Homepagina » Buitenaards » Hadden de Dogon contact met buitenaardsen van Sirius?
Hadden de Dogon contact met buitenaardsen van Sirius?

Hadden de Dogon contact met buitenaardsen van Sirius?

Kan het zijn dat buitenaardse intelligente wezens met hun kennis van zaken de aardse beschavingen hebben beïnvloed?

Volgens de paleocontacthypothese, die onder andere is opgesteld door Erich von Däniken, heeft een buitenaardse beschaving de ontwikkeling van de mensheid beïnvloed.

Op allerlei plaatsen op aarde zijn archeologische vondsten gedaan van voorwerpen die mensen uit die tijd simpelweg niet zelf zouden bedenken. Bovendien hebben deze voorwerpen over de hele planeet een gemeenschappelijk uiterlijk.

Magie

Onder meer gaat het om beeldjes van vliegtuigen en raketten die op juistheid zijn getest in een windtunnel.

Er zijn mensen die vermoeden dat religies zijn ontstaan doordat buitenaardse wezens in contact kwamen met de lokale bevolking. Met hun geavanceerde ruimteschepen en dito technologie kwamen ze naar de aarde, wat voor de mensen met de kennis van toen alleen beschouwd kon worden als magie. Ze konden de gebeurtenissen simpelweg niet bevatten.

Zo zou Jezus toen hij opsteeg naar de hemel in werkelijkheid zijn opgestraald zoals dat in Star Trek gebeurt. Ook het splitsen van de zee in de tijd van de bijbel zou met buitenaardse technologie mogelijk zijn geweest.

Amfibische bezoekers

Van 1931 tot 1956 bestudeerden de Franse antropologen Marcel Griaule en Germaine Dieterlen de Dogon, een volk uit West-Afrika. De mondeling overgeleverde verhalen van de Dogon zouden volgens hen gebaseerd kunnen zijn op buitenaards contact. De Amerikaan Robert Temple schreef over het contact tussen de Dogon en buitenaardsen van Sirius in zijn boek The Sirius Mystery.

Griaule vernam van hen dat ze ooit zouden zijn bezocht door goden die afkomstig waren van de helderste ster aan de nachtelijke hemel: Sirius. Deze ster staat op circa acht lichtjaar van de aarde.

De bezoekers zouden de Dogon van alles hebben verteld over hun eigen zon. Op die manier kwamen de Afrikanen in het bezit van informatie over het hemellichaam die met het blote oog niet te verkrijgen is, bijvoorbeeld dat Sirius om zijn eigen as draait en net zo heet en fel is als de zon. Ook zouden de Dogon er kennis van hebben dat Sirius een kleine ster of witte dwerg bij zich heeft, die in ongeveer 50 jaar om de Hondsster draait.

De Dogon stellen dat hun voorouders deze kennis kregen van buitenaardse amfibische bezoekers. Zij noemden zichzelf de Nommos en kwamen naar eigen zeggen van Po Tolo, een planeet die rond Sirius B draait.

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

21 reacties

 1. De Dogon bezitten al 5000 jaar de kennis, dat het Sirius stersysteem uit drie sterren bestaat. Dit feit is in de 20e eeuw door de moderne astronomie bevestigd.Hoe kan een beschaving,die niet over telescopen beschikte, dit weten? Er kan eigenlijk maar één conclusie worden getrokken.

  0 likes
 2. Inderdaad, er is zoveel bewijs, maar men moet het wel willen zien.

  0 likes
 3. [quote name=”max1″]De Dogon bezitten al 5000 jaar de kennis, dat het Sirius stersysteem uit drie sterren bestaat. Dit feit is in de 20e eeuw door de moderne astronomie bevestigd.Hoe kan een beschaving,die niet over telescopen beschikte, dit weten? Er kan eigenlijk maar één conclusie worden getrokken.[/quote]
  Dat ook zij DMT gebruikten en zo in contact kwamen met DMT intelligenties

  0 likes
 4. De Dogon: zou het zo kunnen zijn dat de naam hondsster komt van Dogon? Dog-star.

