Homepagina » Binnenland » Professor ziet Nederlandse publieke omroep liefst vandaag nog opgedoekt worden. Dit is waarom
professor
Foto: Wikimedia Commons CC0

Professor ziet Nederlandse publieke omroep liefst vandaag nog opgedoekt worden. Dit is waarom

We hebben in Nederland geen publieke omroep, maar een staatsomroep die alleen nog maar staatspropaganda verspreidt, schrijft emeritus professor Kees de Lange voor OpinieZ.

Het is steeds weer hetzelfde liedje.

De Lange: “Aan klimaatverandering gaan we binnenkort collectief dood, migratie is een zegen, oorlogsmisdadigers moeten gekoesterd worden en Trump, Wilders en Baudet zijn fascisten.”

Groene waanzin

Hij wijst erop dat het kabinet met onbetaalbare klimaatmaatregelen komt die geen enkel effect hebben.

De media verdedigen die maatregelen vervolgens te vuur en te zwaard.

“De ideologische groene waanzin regeert en argumenten van gerenommeerde wetenschappers worden altijd geweerd,” zegt De Lange.

De hemel in te prijzen

Hij hekelt daarnaast de manier waarop de Nederlandse media berichtten over de gedode Iraanse generaal Soleimani.

De berichtgeving over de uitschakeling van Soleimani door het NOS Journaal leidde op social media tot veel ophef.

Twitteraars meenden dat de NOS de generaal te positief afschilderde.

Leon van Galen twitterde bijvoorbeeld dat ‘het NOS Journaal superlatieven te kort kwam om generaal Soleimani de hemel in te prijzen’.

Beste alternatief

President Trump kreeg in de media ondertussen de wind van voren.

De Lange gaat verder: “Het zou natuurlijk verreweg de voorkeur verdienen om die hele publieke omroep vandaag nog op te heffen.”

Dat is onhaalbaar en dus is een nieuwe omroep oprichten het beste alternatief.

Geweldloze revolutie

Die komt er in de vorm van Ongehoord Nederland, dat in zeer korte tijd het benodigde ledenaantal van 50.000 wist te halen, ondanks de voortdurende framing in de media.

“De strijd gaat onverminderd door. Blijf u daarom aanmelden, en laten we een geweldloze revolutie tot stand brengen,” aldus professor De Lange.

[OpinieZ]


Vind je dit goed? Deel het dan met je kennissen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Goed artikel wederom, als ik zo van mijn buren en mensen die ik spreek uit ga dan zou een meerderheid van 60% hier exact hetzelfde over denken, mensen zijn al dat gezever spuugzat en weten dat ze belogen worden om allerlei vrijheden te verliezen.

  21 likes
 2. het is heel simpel. zeg de tv aansluiting op.
  Als er niemand meer kijkt dan stopt het.

  15 likes
  • We hebben zeker te maken met staatspropaganda van de neoliberale elite. En de chantage was en is vrij simpel. Je brengt positieve berichten over het kartel en dat het allemaal zo goed is in de samenleving anders volgen er bezuinigingen. Er is helemaal geen onafhankelijke pers meer.
   Die is gestorven toen Farizeeër Hans opdracht gaf aan ja knikker Paul om vooral de grap van Der Rudi niet uit te zenden. Over het in de doofpot stoppen van de massale verkrachtingen door de Mark en Angela parels hebben we het maar niet. Maar zo wordt het spel wel gespeeld. Positieve berichten over EU en het kartel anders bezuinigen en als journalist wil je toch niet tussen de parels wonen niet waar?
   Maar ik ben het niet met de professor eens wat betreft berichtgeving over de gedode Iraniër. Deze man werd zeker niet positief afgeschilderd integendeel zelfs.
   Verder is het bestel in Nederland van oudsher pluriform ingesteld, door de achterlijke verzuiling uit het verleden het geval. Deze verzuiling speelt tot op de dag van vandaag.
   En dat is inderdaad uit de tijd en totaal niet meer relevant. We moeten zeker een onafhankelijke publieke zender of zenders hebben, het hoort een poortwachter te zijn en een fundament van de democratie, zo simpel is het. Commerciële zenders zijn trouwens in handen van enkele neoliberale Duitse families die Angela ook opdracht geven om uit te zenden wat het neoliberalisme wil.
   Dus gedeeltelijk eens met deze man. Democratisch functioneert de publieke niet optimaal en in huidig systeem van verschillende omroepen tijd om te veranderen in een algemene publieke zender.

   5 likes
 3. Soleimani is in onze media zo positief afgeschilderd omdat ze door dezelfde mensen zijn aangestuurd.

  Khazarische Mafia hebben zowel controle over het westen als over het oosten. Maar dat begint gelukkig in rap tempo af te nemen.

  12 likes
 4. we kunnen het in een enkele zin zeggen, de wereld is gek aan het worden.

  11 likes
 5. Geloof niets wat er via de m.s.m. naar buiten komt maar zie te achterhalen waar en waarom ze ergens over liegen. Dan dient het toch nog ergens voor en dient het indirect de waarheid.

  9 likes
 6. Het zou genoeg moeten zijn als een kleine minderheid van de publieke omroep af wil. Zo ging het ook met de negerzoenen, jodekoeken, zwarte piet enzovoort.

  9 likes
 7. Helemaal mee eens met het artikel. Ik had het zelf niet beter kunnen zeggen, weg met die extreemlinkse radicale terroristen.

  1 likes
 8. Onzin, de burger moet alleen weer iets te zeggen krijgen overwat de omroepen uitzenden. Het is ook geen staatspropaganda maar het zijn verdeel-en-heersspelletjes waar vrijwel de gehele alternatieve media aan mee doet.

  Dit verdeel-en-heers komt van de macht en dat is niet de Nederlandse staat. De macht wordt gevormd door oligarchen achter de schermen, geholpen door de media, die zij beheersen, en ons staatsapparaat, dat zij ook beheersen.

  0 likes
 9. Helemaal opheffen hoeft niet maar beperken tot 1 zender van 18.00 uur tot 20.00 uur.
  Ook de staatspropaganda wil ik wel even horen zodat ik wat afwegingen kan maken met de propaganda van de commerciële en alternatieve zenders/sites

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

minneapolis

Wat een Democratische senator te maken heeft met de chaos in Minneapolis

De Amerikaanse stad Minneapolis staat in brand. ...

trump

Trump: ‘Ik heb een kans om de Deep State te breken, dit zijn wrede mensen’

De Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag ...