CoronaMens en Dier

Ex-Telegraaf-journalist ziet parallellen tussen nazi-Duitsland en huidige situatie, dit zijn ze

Help mee door deze informatie met iedereen op je socials te delen!

De journalistiek in Nederland is een links bolwerk en stuurt het publiek een bepaalde kant op. Het is in feite geen journalistiek meer, omdat men niet op zoek is naar de waarheid. Dat zei oud-journalist Henk Verhaeren, die vanaf 2015 heeft geschreven voor De Telegraaf en Privé, zaterdag bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020.

De overheid en wetenschap werken samen in het verkeerd informeren van de bevolking over corona, stelde Verhaeren. “Dit doen zij om mensen bang te maken zodat ze uitgebuit kunnen worden en gestuurd kunnen worden om bepaalde dingen te doen. Er wordt een betere toekomst beloofd, maar ondertussen wordt hun wereld steeds kleiner gemaakt.”

De voormalig journalist ziet diverse parallellen tussen nazi-Duitsland en de huidige situatie. Mensen die eigenlijk tegen de Hitlergroet waren, deden toch mee omdat ze anders het risico liepen in een kamp gezet te worden. Op dezelfde manier dragen veel mensen mondkapjes ondanks het feit dat ze weten dat het niet effectief is. “Zo ontstaat zelfverloochening. Mensen weten dat ze zichzelf voor de gek houden, waardoor frustratie en verbittering ontstaan die vervolgens geprojecteerd worden op mensen die weigeren een mondkapje te dragen,” zei Verhaeren.

Glijdende schaal

In Duitsland was ook een gezondheidspas. “We zien dat in de huidige tijd een bepaalde groep (ongevaccineerden) tot zondebok wordt gemaakt om te verbergen dat onze politiek leiders blunders maken. Ik zie dit als een glijdende schaal. Zo is er in Australië al sprake van zogenoemde quarantainefaciliteiten die door een groot deel van de bevolking zonder meer geaccepteerd worden,” vervolgde hij.

Ook het idee dat mensen bepaalde dingen ‘voor een ander’ moeten doen is niet nieuw. Adolf Hitler redeneerde ook dat het belang van een grote groep voor het belang van een individu gaat, aldus Verhaeren.

Dit past in het patroon

De meeste journalisten schrijven niet over deze parallellen omdat ze bang zijn opdrachten en inkomen te verliezen. “Dit heb ik zelf ook meegemaakt. Journalisten zijn bang om hun reputatie te verliezen en uitgesloten te worden.”

Journalisten zijn volgens Verhaeren niet langer objectief. Hij noemt als voorbeeld de manier waarop er in de pers wordt geschreven over de speciale VN-rapporteur op het gebied van marteling, Nils Melzer, die het politiegeweld in Nederland vergeleek met de dood van George Floyd. Ondanks het feit dat hij al 20 jaar werkzaam is voor de VN wordt hij in de Nederlandse pers belachelijk gemaakt. “Dit past in het patroon.”

4.8 156 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
79 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
3 maanden geleden

Dat mag ik / mogen wij niet zeggen op last van de onafhankelijke bevoegde objectieve Nederlandse rechter(s) dat onze reaguursels moeten worden verwijderd.

Dorpsgenote
Dorpsgenote
3 maanden geleden

Tja. Zo is de mens. Geen goed aan te doen. Een goede opvoeding helpt ook al niet dat zie ik wel om me heen.

Arnold
Arnold
3 maanden geleden

Ik ben er van overtuigd dat dit jaar het hele coronakaartenhuis in elkaar stort en dat de prikmaffia opgepakt en zwaar bestraft wordt.

Helga
Helga
3 maanden geleden

De nieuwe antichrist zit er aan te komen…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

79
0
We lezen graag je reactie!x