Homepagina » Binnenland » Zwitserse krant spreekt schande over ons koningshuis, dat extra geld krijgt: ‘Om je kapot te schamen’
zwitserse
Foto: De minister-president CC BY 2.0

Zwitserse krant spreekt schande over ons koningshuis, dat extra geld krijgt: ‘Om je kapot te schamen’

Ook in Zwitserland is het opgevallen dat onze koninklijke familie ondanks de crisis aanzienlijk meer geld gestort krijgt. Dat terwijl komend jaar mogelijk honderdduizenden mensen hun baan verliezen en de economie naar verwachting zo’n 8 procent zal krimpen. Het koningshuis merkt niets van de economische crisis. Sterker nog: de Nederlandse royals krijgen nog meer geld, schrijft de Zwitserse Luzerner Zeitung.

Koning Willem-Alexander ontvangt in 2021 998.000 euro, 5,2 procent meer dan dit jaar. Voor zijn hofhouding heeft hij een budget van circa 5,7 miljoen euro. Ook koningin Maxima en prinses Beatrix gaan er komend jaar 5 procent op vooruit. Zij ontvangen respectievelijk 396.000 en 564.000 euro uit de staatskas.

Kroonprinses Amalia krijgt vanaf 7 december 2021 een ‘uitkering’ omdat ze vanaf die dag volwassen is. Zij mag zich in 2022 miljonair noemen.

Dat zou de hele koninklijke familie moeten doen: zich kapot schamen!

Al dat geld wordt uiteraard opgehoest door de Nederlandse belastingbetaler. Naar verwachting zullen de royals er ook in 2022 op vooruit gaan. De zwaarste economische crisis sinds de Tweede Wereldoorlog gaat daarmee volledig aan de koninklijke familie voorbij, aldus de krant.

Het kan ook anders: kroonprinses Elisabeth van België ziet af van haar toelage van 900.000 euro en is vrijwillig bij het leger gegaan.


Bloemrijk reageert: “Zwitserse respectabele krant spreekt schande over ons koningshuis dat extra geld krijgt terwijl er werkloosheid heerst. Is om je kapot te schamen. Dat zou de hele koninklijke familie moeten doen: zich kapot schamen!”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Philip
Philip
7 maanden geleden

“Dit is kroonprinses Elisabeth van Belgie. Ze ziet af van haar toelage van Euro 900.000,- Ze heeft haar studie in Wales voortijdig afgebroken om vrijwillig bij het leger te gaan. Ze krijgt ook hiervoor geen enkele vergoeding.”

Even een correctie, ze heeft haar studies niet onderbroken, ze heeft haar hoger middelbaar in Wales afgemaakt.
Ze gaat nu een jaartje het leger in en dat is nu eenmaal traditie in/van het Belgisch koningshuis.
Ze krijgt daar geen uitkering voor omdat ze maar een jaartje gaat en dus niet de volledige officieren opleiding volgt.

Na dat jaartje gaat ze Terug naar Wales maar dan wel naar de universiteit.

Ze doet ook niet vrijwillig afstand van haar dotatie, dat is iets wat vader en moeder hebben beslist.
De reden daarvoor is het volgende:

“Kroonprinses Elisabeth zal bij haar 18de verjaardag in oktober geen dotatie ontvangen. Haar ouders, koning Filip en koningin Mathilde, willen dat hun dochter in alle rust haar studies kan voortzetten, zonder de verplichtingen die bij zo’n dotatie komen kijken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en bronnen bevestigen het aan VRT NWS.”

“Prinses Elisabeth (18) gaat een jaar studeren aan de Koninklijke Militaire School (KMS) in Brussel. De kroonprinses maakt dit jaar haar middelbaar af in Wales, in een internationaal college waar ze de voorbije twee jaar schoolliep. Eind augustus start ze aan de KMS, en op dag twee gaat ze al meteen vier weken op initiatiekamp in Elsenborn. Een voorkeursbehandeling krijgt ze zeker niet, klinkt het.”

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/05/19/kroonprinses-elisabeth-kiest-na-wales-voor-een-militaire-opleidi/

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/03/30/voorlopig-geen-dotatie-voor-kroonprinses-elisabeth-prinses-gaa/

PS: Koning Filip van België krijgt jaarlijks 12,2 miljoen Euro.
Wij Belgen vinden ons koningshuis ook veel te duur!!

Ron Swart
Ron Swart
Reactie op  Philip
7 maanden geleden

Een van de redenen om af te zien van een dotatie is het snel krimpende draagvlak voor de monarchie in België. In Vlaanderen is het aantal voorstanders gedaald tot onder de 50%. De schuinsmarcheerderij van de gewezen vorst Albert II (1934) over het ontkennen van het vaderschap van Delphine Boël zal het draagvlak voor de monarchie verder ondermijnen.
Officieel waren Leopold III (1901 – 1983) en zijn broer Karel (1903 – 1983) gebrouilleerd vanwege het regentschap van Karel tussen tussen 1944 – 1950). Maar als het ging om ritueel kindermisbruik in o.a. het kasteel van Amerois nabij Bouillon was er van haat en nijp allerminst sprake. Ook zoon Alexander (1942 – 2009) deed mee aan deze weerzinwekkende praktijken. Diverse getuigenissen spreken boekdelen.

