorgen over Cuba en andere linkse landen in Midden en Zuid Amerika.

      En wat betreft de Chazaren (de Illuminatie, de Asjkenazi’s), heb ik meerdere artikelen geschreven op mijn weblog.

      0 likes
    • Het maakt niet veel uit wie er staat want uiteindelijk zijn ze allemaal een marionet der Chazaren…….

     1 likes
 5. Ontmantelaar zou zijn naam kunnen zijn in de komende geschiedenisboeken.

  3 likes
 6. A W Reijersen van Buuren

  Vaak worden mensen ziek omdat ze niet alles eten wat het lichaam nodig heeft! Ga terug in de tijd en dan terug naar deze tijd voor wat Nederland betreft en je ziet hoe het mis ging!

  Ik lees al jaren tijdschriften over archeologie, geologie, ruimtevaart en sterrenkunde. Verder heeft geschiedenis mijn aandacht.

  Mensen genezen soms van spastische aanvallen enzovoort alleen maar door veel theesorten te drinken en zo’n beetje alle kruiden te eten die in de supermarkt te koop zijn (gewoon iedere dag andere thee drinken en met de kruiden iedere dag andere kruiden [een klein beetje op bv brood] eten en dan weer opnieuw beginnen).

  Hier is een overzicht over wat er mis ging en hoe het mis ging met voedsel in Nederland:

  Alleen biologisch eten is echt ‘Gezond Eten’! In de loop van de eeuwen
  ontstond een tekort aan noodzakelijke voedingsstoffen voor ‘tamme’ dieren en
  mensen!

  https://groups.yahoo.com/neo/groups/nieuwsbrief-nl_weten_ufo_aliens_orbs/conversations/messages/70

  Duizenden jaren geleden leefden mensen in Nederland van wilde dieren en
  planten die in het wild voorkwamen. Die wilde dieren aten datgene wat in de
  natuur aanwezig was en wat ze nodig hadden als ze bijvoorbeeld ziek waren.
  Omdat deze wilde dieren gevarieerd aten bevatten ze ook noodzakelijke
  voedingsstoffen in hun lichaam die de mens nodig had. Dus als mensen
  gevangen wilde dieren aten kregen ze ook veel noodzakelijke voedingsstoffen
  binnen. Gedurende een onbekende tijd reisden sommige mensen in West-Europa
  in het najaar naar Spanje om daar in de winter te overleven en in het
  voorjaar reisden ze weer naar het noorden van West-Europa om daar tot het
  najaar te leven. Rendieren deden in die tijd hetzelfde.

  Na verloop van tijd begon de mens dieren te vangen en deze te houden
  voor melk en vlees en als lastdier / trekdier / rijdier. Vervolgens begonnen
  mensen zich min of meer permanent te vestigen in gebieden waar voldoende
  voedsel was voor hun dieren en zichzelf. Dit had tot gevolg dat de omgeving
  van zo’n vaste woonplaats verarmde voor wat betreft gevarieerd voedsel
  waardoor zowel de dieren op de boerderij als de mens een tekort kreeg aan
  noodzakelijke voedingsstoffen. Dit had tot gevolg dat mensen die vlees aten
  van hun tamme dieren van hun boerderij niet meer dat vlees aten wat ze aten
  toen ze nog wilde dieren aten. Veel noodzakelijke voedingsstoffen ontbraken
  in dat vlees van die tamme dieren.

  Doordat er steeds meer boerderijen kwamen en die gebieden steeds meer
  verarmden voor wat betreft gevarieerd voedsel ontstonden er steeds meer
  gezondheidsproblemen voor mens en dier. Dit is sinds die tijd alleen maar
  erger geworden tot vandaag de dag.

  6 likes
 7. Van mij mag hij onze aanstaand president even langs laten komen voor een bijscholing!

  5 likes
 8. Trump is gonna kick Big Pharma’s ASS!

  5 likes
 9. verliest 25 mrd.. Overdreven. Wah, koérswaarde – dat casino-kapitalisme. Het is bekend dat alle beurzen systematisch worden gemanipuleerd. WTO’s TISA heeft alle toezicht weggehaald.
  Geen CEO die er een mlj.$ minder onder binnnenharkt.
  Morgen vliegt het net zo hard weer omhoog. Of erger.

  Trump aka TRUMPINATOR liegt de hele boel aan elkaar.
  De mensen stemden ook op hem na zijn mooie belofte het Stalinistische OBAMACARE te ‘ditchen”,

  Koud verkozen (rigged) maakt Trumpinator doodleuk een draai van 180 graden; “aangepast’ is Obamacare opeens (toch) geen probleem meer . . . . .

