Homepagina » Financieel » Zwitserland overweegt iedereen 2000 euro per maand te geven
Zwitserland overweegt iedereen 2000 euro per maand te geven

Zwitserland overweegt iedereen 2000 euro per maand te geven

De burgercommissie Grundeindkommen (basisinkomen) heeft in Zwitserland een voorstel gedaan om iedere burger een onvoorwaardelijk inkomen van 2500 frank (iets meer dan 2000 euro) te geven.

Vorige maand werd een berg van acht miljoen stuivers gedumpt voor het parlementsgebouw in Bern om aandacht te vragen voor het basisinkomen.

Het plan is onderdeel van een aantal voorstellen die te maken hebben met de onvrede over de economische ongelijkheid. Eerder werd gestemd over een beperking van de topsalarissen bij grote Zwitserse bedrijven. Deze maand wordt een referendum gehouden over het 1:12-initiatief, waardoor een bestuurder nog maximaal 12 keer het laagste salaris binnen het bedrijf mag verdienen.

Betekenisvoller leven

“Andere intiatieven proberen een pleister te plakken op een ouderwets systeem,” legt Daniel Straub, één van de bedenkers van het initiatief, uit. “Het is tijd om menselijke arbeid en inkomen deels van elkaar los te koppelen.”

Volgens Straub kan de vrijheid die een basisinkomen met zich meebrengt leiden tot een betekenisvoller leven. Het is nog niet bekend wanneer er over het plan zal worden gestemd. Veel experts denken dat het voorstel met een grote meerderheid zal worden weggestemd.

Armoede

Een dergelijk plan brengt hoge kosten met zich mee en ook speelt de vraag of mensen nog wel gaan werken als ze een onvoorwaardelijk inkomen krijgen. Aan de andere kant veegt het plan in één klap de armoede van de baan.

Kleinschalige experimenten suggereren dat een basisinkomen wel eens heel positief zou kunnen werken. In de jaren zeventig kregen de inwoners van een klein stadje in Canada een minimum inkomen. De resultaten waren interessant: de armoede verdween, meer mensen maakten de middelbare school af en het ziekenhuisbezoek ging omlaag. “Als je een dergelijk sociaal programma invoert, veranderen de maatschappelijke waarden,” aldus dr. Evelyn Forget van de Universiteit van Manitoba.

Bron: Vice.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

45 reacties

 1. [quote name=”Jan”]Geweldig al deze reacties. Niet wetende dat dit in Nederland al lang gebeurt. Bijstand en zelfs AOW kun je beschouwen als basis inkomen.[/quote]

  Niet mee eens want zodra je gaat werken vervalt de bijstand.Dit basisinkomen van Zwitserland blijft ook als je gaat werken.

  2 likes
 2. [quote name=”Jan”]Geweldig al deze reacties. Niet wetende dat dit in Nederland al lang gebeurt. Bijstand en zelfs AOW kun je beschouwen als basis inkomen.[/quote]
  Je hebt het dus niet begrepen wat een basisinkomen is. Meer info http://www.basisinkomen.nl

  2 likes
 3. Quote: ‘Kleinschalige experimenten suggereren dat een basisinkomen wel eens heel positief zou kunnen werken’.

  Van Rutte II hoef je helemaal geen positiviteit te verwachten.

  1 likes
 4. Een basisinkomen werkt niet, want dat geld wordt uit het niets gedrukt en creeert geen echte welvaart. Na een eerste effect leidt het alleen maar tot inflatie waarbij ieders geld steeds minder waard wordt, tot het vertrouwen verdwijnt, de waarde helemaal instort en iedereen armer is dan daarvoor. Kost het gemiddelde huis nu 250.000 euro en iedereen krijgt 1000 euro per maand erbij en stopt dat in zijn hypotheek, dan kost hetzelfde huis in mum van tijd 500.000 euro. Zijn er nu 2 Ferrari’s beschikbaar voor 1000 mensen dan kunnen de 2 rijksten ze kopen. Krijgt iedereen meer geld, zijn er nog steeds maar 2 Ferrari’s voor 1000 mensen. Ze worden alleen zo duur dat nog steeds alleen de 2 rijksten ze kunnen kopen. De hoeveelheid geld stijgt, wat je ervoor kunt kopen niet.

