Buitenaards

Hadden de Dogon contact met buitenaardsen van Sirius?

Help ons door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kan het zijn dat buitenaardse intelligente wezens met hun kennis van zaken de aardse beschavingen hebben beïnvloed?

Volgens de paleocontacthypothese, die onder andere is opgesteld door Erich von Däniken, heeft een buitenaardse beschaving de ontwikkeling van de mensheid beïnvloed.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Op allerlei plaatsen op aarde zijn archeologische vondsten gedaan van voorwerpen die mensen uit die tijd simpelweg niet zelf zouden bedenken. Bovendien hebben deze voorwerpen over de hele planeet een gemeenschappelijk uiterlijk.

Magie

Onder meer gaat het om beeldjes van vliegtuigen en raketten die op juistheid zijn getest in een windtunnel.

Er zijn mensen die vermoeden dat religies zijn ontstaan doordat buitenaardse wezens in contact kwamen met de lokale bevolking. Met hun geavanceerde ruimteschepen en dito technologie kwamen ze naar de aarde, wat voor de mensen met de kennis van toen alleen beschouwd kon worden als magie. Ze konden de gebeurtenissen simpelweg niet bevatten.

Zo zou Jezus toen hij opsteeg naar de hemel in werkelijkheid zijn opgestraald zoals dat in Star Trek gebeurt. Ook het splitsen van de zee in de tijd van de bijbel zou met buitenaardse technologie mogelijk zijn geweest.

Amfibische bezoekers

Van 1931 tot 1956 bestudeerden de Franse antropologen Marcel Griaule en Germaine Dieterlen de Dogon, een volk uit West-Afrika. De mondeling overgeleverde verhalen van de Dogon zouden volgens hen gebaseerd kunnen zijn op buitenaards contact. De Amerikaan Robert Temple schreef over het contact tussen de Dogon en buitenaardsen van Sirius in zijn boek The Sirius Mystery.

Griaule vernam van hen dat ze ooit zouden zijn bezocht door goden die afkomstig waren van de helderste ster aan de nachtelijke hemel: Sirius. Deze ster staat op circa acht lichtjaar van de aarde.

De bezoekers zouden de Dogon van alles hebben verteld over hun eigen zon. Op die manier kwamen de Afrikanen in het bezit van informatie over het hemellichaam die met het blote oog niet te verkrijgen is, bijvoorbeeld dat Sirius om zijn eigen as draait en net zo heet en fel is als de zon. Ook zouden de Dogon er kennis van hebben dat Sirius een kleine ster of witte dwerg bij zich heeft, die in ongeveer 50 jaar om de Hondsster draait.

De Dogon stellen dat hun voorouders deze kennis kregen van buitenaardse amfibische bezoekers. Zij noemden zichzelf de Nommos en kwamen naar eigen zeggen van Po Tolo, een planeet die rond Sirius B draait.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
max1
max1
11 jaren geleden

De Dogon bezitten al 5000 jaar de kennis, dat het Sirius stersysteem uit drie sterren bestaat. Dit feit is in de 20e eeuw door de moderne astronomie bevestigd.Hoe kan een beschaving,die niet over telescopen beschikte, dit weten? Er kan eigenlijk maar één conclusie worden getrokken.

Ruud
Ruud
11 jaren geleden

Inderdaad, er is zoveel bewijs, maar men moet het wel willen zien.

Delfia
Delfia
11 jaren geleden

[quote name=”max1″]De Dogon bezitten al 5000 jaar de kennis, dat het Sirius stersysteem uit drie sterren bestaat. Dit feit is in de 20e eeuw door de moderne astronomie bevestigd.Hoe kan een beschaving,die niet over telescopen beschikte, dit weten? Er kan eigenlijk maar één conclusie worden getrokken.[/quote]
Dat ook zij DMT gebruikten en zo in contact kwamen met DMT intelligenties

C.Boon
C.Boon
11 jaren geleden

De Dogon: zou het zo kunnen zijn dat de naam hondsster komt van Dogon? Dog-star.

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x