Homepagina » Universum » ISON deelt hemel met Mars
ISON deelt hemel met Mars

ISON deelt hemel met Mars

We zijn nog iets meer dan twee maanden verwijderd van de spectaculaire ontmoeting tussen ISON en de zon.

Het object, dat steeds helderder begint te worden, is een interessant doelwit voor amateurastronomen geworden.

Chris Schur maakte onderstaande foto van ISON vanuit zijn achteruin in Payson in de Amerikaanse staat Arizona. De foto, die gemaakt is met behulp van een 12” telescoop, toont naast ISON ononderbroken banen van sterren en een heldere nabijgelegen ster.

ISON is op dit moment nog te zwak om met het blote oog te kunnen waarnemen. “Ik schat dat ISON op dit moment een magnitude heeft van +12,5,” zei Schur. Hij voegde toe dat het wel eens een indrukwekkende zonnescheerder zou kunnen worden.

ISON nadert Mars

ISON is nu al helderder dan komeet Lovejoy in 2011 toen die op dezelfde afstand van de zon stond. Lovejoy naderde de zon op 150.000 kilometer, waar de temperatuur 1,1 miljoen graden Celsius is.

Wetenschappers dachten dat de ruimterots volledig zou verdampen in de corona van de zon, maar Lovejoy overleefde de ontmoeting. Europese, Japanse en Amerikaanse ruimtevaartorganisaties hadden maar liefst vijf satellieten richting de zon gedraaid om Lovejoy te volgen.

Mensen die ISON in de gaten houden zal het zijn opgevallen dat hij de hemel op dit moment deelt met Mars. ISON nadert de rode planeet op 1 oktober aanstaande, de dag waarop marssondes ISON van dichtbij op de foto moeten gaan zetten.

Bron: Spaceweather.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

29 reacties

 1. Waar las ik dat nou dat ISON richting phobos gaat?

  0 likes
 2. ”..toont naast ISON ononderbroken banen van sterren..”
  Dat zijn niet de banen van de sterren, maar de strepen die je krijgt bij een lange camera sluitertijd, veroorzaakt door de rotatie van de aarde om zijn as.

  0 likes
 3. Uit de hoeveelheid informatie op het internet weet ik niet meer te onderscheiden wat waar en wat niet-waar is. Het is een enorm werk om al die berichten te verifiëren.
  Het is een feit dat er erg veel te vinden is over de nadering van ISON.
  Parallel daarmee zijn berichten te lezen over een grootschalige training en beweging van troepen in de VS. Met als concentratie moment begin oktober. Sommigen brengen dat in verband met ISON.

  Voorbeelden
  http://m.youtube.com/watch?feature=related&v=y2ANfDwrfiE
  http://m.youtube.com/watch?feature=related&v=G0WQH2AqIQc

  Ik heb geen idee welke waarde ik eraan moet hechten.
  Maar desalnietemin …. Als je er plezier aan beleefd, heb je weer wat om over na te denken

  0 likes
 4. Ja, Kim dat heb ik ook ergens gelezen.
  Ik had de indruk dat Ison van richting veranderd.

  0 likes
 5. Vraag me steeds vaker af of de zon zo heet is of überhaupt warm is. Nu ook weer, 1,1 miljoen graden….wetenschappers dachten dat lovejoy zou verdampen… Wetenschappers denken dat de zon 1,1 miljoen graden is…zou het niet kunnen zijn dat de zon een soort van hele grote magnetron is? De straling die hij afgeeft in samenhang met de aardse atmosfeer, soort soep van allerlei gassen, dat wij die straling dan ervaren als warmte? Hoe hoger je komt hoe kouder het wordt. Je zou zeggen dat het andersom is…. Hoe hoger je komt hoe ijler de lucht ook, die soep is daar niet meer dus ook geen warmte? Maar ja… Ben geen wetenschapper…beetje ruimdenkende boekhouder

  0 likes
 6. Ik word er een meetje dol van hier.
  Dit soort verhalen zie je hier al jaren.
  En bij elke komeet zie je dit soort verhalen.
  Ik wil het zelf kunnen zien.
  Zo zou Nibiru eind Juni ook zichtbaar worden voor ons.
  Nou ik wacht er nog steeds op.

