Natuur en Milieu

Mysterieuze object op bodem Oostzee geanalyseerd (video)

Help door dit met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Zweedse schatzoekers van het Ocean X Team haalden afgelopen jaar het wereldnieuws toen ze bij toeval een mysterieus cirkelvormig object ontdekten op de bodem van de Oostzee.

Dankzij een aantal expedities en laboratoriumonderzoek zijn ze nu een stap dichter bij het ontrafelen van het mysterie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De stenen die op het object lagen blijken rood graniet te zijn en stammen uit de ijstijd. Ocean X Teamlid Dennis Åsberg denkt dat de stenen op het object zijn gevallen toen het ijs begon te smelten. Als zijn theorie klopt ligt het object al meer dan 140.000 jaar op de zeebodem.

Te hard

Recent onderzoek heeft aangetoond dat in het object een gat zit met een doorsnee van twee meter. Daarnaast is het object niet verbonden met de bodem.

“We hebben ontdekt dat het object is afgescheiden van de zeebodem, het bevindt zich op een soort richel,” aldus Åsberg. “We hebben het object onderzocht met een onderwaterrobot en we zijn ook onder het object geweest. De zeebodem en het object zijn duidelijk van elkaar gescheiden.”

Het team heeft inmiddels een derde expeditie naar het mysterieuze object afgerond. Het materiaal waar het object uit bestaat blijkt te hard om monsters te kunnen nemen. Wel zijn duikers erin geslaagd enkele stenen rond de anomalie mee naar boven te nemen voor onderzoek.

Het Ocean X Team heeft ook vele zwarte granietachtige stenen gevonden. Dennis denkt dat het object op een bepaald moment een zeer hoge temperatuur gehad moet hebben waardoor stenen in de omgeving zijn zwartgeblakerd.

Ontworpen

Verder denkt hij dat het object met een bepaald doel is ontworpen. “We zijn bij het object geweest en hebben ernaar gekeken,” zei Åsberg. Het ziet er zeer vreemd uit. Het lijkt op iets dat is ontworpen. We hebben hoeken van 90 graden gezien.”

Door toenemende aandacht in de media voor de vondst raken steeds meer mensen geïnteresseerd in het cirkelvormige object. Ocean X Team wordt op internet inmiddels gevolgd door duizenden fans die willen weten wat het mysterieuze object is.

Åsberg hoopt dat de volgende expeditie in de lente kan worden georganiseerd, wanneer de koude Scandinavische weersomstandigheden enigszins verbeteren.

Bron: NTDTV

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tom
Tom
11 jaren geleden

Kijk, dit klinkt nu eindelijk is een beetje aannemelijk.

bumblebee
bumblebee
11 jaren geleden

“We hebben het object onderzocht met een onderwaterrobot en we zijn ook onder het object geweest”

Gek, ik dacht dat al het apparatuur wat in de buurt van dit object kwam, uitviel?

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

De overtuiging dat het om een door mensen of buitenaardsen gemaakt voorwerp gaat, wordt kwa bewijsvoering steeds maar groter.Bij “rediceradio” werd de bemanning ook zo,n 55 minuten zendtijd gegeven, waarbij de bemanning van de ocean explorer bovendien melde, dat er een kleiner tweede object is gevonden, die kwa uitlijk op het grotere object lijkt.140.000 jaar oud maar wel ‘HOT’.Ik zie nu al uit naar de nieuwe expeditie aankomende lente!!

itanimulli.com
itanimulli.com
11 jaren geleden

[quote name=”Hunting Wolf”]De overtuiging dat het om een door mensen of buitenaardsen gemaakt voorwerp gaat, wordt kwa bewijsvoering steeds maar groter.Bij “rediceradio” werd de bemanning ook zo,n 55 minuten zendtijd gegeven, waarbij de bemanning van de ocean explorer bovendien melde, dat er een kleiner tweede object is gevonden, die kwa uitlijk op het grotere object lijkt.140.000 jaar oud maar wel ‘HOT’.Ik zie nu al uit naar de nieuwe expeditie aankomende lente!![/quote]
Hunting Wolf for president!

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x