Homepagina » Paranormaal » Wetenschappelijk bewijs voor het paranormale
Wetenschappelijk bewijs voor het paranormale

Wetenschappelijk bewijs voor het paranormale

Een groeiend aantal wetenschappers pleit voor nieuwe methoden om paranormale fenomenen te bestuderen. Steeds meer onderzoekers houden zich bezig met het paranormale en bewustzijn. Ze vinden dat de wetenschap met de tijd mee moet gaan.

Dr. Gary Schwartz studeerde aan Harvard en geeft op dit moment les aan de Universiteit van Arizona. Hij heeft onderzoek gedaan naar mensen die zeggen de toekomst te kunnen voorspellen. “Als je iemand wilt testen die buitengewone dingen beweert te kunnen, moet je het experiment zo goed mogelijk laten aansluiten op de vaardigheden van die persoon,” schrijft Schwartz op zijn website. “Als je een experiment bedenkt dat niet aansluit op de vaardigheden van de persoon die je onderzoekt, is de kans groot dat je ze dingen laat doen die ze niet kunnen of die niets te maken hebben met wat ze doen.”

Schwartz ontwerpt experimenten die precies aansluiten op individuele vaardigheden. Niet iedereen voorspelt de toekomst op dezelfde manier, zegt hij. Schwartz heeft diverse mensen ontmoet die volgens hem echt in staat zijn de toekomst te voorspellen.

Dr. Alan Sanderson is een psychiater en hypnotherapeut. In 1999 heeft hij de Spirit Release Foundation opgericht, een organisatie die gericht is op de klinische behandeling van bezetenheid. In 2003 schreef hij in een paper dat het uitdrijven van geesten niet is gebaseerd op geloof, maar op de waarneming van klinische gevallen en hun reactie op therapeutische technieken. “Dit is een wetenschappelijke benadering, weliswaar één die rekening houdt met subjectieve ervaringen en niet wordt begrensd door de hedendaagse wetenschappelijke theorie.”

Sanderson merkte op dat hij in zijn onderzoeksveld nog geregeld hindernissen tegenkomt. Het gaat om een relatief nieuwe discipline: veel mensen hebben er geen weet van of reageren argwanend en er wordt veel desinformatie over verspreid. Daarnaast is het lastig om financiering te krijgen voor onderzoek, aldus Sanderson.

In het boek ‘The Challenge of Chance’ schrijven Alister Hardy en Robert Harvie over een onderzoek naar buitenzintuiglijke waarneming of ESP. Mensen moesten elkaars gedachten lezen en tekenen wat ze zien. Een klein deel van de tekeningen bleek overeen te komen met de afbeeldingen. De onderzoekers waren geneigd te zeggen dat dit het resultaat was van telepathie.

Er zijn tegenwoordig apps die worden gebruikt om het collectieve bewustzijn te bestuderen. Gebruikers geven hun ervaringen door via de mobiele telefoon en onderzoekers vergaren op die manier een schat aan informatie.

Natuurkundige William A. Tiller van de Stanford-universiteit heeft een manier ontwikkeld om menselijke intentie fysiek te detecteren. Hij ontdekte een ‘gebied’ in de ruimte tussen deeltjes met een energie die onze huidige instrumenten niet kunnen detecteren. Tiller besefte dat bewustzijn of intentie deze mysterieuze energie kan activeren, waardoor het interacteert met dingen die we wel kunnen meten.

Op internet verschijnen tot besluit steeds meer verhalen over paranormale ervaringen van mensen. Op Reddit vertelde iemand dat zijn vriend beweerde ’s nachts uit zijn lichaam te treden en vervolgens als bewustzijn rondreist. De persoon nam het verhaal met een korrel zout en wilde bewijs zien. Hij schreef een tekst op een Post-it, waarna de vriend moest raden wat erop stond. De volgende ochtend belde de vriend op om de tekst door te geven die hij tijdens zijn slaap had gezien. Die tekst kwam precies overeen met de tekst op de Post-it.