  0 likes
 7. [quote name=”kim”]Waar las ik dat nou dat ISON richting phobos gaat?[/quote]

  Phobos is een maantje van Mars, dus Ison zal op z’n weg langs Mars ook zeker in die richting komen.

  0 likes
 8. [quote name=”kim”]Waar las ik dat nou dat ISON richting phobos gaat?[/quote]
  klopt las ik (maar waar)ook en ook dat hij van koers was veranderd en minder helder werd,dat was door russische astronomen waar genomen en gaat richting phobos zeiden ze.
  iets klopt er niet.

  0 likes
 9. [quote name=”Dennis”]Vraag me steeds vaker af of de zon zo heet is of überhaupt warm is. Nu ook weer, 1,1 miljoen graden….wetenschappers dachten dat lovejoy zou verdampen… Wetenschappers denken dat de zon 1,1 miljoen graden is…zou het niet kunnen zijn dat de zon een soort van hele grote magnetron is? De straling die hij afgeeft in samenhang met de aardse atmosfeer, soort soep van allerlei gassen, dat wij die straling dan ervaren als warmte? Hoe hoger je komt hoe kouder het wordt. Je zou zeggen dat het andersom is…. Hoe hoger je komt hoe ijler de lucht ook, die soep is daar niet meer dus ook geen warmte? Maar ja… Ben geen wetenschapper…beetje ruimdenkende boekhouder[/quote]
  De zon is een fusiereactor geen magnetron…

  0 likes
 10. [quote name=”m&m”][quote name=”kim”]Waar las ik dat nou dat ISON richting phobos gaat?[/quote]
  klopt las ik (maar waar)ook en ook dat hij van koers was veranderd en minder helder werd,dat was door russische astronomen waar genomen en gaat richting phobos zeiden ze.
  iets klopt er niet.[/quote]

  Dat komt van eutimes.net, een website van internetshill Sorcha Faal.

  Die zuigt van alles uit haar duim.

  0 likes
 11. [quote name=”Dennis”]Vraag me steeds vaker af of de zon zo heet is of überhaupt warm is. Nu ook weer, 1,1 miljoen graden….wetenschappers dachten dat lovejoy zou verdampen… Wetenschappers denken dat de zon 1,1 miljoen graden is…zou het niet kunnen zijn dat de zon een soort van hele grote magnetron is? De straling die hij afgeeft in samenhang met de aardse atmosfeer, soort soep van allerlei gassen, dat wij die straling dan ervaren als warmte? Hoe hoger je komt hoe kouder het wordt. Je zou zeggen dat het andersom is…. Hoe hoger je komt hoe ijler de lucht ook, die soep is daar niet meer dus ook geen warmte? Maar ja… Ben geen wetenschapper…beetje ruimdenkende boekhouder[/quote]
  De zon is een grote nuleaire reactor.

  0 likes
 12. [quote name=”Allaya”][quote name=”kim”]Waar las ik dat nou dat ISON richting phobos gaat?[/quote]

  Phobos is een maantje van Mars, dus Ison zal op z’n weg langs Mars ook zeker in die richting komen.[/quote]

  ja dat weet ik maar het schijnt van koers veranderd te zijn en exact richting Phobos te koersen(?J