  ‘Obamacare’ is een ‘Mengele’ gezondheids’zorg’, dat is ontwikkeld in de nazi denktanks van de (nazi) Rockefeller Foundation.
  Rockefeller heeft alle touwtjes in handen, Big Pharma wordt …….. nog vele malen bigger; gaat globaal: VN’s ‘Global Health Care’. De DNA-profielen van hele wereldbevoling in de Am. databases – onder controle van de NAtionaalZIonisten. En nóg geen politieker die alarm slaat . . . .

  Verklaart tevens de aanwezigheid van zowel EXITH Schippers, als Joker Dijsselbloem op de nazi-top in Davos; alwaar ook prominente aanwezigheid van de eugenisten Soros, Gates, Bayer!, en meer.

  U weet wel, deze nazitoppen trekken de kaders – waarbinnen de overbodige politiekers nog een beetje in de marge mogen fröbelen.
  Het doel is duidelijk: Dystopische collectivistische – post-democratische – TransAtlantische heilstaat.

  Ontkennen van de werkelijkheid is tot cult verheven, heeft akelig sterke overeenkomsten met repressie en bestialiteiten die we kennen van sektes.

  het lijkt erop, dat Trump de president is – die het snelst ooit wordt afgezet.
  RT toonde beelden van protestanten met bivakmutsen (zoals Soros ook in Maidan het vuile werk liet doen), tussen de borden ontwaarde ik waarempel! het bekende ‘OTPOR’ logo.

  En wie heeft die roze mutsen zo snel gebreid. Kort na 8 nov. al besteld in een fabriek in China?’
  Het is de gek voor wooorden: ‘Pussy Hats’ . . .

  hoe respectvol naar vrouwen is die benaming dan? Parmantig paraderen 1.000-en vrouwen met een maskotte die onmiskenbaar bedoeld is m.n. te spotten met vrouwen. ‘Pussy Hats’; vrouwen – laat je nakijken als je zoveel spotten met nog niet doorziet. ‘Pussy Hats’.

  ‘pussy Riot’ was ook al zo’n dingetje uit de duivelse doos van nazi Soros. Ook helemaal geen reclame voor vrouwen. Naakt beetje voor camera Godslasterlijke taal gaan schreeuwen voor een altaar in een kerk. Nou ja, de dommen krijgen wat ze verdienen. Verzieken het tevens voor de rest in de samenleving.

  De nazi’s voeden zelf de rellen. Asen op het uitroepen van de noodtoestand.
  En dan zijn wij allemaal de Sjaak, dan is er geen uitweg meer – noch weg terug.
  https://www.technocracy.news/index.php/2016/05/13/scientists-meet-secret-discuss-creating-synthetic-human-genome/ (weer: WEF, de nazi-top afgelopen week in Davos – Schippers, Rutte, Dijsselbloem, het Koningslkoppel, Frans v. Houten (Philips), Polman (Unilever), ‘LGBT’ Fran Timmermans en ‘Uber’/Merrill Lynch Neelie

  Big Pharma hoeft helmaal geen operationele winst te maken
  Het is geen kapitalistische branch. Vrijwel volledig gesubsidieerd – collectivistisch, Stalinistisch.
  Vergelijk het met den branche als Defensie, of de Wegenbouw maffia.

  “Now is the time to capitalize on the growing momentum toward health for all.” http://www.rockefellerfoundation.org/blog/delivering-universal-health-coverage/

  4 likes
 10. Het geeft goed aan hoe waardeloos het economische systeem is wanneer een bedrijf ineens een paar miljard minder waard kan zijn omdat iemand iets zegt. Alles was hetzelfde, alleen een uitspraak en ineens is die bedrijfsauto x% minder waard. In dit waardeloze economische systeem, waarbij niets z’n echte waarde vertegenwoordigt, leven wij en worden wij uitgekleed.

  3 likes
 11. Hier wordt met grote vuren gespeeld !

  2 likes
 12. Sorry, moet natuurlijk seksisme zijn…..

  1 likes
 13. Trump zou als zakenman, een goed instapmoment voor de Big Pharma aandelen wel even afwachten, dacht ik zo.

  Gebeurt wel vaker ‘n bedrijf wordt bekritiseerd en vervolgens een goed instapmoment (gaat niet altijd op, zoals bij Baan).
  Zo holt het geld van de ene partij naar de andere partij.

  1 likes
 14. Koersdalingen bij farmaceuten, Toyota, Boeing, BMW etc.
  Trump is dus begonnen met onze Nederlandse pensioenfondsen leeg te zuigen…

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

klimaatontkenners

Helemaal van het padje: Professor wil klimaatontkenners laten vervolgen

Normaal gesproken maken politici de wetten. Deze ...

democraten

Dit gebeurt er als de Democraten hun zin niet krijgen en beseffen dat ze in november gaan verliezen

De Amerikaanse president Donald Trump gaf in ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.