Homepagina » Gezondheid » Muesli-liefhebbers opgelet: Ontbijtgranen zitten vol hormoonverstorende pesticiden
Frans onderzoek: Ontbijtgranen zitten vol hormoonverstorende pesticiden

Muesli-liefhebbers opgelet: Ontbijtgranen zitten vol hormoonverstorende pesticiden

Ontbijten met een kom muesli blijkt een stuk minder gezond dan wordt gedacht. Uit Frans onderzoek blijkt dat veel soorten ontbijtgranen bomvol met bestrijdingsmiddelen zitten.

De concentratie pesticiden in ontbijtgranen is ruim 300 keer zo hoog als de maximale toegestane hoeveelheid in een glas water.

De Franse milieuorganisatie Générations Futures onderzocht 20 soorten ontbijtgranen. Vier daarvan liggen ook in de Nederlandse supermarkt. Alle niet-biologische soorten blijken vol pesticiden te zitten.

All Bran Fruit ’n Fibre van Kelloggs en Muesli de Luxe van Jordans bevatten liefst 10 soorten bestrijdingsmiddelen. In Kelloggs Country Store zitten er negen. Jordans Country Crisp bevat er zes.

Zorgwekkend

De resultaten van het onderzoek worden door de onderzoekers zorgwekkend genoemd. “Mensen worden niet gelijk ziek van het eten van muesli, maar een cocktail hormoonverstorende stoffen lijkt ons geen goed idee om de dag mee te beginnen,” zei woordvoerder François Veillerette.

“Om granen die bewaard worden in silo’s of containers te beschermen, worden ze vaak bestoven met insecticiden,” voegde hij toe.

Te veel

De Europese Commissie werkt aan een aantal wetsontwerpen om het gebruik van gevaarlijke bestrijdingsmiddelen terug te dringen. Volgens Générations Futures zijn die ontwerpen niet voldoende en moeten de criteria worden herzien.

De milieuorganisatie roept op tot actie. “Deze bevindingen onthullen wederom dat de bevolking wordt blootgesteld aan te veel pesticiden die ervan worden verdacht al bij hele lage doseringen de hormoonhuishouding te verstoren.”

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit vindt dat de gevonden stoffen geen direct gevaar voor de volksgezondheid opleveren.

[Health and Environment Alliance]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • J. Hofmans schreef:

  Verdomme, we kunnen ook bijna niets meer eten. Er moeten ‘cleaning’ middelen op de (zwarte) markt komen, zodat je al die kwaadaardige stoffen kunt doden voordat je kan gaan eten…!?

  6 likes
  • Erik schreef:

   Wat dacht je van een ouderwetse revolutie en de hele zwik met pek en veren aan de hoogste boom hangen? Dan kunnen we weer richting een mooie samenleving, met openheid, liefde, zorg en rechtvaardigheid. Waar we weer lekker kunnen eten zonder zorgen. Ik stem voor! Weg met deze zooi!

   15 likes
 • Wim schreef:

  En toch willen ze CETA en TTIP, wat willen ze nou, ja of nee. Ze weten het zelf niet eens. Dat noemen ze verstrooid zijn en dat zijn ze zeker.

  5 likes
  • exegese schreef:

   , wat willen ze nou, ja of nee. Ze weten het zelf niet eens.

   Ze weten precies wat ze willen @Wim, namelijk ons voorliegen dat ze zich zorgen maken over onze gezondheid terwijl ze in werkelijkheid daar schijt aan hebben en alles in het werk stellen om de multinationals ten dienste zijn, ten koste van het volk.

   7 likes
  • exegese schreef:

   Overigens Zaterdag a.s. is er een demonstratie tegen TTIP en CETA op het Museumplein in Amsterdam. Ga daar heen en laat zien en horen dat je ze door hebt en dat je het niet pikt. Het is de energie van de massa die hen de pas af kan snijden. Van Brussel of Den Haag hoeven we niets te verwachten, dat zijn immers overduidelijk de lakeien van het grote geld.

   4 likes
 • Tinus Blaaskaak schreef:

  Voeding uit de status van OVERPOPULATIE net als uw drinken en medicatie en andere gewoontes zoals roken en meer.

  Een gemaakt iets om ziektes te krijgen en dan dood te gaan tegen de overpopulatie!!