  0 likes
 13. [quote name=”Odette”][quote name=”Dennis”]Vraag me steeds vaker af of de zon zo heet is of überhaupt warm is. Nu ook weer, 1,1 miljoen graden….wetenschappers dachten dat lovejoy zou verdampen… Wetenschappers denken dat de zon 1,1 miljoen graden is…zou het niet kunnen zijn dat de zon een soort van hele grote magnetron is? De straling die hij afgeeft in samenhang met de aardse atmosfeer, soort soep van allerlei gassen, dat wij die straling dan ervaren als warmte? Hoe hoger je komt hoe kouder het wordt. Je zou zeggen dat het andersom is…. Hoe hoger je komt hoe ijler de lucht ook, die soep is daar niet meer dus ook geen warmte? Maar ja… Ben geen wetenschapper…beetje ruimdenkende boekhouder[/quote]
  De zon is een grote nuleaire reactor.[/quote]
  De gene die astrale reizen hebben gemaakt. en zelfs eerlijke wetenschappers zijn bekend met de conditie van de zon ,en die weten net als ik dat de zon bijna dezelfde temperatuur heeft als deze planeet, n. tussen de 30 en 35 graden celsius.of rond de 75 graden Fahrenheit.

  0 likes
 14. [quote name=”Abel”][quote name=”m&m”][quote name=”kim”]Waar las ik dat nou dat ISON richting phobos gaat?[/quote]
  klopt las ik (maar waar)ook en ook dat hij van koers was veranderd en minder helder werd,dat was door russische astronomen waar genomen en gaat richting phobos zeiden ze.
  iets klopt er niet.[/quote]

  Dat komt van eutimes.net, een website van internetshill Sorcha Faal.

  Die zuigt van alles uit haar duim.[/quote]
  Dan zou haar achternaam al een aanwijzing moeten zijn….

  0 likes
 15. Bij kernfusie worden lichte atoomkernen samengesmolten tot zwaardere atoomkernen. Hierbij gaat massa verloren en dientengevolge komt er energie vrij. Als voorbeeld enkele van de reacties die een hoofdrol spelen in de fusieprocessen in onze zon:

  •¹H + ¹H → ²H + positron + neutrino

  •¹H + ²H → ³He + foton

  •³He + ³He → 4He + ¹H + ¹H

  Het onderzoek voor fusiereactoren richt zich voornamelijk op de volgende reacties met waterstof:

  •²H + ²H → ³He (0,82 MeV) + n (2,45 MeV)

  •²H + ²H → ³H (1,01 MeV) + ¹H (3,02 MeV)

  •²H + ³H → 4He (3,5 MeV) + n (14,1 MeV)

  Aangezien atoomkernen positief geladen zijn moeten zij een voldoende hoge snelheid bezitten om de elektrostatische afstoting te kunnen overwinnen. Alleen lichte kernen met een geringe positieve lading zijn daarom geschikt voor het fusieproces in een fusiereactor. De fusieprocessen met waterstof naar helium zijn grotendeels verantwoordelijk voor de grote hoeveelheden energie in zon en sterren. De noodzakelijke hoge snelheden van de atoomkernen kunnen alleen optreden bij zeer hoge temperaturen. Bij deze hoge temperaturen zijn de atomen geïoniseerd (de atoomkernen en elektronen bewegen los van elkaar) en spreekt men van een plasma.

