Buitenland

Grote verontwaardiging over prikplicht Oostenrijk: ‘Het gaat bij ons ook komen’

Help door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Oostenrijkse regering wil burgers verplichten zich te laten vaccineren tegen corona. Dat heeft bondskanselier Schallenberg op een persconferentie bekendgemaakt. De regering wil de vaccinatieplicht op 1 februari of eerder laten ingaan. Daar is nog wel wetgeving voor nodig.

Ook gaat het land een aantal dagen in totale lockdown. Er gold sinds deze week al een lockdown voor ongevaccineerden. Vanaf maandag mogen ook gevaccineerden alleen nog naar buiten om bijvoorbeeld boodschappen te doen of te werken.

Er is veel verontwaardiging over de aangekondigde plannen. Mensen vrezen dat de maatregelen op den duur ook in Nederland worden doorgevoerd.

Oostenrijk zet zich opnieuw buiten Europese rechtsorde

“Nu dus verplichte vaccinatie in Oostenrijk. Het principe van lichamelijke integriteit betekent officieel niets meer,” verzucht rechtsfilosoof Raisa Blommestijn.

Politiek commentator Eva Vlaardingerbroek schrijft op Twitter: “Oostenrijk voert vanaf 1 februari een algehele vaccinatieplicht in. België en Duitsland spreken er ook over. Lees: het gaat bij ons ook komen. Dit is waarom we altijd tegen de invoering van de covidpas zijn geweest. Vaccinatieplicht was altijd al het einddoel en we wisten het.”

Als iemand nog illusies had… Wat Oostenrijk over het hoofd ziet (of het interesseert ze niet) is dat het land zich daarmee – opnieuw – buiten de Europese rechtsorde zet en dus geschorst moet worden als lid van de EU, stelt advocaat Bart Maes.

Uitrol van globale controlestaat

Opiniemaker Jan Roos: “Oostenrijk voert een vaccinatieplicht in. Ik neem aan dat de EU hier erg boos om is en dreigt ze uit de club te gooien? Oh wacht..”

“De uitrol van de globale controlestaat gebeurt voor ieders ogen, denk niet dat Nederland achterblijft,” zegt journalist Annelies Strikkers.

De media sorteren alvast voor. Zo komt NH Nieuws op de proppen met de volgende peiling: ‘Na Oostenrijk moet ook Nederland een vaccinatieplicht invoeren’. Stemmen kan hier.

4.8 60 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
196 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Unknown
Unknown
8 maanden geleden

wat gaan we doen? Er zijn veel ongevaccineerden die dit plan niet accepteren. Zelfs gevaccineerden die het niet accepteren.

ProAsfalt
ProAsfalt
8 maanden geleden

Maar ja, Oostenrijk heeft echt geen verleden hoor, sterker nog, vergelijken mag al helemaal niet.

Don
Don
8 maanden geleden

De NAZI’s zijn weer volledig ‘in control’. Dat de geschiedenis zich steeds blijft herhalen wist ik, maar dat het zó snel weer zou gebeuren verbaast me toch enigszins. Moet wel zeggen dat de NAZI’s wél van het verleden geleerd hebben en dit keer hun propaganda naar een hoger plan hebben getild. Moest men tóen geweld en treinen inzetten om groepen uit te roeien; nu gaat de bevolking geheel VRIJWILLIG in de rij staan om een wisse dood tegemoet te gaan. Daar moet ik ze dan toch wel weer mee complimenteren!

Lida
Lida
8 maanden geleden

Bij ons gaat dat niet gebeuren!
Gedachten zijn krachten!
Dus……allemaal denken, dat het bij ons niet zover komt
?????

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

196
0
We lezen graag je reactie!x