Binnenland

Denk eist verklaring voor toenemende oversterfte: ‘Dit zijn zorgwekkende cijfers, ver buiten de bandbreedte’

Help ons door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het aantal sterfgevallen lag afgelopen week fors hoger dan normaal. Er overleden in totaal ruim 3750 mensen, bijna 850 meer dan verwacht, meldt het CBS. De hoge sterfte is in alle leeftijdsgroepen te zien.

Een verklaring voor de hogere sterfte heeft het CBS nog niet. Volgens het statistiekbureau is de oversterfte de laatste weken duidelijk aan het oplopen.

Vaccinatiegraad het allerhoogst

De grootste stijging doet zich voor bij de 80-plussers en in de leeftijdsgroep 65-80 jaar. “Laat dat nu net de leeftijdscategorie zijn waar de vaccinatiegraad het allerhoogst is,” zegt neuroloog Jan Bonte. “Als het waar is wat het CBS suggereert, hoe komt het dan dat hier de hoogste sterfte is?”

Tijdens de pandemie was er enige tijd sprake een hogere sterfte, maar daaraan kwam in februari een eind. Sinds augustus ligt de oversterfte weer duidelijk boven de aantallen die gebruikelijk zijn.

Olifant in de kamer

Denk-fractievoorzitter Farid Azarkan heeft het kabinet om opheldering gevraagd. “Dit zijn zorgwekkende cijfers. Ver buiten de bandbreedte,” schrijft hij op social media. “Ik wil graag een brief van de regering met een verklaring. Zijn er deskundigen die dit kunnen verklaren?”

“Het oversterftemysterie duurt voort. Want niemand zoekt het uit,” merkt columnist Marianne Zwagerman op. Journalist Annelies Strikkers, die er eerder al eens indook, voegt toe: “Nog altijd is er sprake van een onverklaarbare oversterfte in Nederland, het treft alle leeftijdsgroepen. Deze ‘onverklaarbare’ oversterfte duurt al vier maanden.”

Journalist Marcel Crok windt er geen doekjes om. “De olifant in de kamer wordt wederom niet benoemd: vaccinatie. Het voornaamste verschil tussen nu en een jaar geleden is de massale vaccinatie van de bevolking. Dus dat zou op zijn minst een kandidaat moeten zijn om de oversterfte te verklaren,” twittert hij.

4.9 118 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
137 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ALF
ALF
1 jaar geleden

Verklaring is simpel
De gifspuiten

H.J.
H.J.
1 jaar geleden

Krijgt die jongeman van het FvD in de tweede kamer dan toch gelijk.?
Wanner komt het besef weer terug in de Nederlandse huiskamers.

Naampje
Naampje
1 jaar geleden

Impfen macht frei…
Of toch niet?

Steve Schaisse
Steve Schaisse
1 jaar geleden

Sinds 2weken staat de krant vol met rouwadvertentie’s 2bladzijdes vol, zal 1 dezer dagen wel 4 bladen worden…
Ik het VK was dit afgelopen zomer al het geval…
Sinds het vaccin ingebruik is, nemen de sterfgevallen toe !
Men wil het niet toegeven !

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

137
0
We lezen graag je reactie!x