  0 likes
 5. Sirius A is ongeveer 200 tot 300 miljoen jaar oud. De begeleider Sirius B is een witte dwerg, wat betekent dat deze ster ooit groter was dan Sirius A en zijn buitenste lagen ca. 100 miljoen jaar geleden heeft afgestoten. Dat is funest geweest voor alle eventuele planeten in dit stelsel.

  Het is zeer onwaarschijnlijk dat daar leven heeft kunnen ontstaan in korte tijd. En als dat er al was, dan is dat na het uiteenspatten van Sirius B allemaal uitgeroeid.

  Omdat er nog andere zaken zijn die het verhaal zeer discutabel maken, snap ik niet waarom dit verhaal blijft rondgaan.

  Wat betreft de verhalen over buitenaards leven afkomstig van leefbare planeten, is alleen Zeta Reticuli een daadwerkelijke kandidaat. Die zon bestaat lang genoeg om leven te laten ontstaan en is ook een stuk stabieler dan de sterren uit het grillige Sirius stelsel.

  0 likes
 6. [quote name=”C.Boon”]De Dogon: zou het zo kunnen zijn dat de naam hondsster komt van Dogon? Dog-star.[/quote]

  Sirius is de helderste ster van het sterrebeeld Grote Hond. Dit is de reden dat Sirius ook wel de Hondster wordt genoemd.

  0 likes
 7. [quote name=”days of our lives”]Sirius A is ongeveer 200 tot 300 miljoen jaar oud. De begeleider Sirius B is een witte dwerg, wat betekent dat deze ster ooit groter was dan Sirius A en zijn buitenste lagen ca. 100 miljoen jaar geleden heeft afgestoten. Dat is funest geweest voor alle eventuele planeten in dit stelsel.

  Het is zeer onwaarschijnlijk dat daar leven heeft kunnen ontstaan in korte tijd. En als dat er al was, dan is dat na het uiteenspatten van Sirius B allemaal uitgeroeid.

  Omdat er nog andere zaken zijn die het verhaal zeer discutabel maken, snap ik niet waarom dit verhaal blijft rondgaan.

  Wat betreft de verhalen over buitenaards leven afkomstig van leefbare planeten, is alleen Zeta Reticuli een daadwerkelijke kandidaat. Die zon bestaat lang genoeg om leven te laten ontstaan en is ook een stuk stabieler dan de sterren uit het grillige Sirius stelsel.[/quote]

  Zouden daarom die Dogon zijn overgeplaatst naar de Aarde ??

  0 likes
 8. [quote name=”max1″]De Dogon bezitten al 5000 jaar de kennis, dat het Sirius stersysteem uit drie sterren bestaat. Dit feit is in de 20e eeuw door de moderne astronomie bevestigd.Hoe kan een beschaving,die niet over telescopen beschikte, dit weten? Er kan eigenlijk maar één conclusie worden getrokken.[/quote]

  En die is dat wat je denkt tevens jouw waarheid is omdat je er zo in gelooft. Of dit verder iets met realisme te maken heeft lijkt mij in bovenstaande wel duidelijk.

  0 likes
 9. [quote name=”days of our lives”]Sirius A is ongeveer 200 tot 300 miljoen jaar oud. De begeleider Sirius B is een witte dwerg, wat betekent dat deze ster ooit groter was dan Sirius A en zijn buitenste lagen ca. 100 miljoen jaar geleden heeft afgestoten. Dat is funest geweest voor alle eventuele planeten in dit stelsel.

  Het is zeer onwaarschijnlijk dat daar leven heeft kunnen ontstaan in korte tijd. En als dat er al was, dan is dat na het uiteenspatten van Sirius B allemaal uitgeroeid.

  [/quote]

  Daar komt Salusa ook vandaan van Sirius.
  Weer een reden om aan te nemen dat Salusa onzin is.

  0 likes
 10. wel grappig te lezen van de niet gelovers! niemand weet hier wat er nu echt is of niet, maar iedereen hier denkt het toch te weten….waar of niet waar je kunt zoiets niet zomaar aan de kant schoppen als onzin. ik weet het niet en volgens mij wij allemaal niet. leef je leven zo positief mogelijk waar jij je lekker bij voelt meer kun je volgens mij niet doen.

