Homepagina » Binnenland » Het is haast om misselijk van te worden. Zoveel mensen zitten deze winter in de kou dankzij het huidige kabinet
Het is haast om misselijk van te worden. Zoveel mensen zitten deze winter in de kou dankzij het huidige kabinet

Het is haast om misselijk van te worden. Zoveel mensen zitten deze winter in de kou dankzij het huidige kabinet

Net zoals er geen stikstofprobleem is, is er ook geen CO2-probleem, zei Tweede Kamerlid Alexander Kops (PVV) tijdens het debat over de begroting voor economische zaken en klimaat.

Wat wel een heel groot probleem is, is de betaalbaarheid van energie, of beter gezegd: de onbetaalbaarheid daarvan, vervolgde hij.

“Dat komt door het huidige kabinet, dat met de peperdure energietransitie een probleem van CO2 heeft gemaakt,” benadrukte Kops.

In de kou

Ruim 650.000 huishoudens kunnen de energierekening al niet of nauwelijks meer betalen.

Deze mensen zitten letterlijk met een trui aan in de kou op de bank, aldus Kops.

In 2030 is dit aantal waarschijnlijk opgelopen naar 1,5 miljoen huishoudens, een direct gevolg van het besluit om woningen in Nederland van het gas af te halen.

Onzin

Dat terwijl de CO2-reductiedoelen helemaal niet worden gehaald, ondanks de vele miljarden die daaraan worden verspild, zei Kops.

49 procent reductie in 2030 was de bedoeling, maar dat gaat niet lukken. Veertien procent hernieuwbare energie in 2020 was ook de bedoeling, maar dat gaat ook niet lukken.

“Waarom dan doorgaan met die onzin?” vroeg de PVV’er zich af.

Misselijk

Hij wees erop dat Nederland buigt en kruipt voor de EU, bang voor de Europese Commissie.

“Het is haast om misselijk van te worden,” klonk het.

Er worden miljarden over de balk gesmeten voor één of ander niet haalbaar EU-ideaal.

“Wat een hypocrisie,” zei hij.

 Vind je deze info waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

26 reacties

 1. Vanaf zijn aantreden liegt hij dat het niet meer is bij te houden, hij weet nooit iets te herinneren behalve als het voor hem gunstig is en toch zg de grootste partij die et is. Iets klopt er niet.

  34 likes
  • Leugens van Mark – Pineukio – Rutte:
   (hij liegt en hij naait je)

   “Geen cent meer naar Griekenland”;
   “in Nederland bestaat geen armoede”;
   “alle werkende Nederlanders krijgen €. 1000,-“;
   “er wordt niet getornd aan de hypotheekrenteaftrek”;
   “onderste steen MH17 ramp komt boven”;
   “over kilometerheffing kan niet gesproken worden”;
   “geen proefverlof voor Volkert van de Graaf”;
   “dit is onze topprioriteit” (1, 2, 3, 4 en 5);
   “Iedereen gaat er op vooruit”;
   “windmolens draaien op subsidie”;
   “Unilever komt naar Rotterdam”;
   “ik respecteer het Oekraïne referendum”;
   “ik had ze zelf in elkaar willen slaan”;
   “Ik heb geen mediatraining gehad”;
   “ik heb geen herinnering aan de dividendbelasting”;
   “ik heb geen herinnering aan 70 burgerdoden in Syrië”;
   “ik heb geen herinnering aan de Teevendeal”;
   “ik heb geen herinnering aan affaire Zijlstra”;
   “ik wijs er op dat we dit jaar voor 23 miljard euro in de economie pompen”; -het ondertekenen suïcidale immigratiepact van Marrakesh;
   -toch instemmen met de inkomensafhankelijke zorgpremie;
   -tekorten in de pensioenpotten voor de toekomstige betalingen;

   Vertel een leugen vaak genoeg, luid genoeg, en lang genoeg en het volk zal je gaan geloven.’ (A. Hitler)

   32 likes
 2. Nederlander moet van het gas af, Duitser krijgt er juist subsidie voor!

  Duidelijk, Nederland is compleet doorgedraaid.

  48 likes
  • @IIS, was er jaren geleden al niet gezegd dat Nederland het enige land in Europa was dat zich bezig hield met bezuinigen terwijl de rest van Europa ging investeren? Zoiets staat mij bij.