  6 likes
 • Eelke Piers schreef:

  ….De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit vindt dat de gevonden stoffen geen direct gevaar voor de volksgezondheid opleveren…….
  Dus geen direct gevaar maar wel in de nabije toekomst

  4 likes
 • Albert schreef:

  Weer een bewijs dat een door de fabrikant samengesteld voedingsproduct niet te vertrouwen is. Beste is nog altijd zelf maken van pure producten (biologisch?). Een lekkere en gezonde muesli is makkelijk zelf te maken en meestal nog een stuk goedkoper ook.

  3 likes
 • Rustbrenger schreef:

  Tja, zo blijkt maar weer eens dat de mens een verdien-model is; bij de dokter wordt je niet geholpen om beter te worden, knikkeren ze bij voorbaat al van alles in ons eten zodat je (uiteindelijk) wel naar de dokter gaat. Aan een gezond mens valt niet te verdienen, dus ……….

  1 likes
  • N.A. Fets schreef:

   pcies! De mens wordt vanaf het moment van de conceptie tot zelfs na zijn dood geoogst…Eerst moeten we geboren worden, dan zo lang mogelijk leven om vervolgens na de dood nog eens letterlijk geoogst te worden.. De mens als consumptiegoed van het grote geld en het onverzadigbare ego van de mensheid zelve.

   0 likes
 • loeky123 schreef:

  ook dit is zeker Trump zijn schuld.
  Clinton zou het beter doen , volgens onze goede betrouwbare media

  1 likes
 • War on Error schreef:

  Landbouwzaden en Pesticidenfabrikanten zijn in elkaar geschoven (door de globalisten). Synergievoordelen heet dat. De een is de gegarandeerde afzet van de rommel van de ander.
  Beiden hebben zoveel macht, dat zij n.b. zelf de wetgeving naar hun hand zetten!!

  cijfers 2008:” – four other companies controlled 89% of the breakfast cereal market – Kellogg, General Mills, Kraft Foods and Quaker Oats;

  Ontbijtgranenfabrikanten hebben een bijna-monopolie gevormd.
  Met steun (subsidie!) en overige benefits van de overheid.”

  CETA = TTIP via de achterdeur.
  aal Asscher zat in het geheim met foute regeringsleiders in Sept. in Montreal CETA erdoor te rammen. CETA = een wapen, in de asymmetrische oorlog tegen de EU. hier: https://www.publicnow.com/view/A2B249929CDB672A62A088FED2F2549114DA422E

  Alleen globalisten/antidemocraten ook wel bekend als fascisten pleiten voor CETA resp. TTIP.
  CETA en TTIP legaliseren o.a. deze vergiftiging van milieu, de voedselketen, en de consumenten.

  Kellog, Cargill en Unilever zitten in 1 consortium cq. netwerk;
  de globalisten hebben hun agenten bij ieder van deze bedrijven in de Raad van Commissarissen.
  Het best dat je kunt doen is de producten van deze criminele organisaties NIET kopen.
  zeg Rutte(VVD), denk aan Unilever, MH17, Hill&Knowlton, CETA/TTIP, megastallen en fabrieksfarms.

  En ja, zorg dat je a.s. zaterdag meedoet in A’dam, en neem je buren, collega’s en vrienden mee.

  Het grote plan, ‘Agenda 2030’ van de VN – o.a. Stalinistische gezondheidszorg, onderwijs, en voeding.
  http://www.conspiracyplanet.com/channel.cfm?channelid=8&contentid=11478 http://www.thenewamerican.com/tech/environment/item/14409-gmo-giant-monsanto-joins-big-business-coalition-for-un-agenda-21

  https://criticl.me/post/tpp-tisa-and-ttip-europe-agreements-are-massive-corporate-power-grabs-dressed-trade-deals-3606

  0 likes
 • Predator schreef:

  Loeky is afgedraaid!!!

  0 likes
 • x

  Check Also

  vlees

  Zwaar verontreinigd vlees verdwijnt in onze kroketten en bitterballen. ‘Hier maak ik me echt heel boos over’

  Vlees van runderen die leefden in het ...

  Mogelijk kankerverwekkende stoffen aangetroffen in babymelk. Deze soorten moet je vermijden

  Mogelijk kankerverwekkende stoffen aangetroffen in babymelk. Deze soorten moet je vermijden

  Babymelk van Neolac, Hero Baby en Nutrilon ...

  >