Binnenland

Heb je een elektrische auto? Zo ‘bizar veel’ belasting ga je straks betalen

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!

Als je een elektrische auto hebt, hoef je tot en met 2024 geen motorrijtuigenbelasting te betalen. De Rijksoverheid wil zo volledig elektrisch rijden stimuleren.

Na 2024 gaan stekkerrijders wegenbelasting betalen, en flink ook. In 2025 krijgen zij nog 75 procent korting, maar het jaar erna is het gedaan met de pret.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Doordat elektrische auto’s doorgaans zwaarder zijn door de accu’s kan de wegenbelasting fors aantikken. Demissionair klimaatminister Rob Jetten gaf eerder aan dat het kabinet hier niets mee gaat doen.

Bijna het dubbele

De wegenbelasting voor een elektrische auto wordt torenhoog. Autovisie rekent voor: voor een Volkswagen Golf op benzine betaal je in de provincie Utrecht 624 euro per jaar aan wegenbelasting. Voor een elektrische Volkswagen ID.3 ben je maar liefst 1112 euro kwijt, bijna het dubbele.

Nog een voorbeeld: een Renault Clio kost je 524 euro per jaar, een Renault Zoe 916 euro. En heb je een Tesla Model 3, dan ga je 1200 euro per jaar aan wegenbelasting betalen. Daarnaast zijn stekkerauto’s relatief duur in onderhoud.

Niet vol te houden

Als de overheid elektrisch rijden écht wil stimuleren, dan lijkt ons dit niet vol te houden, schrijft Auto Review. “Tenzij benzine nog veel duurder wordt gemaakt, of de overheid andere maatregelen neemt om het auto’s met verbrandingsmotor lastiger te maken.”

De overheid stelt dat volledig elektrisch rijden bijdraagt aan een beter klimaat en milieu, maar in bijvoorbeeld Australië mag een elektrische auto niet ‘uitstootvrij’ heten omdat die ook verantwoordelijk is voor uitstoot.

4.8 162 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

141 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
tray de pum
tray de pum
8 maanden geleden

De “rijksoverheid”stimuleert,ja de belastingaanslagen….

Dree
Dree
8 maanden geleden

Hahaha goedzo voor al die deugers met hun electrische karretjes.

tray de pum
tray de pum
8 maanden geleden

De “rijksoverheid”daar ben ik bang voor,dat is links geven en rechts ordinair nemen,vertrouw t zooitje niet,er zit om de vier jaar hetzelfde luxe crapuul,of wachtgeld,of straks een pensioen oude stijl,zoveel vertrouwen hebben ze in het casino-pensioen,door hen zeld in het leven geroepen,de pensioenfondsen liggen in een deuk,ZUM_KOTSEN!!!

Margie
Margie
8 maanden geleden

En als ze in de brand vliegen……. Je krijgt ze niet geblust. Weg met die dingen. Grootste waanzin. Net als die waaipalen. Zonnepanelen ….ook zoiets

Back to top button
141
0
We lezen graag je reactie!x