   10 likes
 3. Dat hele energie verhaal hangt van leugens aan elkaar, kijk naar je afrekening het grootste bedrag gaat naarrrrrrr jawel de overheid, btw over btw.. Sinds we zonodig moesten privatiseren is het hele Land in de ellende gestort, vandaag staakt de gezondheidszorg …… Je komt zo langzamerhand niets meer tegen waar het geen puinhoop is, en het treurigste is dat deze ellende bakken met geld kost..Ik ben benieuwd wie zichzelf kan redden bij de komende financiële crisis, want die komt er geheid aan….Bedankt Nederland en de EU ….en alle onnozele idioten..hoop dat jullie achter in de rij moeten voor een halfje brood als we niks meer hebben en geld niks meer waard is…. Oh ja, wie hebben we dan nodig, jawel boeren en ambachts vaklieden …..en niet te vergeten je eigen creativiteit …

  45 likes
 4. Zelfs hout in de kachel stoppen is verboden. Misschien dat het 5G netwerk iedereen opwarmt.

  35 likes
  • Dat kun je beter niet zeggen. Je zou ze nog op het idee kunnen brengen dat we daar dan nog voor moeten gaan betalen ook, of we 5G verwarmingsbelasting mogen gaan betalen. Gratis bestaat immers niet in dit land.

   7 likes
   • Het was toch ook zo’n communistische/nazistische praktijk dat de familie van de gefusilleerde de kogels moest betalen? In het tegenwoordige China wordt er handel gedreven in organen van gevangenen. Nederland is al een beetje China geworden, want het staat open voor orgaanhandel. Dat hebben ze een beetje makkelijker gemaakt.
    Ga je dus straks dood aan de te sterk opwarmende 5G, dan moeten je nabestaanden belasting betalen over de energie, die nodig was om je dodelijk op te warmen.

    0 likes
 5. Voor mensen die afgesloten zijn van hun gas en stroom verdiep je in een petroliumkachel.
  Dat is vele malen goedkoper stoken dan gas en je hebt 1 ruimte in je huis teminste warm deze winter.
  Beste is (weet ik uit ervaring) 2 kachels te nemen. Dan heb je als je ene normaal gemeente woning hebt de beneden geheel warm.
  Die tweede kachel neem je naar de badkamer naar de keuken. Daar doe je heel weinig petrolium dan in zodat je er niet mee smorst.
  Je hebt geen afvoerpijp nodig met deze kachel maar het is wel verstandig de muur waar hij etegn aan komt te staan te betegelen en dat kan je gewoon met goedkoope tegels doen en makkelijk zelf het gaat maar om een klein stukje er achter voor 1 kachel is dat minimaal 1 meter breed en 1.75 hoog. En als je gaat of slaapt altijd uitzetten.
  Je slaapkamer hoefd niet perse verwarmt worden als je als het ehct koud is drie dekens voldoende is op je bed en om het vocht eruit te houden zet je je raam altijd dag en nacht op een kiertje en sla je bed open zodat deze niet vochtig word. Dit manier van leven went heel snel vele Fransen hier op het platteland hebben een petrolium kachel. Als je 1 kachel 12 uur gemiddelt stookt en kachel twee gemiddelt 2 uur per dag en dit van half october tot half april verstook je voor plus min over het hele jaar uitgesmeerd 50 euro per maand als een kan petrolium 25 euro is. Maar dat kan alleen als je de goedkoopste kachel neemt en niet die degerlijke duren kachels en zeker geen met ene blazer erop die zuipen je echt arm. Hoe duurder hoe meer je dokt voor je pertrolium en dat is geen grap. Midden in de winter als het echt gruwelijk koud is dan kan je twee kachels langs elkaar zetten (daar alvast rekening houden met het tegelen) in je woonkamer en dat is gemiddelt 2 weken per jaar nodig. Bij praxis hebben ze deze kachels en ken je iemand die is afgesloten van het gas is dit een mooi kado voor hen. Een kachel van plus min 120 a 130 euro dat zijn de beste, die van 2300 w de rest zuipt te veel en zeker in het voor en najaar omdat je ze niet naar beneden kunt afstellen. Ook drinken ze niet, ze zuipen!!

  15 likes
  • Stik je wel in de verbrandingsgassen als je niet ventileerd.

