Binnenland

RTL roept klokkenluiders op, laat je horen!

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een speciale werkgroep van ambtenaren, wetenschappers, advocaten en politieagenten gaat een plan opstellen om de fraude in Nederland aan te pakken.

Volgens hoogleraar Bob Hoogenboom van de Nyenrode Business Universiteit is de fraude in Nederland zo structureel en wijdverspreid dat ze de continuïteit van de sociale voorzieningen aantast en de solidariteit in het stelsel ondergraaft.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De werkgroep wil mensen bewust maken van de ernst en omvang van de fraude. Er wordt jaarlijks bijvoorbeeld twee tot drie miljard euro aan zorgfraude gepleegd, terwijl de pakkans hooguit 2 procent is. Verzekeringsfraude kost 1 miljard euro en de pakkans is slechts 1 procent.

Intimideren

Aan de lijst lijkt geen eind te komen. Faillissementsfraude, fraude met huurtoeslag, fraude met toeslagen van de Belastingdienst (Nederland als pinautomaat van Europa), fraude met kinderopvang, enzovoorts.

Ondanks het feit dat er al ruim 600 Kamervragen over fraude zijn gesteld, wordt er weinig aan gedaan. Pieter Klein van RTL Nieuws beschrijft wat er gebeurt wanneer een onderzoeksjournalist ‘De Macht’ lastigvalt.

Uitvoeringsinstanties ontkennen, of relativeren de omvang. Politiek verantwoordelijken doen vermoeden dat het hun volle aandacht heeft. Toezichthouders geven geen commentaar. De journalisten zelf krijgen boze woordvoerders aan de lijn die intimideren en dreigen.

Zendtijd

Dit komt volgens Klein omdat je drukt waar het pijn doet en omdat je ontmaskert. Dat wordt in deze tijd politiek niet opportuun geacht, aldus Klein. Ministers willen geen uitleg geven voor de camera, je stuit op wetten en bezwaren en er zijn te veel instanties bij betrokken.

Ambtenaren weten vaak niet wat ze moeten doen. Politici draaien de journalisten een rad voor ogen. Klein laat weten dat de onderzoeksredactie van RTL openstaat voor onderbouwde suggesties over vormen van fraude die ze zouden moeten onderzoeken. De suggesties kunnen worden gestuurd naar [email protected]

Wat is er gebeurd met de klokkenluiders die Big Pharma hebben ontmanteld? Wat is er gebeurd met mensen die vrije energie boden? Wat is er gebeurd met mensen die chemtrails, straling en E-nummers onder aandacht brachten? En wat te denken van de honderdduizenden in dit land die aan de bel hebben getrokken over ontmoetingen met andere dimensies? Dan komt de ellende. We zijn er nog en nu sterker dan ooit. Wanneer krijgen wij zendtijd?

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

50 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rhiannon
rhiannon
10 jaren geleden

en ja hoor, ze stellen speciale teams tegen fraude samen om de burger te naaien, in hun eigen gelederen is het een graadje of 100 heter! pak de bankiers, managers, rechters, politici die frauderen en laat de burger met rust, eikels!

jenne
jenne
10 jaren geleden

’t wordt tijd !

nancy.
nancy.
10 jaren geleden

Te beginnen met onze leiders ,de oranjes,belasting,gezondheidzorg .
ooo wat zal daar veel los gaan komen
en terug naar ons ?

Jeff
Jeff
10 jaren geleden

ik zou zeggen niburu…stap naar rtl en leg neer op tafel wat je komt doen. Wie weet een doorbraak. Groet Jeff

Back to top button
50
0
We lezen graag je reactie!x