CoronaMens en Dier

Kritiek op open brief van honderden wetenschappers: ‘Van Dissel is toch corrupt, vanwaar de ophef over een feit?’

Help ons door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Honderden wetenschappers hebben in een ingezonden brief in de Volkskrant hun steun betuigd aan RIVM-baas Jaap van Dissel. Aanleiding is een beschuldiging van FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren, die Van Dissel ‘corrupt’ noemde.

De brief is ondertekend door onder andere OMT-leden Marc Bonten en Marion Koopmans, die beweren dat dergelijke beschuldigingen ‘het vertrouwen in de wetenschap ondermijnen’ en dat ‘desinformatie over corona levens kost’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Ze beweren verder dat de wetenschap ervoor heeft gezorgd dat ‘er snel effectieve tests en vaccins zijn ontwikkeld’ en dat hierdoor het sterftecijfer ‘is verlaagd’.

Dit is desinformatie

Op social media krijgen de wetenschappers veel kritiek. Viruswaarheid-voorman Willem Engel vraagt: “Van Dissel is toch corrupt, vanwaar de ophef over een feit?”

“Wetenschappers die de politiek ondermijnen? Maar ging het hier wel om ‘wetenschap’? Nee, het ging om op wetenschap gebaseerd beleidsadvies? Dit is desinformatie,” schrijft arts en advocaat Lucas Bergkamp.

De staat gebruikt het OMT volgens hem om het wetenschappelijk advies te krijgen dat nodig is om voorgekookt beleid te ondersteunen. “Wederom zien we dat machtsbescherming het wint van rechtsbescherming.”

Hautaine houding van de macht

Journalist Joost Niemoller voegt toe: “Er is helemaal geen debat in dit land. Er is alleen een heksenjacht op woorden. Corrupt. Omvolking. Partijkartel. Wat een geestelijke armoede.”

De brief is ook ondertekend door de rectoren van de universiteiten, inclusief Annelien Bredenoord, tevens fractievoorzitter van D66 in de Eerste Kamer.

“Rector aan de Erasmus-universiteit en fractievoorzitter Eerste Kamer voor D66 vindt het samen met een boel andere ‘wetenschappers’ kennelijk geen probleem dat het OMT, onder leiding van Van Dissel, onder druk van het ministerie van VWS corona-adviezen aanpaste,” reageert journalist Annelies Strikkers.

“De manier waarop je desinformatie bestrijdt (OMT-leden verspreiden dit ook) is door het voeren van een open debat. Twee jaar was dit niet mogelijk, alle kritiek werd de mond gesnoerd of gedemoniseerd. Deze open brief is het perfecte voorbeeld van de hautaine houding van de macht,” aldus Strikkers.

Quasi-wetenschappelijke inquisitie

Overigens bewijst deze groep ‘wetenschappers’ voor mij met deze brief enkel dat zij vinden dat ze de absolute waarheid in pacht hebben, een soort quasi-wetenschappelijke inquisitie waar altijd naar geluisterd dient te worden. Maar dat is juist NIET waar wetenschap om draait, benadrukt ze.

Van Dissel ziet zich gesteund door de macht. Zo schrijft minister Robbert Dijkgraaf: “Honderden wetenschappers trekken vandaag terecht een streep. Als samenleving en als politiek dragen we de verantwoordelijkheid voor een veilige omgeving voor onze wetenschappers. We moeten blijven staan voor de feiten en degenen die ze verkondigen!”

4.6 99 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

137 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Fred
Fred
1 jaar geleden

Tja, een soort “wij van wc-eend”
zowel op inhoud als niveau…kwak

Jaco
Jaco
1 jaar geleden

Dat vegen we zo van tafel! Gelijke monnikken gelijke kappen. Vuur bestrijd je met vuur!

NooT
NooT
1 jaar geleden

Het wordt steeds smeriger!
Maar die lijst ondertekenaars kan wellicht in de toekomst nog zijn nut bewijzen.
Die hebben het niet ‘nicht gewußt’!

Tjeerd
Tjeerd
1 jaar geleden

De wetenschap heeft ervoor gezorgd dat er snel effectieve tests waren! Laat me niet lachen. Iedereen die zich heeft verdiept in de Corman-Droste paper weet dat de fake pcr tests aan de basis van deze hele corona hoax liggen.
Er staat, werkelijk waar, in dat er geen virus isolaat is om de test op te baseren maar dat er op sociale media geruchten circuleren dat het wel eens om een sars-cov mutatie zou kunnen gaan. Meer wetenschap is er niet aan te pas gekomen. Binnen een dag goedgekeurd.

Back to top button
137
0
We lezen graag je reactie!x