   6 likes
   • Ik woon in middag Fankrijk en hier stoken vele op petrolium-in NL bij praxis te halen je hebt twee soorten petroliums met geur en zonder geur en die zonder geur kost plus min n35 euro de 20 lieter met geur pl min 25 euro de 20 liter) en nog geen geval van stikken gehoort. Maar ik neem aan dat je af en toe de raam op een kiertje moet zetten, maar als je gewoon leeft neem ik aan dat je ook geregeld naar buiten gaat zodat de deur open en weer dicht gaat en dus gelucht word. Hier in ons huis hoeft dat niet, hier zitten genoeg kieren in ons huis zelf.

    8 likes
  • PS
   Nooit oude petrolium gebruiken van de jaar ervoor je kan dan je kachel weggooien dat is gene grap. Zelfs een andere lont ect helpt niet om je kachel weer aan de praat te krijgen.

   5 likes
 6. Misschien moeten die 650.000 mensen is gaan nadenken over het beleid wat ze de afgelopen jaren gekozen hebben. Bang voor verandering, schreef de pers. Nou, dit is een van de vele gevolgen. Volgend jaar kan je niet eens meer een nieuwe trui kopen, dus bewaar ‘m goed.

  25 likes
 7. Je kunt van de overheersers zeggen wat je wil, maar het zijn lui met een goed verstand.
  Ik bedoel diegenen die aan de touwtjes trekken.
  Dit heeft allemaal een doel.
  Het dient ergens voor.
  Hun argumenten deugen niet.
  Er is geen klimaatprobleem.
  Er is geen energieschaarste.
  We zijn een rijk land, maar de verdiensten verdwijnen steeds weer.
  Toch? … Kijk wat er desondanks gebeurt : afbrokkeling van de welvaart, geschiedvervalsing, verarmen van onze taal en cultuur, ministers en ambtenaren die chaos scheppen….etc.
  Alsof we leven in bezetgebied.
  Alsof men ons met ons erfgoed vreest.
  Alsof men op deze wijze ons wil onderdrukken en verwarren.

  Die iemand is ‘men’.
  Wie is die ‘men’. Wie doet ons dit opzettelijk aan ?
  Wie is de bezetter van Nederland.

  10 likes
 8. Een “Coup” plannen in nederland..(geen hoofdletter waardig meer.)..maar daar zijn we weer te klagend voor..Laten we lekker blijven klagen en zeker alle sh*t accepteren..blijft het parlementaire treintje ook lekker doorrijden met Satan behind the wheel..

  9 likes
 9. Dit jaar moest ik 1500 euro bijbetalen aan de energiemaatschappij. Vooral het gasverbruik want ik had tenslotte een gaskachel. Ik zat bovendien nog in de bijstand. Dan is het een behoorlijke klap, deze jaarlijkse energienota. Maar moest ik dan misschien minder stoken en de kachel wat minder laten branden ? Nou nee, ik heb namelijk COPD en om die onder controle te houden kan ik niet anders dan de kachel vaak aan zetten. Ik weiger gewoon om medicatie te gaan slikken voor mijn astmatische bronchitis. Alleen leidde dit ertoe dat ik nu 1500 euro bij moet betalen aan een ( criminele ) energiemaatschappij, die als een stel haaien achter de schuldenaren aan zitten.

  8 likes
 10. No one rules if no one obey’s

  6 likes
 11. Bij deze: De voedselbank heeft de criteria verruimt. Ga naar je buurt infowinkel en of maak een afspraak met de financiële raadslieden. Zij vullen de formulieren in. Of bel naar de voedselbank zelf, als je specifieke vragen hebt omtrent criteria of waar je terecht kunt. Ik heb geen schulden, maar kon maar moeilijk rondkomen.(het werd ook steeds lastiger). Heb nu een pakket en ik ben er heel blij mee. Het geeft je een beetje lucht.
  Het mooie van de voedselbank is: Het is een volledige particuliere instantie. Ze krijgen geen subsidie. Zijn volledig afhankelijk van de giften/vrijwilligers. Voedsel wat de kliko in zou zijn gegaan wordt zo toch nog goed besteed. Das toch weer een andere kant van Nederland. Wel triest dat het zo moet.
  Ben niet beschaamd om het aan te vragen!

