Homepagina » Universum » Groter dan de aarde: de mysterieuze hexagoon van Saturnus
Groter dan de aarde: de mysterieuze hexagoon van Saturnus

Groter dan de aarde: de mysterieuze hexagoon van Saturnus

De hexgaoon van Saturnus is een blijvend zeshoekig wolkenpatroon op de noordpool van de planeet Saturnus, gelegen op ongeveer 78 graden noorderbreedte.

De zeshoek is groter dan twee keer de diameter van de aarde en elke ribbe heeft een lengte van 13.800 kilometer.

De hexagoon werd ontdekt door de missies van het Voyagerprogramma en werd in 2006 nogmaals bezocht door de ruimtesonde Cassini-Huygens. Aangezien het winter was op het noordelijk halfrond van Saturnus ten tijde van de aankomst van de sonde, werd pas in 2009 duidelijk dat er zich een grote storm bevindt in het midden van de hexagoon waar de windsnelheden oplopen tot 480 kilometer per uur.

Binnen de hexagoon lijkt zich nog een driezijdige piramidevormige formatie te bevinden. Daarbinnen zijn nog twee concentrische cirkels te zien. De driehoek en de cirkels doen denken aan de piramide en het alziend oog op het dollarbiljet.

Is de hexagoon van Saturnus een natuurlijk fenomeen of ontworpen door een bepaalde intelligentie? Met welk doel zou een beschaving een ronddraaiende hexagoon willen creëren?

Het is voor de hand liggender dat de kolossale hexagoon op Saturnus een natuurlijk fenomeen is. Wellicht kan de hexagoon worden verklaard aan de hand van de cymatica, een proces dat geluidsgolven zichtbaar maakt.

Zie hieronder hoe dit werkt:

Kan het zijn dat de hexagoon op Saturnus is veroorzaakt door VLF-golven die afkomstig zijn van geologische activiteit aan het oppervlak van de planeet? Als het een natuurlijk fenomeen betreft laat de natuur zien dat ze in staat is om zeer complexe ontwerpen in de wereld om ons heen te creëren.

Dat is met name interessant omdat de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) stelt dat de natuur geen voedingsstoffen kan maken die een positief effect op het menselijk lichaam hebben. “Er zijn geen vitamines of mineralen die een ziekte of symptoom kunnen voorkomen, genezen of terugdraaien,” aldus de FDA.

Misschien moeten deze overheidsmedewerkers eens kijken wat er werkelijk gebeurt in ons universum, want er is genoeg spectaculairs te zien.

Bron: Naturalnews.com

Gerelateerd:

 Vond je deze informatie belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Dit is voor velen zo duidelijk als modder.Zo te zien is het een duidelijk door hogere intelligentie,s gemaakt ontwerp.Als mijn vermoeden juist is kan de gevestigde macht hier.Daar straks gaan uithuilen.Wat de fda denkt te beweren is geheel onjuist.in de gehele kosmos is niets onmogelijk .De ziektes die hier rondwaren zijn allemaal door de mens gemaakt.Het is diezelfde mens die het negatieve proces kan en moet stoppen.Zo niet dan grijpt de kosmos in .Het licht is altijd sterker dan het duister.De overgang naar de nieuwe tijd kan heel gemakkelijk verlopen .maar dan zullen meer mensen hun ogen moeten openen.en deze smerige poppenkast een halt toe moeten roepen.Anders zal het een gigantische hectiek worden.

  0 likes
 2. [quote name=”pietje bell”]Wat de fda denkt te beweren is geheel onjuist.in de gehele kosmos is niets onmogelijk .De ziektes die hier rondwaren zijn allemaal door de mens gemaakt.Het is diezelfde mens die het negatieve proces kan en moet stoppen.Zo niet dan grijpt de kosmos in.[/quote]

  Het is zelfs nog genuanceerder dan dat: alle vitaminen en mineralen ondersteunen het bestaand van levende organismen. Wat wij ziek en gezond noemen is afhankelijk van het perspectief vanwaar je iets bekijkt.