  1 likes
 5. Prima idee! Nu Nederland nog

  1 likes
 6. Ik vind het geen gek plan ,dan hoeft er geen armoede te zijn en wie meer wil gaat eerst sober leven studeren en werk zoeken,en als je tevreden bent met wat je krijgt doe je dat niet,dan kunnen ook meer mensen werk vinden,niet iedereen hoeft een groot huis of een auto ,is er ook minder verkeer op de weg…!

  1 likes
 7. Grappig hoe veel mensen er hier graag als een slaaf willen worden behandeld, of een slavendrijver willen zijn.

  Dat jullie niet inzien dat ons systeem nog steeds en altijd een slavensysteem is.. alleen is het nu heel erg verfijnd en gemoderniseerd, dat de meesten het niet eens door hebben. En dat niet alleen… velen verdedigen hun ‘oh zo veilige’ bestaan als slaaf of slavendrijver met al hun macht.

  Dat is pas het ultieme slavensysteem, waar die paar rijke famillies over hebben zitten dromen!

  1 likes
 8. “Het is tijd om menselijke arbeid en inkomen deels van elkaar los te koppelen.”

  HELL FUCKING YES
  tzal keer gaan tijd worden hoor, ouderwetse mensheid! ik ben het kotsbeu dat ZOVEEL mensen gevangen zitten in hun eigen land of zelfs dorp/stad/huis, JUIST OMDAT er niet genoeg geld is.
  wat kan er nou zo slecht gaan moest iedereen een grotere vrijheid hebben….?
  een nieuwe kans? meer medemensen ontmoeten? meer vriendschap? gezonder eten? meer tijd/mogelijkheden voor creatieve expressie?
  dit kan alleen maar goed komen.
  En dat het een feit mag zijn in de nabije toekomst.

  “Veel experts denken dat het voorstel met een grote meerderheid zal worden weggestemd.”

  en hier is tegelijk een subtiele suggestie voor het schapenvolk om er niet voor te stemmen..

  1 likes
 9. Een prachtig plan om de tweedeling arm – rijk tegen te gaan. Maar het zal ongetwijfeld een aanzuigende werking hebben op illegalen die hopen ook ooit Zwitsers staatsburger te worden. En dan heb je weer een andere tweedeling nl: staatsburgers – illegalen. Dit plan kan alleen werken als je het wereldwijd invoert.

  0 likes
 10. geld is een vloek,geld stinkt niet,maar het is het smerigste goedje wat je maar kunt bedenken,op geld zit alle soorten drugs-urine-poep-snot-slijm-bloed-braaksel-pus-bacterien en schimmels,,,enz enz,,,,n we all love it….dus ik pin.

  0 likes
 11. Op naar Zwitserland lekker luieren en een leuke Zwitserse schone aan de haak slaan. Ik pas wel op de koeien in de Alpenweiden samen met de Zwitserse schone liggend in het gras met een grassprietje in de mond luisterend naar de koeiebellen. Oh ja debunkers kom maar op.

  0 likes
 12. En toch vraag ik me af…als het in Canada enzo zo’n succes was…waarom is men er dan mee gestopt?

  0 likes
 13. Dar heb ik het met mijn eigen wereld buurman over gehad en die begon gelijk, Hmmm dat is Communisme.

  0 likes
 14. Ik verhuis per direct naar zwitserland!
  Daar luisteren ze tenminste naar hun volk.