H.J.
H.J.
7 maanden geleden

Die Zwitsers snappen het hellemaal.
Deze WA groep maakt misbruik van het slappe Rutte Kartel.
Ze melken de belastingbetalende Nederlanders uit.

Johan
Johan
7 maanden geleden

je moet ze wel te vriend houden natuurlijk… Er moet nog een handtekening gezet worden onder de spoedwet… We worden geregeerd door potentaten! (voor wie dat nog niet in de gaten had).

Matt
Matt
7 maanden geleden

Waar een klein land toch groot in kan zijn.

Ron Swart
Ron Swart
7 maanden geleden

Ons niet-gekozen staatshoofd W.A. van Amsberg is lid van een aantal geheime genootschappen: Committee of 300 (net als broer Constantijn en schoonzus Mabel), bezoekt de door opa Bernhard mede opgerichte Bilderberg-conferentie – een van de agendapunten tijdens de tweede Bilderberg-conferentie in het Duitse Garmisch-Partenkirchen in 1955 was de invoering van een Europese munt – en hij is erecommandeur van de Johannieter Orde. De Johannieter Orde is de protestantse tegenhanger van de Orde van Malta en sinds 1963 werkt men achter de schermen intensief samen. Irene van Lippes oudste zoon Carlos de Borbon de Parme is lid van de Orde van Malta. Deze uiterst onfrisse club heeft een stevige vinger in de pap als het gaat om inlichtingendiensten wereldwijd. Máxima heeft gewerkt bij de Deutsche Bank in o.a. New York en ze probeert zoveel mogelijk bewoners van deze planeet te overreden een bankrekening te nemen, zodat ze in de klauwen komen van big finance. Màxima is een fervent bezoeker van het door Klaus Schwab opgerichte World Economic Forum (WEF) en deze club wil ons een Great Green Reset door de strot duwen ten koste van onze welvaart.
‘Prins’ Johan Friso is ‘overleden’ op 12.08.2013 in paleis Huis Ten Bosch na het schimmige ski-ongeluk op 17.02.2012 in het Oostenrijkse Lech. Als je 1 + 2 + 8 optelt, krijg je 11! Zijn begrafenis op het kerkhof in Lage Vuursche en geen bijzetting in de Nieuwe Kerk in Delft stinkt aan alle kanten. Hier zien we heel duidelijk de cabal/Deep State/Novus Ordo Seclorum aan ’t werk. Het gearrangeerde huwelijk tussen tussen Friso en Mabel is een overduidelijke poging om ex-AIVD-medewerkster, gangsterliefje & Soros-dienares Mabel wit te wassen. Als je googelt, kun je op internet een afbeelding vinden van Mabel met op haar jurk een afbeelding van het alziend oog.
En laten we niet vergeten dat Mabel in 2006 haar Engelstalige Wikipedia-pagina vanaf een computer in Huis Ten Bosch heeft trachten aan te passen. Vandaar dat ze heeft gekozen voor een leven in de luwte in Londen.

Loes in de Pels
Loes in de Pels
Reactie op  Ron Swart
7 maanden geleden

Interessant wel dat uitgerekend een Zwitserse krant met dit nieuws naar buiten komt.Wat hebben de Oranje’ s daar op hun kerfstok of op wiens tenen hebben ze daar getrapt?

@ Ron Swart mijn dank is groot voor het vermelden van al deze informatie.
Ik had het zeker niet beter kunnen vermelden.
Wilde net in de virtuele pen klimmen om o.a. de Bilderberg en de innige banden met Soros te vermelden.

Het ‘nieuws’ dat Maxima alweer met een Zara jurkje is gespot. Gut wat is zo toch gewoon gebleven.
De nazi Bernard en zijn innige vriendschap met Nazi Filip van Engeland.
De jongere Elizabeth staat zelfs nog op een foto met haar arm in een gestrekte houding die veel gebruikt werd onder zowel de Fascisten als de Nazi’ s.
Het paleis reageerde op de foto dat Elizabeth nog jong en onbezonnen was.
Moeten wij eens proberen…nou dan zijn de rapen gaar.

Er circuleert een foto van Trixie met een pizzapunt broche.
Hebben deze mensen een enorm bord voor hun kop of is dit een morbide vorm van humor?
Trixie staat op een andere foto naast Marina Abromic, heks/ hoge priesteres/kunstenares.
Geniaal om je voor een kunstenares uit te geven.

berry
berry
7 maanden geleden

Ik geloof niet dat ons koningshuis dat gevoel kent, schaamte. Misschien omdat wij al vroeg hebben geleerd om ons ( ergens voor ) te schamen. Ik denk dat zij geleerd hebben ver boven het (klootjes) volk te staan .