  Want wat is ziek zijn? Niets meer dan een uiting van het lichaam dat er ergens een verstoring zit. Het meest simpele voorbeeld is de verkrampte nek en schouders als je een tijdlang onder stress werkt. Heb je dan behoefte aan een pilletje of aan een andere houding of minder werkdruk? /wat extra vitaminen en mineralen helpen ons weliswaar door die periode heen, maar we zullen zelf iets moeten veranderen.

  Met de nadruk op ZELF iets moeten veranderen.

  0 likes
 3. [quote name=”pietje bell”]Dit is voor velen zo duidelijk als modder.Zo te zien is het een duidelijk door hogere intelligentie,s gemaakt ontwerp.Als mijn vermoeden juist is kan de gevestigde macht hier.Daar straks gaan uithuilen.Wat de fda denkt te beweren is geheel onjuist.in de gehele kosmos is niets onmogelijk .De ziektes die hier rondwaren zijn allemaal door de mens gemaakt.Het is diezelfde mens die het negatieve proces kan en moet stoppen.Zo niet dan grijpt de kosmos in .Het licht is altijd sterker dan het duister.De overgang naar de nieuwe tijd kan heel gemakkelijk verlopen .maar dan zullen meer mensen hun ogen moeten openen.en deze smerige poppenkast een halt toe moeten roepen.Anders zal het een gigantische hectiek worden.[/quote]
  dit is nu de realiteit gelukkig dat er nog mensen zijn die de waarheid voelen .en degene die de waarheid moedwillig omdraaien zullen het inderdaad geweten hebben ,we zijn zelfs het moment voorbij waarbij de spirituelen de moedwilligen nog kunnen helpen ! alleen ben ik nog benieuwd hoe ze elkaar gaan proberen te redden ? geld is namelijk enkel en alleen een illusie

  0 likes
 4. Volgens mij is de reden veel simpeler.
  De aarde is een cirkel en een vierkant en vanwege de cirkel zijn onze tornado’s cirkelvormig van boven.
  Omdat Sarutnus onder andere in de klassieke geometrie ook een hexagon in zich heeft, ‘volgt’ de storm ook deze structuur en zien we van boven een hexagon.

  Als we stormen op andere planeten zouden zien zou het dus ook een storm in een vierkantsvorm kunnen zijn, al naar gelang de geometrische samenstelling van die planeet.

  Kijk anders eens naar het zonnestelsel-model van Kepler, daar zie je die vormen ook. Of het boen ‘A little Book of Coincidences van Jean Martinea, die de samenhang van de planeten in ons zonnestelsel verklaart met simpele geometrische patronen.

  0 likes
 5. Grenswetenschap had er een hele interessante verklaring over,bekijk de filmpjes over de primerfields maar eens,daar komen ook veel andere onverklaarbare verschijnselen aan bod.

  0 likes
 6. [quote name=”pietje bell”]Dit is voor velen zo duidelijk als modder.Zo te zien is het een duidelijk door hogere intelligentie,s gemaakt ontwerp.Als mijn vermoeden juist is kan de gevestigde macht hier.Daar straks gaan uithuilen.Wat de fda denkt te beweren is geheel onjuist.in de gehele kosmos is niets onmogelijk .De ziektes die hier rondwaren zijn allemaal door de mens gemaakt.Het is diezelfde mens die het negatieve proces kan en moet stoppen.Zo niet dan grijpt de kosmos in .Het licht is altijd sterker dan het duister.De overgang naar de nieuwe tijd kan heel gemakkelijk verlopen .maar dan zullen meer mensen hun ogen moeten openen.en deze smerige poppenkast een halt toe moeten roepen.Anders zal het een gigantische hectiek worden.[/quote]

  Goed gesproken!

  0 likes
 7. “Kan het zijn dat de hexagoon op Saturnus is veroorzaakt door VLF-golven die afkomstig zijn van geologische activiteit aan het oppervlak van de planeet?”

