Gezondheid

Ben Goldacre: leugens in de medicijnindustrie (video)

Help mee door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een gesprek met de Britse wetenschapper en schrijver Ben Goldacre. De auteur van Bad Pharma stelt dat de medicijnmakers liegen en bedriegen om hun dure pillen, poeders en zalfjes aan de man te brengen.

Volgens Goldacre zijn de mythen en verzinsels die verkocht worden als waarheden eindeloos. 

De media en reclamemakers bombarderen ons met ‘wetenschappelijke beweringen’. Goldacre toont aan hoe farmaceuten, de echte kwakzalvers en charlatans, onze angst voeden om ziek te worden. Hij wijst op de macht van het placebo-effect en de invloed van voedingsdeskundigen.

Ook fileert hij de trucs waarmee de farmaceutische industrie artsen en patiënten een rad voor ogen draait. Goldacre laat op duidelijk wijze zien hoe de media ons slecht of half voorlichten.

Bron: Ncrv.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Werner
Werner
9 jaren geleden

Deze meneer Goldacre ontwijkt iedere vraag die gesteld wordt door de interviewer.
Neem de vraag wat hij zou zeggen als iemand van mars op aarde komt en vraagt waarom er onderzoeksresultaten gemanipuleerd worden.
Totaal komt er een slap verhaal uit meneer zijn mond en geen enkel antwoord op deze vraag.
Ik denk dat deze meneer niets anders is dan een loopjongen van big pharma om de boel te bagatelliseren.

Paulsater
Paulsater
9 jaren geleden

Wiens brood men eet, wiens taal men spreekt. Hij is arts en zal dat blijven. Hij probeert mensen vertrouwen wekkend toe tespreken, maar hult zich in nevelen als er expliciete bewijzen worden gevraagd.
Big Pharma heeft er geen mol bij maar een trol die ons dient wijs te maken dat we zelf nog steeds moeten blijven geloven in het sprookje van de pharmacie met zijn chemische aardolie troep.

Pascal
Pascal
9 jaren geleden

De Farmaceutische industrie is Vrijmetselarij!!!
De gehele wielerwereld met al zijn Tours en Doping is een zwaar gemanipuleerd geheel, gemaakt door de Vrijmetselarij. Men moet eens gaan zien dat de renners het slachtoffer zijn van het gemanipuleerde geheel!! Renners moesten gebruiken omdat ze Doping proefkonijnen waren voor de Farma. Zoals Lance Armstrong al zei, je kan hem niet winnen zonder!!

Met onze Farmaceutische industrie kan je zeggen dat Josef Mengele nog steeds leeft!!

kengai
kengai
9 jaren geleden

Precies de farmaceuten zijn de kwakzalvers en charlatans, maar owee als er in het alternatieve circuit iemand de mist in gaat, gelijk verbannen en gevangenis straf, maar de farmaceuten gaan altijd vrijuit, ondanks al hun indirecte moorden.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x