  0 likes
 15. wat zal het druk worden
  nederland heeft zijn lesje geleed
  die zij er van teruggekomen
  wolven hebben echter nooit genoeg

  0 likes
 16. [quote name=”pietsnot”]geld is een vloek,geld stinkt niet,maar het is het smerigste goedje wat je maar kunt bedenken,op geld zit alle soorten drugs-urine-poep-snot-slijm-bloed-braaksel-pus-bacterien en schimmels,,,enz enz,,,,n we all love it….dus ik pin.[/quote]

  Je kan er toch leuke dingen mee doen. En alles pinnen maakt je compleet afhankelijk van een digitaal geldstelsel (precies wat de elite wil; geen contant geld meer). Nee doe mij maar een paar van die vieze briefjes in de portemonnee waar ik contant mee betaal.

  0 likes
 17. Hai Coeus, volgens mij wordt geld al jaren bijgedrukt, dat is niks nieuws. Het kwam alleen maar bij ferari kopers. Je praat over allerlei materialistische zaken, maar wat dacht je van eten?
  Voorts, dienen monopolisten buiten spel te worden gezet.
  Ben overigens niet direct een voorstander, denk dat we een andere volgorde zouden moeten hanteren; eerst zelf anders gaan denken e.d.
  En meneer”debunkers kom maar op”….zo te horen heb je de koe al versierd

  0 likes
 18. Basisinkomen, ja. Maar tweeduizend euro is echt teveel. Het moet, zoals het woord al zegt een BASIS zijn. En 2000 p.p. lijkt mij persoonlijk nogal luxe.
  Basisinkomen is bedoeld om het psychologische effect bij werkloze mensen weg te halen een ‘randgeval’ van de samenleving te zijn of nog erger; een ‘profiteur van het systeem.’ Basisinkomen moet net genoeg zijn om te leven, en tevens moet het uitnodigen om te (blijven) werken, zonder dat iemand een schuldgevoel hoeft te ontwikkelen als dat niet lukt!

  0 likes
 19. [quote name=”Pascal”]Dar heb ik het met mijn eigen wereld buurman over gehad en die begon gelijk, Hmmm dat is Communisme.[/quote]Dan mag je je buurman gelijk uitleggen dat echte communisme een geldloos systeem is.
  Bovendien vraag ik me nog steeds af wat er mis is met echte communisme (dus niet het communisme wat we tot op heden kennen, maar de basis principe ervan)?

  0 likes
 20. [quote name=”pietsnot”]geld is een vloek,geld stinkt niet,maar het is het smerigste goedje wat je maar kunt bedenken,op geld zit alle soorten drugs-urine-poep-snot-slijm-bloed-braaksel-pus-bacterien en schimmels,,,enz enz,,,,n we all love it….dus ik pin.[/quote]
  Lekker pinnen, waar iedereen met zijn takken aanzit. Waarvoor ze eerst aande drugs,poep ,urine, snot ,slijm,bloed, enz.enz. Is wetenschappelijk bewezen dat papiergeld schoner is dan de pin. Word namelijk niet tot weinig schoon gemaakt.

  0 likes
 21. [quote name=”pietsnot”]geld is een vloek,geld stinkt niet,maar het is het smerigste goedje wat je maar kunt bedenken,op geld zit alle soorten drugs-urine-poep-snot-slijm-bloed-braaksel-pus-bacterien en schimmels,,,enz enz,,,,n we all love it….dus ik pin.[/quote]

  Geld haalt het slechtste én het beste in de mens naar boven…

  Ik denk dat het een gelijke score wordt wanneer de knoppen van de flappentap onder de scoop bekeken worden..