  0 likes
 16. [quote name=”Dennis”]Vraag me steeds vaker af of de zon zo heet is of überhaupt warm is. Nu ook weer, 1,1 miljoen graden….wetenschappers dachten dat lovejoy zou verdampen… Wetenschappers denken dat de zon 1,1 miljoen graden is…zou het niet kunnen zijn dat de zon een soort van hele grote magnetron is? De straling die hij afgeeft in samenhang met de aardse atmosfeer, soort soep van allerlei gassen, dat wij die straling dan ervaren als warmte? Hoe hoger je komt hoe kouder het wordt. Je zou zeggen dat het andersom is…. Hoe hoger je komt hoe ijler de lucht ook, die soep is daar niet meer dus ook geen warmte? Maar ja… Ben geen wetenschapper…beetje ruimdenkende boekhouder[/quote]
  Dennis, de zon is een gasbol (75% waterstof, 25% Helium) met aan het oppervlak een temperatuur van ongeveer 6000°C; hoe weten we dat? Hete voorwerpen geven straling af die verandert met hun temperatuur, denk aan roodgloeiend en witheet. Laboratoriumonderzoek heeft aangetoond HOE het lichtspectrum met de temperatuur verandert en het spectrum van de Zon komt overeen met die 6000°C. In het binnenste van de zon is het veel heter, ruim 15 miljoen graden. Samen met een druk van 200 miljard bar maakt dit kernfusie mogelijk. Merkwaardig genoeg loopt buiten de fotosfeer de temperatuur weer op. Recent is gebleken dat de beste verklaring hiervoor een soort plasmafonteinen (spicula) zijn met een temperatuur van miljoenen graden. Hierdoor is de corona — een soort zeer ijle atmosfeer, alleen zichtbaar tijdens een zonsverduistering — ruim 1 miljoen graden heet.
  Van de corona zal ISON trouwens geen last hebben, daarvoor is die veel te ijl. Maar op 700.000 km van het zonsoppervlak zal de temperatuur van ISON misschien wel tot 2700°C kunnen oplopen. Afhankelijk van de samenstelling, overleeft ISON dat wel of niet. Nog schadelijker kan de getijdenkracht zijn die op zo korte afstand door de Zon wordt uitgeoefend.
  Deze heeft de neiging om hem uit elkaar te trekken

  0 likes
 17. [quote name=”Dennis”] Hoe hoger je komt hoe kouder het wordt. Je zou zeggen dat het andersom is…. [/quote]
  De (warmte)straling van de zon passeert de atmosfeer zonder dat daar veel wordt geabsorbeerd. Het aardoppervlak absorbeert de straling wel en daar pas ontstaat warmte. Die warmte wordt aan de bovenliggende atmosfeer afgegeven. Hoe hoger je komt des te verder ben je van de warmtebron (het aardoppervlak) verwijderd dus des te kouder is het.

  0 likes
 18. Ik heb het even gecheckt: Volgens het planetariumprogramma Starry night pro staat ISON op bovenstaande foto vrijwel waar die zou moeten staan op 17 september rond 10.59 pm vanuit Payson, Arizona. Hetzelfde geldt voor een latere opname (18 sep) en een eerdere opname (16 sep). ISON ligt dus gewoon op koers. Die Russische “astronomen” mogen hun bul weer inleveren.

  0 likes
 19. [quote name=”Henk001″][quote name=”Dennis”]Vraag me steeds vaker af of de zon zo heet is of überhaupt warm is. Nu ook weer, 1,1 miljoen graden….wetenschappers dachten dat lovejoy zou verdampen… Wetenschappers denken dat de zon 1,1 miljoen graden is…zou het niet kunnen zijn dat de zon een soort van hele grote magnetron is? De straling die hij afgeeft in samenhang met de aardse atmosfeer, soort soep van allerlei gassen, dat wij die straling dan ervaren als warmte? Hoe hoger je komt hoe kouder het wordt. Je zou zeggen dat het andersom is…. Hoe hoger je komt hoe ijler de lucht ook, die soep is daar niet meer dus ook geen warmte? Maar ja… Ben geen wetenschapper…beetje ruimdenkende boekhouder[/quote]
  Dennis, de zon is een gasbol (75% waterstof, 25% Helium) met aan het oppervlak een temperatuur van ongeveer 6000°C; hoe weten we dat? Hete voorwerpen geven straling af die verandert met hun temperatuur, denk aan roodgloeiend en witheet. Laboratoriumonderzoek heeft aangetoond HOE het lichtspectrum met de temperatuur verandert en het spectrum van de Zon komt overeen met die 6000°C. In het binnenste van de zon is het veel heter, ruim 15 miljoen graden. Samen met een druk van 200 miljard bar maakt dit kernfusie mogelijk. Merkwaardig genoeg loopt buiten de fotosfeer de temperatuur weer op. Recent is gebleken dat de beste verklaring hiervoor een soort plasmafonteinen (spicula) zijn met een temperatuur van miljoenen graden. Hierdoor is de corona — een soort zeer ijle atmosfeer, alleen zichtbaar tijdens een zonsverduistering — ruim 1 miljoen graden heet.[/quote]ingekort. De ene onzinnige berekening ,en aannames volgen elkaar op.mensen die nog zo denken zitten vast in de gigantische leugen fabriek die de overheden naar buiten hebben gebracht,en op scholen verplichte hersen-spoeling is.De zon is een planeet gelijk de aarde en al de andere planeten met een holle kern.een( binnenaarde.)vraagt niemand zich ooit wel eens af ,of het allemaal wel waar is.wat verteld wordt.

