Archeologie

“Gunung Padang is 10.000 jaar ouder dan de Egyptische piramides”

Help anderen door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono heeft gezegd dat de megalithische vindplaats Gunung Padang ’s werelds oudste prehistorische monument is. Begin deze maand liet Yudhoyono via Twitter weten dat het bouwwerk ouder is dan de Piramiden van Gizeh in Egypte.

Als de schatting blijkt te kloppen moet er een groot opgravingsproject worden opgestart, net zoals bij het boeddhistische heiligdom de Borobudur in Midden-Java, aldus Yudhoyono. Eind vorige maand bracht de president een bezoek aan de vindplaats in het Indonesische regentschap Cianjur in West-Java.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Een onderzoeksteam heeft ontdekt dat onder de berg Padang een duizenden jaren oud bouwwerk verscholen ligt. Presidentieel adviseur Andi Arief heeft gezegd dat het gaat om een piramide die ruim 10.000 jaar ouder is dan de Egyptische piramides. De uitspraken van Arief hebben geleid tot de nodige controverse. De lokale bevolking heeft zich uitgesproken tegen opgravingen omdat men bang is dat de vindplaats zal worden beschadigd.

“Dit is een enorm project en moet zorgvuldig worden gepland. Daar is leiderschap voor nodig. We hopen dat de klus spoedig is geklaard,” vertelde Yudhoyono aan persbureau Antara. De autoriteiten van West-Java krijgen de leiding over het project. De centrale overheid zal waar nodig assisteren.

De afgelopen jaren is Gunung Padang een populaire bestemming geworden voor toeristen. In het bezoekerscentrum krijgen mensen te horen dat de vindplaats in 1914 werd ontdekt door de Nederlander N.J. Krom. Pas in 1979 werd Gunung Padang door boeren herontdekt.

Op de plek werden naar verluidt rituelen gehouden. De top van Gunung Padang werd gezien als de meest heilige plaats. Voordat mensen het ritueel ondergingen, namen ze een bad in een vijver even ten zuiden van de vindplaats.

[The Jakarta Post 1, 2]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
T.R.Hunter
T.R.Hunter
9 jaren geleden

Wie zegt dat de Giza pyramides ook niet 10.000 jaar oud zijn ?

Frans Wolbert
Frans Wolbert
9 jaren geleden

alle pyramiden samen houden de aardkorst in een bepaalde stabiliteit heb ik ergens gelezen.
meer dan 10.000 jaar ja.
direct na ondergang van Atlantis is er aan begonnen.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x