Het Complot

Bilderberg: het kartel van de macht

Help door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ieder jaar komen de machtigsten der aarde bijeen in een luxueus hotel om drie dagen lang te bespreken hoe ze de wereld verder gaan opdelen.

Op deze Bilderbergconferentie verschijnen voormalige en huidige staatshoofden, diplomaten, bestuursvoorzitters van corporaties, legerfunctionarissen en enkele journalisten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De eerste Bilderbergconferentie werd georganiseerd in 1954 en vond plaats in Hotel De Bilderberg in Oosterbeek. Initiatiefnemers waren onder meer Józef Retinger, Unilever-topman Paul Rijkens, de Belgische ex-premier Paul van Zeeland en toenmalig voorzitter Prins Bernhard.

Chatham House Rule

Wat er tijdens de conferentie exact wordt besproken is niet duidelijk. Wel zijn er veel geruchten. Zo zou afgelopen jaar al zijn besloten dat SPD’er Peer Steinbrück de volgende bondskanselier van Duitsland zal worden. Angela Merkel nam in 2005 deel aan de Bilderbergconferentie en werd enkele maanden later de machtigste vrouw van Duitsland.

Helmut Kohl werd in 1980 uitgenodigd voor de Bilderbergconferentie en twee jaar later gekozen tot bondskanselier. Helmut Schmidt kon zijn deelname in 1973 al een jaar later bekronen met het bondskanselierschap.

Deelnemers van de Bilderbergconferentie spreken in de regel niet over de bijeenkomst. Zij moeten zich houden aan de zogeheten Chatham House Rule, een basisprincipe dat de vertrouwelijkheid van de bron van de verkregen informatie tijdens een vergadering regelt. De regel is ontstaan in juni 1927 aan het Koninklijk Instituut voor Internationale Zaken, ook wel bekend als Chatham House.

Geen commentaar

Het Duitse weekblad Der Spiegel vroeg enkele deelnemers wat er zoal wordt besproken tijdens de Bilderbergconferentie. Roland Koch, voormalig minister-president van Hessen en de huidige bestuursvoorzitter van bouwconcern Bilfinger-Berger, gaf aan zich niet over dit onderwerp te willen uitspreken.

Een woordvoerder van voormalig topman van Deutsche Bank Josef Ackermann zei dat ‘de heer Ackermann niets meer kwijt wil over dergelijke samenzweringsonzin’. Bestuursvoorzitter van Linde AG Wolfgang Reitzle reageerde kort maar krachtig met ‘geen commentaar’. Waarom willen of kunnen deelnemers geen commentaar geven?

De deelnemers die wel iets zeggen laten vaak veel vragen onbeantwoord. Wolfgang Ischinger, diplomaat en Global Head of Government Relations van verzekeraar Allianz SE in München, zei ‘dat er geen geheimen zijn’ en verwees verder naar de internetsite van de conferentie.

Op de vraag of de Bilderbergconferenties bedoeld zijn om een werelddictatuur van de grond te krijgen antwoordde hij geheimzinnig: “Bij Bilderberg heeft diegene iets te zeggen, die iets te zeggen heeft.”

Bron: Spiegel.de

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Alfred
Alfred
11 jaren geleden

Ik begrijp niet dat in de journalistiek deze bilderbergers de “Groten der aarde”worden genoemd. Volgens mij zijn het gewoon de “ratten van deze wereld”

vgl het sprookje “de kleren van de keizer”

IIS
IIS
11 jaren geleden

Laatste, maar natuurlijk niet de allerlaatste bijeenkomst.

http://xandrah.wordpress.com/2012/11/15/bilderbergers-komen-samen-in-italie/

Vonzie
Vonzie
11 jaren geleden

GroenLinks had aan Rutte ook vragen gesteld maar Rutte zweeg ook in alle talen.

Killuminati
Killuminati
11 jaren geleden

Wat een k*tzooi, elke keer als ik “Bilderberg”zie staan is mijn hele dag gelijk verpest. Vuile nazi’s zijn het, pedofielen.

Back to top button
45
0
We lezen graag je reactie!x