  0 likes
 20. Meneer Alan MacRobert leest een hele verklaring voor hoe alles zal verlopen volgens Sky & Telescope. De laatste informatie is daar ook te volgen.
  Zie de volgende link:

  http://www.skyandtelescope.com/community/skyblog/observingblog/Comet-ISON-video-223911871.html

  0 likes
 21. Hoi allemaal,ik kan jullie een website aan raden,(brucegary.net) en (earthsky.org) daar staan foto,s in en beschrijvingen van de comeet Ison.
  De VS zijn in alle staten over comeet Ison,de Feema kampen worden voor 1 oktober klaargemaakt,water en voedsel worden daar naar toe gebracht Feena outo,s staan klaar.De defensie apperateur word uit geschakels.Een chaos is het in Amerika ,ook met overstromingen daar,de banken raken in paniek.Nou we wachten maar af.
  Groetjes.

  0 likes
 22. [quote name=”kim”]
  ja dat weet ik maar het schijnt van koers veranderd te zijn en exact richting Phobos te koersen(?J[/quote]

  Dat ding is niet van koers veranderd en gaat bij lange na niet crashen op Phobos. Waar haal je dat verhaal vandaan?

  0 likes
 23. [quote name=”pietje bell”] De ene onzinnige berekening ,en aannames volgen elkaar op.[/quote]
  het zijn geen aannames, maar conclusies op basis van waarnemingen. het zou fijn zijn als je zou aangeven welke genoemde onderdelen onzinnig zijn en waarom.

  0 likes
 24. [quote name=”legaal”]Hoi allemaal,ik kan jullie een website aan raden,(brucegary.net) en (earthsky.org) daar staan foto,s in en beschrijvingen van de comeet Ison.
  De VS zijn in alle staten over comeet Ison,de Feema kampen worden voor 1 oktober klaargemaakt,water en voedsel worden daar naar toe gebracht Feena outo,s staan klaar.De defensie apperateur word uit geschakels.Een chaos is het in Amerika ,ook met overstromingen daar,de banken raken in paniek.Nou we wachten maar af.
  Groetjes.[/quote] wees gerust, er gebeurd niets, ison passeerd ons ruimschoots, laat je toch niet zo gek maken! Volgend jaar verzinnen ze weer wat nieuws, keep the hoax alive, groetjes

  0 likes
 25. [quote name=”days of our lives”][quote name=”kim”]
  ja dat weet ik maar het schijnt van koers veranderd te zijn en exact richting Phobos te koersen(?J[/quote]

  Dat ding is niet van koers veranderd en gaat bij lange na niet crashen op Phobos. Waar haal je dat verhaal vandaan?[/quote]
  Zie #14.

