Gezondheid

Muesli-liefhebbers opgelet: Ontbijtgranen zitten vol hormoonverstorende pesticiden

Help mee door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ontbijten met een kom muesli blijkt een stuk minder gezond dan wordt gedacht. Uit Frans onderzoek blijkt dat veel soorten ontbijtgranen bomvol met bestrijdingsmiddelen zitten.

De concentratie pesticiden in ontbijtgranen is ruim 300 keer zo hoog als de maximale toegestane hoeveelheid in een glas water.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/banner4.png

De Franse milieuorganisatie Générations Futures onderzocht 20 soorten ontbijtgranen. Vier daarvan liggen ook in de Nederlandse supermarkt. Alle niet-biologische soorten blijken vol pesticiden te zitten.

All Bran Fruit ’n Fibre van Kelloggs en Muesli de Luxe van Jordans bevatten liefst 10 soorten bestrijdingsmiddelen. In Kelloggs Country Store zitten er negen. Jordans Country Crisp bevat er zes.

Zorgwekkend

De resultaten van het onderzoek worden door de onderzoekers zorgwekkend genoemd. “Mensen worden niet gelijk ziek van het eten van muesli, maar een cocktail hormoonverstorende stoffen lijkt ons geen goed idee om de dag mee te beginnen,” zei woordvoerder François Veillerette.

“Om granen die bewaard worden in silo’s of containers te beschermen, worden ze vaak bestoven met insecticiden,” voegde hij toe.

Te veel

De Europese Commissie werkt aan een aantal wetsontwerpen om het gebruik van gevaarlijke bestrijdingsmiddelen terug te dringen. Volgens Générations Futures zijn die ontwerpen niet voldoende en moeten de criteria worden herzien.

De milieuorganisatie roept op tot actie. “Deze bevindingen onthullen wederom dat de bevolking wordt blootgesteld aan te veel pesticiden die ervan worden verdacht al bij hele lage doseringen de hormoonhuishouding te verstoren.”

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit vindt dat de gevonden stoffen geen direct gevaar voor de volksgezondheid opleveren.

[Health and Environment Alliance]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wim
Wim
7 jaren geleden

En toch willen ze CETA en TTIP, wat willen ze nou, ja of nee. Ze weten het zelf niet eens. Dat noemen ze verstrooid zijn en dat zijn ze zeker.

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
7 jaren geleden

Voeding uit de status van OVERPOPULATIE net als uw drinken en medicatie en andere gewoontes zoals roken en meer.

Een gemaakt iets om ziektes te krijgen en dan dood te gaan tegen de overpopulatie!!

J. Hofmans
J. Hofmans
7 jaren geleden

Verdomme, we kunnen ook bijna niets meer eten. Er moeten ‘cleaning’ middelen op de (zwarte) markt komen, zodat je al die kwaadaardige stoffen kunt doden voordat je kan gaan eten…!?

Albert
Albert
7 jaren geleden

Weer een bewijs dat een door de fabrikant samengesteld voedingsproduct niet te vertrouwen is. Beste is nog altijd zelf maken van pure producten (biologisch?). Een lekkere en gezonde muesli is makkelijk zelf te maken en meestal nog een stuk goedkoper ook.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x