  0 likes
 22. Even terug naar de basis. Geld is een ruilmiddel. Dat betekent dus dat geld een bepaalde waarde heeft. Voorheen was dat de waarde die de munt zelf heeft, in de vorm van goud of zilver, schaarse edelmetalen. Dat is nu niet meer. Je kunt echter niet ongestraft geld creëren uit niets. Daar staat inflatie ofwel geldontwaarding tegenover. De gedachte van een basisinkomen is dan ook volkomen absurd. Want waar moet dat geld vandaan komen? Stel dat je dat van het werkende deel van de bevolking krijgt. Dan zal dat bevolkingsdeel onevenredig moeten presteren om enigszins concurrerend in de markt te blijven, met omringende landen. We hebben hier dus ook weer te maken met een Ponzi sheme.

  0 likes
 23. Voor meer info over het basisinkomen hier in NL: http://www.basisinkomen.nl/‎

  0 likes
 24. Kom maar op! Kan ik stoppen met werken. geen slaaf meer zijn. eindelijk een zinvol leven leiden.

  0 likes
 25. [quote name=”Peter”]Basisinkomen, ja. Maar tweeduizend euro is echt teveel. Het moet, zoals het woord al zegt een BASIS zijn. En 2000 p.p. lijkt mij persoonlijk nogal luxe.
  Basisinkomen is bedoeld om het psychologische effect bij werkloze mensen weg te halen een ‘randgeval’ van de samenleving te zijn of nog erger; een ‘profiteur van het systeem.’ Basisinkomen moet net genoeg zijn om te leven, en tevens moet het uitnodigen om te (blijven) werken, zonder dat iemand een schuldgevoel hoeft te ontwikkelen als dat niet lukt![/quote]

  zucht…

  antwoord:

  [quote name=”hmm”]Grappig hoe veel mensen er hier graag als een slaaf willen worden behandeld, of een slavendrijver willen zijn.

  Dat jullie niet inzien dat ons systeem nog steeds en altijd een slavensysteem is.. alleen is het nu heel erg verfijnd en gemoderniseerd, dat de meesten het niet eens door hebben. En dat niet alleen… velen verdedigen hun ‘oh zo veilige’ bestaan als slaaf of slavendrijver met al hun macht.

  Dat is pas het ultieme slavensysteem, waar die paar rijke famillies over hebben zitten dromen![/quote]

  ziezo.

  0 likes
 26. [quote name=”gerrit jeweetwelvis”][quote name=”pietsnot”]geld is een vloek,geld stinkt niet,maar het is het smerigste goedje wat je maar kunt bedenken,op geld zit alle soorten drugs-urine-poep-snot-slijm-bloed-braaksel-pus-bacterien en schimmels,,,enz enz,,,,n we all love it….dus ik pin.[/quote]

  Geld haalt het slechtste én het beste in de mens naar boven…

  Ik denk dat het een gelijke score wordt wanneer de knoppen van de flappentap onder de scoop bekeken worden..[/quote]
  gewoon pleistertje over vingertop doen,en winkelwagentje niet bij handvat pakken, maar aan de zijkant.

  0 likes
 27. De kop van dit artikel begint weer zo mooi Zwitserland overweegt….. Heeft de burgercommissie Grundeindkommen zoveel macht dat half Zwitserland al in rep en roer is. Klinkt ‘n beetje als dat SOPN met zo’n voorstel komt waarop half nederland reageert, wie zijn dat die lui en wat doen die? Ooh komt ‘t uit die hoek. Daarna hoor je er niets meer van. Denk dat ‘t weinig oplost, geld blijft rare dingen doen met mensen.

  0 likes
 28. Geld heeft haar waarde , aldus monopolie over de toekomst al een paar tiental eeuwen verloren.. wat doen we er dan nog mee …

  En hoeveel waarde krijgt het geld wanneer er inflatie optreed omdat de mensen verkeerde bestedingen ervan doet , vergokken het omdat ze zich vervelen omdat ze niet gestimuleerd, aldus er niets meer voor hoeven doen ?

  Dan moeten ze weer lenen nietwaar ?