  0 likes
 11. Zit de trots dan zo hoog en de minachting jegens Afrikanen zo diep geworteld dat men nog liever ‘de Aliën’ dan de afrikaan als oorsprong van beschaving erkent? blijkbaar.

  Ik hoop dat de auteur beseft dat dit artikel een bijdrage is aan geschiedvervalsing.Ik dacht dat deze movement ging om natuurzuivere kennis. Maar het feit dat de afrikaan al meer dan 5000 jaar geleden natuurzuivere kennis heeft gerealiseerd via zijn spirituele inwijdingssytemen en eeuwenoude kosmologie, zit het westen blijkbaar nog steeds niet lekker.Het uitgangspunt dat de afrikaan niet onafhankelijk in staat zou zijn geweest tot wetenschappelijk (laat staan geavanceerd en transcendentaal)denken is niet alleen een belediging maar verraad het westerse superioriteitscomplex t.o.v de afrikaan…maar goed, nog geen eeuw geleden schoot men neus en lippen af van Egyptische standbeelden om de Afrikaanse identiteit te verbergen, dus dit soort cover up pogingen zijn niet nieuw.

  0 likes
 12. @ days of our lives..

  Als wij mensen al zouden kunnen leven op mars wie zegt dan dat een beschaving die verder als ons is of zou zijn niet daar kan leven?? Wie heeft het erover dat die beschaving daar is begonnen? Iedereen kan wel wat van internet afplukken en zeggen dat dat juist is.. Maar hoe weet jij dit zeker dan? Hoe weet iemand nou zeker hoe oud die ster is? Zijn schattingen en daar zijn wij mensen zo goed in 😉

  0 likes
 13. “Er zijn mensen die vermoeden dat religies zijn ontstaan doordat buitenaardse wezens in contact kwamen met de lokale bevolking.”

  God verschijnt aan Abraham bij Mamre
  Genesis 18.2
  Hij sloeg zijn ogen op, en keek, en zie, er stonden drie mannen voor hem.

  God en 2 engelen, 3 mannen.

  0 likes
 14. Wij leerden op school dat Jezus terug keerde op een wolk richting hemel.Jezus zijn eigen woorden waren: Het koninkrijk van mijn vader is niet van DEZE aarde.Dus dan moet Jezus van een andere leefbare omgeving wegkomen.Maar God zegt ook alles geschapen te hebben. De zon, de maan, en de sterren.Maar wie heeft God dan geschapen??De gebeurtenissen op aarde!!En de bewijzen op aarde.OFF Topic:Ik ben weer thuis uit het ziekenhuis maar poeh he, wat een tegen valler.Maar we krabbelen beetje bij beetje weer ophoog.

  0 likes
 15. @Hunting wolf,fijn weer een reactie van je te lezen.Hopelijk knap je gauw weer op.

  0 likes
 16. [quote name=”duffe”]@ days of our lives..

  Als wij mensen al zouden kunnen leven op mars wie zegt dan dat een beschaving die verder als ons is of zou zijn niet daar kan leven?? Wie heeft het erover dat die beschaving daar is begonnen? Iedereen kan wel wat van internet afplukken en zeggen dat dat juist is.. Maar hoe weet jij dit zeker dan? Hoe weet iemand nou zeker hoe oud die ster is? Zijn schattingen en daar zijn wij mensen zo goed in ;)[/quote]

  Dit zijn geen schattingen of beweringen, maar uiterst secure berekeningen (vanwege de korte afstand). Koop eens een sterrenboek. Het maakt voor het verhaal overigens weinig uit of die ster een half miljard jaar ouder is, dan nog is leven dààr onmogelijk.

  Nogmaals: je kunt in onze sterrenhemel honderden sterren aanwijzen waar leven vandaan zou kunnen komen of ontstaan. Wrang genoeg valt Sirius daar nou net niet onder.

  0 likes
 17. wat een monk zeg.. het valt niet te berekenen.. sterrenboek of niet.. en wie zegt dat leven daar niet mogelijk is dan? leven zoals wij het kennen misschien niet.. durf eens verder te denken dan dat je geleerd word..