  Ehmmm…Saturnus is een GASREUS en heeft geen oppervlakte en dus geen geologische activiteit. Even eerst de feiten op een rijtje zetten voordat je onzin gaat neerzetten.

  http://www.planetary.org/blogs/emily-lakdawalla/2010/2471.html

  0 likes
 8. @Ken

  saturnus heeft dan wel geen oppervlakte maar er gebeurd zeer veel. gasreuzen hebben zeer complexe weer patronen en als je afdaalt in de kern kom je in een superdichte,hete en vloeibare kern.
  het zou mij niks verbazen als deze FLV golven geproduceerd worden

  0 likes
 9. [quote name=”Lilian”][quote name=”pietje bell”]Wat de fda denkt te beweren is geheel onjuist.in de gehele kosmos is niets onmogelijk .De ziektes die hier rondwaren zijn allemaal door de mens gemaakt.Het is diezelfde mens die het negatieve proces kan en moet stoppen.Zo niet dan grijpt de kosmos in.[/quote]

  Het is zelfs nog genuanceerder dan dat: alle vitaminen en mineralen ondersteunen het bestaand van levende organismen. Wat wij ziek en gezond noemen is afhankelijk van het perspectief vanwaar je iets bekijkt.

  Want wat is ziek zijn? Niets meer dan een uiting van het lichaam dat er ergens een verstoring zit. Het meest simpele voorbeeld is de verkrampte nek en schouders als je een tijdlang onder stress werkt. Heb je dan behoefte aan een pilletje of aan een andere houding of minder werkdruk? /wat extra vitaminen en mineralen helpen ons weliswaar door die periode heen, maar we zullen zelf iets moeten veranderen.

  Met de nadruk op ZELF iets moeten veranderen.[/quote]
  Een stijve nek is iets anders dan ziek zijn.

  Ziek zijn is bijvoorbeeld een hersenvlies ontsteking of malaria. Van compleet andere orde dan een stijve nek.

  Op de lulkoek dat alle ziektes door mensen zijn ontwikkeld ga ik niet eens in.

  0 likes
 10. [quote name=”Icelus”]@Ken

  saturnus heeft dan wel geen oppervlakte maar er gebeurd zeer veel. gasreuzen hebben zeer complexe weer patronen en als je afdaalt in de kern kom je in een superdichte,hete en vloeibare kern.
  het zou mij niks verbazen als deze FLV golven geproduceerd worden[/quote]

  Dat zou best kunnen inderdaad. Maar moet eerst onderzoek naar gedaan worden. Het is altijd makkelijk om lukraak ongefundeerde dingen te roepen, zoals (o.a.) meneer Pietjebell dat doet. We moeten t wel rationeel benaderen.

  0 likes
 11. met geluid kunnen ook ingewikkelde geometrische patronen gevormd worden..

  0 likes
 12. Tell it like it is

  [quote name=”pietje bell”]Dit is voor velen zo duidelijk als modder.Zo te zien is het een duidelijk door hogere intelligentie,s gemaakt ontwerp.Als mijn vermoeden juist is kan de gevestigde macht hier.Daar straks gaan uithuilen.Wat de fda denkt te beweren is geheel onjuist.in de gehele kosmos is niets onmogelijk .De ziektes die hier rondwaren zijn allemaal door de mens gemaakt.Het is diezelfde mens die het negatieve proces kan en moet stoppen.Zo niet dan grijpt de kosmos in .Het licht is altijd sterker dan het duister.De overgang naar de nieuwe tijd kan heel gemakkelijk verlopen .maar dan zullen meer mensen hun ogen moeten openen.en deze smerige poppenkast een halt toe moeten roepen.Anders zal het een gigantische hectiek worden.[/quote]

  Grappig dat er mensen zijn die menen dat er krachten zijn die door andere krachten tot de orde groepen worden.

  In werkelijkheid is het, het ego dat liefdevol uitgenodigd wordt terug te keren naar het licht.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

duitse

Duitse gezondheidsminister: ‘Trump heeft gelijk met kritiek op WHO’

President Donald Trump heeft een punt met ...

coronavaccin

‘Coronavaccin verplicht? Dan is het gedaan met het vrije Nederland’

Er wordt op dit moment gezocht naar ...