Mens en Dier

Tjeerd de Groot (D66) uit dreigende taal: ‘Anders volgt er een bloedbad in november’

Help anderen door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!

Als nieuwe provinciebesturen zich na de verkiezingen verzetten tegen de stikstofaanpak zal minister Christianne van der Wal ze dwingen, zei ze donderdag in de Tweede Kamer. “Dat zal ik niet schuwen. Er is een palet aan mogelijkheden.”

Het kabinet trekt tot 2035 bijna 25 miljard euro uit voor de ‘duurzame’ hervorming van de landbouw, maar dat geld is alleen voor provincies die meewerken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Dwang dwang dwang

“Zo ver zijn we inmiddels,” reageert Europarlementslid Dorien Rookmaker. Advocaat Hester Bais voegt hieraan toe: “Een regering die alleen nog maar de complot- en dwangkaart kan trekken. Het wordt nu wel heel duidelijk dat de EU-agenda koste wat het kost moet worden doorgevoerd.”

PVV-leider Geert Wilders haalt uit: “Dwang dwang dwang. D66 en VVD dwingen de boeren en vissers de afgrond in, drukken gemeenten asielzoekers door de strot, maken Nederland met hun dwingelandij helemaal kapot.”

D66-Kamerlid Tjeerd de Groot uitte tijdens het debat dreigende taal. D66 wil al in november tot verplichte uitkoop van boeren overgaan. In het debat stelde hij voor dat het kabinet nog dit jaar met een ‘verplicht instrumentarium’ komt om boeren te dwingen minder stikstof uit te stoten.

Wát een taalgebruik

In november moet die regeling er liggen. “Boeren moeten weten waartussen ze kunnen kiezen,” zei De Groot. “Anders volgt er een bloedbad in november.”

“Bloedbad!? Wát een taalgebruik voor een politicus, ik bedoel activist. Ook goeiemorgen. Ik ga naar m’n dieren, dit trek ik niet meer,” schrijft boerin Alice van Drie.

4.8 154 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

210 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
1 jaar geleden

In Belgie hebben ze het al zover gekregen dat 1300 boeren ermee stoppen. Als de hongersnood uitbreekt weet ik alvast wie gaat wapperen aan de vlaggemasten en het zullen geen vlaggen zijn.

wolfje168
wolfje168
1 jaar geleden

Alle ballen op Baudet. Er klopt geen moer van.

Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

ja, dat is zo’n cult ritueel, heb ik madonna ook zien doen in een muziekvideoclip

Yvonne
Yvonne
1 jaar geleden

D666 gaat over lijken het intereseert ze niets,hoop dat de boeren 11 maart massaal gaan protesteren en het liefst een paar dagen daar blijven en eisen dat de hele 1e en 2e kamer hun biezen pakken,want anders gaat er hoop ik een REVOLUTIE komen.En vanuit de geschiedenis weten we dat het een slagveld gaat worden om een REVOLUTIE voor elkaar te krijgen.

Back to top button
210
0
We lezen graag je reactie!x