Anneke
Anneke
7 maanden geleden

Inderdaad schandelijk deze extreme Koninklijke verhogingen,- en maar blijven lachen tegen het onderdanige volk, de reserves in de belastingpot (negatief saldo) lukt het Rutte om in 6 maanden Nederland totaal financieel uit te putten onder het mom van Corona-virus, geen enkele grote griep explosie is het ooit gelukt om ons in een totaal faillissement te storten. Geen Koninklijk empathie laat staan een daad stellen, geen enkele politicus, burgemeester of ambtenaar levert in de inkomens gaan gewoon omhoog, en maar blijven lachen tegen het onderdanig volk. De Koninklijke Bilderberggroep zit zich te verkneuteren om zoveel domheid van Rutte cs. Zwitserland mijn dank voor deze onthullingen!

Monique
Monique
7 maanden geleden

Ja natuurlijk krijgen ze die toelage, al jaren is de vraag of ze wel daadwerkelijk van koninklijke bloed zijn. Dat ze horen bij de nieuwe wereldorde. Als dat daadwerkelijk zo is, dan komt dat vanzelf naar boven en zal ook het koningshuis vallen. Alles wat niet deugd gaat uiteindelijk verdwijnen, daar heb ik het grootste vertrouwen in. We zijn op weg naar een nieuwe wereld waar gelijkheid, eerlijkheid en liefde het grootste goed wordt. Helaas moeten we deze bullshit allemaal nog even pikken!

BB
BB
Reactie op  Monique
7 maanden geleden

Wilhelmina was een bastaard kind van Emma, omdat Willem III onvruchtbaar was ten tijde van hun huwelijk omdat hij syfilis had. Juliana daarintegen was een geadopteerd kind, omdat Wilehelmina en Hendrik geen kinderen konden krijgen. Koning Willem I is overigens door een paar hoge heren in Den Haag op de troon gezet en daar heeft het volk geen inspraak in gehad. Tevens heeft deze Willem I ‘De Nederlandse Bank’ opgericht (Centrale Rothschild Bank) die het monopolie had en heeft op de uitgifte van bankbiljetten.

Ron Swart
Ron Swart
Reactie op  BB
7 maanden geleden

Juliana (1909 – 2004) is op 11 maart 1927 bevallen van een door haar stiefvader Hendrik (1876 – 1934) verwekt meisje, dat direct is afgestaan en in een kindertehuis in Ginneken is geplaatst. Marie-Claire Roovers is in 1997 overleden en een groot deel van haar ongelukkige leven heeft ze gewijd aan de zoektocht naar haar natuurlijke vader en moeder. Het ministerie van Justitie is int ‘t bezit van een dossier over deze onverkwikkelijke affaire.
Bernhard is hier achtergekomen en heeft Juliana tot haar overlijden mee gechanteerd. Hij ontving zijn minnaressen en kinderen Alicia en Alexia ‘gewoon’ op paleis Soestdijk en de vakantievilla in Porto Ercole (Italië).

Thomas
Thomas
7 maanden geleden

Het is waarschijnlijk zwijggeld zodat ze de Corona hoax pandemie niet verraden .

Johan
Johan
Reactie op  Thomas
7 maanden geleden

ons koningshuis is nooit vies geweest van steekpenningen, denk aan Bernhard en Lockheed.

Ron Swart
Ron Swart
Reactie op  Johan
7 maanden geleden

Bernhard heeft ongeveer 2 miljoen (gulden) aan steekpenningen ontvangen in de jaren 60 en 70 van vliegtuigbouwers Lockheed en Northorp. Premier en Bilderberger Joop den Uyl (1919 – 1987) heeft alleen onderzoek door de commissie van drie laten doen naar de ontvangen bedragen van Lockheed. Als de betalingen van Northorp ook deel van het onderzoek waren geweest, was het met de monarchie in 1976 over en uit.
In vergelijking met koning-emeritus Juan Carlos van Spanje is Bernhard een kleine krabbelaar.

Jelle
Jelle
7 maanden geleden

Ja en dat ze schatrijk zijn. Grote aandeelhouders van Shell en van 2 vliegtuig maatschappijen in Canada.
Dus inpakken en wegwezen

x

Check Also

koning

Koning: ‘Coronapandemie mag niet worden gebruikt om vrijheden en rechten te beknotten’

Koning Willem-Alexander gaf woensdag tijdens de online-uitreiking ...

rutte

Wat bespreken Rutte en Máxima hier met Klaus Schwab (Great Reset)?

Er is momenteel veel aandacht voor de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

36
0
We lezen graag je reactie!x