  Met andere woorden, laten we gewoon zorgen dat we eerst onszelf in de grote naam van de hoogste liefde liefhebben , en schep en verzoek dan ook “zijn” ruimte om dit geluk zo ook aan anderen te schenken .

  We hebben een medium nodig die zich al bewezen heeft zich wist te bekommeren om zijn naaste die als onze leidraad diende voor een goede verstandshouding met jezelf en onze naaste .

  ? Klinkt dit als een religie … of is dit het begin van onze verwante zekerheid (we hebben toch een lichaam met zeer veel gelijkelijke behoeften nietwaar ? ) en heeft het misschien dus met een overwinning over deze sterfelijkheid aan gelijkelijk gewicht aan behoefte te maken ? Wist u dat de Bijbel daar ook vele wijze dialogen over heeft gegeven ?

  Samen de grondrechten te delen, want hierover gaat het leven toch ?

  0 likes
 29. [quote name=”Aardebewoner”]Op naar Zwitserland lekker luieren en een leuke Zwitserse schone aan de haak slaan. Ik pas wel op de koeien in de Alpenweiden samen met de Zwitserse schone liggend in het gras met een grassprietje in de mond luisterend naar de koeiebellen. Oh ja debunkers kom maar op.[/quote]
  Op koeien passen is werk en dan krijg je door de boer betaald + het basisinkomen 😉

  0 likes
 30. Geweldig al deze reacties. Niet wetende dat dit in Nederland al lang gebeurt. Bijstand en zelfs AOW kun je beschouwen als basis inkomen.

  0 likes
 31. Ik hoor hier allemaal verhalen van: geld is vies, geld haalt het slechtste in de mens naar boven, geld is de oorzaak van alle ellende. Maar als er dan over een fors basisinkomen wordt gesproken krijgt iedereen hier dollartekens in z’n ogen en wordt iedereen wildenthousiast…

  0 likes
 32. ik denk ook dat het positief kan uitwerken want de mensen hebben dan minder stress om de financieen en worden minder ziek en er zullen wel minder overvallen zijn omdat niemand meer tekort komt en dit basisinkomen is voor iedereen hetzelfde en genoeg om van te leven dus geen huursubsidie meer of andere tegemoetkomingen omdat je inkomen te laag is en dan kan iedere buitenlander weer terug naar hun eigen land

  0 likes
 33. Hier in België krijgen de gelukzoekers ook geld aangeboden,zonder dat ze ooit hebben gewerkt of iets hebben bijgedragen aan onze cultuur.Een mens wordt het beu om altijd voor een ander te moeten werken.Het woordje “moeten” is er bij mij te veel aan tegenwoordig.Je MOET opstaan,je MOET gaan werken.Je MOET je huisje afbetalen.Je MOET mooi in het rijtje lopenje MOET belastingen betalen,…….Inderdaad,gecontroleerde slavernij.Ik hoop dat de mensheid snel wakker gaat worden en in opstand komen.

  0 likes
 34. @el stavio
  ”Je MOET opstaan,je MOET gaan werken.Je MOET je huisje afbetalen.Je MOET mooi in het rijtje lopenje MOET belastingen betalen,”

  Je hoeft niet op te staan hoor, wie zegt dat? Hetzelfde geldt voor werken. Een huis afbetalen hoeft alleen in een situatie waarbij dat nodig is, die je ook met gemak kan voorkomen. Belastingen betalen moet sinds de oudheid al, en gezien de mensheid sindsdien enorme groei heeft doorgemaakt op gebied van wetenschap en eigenlijk alle vormen van specialisatie (die daarvoor niet mogelijk waren) kan ik best daarin ”meelopen” het heeft ons immers de moderne maatschappij en al zijn voordelen gebracht. Zonder belasting zou jij nu als boer werken, net als iedereen. Specialisatie is dan niet mogelijk omdat alleen beroepen die productie tot gevolg hebben kunnen bestaan. Beroepen die maatschappelijk zijn (en dus niks opleveren qua product) waren niet mogelijk.