  0 likes
 26. Snap best waarom bepaalde overheids instanties dingen achterhouden!! Als iets naar buiten komt gaat het zijn eigen verhaal leiden.
  Bijv eerst elenin, ( was al verdampt voor zijn rondje om de zon) zal bij de comploters ook voor catastrofale gevolgen hebben voor de aarde.
  Nu ison,, de een zegt een ruimteschip,de ander zegt hij botst op mars…… Mischien gebrek astronomische kennis? Bangmakerij? Aandacht voor eigen gebruik (geld)? Het antwoord zal wel ergens in het midden liggen…. zou zeggen pak een telescoop, of ga naar de plaatselijke sterrenwacht en observeer zelf!! Laat je informeren en dan bedoel ik niet op doom sites op internet

  0 likes
 27. [quote name=”pietje bell”][quote name=”Henk001″][quote name=”Dennis”]ook geen warmte? Maar ja… Ben geen wetenschapper…beetje ruimdenkende boekhouder[/quote]
  Dennis, de zon is een gasbol (75% waterstof, 25% Helium) met aan het oppervlak een temperatuur van ongeveer 6000°C; hoe weten we dat? Hete voorwerpen geven straling af die verandert met hun temperatuur, denk aan roodgloeiend en witheet. Laboratoriumonderzoek heeft aangetoond HOE het lichtspectrum met de temperatuur verandert en het spectrum van de Zon komt overeen met die 6000°C. In het binnenste van de zon is het veel heter, ruim 15 miljoen graden. Samen met een druk van 200 miljard bar maakt dit kernfusie mogelijk. Merkwaardig genoeg loopt buiten de fotosfeer de temperatuur weer op. Recent is gebleken dat de beste verklaring hiervoor een soort plasmafonteinen (spicula) zijn met een temperatuur van miljoenen graden. Hierdoor is de corona — een soort zeer ijle atmosfeer, alleen zichtbaar tijdens een zonsverduistering — ruim 1 miljoen graden heet.[/quote]ingekort. De ene onzinnige berekening ,en aannames volgen elkaar op.mensen die nog zo denken zitten vast in de gigantische leugen fabriek die de overheden naar buiten hebben gebracht,en op scholen verplichte hersen-spoeling is.De zon is een planeet gelijk de aarde en al de andere planeten met een holle kern.een( binnenaarde.)vraagt niemand zich ooit wel eens af ,of het allemaal wel waar is.wat verteld wordt.[/quote]
  Dat ligt eraan wat er wordt verteld.

  Als iemand beweert dat de zon slechts 30-35 graden is, dat hij hol is en dat het een planeet is dan vraag ik me dat niet af, dan schud ik slechts meewarig mijn hoofd.

  0 likes
 28. [quote name=”legaal”]Hoi allemaal,ik kan jullie een website aan raden,(brucegary.net) en (earthsky.org) daar staan foto,s in en beschrijvingen van de comeet Ison.
  De VS zijn in alle staten over comeet Ison,de Feema kampen worden voor 1 oktober klaargemaakt,water en voedsel worden daar naar toe gebracht Feena outo,s staan klaar.De defensie apperateur word uit geschakels.Een chaos is het in Amerika ,ook met overstromingen daar,de banken raken in paniek.Nou we wachten maar af.
  Groetjes.[/quote]
  Nou met die chaos valt het wel mee en als er iets gebeurd eet ik mijn schoen op.

  Tot nu toe is werkelijk 0 van de dingen die jij hebt aangekondigd uitgekomen dus begin je zelf niet te twijfelen aan de waarheidsgehaltes van je verhalen?

  Ook nu zal er HE-LE-MAAL niks gebeuren.

  Maar dun zul jij vast wel weer een channelaar vinden op internet die heeft doorgekregen dat de Galactische Federatie op het nippertje de koers heeft kunnen wijzigen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

pensioen

Gefeliciteerd, je staat op het punt 35 procent van je pensioen te verliezen. ‘Onaanvaardbaar’

Afgelopen maand bereikten vakbonden, werkgevers en het ...

kanye west

Kanye West: Coronavaccin is ‘het merkteken van het beest’

Rapper en presidentskandidaat Kanye West heeft een ...