  0 likes
 18. [quote name=”Hunting Wolf”]Wij leerden op school dat Jezus terug keerde op een wolk richting hemel.Jezus zijn eigen woorden waren: Het koninkrijk van mijn vader is niet van DEZE aarde.Dus dan moet Jezus van een andere leefbare omgeving wegkomen.Maar God zegt ook alles geschapen te hebben. De zon, de maan, en de sterren.Maar wie heeft God dan geschapen??De gebeurtenissen op aarde!!En de bewijzen op aarde.OFF Topic:Ik ben weer thuis uit het ziekenhuis maar poeh he, wat een tegen valler.Maar we krabbelen beetje bij beetje weer ophoog.[/quote]

  Beterschap!

  0 likes
 19. [quote name=”Padja”][quote name=”Hunting Wolf”]Wij leerden op school dat Jezus terug keerde op een wolk richting hemel.Jezus zijn eigen woorden waren: Het koninkrijk van mijn vader is niet van DEZE aarde.Dus dan moet Jezus van een andere leefbare omgeving wegkomen.Maar God zegt ook alles geschapen te hebben. De zon, de maan, en de sterren.Maar wie heeft God dan geschapen??De gebeurtenissen op aarde!!En de bewijzen op aarde.OFF Topic:Ik ben weer thuis uit het ziekenhuis maar poeh he, wat een tegen valler.Maar we krabbelen beetje bij beetje weer ophoog.[/quote]

  Beterschap![/quote]
  Dank u het heeft zijn tijd even nodig.En Netty jij ook bedankt, we blijven nog even tandjes bijten.

  0 likes
 20. [quote name=”Hunting Wolf”][quote name=”Padja”][quote name=”Hunting Wolf”]Wij leerden op school dat Jezus terug keerde op een wolk richting hemel.Jezus zijn eigen woorden waren: Het koninkrijk van mijn vader is niet van DEZE aarde.Dus dan moet Jezus van een andere leefbare omgeving wegkomen.Maar God zegt ook alles geschapen te hebben. De zon, de maan, en de sterren.Maar wie heeft God dan geschapen??De gebeurtenissen op aarde!!En de bewijzen op aarde.OFF Topic:Ik ben weer thuis uit het ziekenhuis maar poeh he, wat een tegen valler.Maar we krabbelen beetje bij beetje weer ophoog.[/quote]

  Beterschap![/quote]
  Dank u het heeft zijn tijd even nodig.En Netty jij ook bedankt, we blijven nog even tandjes bijten.[/quote]
  Sterkte en beterschap,Hunting Wolf

  0 likes
 21. [quote name=”legaal”][quote name=”Hunting Wolf”][quote name=”Padja”][quote name=”Hunting Wolf”]Wij leerden op school dat Jezus terug keerde op een wolk richting hemel.Jezus zijn eigen woorden waren: Het koninkrijk van mijn vader is niet van DEZE aarde.Dus dan moet Jezus van een andere leefbare omgeving wegkomen.Maar God zegt ook alles geschapen te hebben. De zon, de maan, en de sterren.Maar wie heeft God dan geschapen??De gebeurtenissen op aarde!!En de bewijzen op aarde.OFF Topic:Ik ben weer thuis uit het ziekenhuis maar poeh he, wat een tegen valler.Maar we krabbelen beetje bij beetje weer ophoog.[/quote]

  Beterschap![/quote]
  Dank u het heeft zijn tijd even nodig.En Netty jij ook bedankt, we blijven nog even tandjes bijten.[/quote]
  Sterkte en beterschap,Hunting Wolf[/quote]
  We doen ons best legaal. Jij ook bedankt voor je goede wensen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Schokkend: Meer dan 124 miljoen kinderen dreigen vroeg te sterven

Er is een ware crisis gaande, die ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

twitter

Twitter-hack: ‘Dit is pas het begin’. Hackers wilden pedofilie bij elite aankaarten

Vannacht is het Twitter-account van PVV-leider Geert ...

coronavaccin

Meer dan HELFT proefpersonen krijgt last van bijwerkingen na coronavaccin

Tijdens een klinisch onderzoek naar een veelbelovend ...