  0 likes
 35. [quote name=”Guusje”]Ik hoor hier allemaal verhalen van: geld is vies, geld haalt het slechtste in de mens naar boven, geld is de oorzaak van alle ellende. Maar als er dan over een fors basisinkomen wordt gesproken krijgt iedereen hier dollartekens in z’n ogen en wordt iedereen wildenthousiast…[/quote]

  Dat heb je mij niet horen zeggen dat geld de wortel is van alle kwaad of zo.
  Dat is meer een reactie van wereldvreemden. Met geld kun je je rekeningen betalen en leuke dingen doen.

  0 likes
 36. [quote name=”Jan”]Geweldig al deze reacties. Niet wetende dat dit in Nederland al lang gebeurt. Bijstand en zelfs AOW kun je beschouwen als basis inkomen.[/quote]
  Ja maar Jan, in de bijstand moet men verplicht solliciteren en dat vindt men niet leuk, want men wil geen verplichtingen. Het moet allemaal wel vrijblijvend zijn, graag.

  0 likes
 37. het is net zoals oordopjes uitdelen op een festival….
  is het niet eenvoudiger om de belastingen fors te verlagen ???

  0 likes
 38. Guusje, ik denk dat je een totaal verkeerd beeld hebt van de voorstanders, voor de meesten mag het hele geld systeem ook wel weg.
  De tegenstanders zijn juist bang voor hun geldzucht.
  De echte graaiers zien hun wereld instorten als er een basis inkomen komt.
  En Jan jij weet blijkbaar niet wat een AOW of bijstand uitkeringtje betekent.

  0 likes
 39. [quote name=”Vonzie”][quote name=”Jan”]Geweldig al deze reacties. Niet wetende dat dit in Nederland al lang gebeurt. Bijstand en zelfs AOW kun je beschouwen als basis inkomen.[/quote]
  Je hebt het dus niet begrepen wat een basisinkomen is. Meer info http://www.basisinkomen.nl[/quote%5D

  Da’s juist het probleem, ik snap het heel goed! Uit de statuten van Basisinkomen”
  Een wereldwijd ingevoerd basisinkomen” Whahaha….met 100 euro kun je in bepaalde landen 1 jaar leven, je wilt dus onze maatschappij compleet om zeep helpen?

  Utopi

  0 likes
 40. [quote name=”El Stavio”]Hier in België krijgen de gelukzoekers ook geld aangeboden,zonder dat ze ooit hebben gewerkt of iets hebben bijgedragen aan onze cultuur.Een mens wordt het beu om altijd voor een ander te moeten werken.Het woordje “moeten” is er bij mij te veel aan tegenwoordig.Je MOET opstaan,je MOET gaan werken.Je MOET je huisje afbetalen.Je MOET mooi in het rijtje lopenje MOET belastingen betalen,…….Inderdaad,gecontroleerde slavernij.Ik hoop dat de mensheid snel wakker gaat worden en in opstand komen.[/quote]

  El Stavio ik begrijp je en terecht !
  We zitten met zijn allen in een systeem met een strop rondom onze nek. Niets mag meer alleen alles moet. Men heeft beetje bij beetje de mens elk pleziertje afgenomen. Voor een vuurtje stoken in je tuin krijg je de politie op je dak, peukje opsteken iden en noem aar op. Het wordt tijd dat we met zijn allen zeggen STOP !

  0 likes
 41. [quote name=”Aardebewoner”]Op naar Zwitserland lekker luieren en een leuke Zwitserse schone aan de haak slaan. Ik pas wel op de koeien in de Alpenweiden samen met de Zwitserse schone liggend in het gras met een grassprietje in de mond luisterend naar de koeiebellen. Oh ja debunkers kom maar op.[/quote]

  Heidi here we come !!!

