BuitenlandCorona

Griep doodde afgelopen week OPNIEUW 10 keer zoveel mensen als corona

Help anderen door dit met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Griep doodde afgelopen week in Groot-Brittannië 10 keer zoveel mensen als het coronavirus, blijkt uit officiële statistieken. Al 14 weken op rij eist het griepvirus meer levens dan Covid-19, schrijft The Sun.

Het Britse nationale statistiekbureau liet weten dat 14 procent van de sterfgevallen was veroorzaakt door griep en longontsteking. Ter vergelijking: Covid-19 was in diezelfde periode verantwoordelijk voor 1,5 procent van alle sterfgevallen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Uit de gegevens van het bureau blijkt dat de griep in Groot-Brittannië al 14 weken op rij meer mensen doodt dan het coronavirus. Zo stierven in de week die eindigde op 28 augustus 1040 Britten door griep of longontsteking. Slechts 101 sterfgevallen waren gelinkt aan het coronavirus. Ondertussen wil de Britse overheid aankomende winter 30 miljoen mensen vaccineren tegen griep. “We moeten alles uit de kast halen,” zei minister van Volksgezondheid Matt Hancock, die daarmee de woorden van WHO-baas Tedros echode.

Vaccinatiecertificaat

Tegelijkertijd pleit het Britse parlementslid Tobias Ellwood voor een verplicht coronavaccin voor mensen die willen reizen. Hij wil bovendien dat het leger wordt ingezet bij de uitrol van het vaccinatieprogramma.

Na vaccinatie krijgen mensen een vaccinatiecertificaat, dat ze vervolgens kunnen gebruiken om te reizen, zo is de gedachte. Ellwood drong er bij premier Boris Johnson op aan om de strijdkrachten in te zetten bij de verspreiding van het coronavaccin, schrijft RT.

Hij wil dat er een landelijke database wordt opgetuigd om bij te houden wie gevaccineerd is en om certificaten te verstrekken. Dergelijke vaccinatiecertificaten ‘moeten waarschijnlijk internationaal erkend worden om reizen te kunnen toestaan’, zei hij.

Mensen die zich laten vaccineren, mogen van Ellwood terugkeren naar normaal, terwijl de rest afstand moet blijven houden:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Harry
Harry
3 jaren geleden

Ik snap nog steeds het vaccin verhaal niet. iedereen moet gevaccineerd worden. Wat is in vredesnaam het probleem, als je gevaccineerd bent dan ben je toch beschermd. Waarom moet iedereen dan gevaccineerd worden? Waarschijnlijk omdat de big farma zoveel mogelijk wil kasseren.
Ik snap niet dat elk weldenkend mens in dit verhaal trapt. Als iemand gevaccineerd is en ik niet dan heeft die gevaccineerde toch geen probleem meer en ik wel. Waarschijnlijk is het vaccin een sprookje om veel geld te kunnen verdienen.

rop
rop
3 jaren geleden

Zo we hebben er weer een bij, de griep die meer mensen dood dan corona, dus straks maar een dubbele injectie in het lichaam spuiten tegen deze beide soorten virussen, mensen die zich vaccineren mogen terug keren naar Normaal, en mensen die zich niet laten vaccineren moeten afstand houden ,van wie of wat eigenlijk dan, uitsluiting zodat men niet meer op een oude manier kan winkelen of reizen of wat dan ook, de mensen die een vaccinatie toegediend hebben gekregen, ,Mag zich weer vrij bewegen, [Terwijl de Rest Afstand Dient Te Houden]maar wacht even, die mensen met een certificaat bij zich dragen zijn toch ingeënt en dan zijn ze toch beschermd, als de mensen die niet zijn gevaccineerd, afstand moet houden van de wel gevaccineerde, lopen ze dan toch nog kans om besmet te raken ,hier klopt iets niet van deze uitspraak ,van deze ene Ellwood. Helpt deze Vaccinatie nu wel of NIET, WAARVOOR DAN AFSTAND HOUDEN..de mensen die geen vaccinatie nemen mogen niet terug keren naar Normaal.. welk normaal dan ? die van, je kan gewoon overal weer aan deelnemen, Stel ik loop als een niet gevaccineerde rond en er zijn tal van mensen die wel zijn gevaccineerd ,dan kan ik toch deze mensen niet Besmetten. waarom dan die uitsluiting voor de NIET vaccinerende, hier staat dus duidelijk dat men verplicht is om deze vaccinatie te nemen anders uitsluiting, van al het normale, wat een Waanzin.. ze dwingen je niet ,maar op deze Manier toch Ergers WEL.

Petrus
Petrus
3 jaren geleden

Het wordt steeds gekker.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
3 jaren geleden

Facisme is en blijft een keuze. Je hebt actieve facisten (zoals Hugocaust) en je hebt passieve facisten, uiteindelijk net zo erg. Join the résistance.

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x