Binnenland

Harde kritiek op hoogleraar die studenten wil vragen of ze geprikt zijn: ‘Dit mag niet’

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoogleraar Tom Postmes van de Rijksuniversiteit Groningen wil zijn studenten bij de ingang van de collegezaal vragen of ze ingeënt zijn. “Ik wil dat gesprek aangaan, maar de gevoeligheid van het debat over een vaccinatieplicht staat zulke normale omgangsvormen in de weg,” zegt hij in onder meer De Telegraaf.

Postmes zegt met zijn collega’s te willen bespreken om de vaccinatie-vraag bij de ingang van colleges te gaan stellen. Hij wil de vraag zelf aan studenten stellen: “Dan kunnen ze natuurlijk reageren dat het me niks aangaat, maar dan heb ik het tenminste wel bespreekbaar gemaakt.”

Onbegrijpelijk dat De Telegraaf hier een podium aan geeft

Huisarts Els van Veen tikt de professor op de vingers. “Ik ben 24 jaar arts en dit mag niet. Medische gegevens zijn privé,” schrijft ze op Twitter. “Niemand heeft er recht op. De overheid niet en een hoogleraar óók niet.”

“Uw studenten zouden u kunnen vragen naar uw soa-status, meneer Postmes, misschien begrijpt u dan beter waar u mee bezig bent,” zegt Van Veen. “Onbegrijpelijk dat De Telegraaf hier een podium aan geeft. Hoewel, waarschijnlijk om de vaccinatiegraad te verhogen. Van corona dan.”

Oud-journalist Sytse de Jong haakt hierop in: “Groningse hoogleraar gedragstherapie Postmes wil studenten vragen naar hun relatie, op welke partij ze stemmen en hoeveel studieschuld ze hebben gemaakt: ‘Dan heb ik het tenminste wel bespreekbaar gemaakt’.”

4.8 62 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
91 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
9 maanden geleden

Dat mag niet, nee. En nu?

loNe
loNe
9 maanden geleden

hm. De WHO stelt nu dat er een nieuwe variant is (‘mu’) die het niet uitmaakt of iemand gevaxxed is ; en dan dit : Operation Starfall –
https://www.congress.gov/bill/117th-congress/house-bill/5123/text
‘wireless internet by sattelites’ programma moet beginnen binnen 45 dagen [nu 40] ; lees : via Starlink ; HOE groot is de kans dat Internet wordt gestopt (want dat is ‘beloofd’) en het blockchain internet begint , deze 9/11 maand , en invloed zal hebben op (het grafeen in-) gevaccineerden ..?

H.J.
H.J.
9 maanden geleden

Nederland is een …land.

Annette
Annette
9 maanden geleden

ALS ik nu een studente was, dan zou ik, dwars tegen mijn gewoonte in, maar gewoon een potje liegen. Er is toch eigenlijk niets anders meer mogelijk? Als je namelijk tegen deze trekpop van de Klaus Schwab-kliek (hij zal er wel voor betaald worden, zoals zovele anderen) het antwoord geeft: “Dat gaat u niets aan”, dan leg je eigenlijk al je kaarten op tafel. DIE studenten die WEL hun prikjes hebben gehaald, zullen dat vast en zeker trots willen vermelden.
Els van Veen zegt verbaasd te zijn dat de Telegraaf deze flapdrol een podium geeft…. nu, ik niet, want de Telegraaf zit ook vuistdiep in dat hele shithole.
Het is werkelijk te krankzinnig voor woorden, dat normen en waarden (zoals wij deze jaren lang hebben gekoesterd) inmiddels allemaal bij het grof vuil belanden.
Ik vind wel de suggestie om de vraag van deze hoogleraar met een tegenvraag te beantwoorden: wat is uw soa-status? een hele goeie. Zou je als student daar antwoord op krijgen?
Met alles wat ik de laatste tijd gelezen heb over het gedrag van de huidige hoogleraren en andere docenten, zeg ik eerlijk: WIE wil er in Godsnaam nog ergens gaan studeren?
Ik heb zelf het idee, dat je daar absoluut niet beter van wordt. Eerder veel slechter.
OOIT, vóórdat het hele onderwijs door pure linkse indoctrinatie totaal verkankerd werd, was zeker ook in Nederland, het onderwijs op een heel hoog peil.
Dat is inmiddels door het putje gespoeld.
Ik denk ook dat dat helemaal niet meer de bedoeling is: studenten die vragen stellen, bepaalde zaken in twijfel trekken.
Studenten moeten nog maar twee dingen doen: gehoorzamen en kop houden.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

91
0
We lezen graag je reactie!x