  0 likes
 42. [quote name=”pietsnot”]geld is een vloek,geld stinkt niet,maar het is het smerigste goedje wat je maar kunt bedenken,op geld zit alle soorten drugs-urine-poep-snot-slijm-bloed-braaksel-pus-bacterien en schimmels,,,enz enz,,,,n we all love it….dus ik pin.[/quote]
  Op de knopjes op een pinautomaat zitten dezelfde bacteriën hoor. Een inplantbare veriChip zou dit ‘probleem’ echter kunnen oplossen…

  0 likes
 43. 2000 euro is geen BASIS-inkomen meer. 😉
  Als er zoveel geld wordt weggegeven spreken we toch echt over communisme volgens mij…

  Het doel van een basisinkomen is juist om iedereen te voorzien in z’n (fysieke) basisbehoeften en toch gemotiveerd te houden om meer geld/kracht te verkrijgen en/of nuttig/creatief bezig te zijn.

  Het is wel een mooi ideaal om iedereen zo te willen bevrijden, maar helaas zijn veel mensen er maar al te blij mee om slaaf te zijn. Anders zouden ze wel gezonder eten, nuttigere informatie tot zich nemen, mediteren etc.

  Wat een goed alternatief zou zijn is om mensen met geld te belonen als ze meetbaar gezonder leven.

  0 likes
 44. [quote name=”De Grote Boze Baas”]2000 euro is geen BASIS-inkomen meer. 😉
  Als er zoveel geld wordt weggegeven spreken we toch echt over communisme volgens mij…

  Het doel van een basisinkomen is juist om iedereen te voorzien in z’n (fysieke) basisbehoeften en toch gemotiveerd te houden om meer geld/kracht te verkrijgen en/of nuttig/creatief bezig te zijn.

  Het is wel een mooi ideaal om iedereen zo te willen bevrijden, maar helaas zijn veel mensen er maar al te blij mee om slaaf te zijn. Anders zouden ze wel gezonder eten, nuttigere informatie tot zich nemen, mediteren etc.

  Wat een goed alternatief zou zijn is om mensen met geld te belonen als ze meetbaar gezonder leven.[/quote]

  Dat riekt naar een dictatuur. Bent u dan ook voor een volledig digitaal geldsysteem zodat men kan kijken wat je koopt en als dat dan bijvoorbeeld tabak is dan krijg je strafpunten (hogere zorgpremie of zo). Er zijn nogal wat mensen die hun masker afgooien en laten zien dat men niet zoveel met vrijheid op heeft. Waarom eigenlijk niet ? Is dat nijd ? Graag antwoord. Persoonlijk hou ik van vrijheid zo lang je een ander geen schade berokkent. Ik kan iet eens zonder.

  0 likes
 45. Wij hebben zelf deze wereld gecreëerd zoals het is. Helaas zijn/ waren onze gedachten zwaar gemanipuleerd door de elite. Maar wat zij kunnen, kunnen we ook met ons allen. Creëer gewoon een mooie wereld waar harmonie is, geen armoede, gelijkheid,geen oorlog, overvloed voor iedereen op de wereld en zeg dit dagelijks tegen jezelf. Hoe meer mensen dit denken, hoe krachtiger dit zal worden en uiteindelijk echt werkelijkheid zijn. Pak je kracht terug met je gedachten. Ontbindt voor jezelf alle contracten in gedachten dat zij geen toestemming meer krijgen op alle niveaus wat ons niet dient en onze spirituele groei niet bevordert. Energy flows where the mind goes en dat is echt zo!

  Zie link

  http://bovendien.com/categorieen/wetenschap/het-doorbreken-van-de-vloek

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

kanye west

Kanye West: Coronavaccin is ‘het merkteken van het beest’

Rapper en presidentskandidaat Kanye West heeft een ...

sneeuw

Ondertussen in Zuid-Amerika: 4 METER sneeuw en -23°C

In de Andes is een ‘recordhoeveelheid’ sneeuw ...