  5 likes
 12. Deze wereld word geleid door een grote groep HIPPIES waarvan vele zijn gerevalueerd naar een 3 delige status. Wat we vergeten te zien is dat de middeleeuwen al vele jaren aan zet zijn.

  4 likes
 13. Waarom strooien boeren stikstof op hun land?
  Waarom pompen tuinders CO2 in hun kassen ?

  4 likes
 14. Jan van het Kannietop

  Rutte en wat denk je van Klaas Knot die met zijn criminele bankenbende de spaarders heeft beroofd en nu zelfs de belasting op spaargeld en eigen huis extra wil belasten. Over ondermijning van de samenleving gesproken. Er is geen dag nog met positief nieuws. Het is een land van zwartgalligheid waar de toplaag boven de wet staat. Zo horen we niets meer over de door Alex dubbel gedeclareerde meubels. Als ik zoiets zou doen is het fraude en krijg ik er witwassen gratis bij. Het OM gebruikt de aantijging witwassen te pas en te onpas. Enkel om de staatskas te vullen. Kennelijk brengen de absurde verkeersboetes die weinig met verkeersveiligheid te maken hebben niet genoeg op. In Nederland regeert de leugen.

  4 likes
 15. Gaat er allemaal om om de westerse infrastructuur kapot te maken en Intelligentie van het volk te verlagen. De beschaving is al duizenden jaren gecontroleerd door krachten die de ontwikkeling tegen willen houden. In en vlak na de 2de wereld oorlog was er een groot probleem. De techniek ging veelst te hard. In de jaren 60 is er een convernant gesloten () . Bevolking mocht niet meer groeien , maar deed het toch. Om dat dat tegen te gaan werd de reproductie aan banden gelegd. Cultuur moest zodanig veranderen dat scheidingen en niet hetero relaties toe zouden nemen. Ook moesten klasses met lagere IQ zich sneller voortplanten. Toen ook dat niet lukte werd de demographische samenstelling van het westen gewijzigd.

  Lijkt dat ook dat niet lukt , dus is het aannemelijk dat het leed van de mensen nog groter gaat worden. Ooit zal de elite beslissen om een oorlog in het westen (europa) te ontketenen. Hoop van niet maar nu zo vlak bij 2020 lijkt het erop dat dit inderdaad een mogelijkheid is.

  En ondertussen hebben mensen niets te eten in ons beschaafde nederland. Dat heeft niets met de politiek te maken. Want haagse poppetjes hebben absoluut geen inbreng van wat er gaat gebeuren.
  Mijn hoop is het dat meer mensen echt gaan inzien dat de mensheid gemanipuleerd wordt !

  2 likes
 16. Zit op mijn leeftijd al jaren in de kou omdat de rekeningen niet te betalen zijn.
  Maar ondanks dat ik geen verwarming meer gebruik blijven ze doorrekenen op basis van oude data van jaren terug. Dus een volkomen uit de lucht gegrepen verbruik.
  Twee kamers waarvoor ik tot 1800 Euro/jaar mag ophoesten en zodoende betaal voor het comfort van anderen door blokverwarming en Techem kut-metertjes.
  De klimaathysterie zal ons de nek breken.

  1 likes
 17. A W Reijersen van Buuren

  Ik doe onderzoek naar natuurlijk magnetisme! Van wat op de filmpjes is te zien wist ik al maar ik had het nog moeten uitwerken en anderen hebben dat al gedaan (dat scheelt mij weer tijd en ik was met andere experimenten bezig)! Wat op de filmpjes is te zien zijn voorbeelden. Ik ben bezig om een lijst samen te stellen om materiaal te bestellen voor proeven en bestel gelijk materiaal om die magneet motor generator uit te proberen. Het experimenteren zal wel weken/maanden duren.

  https://groups.yahoo.com/neo/groups/DossierX/conversations/messages/8192

  Free energy machine , Magnet motor generator , Self running Machine

  https://youtu.be/hxOq6lycoVg

  Flying Saucer Technology

  https://youtu.be/sENgdSF8ppA

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

afgekoeld

Grote delen van de wereld zijn juist afgekoeld. Dit is ‘in strijd met de uitkomsten van klimaatmodellen’

De Noord-Atlantische Oceaan is sinds 2013 met ...

biomassa

Goed voor het klimaat? Waarom biomassa het allergrootste schandaal van de eeuw is

Het kabinet is ervan overtuigd dat de ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.