[Epoch Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • pietje schreef:

  Er is zoveel meer als onze kleine hersentjes kunnen bevatten ! Zowel de paranormale (dus normale ) dingen zoals ook de BDE ervaringen het zou toch zo dom zijn om dat allemaal af te kappen als niet bestaand ! Kleine kinderen zien dingen maar op de leeftijd van 5/6/7 verdwijnt het doordat de ‘grote mensen’ zeggen dat het onzin is en dan moeten die kinders naar scholen waar er van alles ingestampt wordt jeetje wat had ik een hekel aan scholen ben elke dag met tegenzin gegaan en heel…..veel spijbelen het was net een gevangenis ! Was de slechtste tijd van mn leven ! Nu werk ik, is ook een gevangenis maar ja geen werk geen eten…. dus noodzaak als slaafje ! Overigens dacht ik dat we 6 zintuigen hadden ….kan me vergissen net als een kat die 6 levens heeft ! Kalki er is en boek van een neuroloog of neurochirurg die het allemaal onzin vondt tot dat hijzelf bijna dood was ben zn naam vergeten maar moet je googelen heb een intervieuw van hem gezien op tv. Hij heeft de BDE ervaren terwijl hij dacht dat het niet bestond maar als je het leest sta je versteld en dan praten we over een wetenschapper ! Groetjes allemaal en trusten

  8 likes
 • DOLER schreef:

  paranormaal bestaat niet, de mens heft 5 zintuigen en die gebruiken we niet op de manier waarop het zou kunnen. als je bv beter zou kijken, als je anders naar de dingen gaat kijken dan is dat helderziend, en dat is bij alle zintuigen zo
  de mens is vanaf zijn geboorte gemanipuleerd, opvoeding, leerprocessen, het moeten functioneren in de maatschappij, meelopen in wat anderen zeggen, reclames, trends, mode, enz, enz,
  ook het 6de zintuig bestaat niet, het zijn de 5 bij elkaar
  wat wel bestaat is het spirituele omdat dat vanuit de geest en ziel werkt, voor het lichaam is er alles, en de geest is klein gebleven
  natuurlijk zijn er mensen die er wel aan werken uitzondering bevestigd de regel en zonder voorbeelden kunnen we niet verder, als de mens weer de 5 zintuigen gaat gebruiken zoals bedoeld dan is onze kracht zo onnoemelijk groot
  dat is gelijk de rede waarom we gemanipuleerd zijn

  10 likes
 • Kalki schreef:

  De wetenschap moet de BDE (Bijna Dood Ervaring) onderzoeken; dan komt de wetenschap nog voor verrassingen te staan.

  10 likes
 • Nellan schreef:

  Zonder opscheppen kan ik zeggen veel te hebben meegemaakt en nog doe op geestelijk gebied,toch blij ben dat ik gestuit ben op het boek Meesters van het verre Oosten ,ik begrijp nu beter wat ik allemaal meemaak ,ik zat me altijd af te vragen of er een steekje bij mij los was ,kan nu lekker genieten van de mooie dingen die ik droom en de uittredingen waar ik mooie ervaringen mee heb ,die vaak aansluiten bij mijn aardse leven ,Rust vind ik ook in meditatie ,ik vind het fijn om spiritueel te zijn ,hee !dat rijmt nog ook….

  5 likes
 • spliffy schreef:

  akasha, energie velden, elektromagnetische energie… kwallen die kunnen leven zonder hersenen, om dan nog maar te zwijgen over de plantenwereld etc. niets is wat het lijkt we leven in een hardere space als je maar kunt bedenken.

  4 likes
 • wolfje schreef:

  een ander item waar de gevestigde wetenschap maar ‘geen zin’ in lijkt te hebben: het bandstemmen fenomeen (EVP)

  4 likes
 • Nicolas I. Beemster schreef:

  Een hot topic/item. 🙂

  Veel respect voor meer onderzoek naar deze theorieën.

  Groetjes,

  Nicolas I. Beemster

  3 likes
 • x

  Check Also

  Zijn bijna-doodervaringen echt of een illusie? Dit zet je ongetwijfeld aan het denken

  Zijn bijna-doodervaringen echt of een illusie? Dit zet je ongetwijfeld aan het denken

  Bewijzen bijna-doodervaringen dat bewustzijn onsterfelijk is of ...

  Het brein beperkt ons bewustzijn juist. Hoe een neurochirurg 180 graden draaide na een bijna-doodervaring

  Het brein beperkt ons bewustzijn juist. Hoe een neurochirurg 180 graden draaide na een bijna-doodervaring

  Neurochirurg Eben Alexander had in 2008 een ...

  >