Homepagina » Archeologie » “Gunung Padang is 10.000 jaar ouder dan de Egyptische piramides”
"Gunung Padang is 10.000 jaar ouder dan de Piramiden van Gizeh"

“Gunung Padang is 10.000 jaar ouder dan de Egyptische piramides”

De Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono heeft gezegd dat de megalithische vindplaats Gunung Padang ’s werelds oudste prehistorische monument is. Begin deze maand liet Yudhoyono via Twitter weten dat het bouwwerk ouder is dan de Piramiden van Gizeh in Egypte.

Als de schatting blijkt te kloppen moet er een groot opgravingsproject worden opgestart, net zoals bij het boeddhistische heiligdom de Borobudur in Midden-Java, aldus Yudhoyono. Eind vorige maand bracht de president een bezoek aan de vindplaats in het Indonesische regentschap Cianjur in West-Java.

Een onderzoeksteam heeft ontdekt dat onder de berg Padang een duizenden jaren oud bouwwerk verscholen ligt. Presidentieel adviseur Andi Arief heeft gezegd dat het gaat om een piramide die ruim 10.000 jaar ouder is dan de Egyptische piramides. De uitspraken van Arief hebben geleid tot de nodige controverse. De lokale bevolking heeft zich uitgesproken tegen opgravingen omdat men bang is dat de vindplaats zal worden beschadigd.

“Dit is een enorm project en moet zorgvuldig worden gepland. Daar is leiderschap voor nodig. We hopen dat de klus spoedig is geklaard,” vertelde Yudhoyono aan persbureau Antara. De autoriteiten van West-Java krijgen de leiding over het project. De centrale overheid zal waar nodig assisteren.

De afgelopen jaren is Gunung Padang een populaire bestemming geworden voor toeristen. In het bezoekerscentrum krijgen mensen te horen dat de vindplaats in 1914 werd ontdekt door de Nederlander N.J. Krom. Pas in 1979 werd Gunung Padang door boeren herontdekt.

Op de plek werden naar verluidt rituelen gehouden. De top van Gunung Padang werd gezien als de meest heilige plaats. Voordat mensen het ritueel ondergingen, namen ze een bad in een vijver even ten zuiden van de vindplaats.

[The Jakarta Post 1, 2]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • T.R.Hunter schreef:

  Wie zegt dat de Giza pyramides ook niet 10.000 jaar oud zijn ?

  6 likes
  • fille schreef:

   De piramiden op het Giza plateau zijn ongeveer 12.000 jaar oud, dit is ook wetenschappelijk bewezen door 2 Duitse wetenschappers die na de revolutie hun kans zagen om eindelijk eens een echt onderzoek te doen in de grote piramide. Als je bekent bent met de werken van Zecharia Sitchin dan weet je ook dat ze gebouwd zijn na de Deluge/Zondvloed en dat ze bedoeld zijn om energie te verwekken.

   3 likes
  • Pascal schreef:

   Misschien zijn ze 30.000 jaar oud of ouder.

   2 likes
 • Frans Wolbert schreef:

  alle pyramiden samen houden de aardkorst in een bepaalde stabiliteit heb ik ergens gelezen.
  meer dan 10.000 jaar ja.
  direct na ondergang van Atlantis is er aan begonnen.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Bosnische piramides stralen meer energie uit dan Mexicaanse piramides in Teotihuacan. Professor deelt opmerkelijke resultaten

  Bosnische piramides stralen meer energie uit dan Mexicaanse piramides in Teotihuacan. Professor deelt opmerkelijke resultaten

  Kwantumnatuurkundige Konstantin Korotkov van de ITMO University ...

  China houdt mysterieuze Witte Piramide verborgen voor het Westen. Het raadsel van de Chinese piramides

  China houdt mysterieuze Witte Piramide verborgen voor het Westen. Het raadsel van de Chinese piramides

  Op zo’n 100 kilometer van Xi’an bevindt ...

  >