Mens en Dier

Hebben boze boeren CDA-Kamerlid Derk Boswijk thuis opgezocht of is hier sprake van een storm in een glas water?

Help door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!

CDA-Kamerlid Derk Boswijk heeft op Twitter laten weten dat hij de komende dagen thuis bij zijn gezin blijft, nadat hij dinsdagavond naar eigen zeggen thuis bezoek heeft gehad. Hij doelde daarmee op boze boeren. Zelf was hij toen nog aan het werk, maar zijn twee kinderen waren er wel, meldt Boswijk.

Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) wilde achterhalen wat er precies is gebeurd, maar kreeg daar de kans niet toe. Hij werd in de Kamer tegengesputterd door Kamerleden en de Kamervoorzitter.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Iedereen schreeuwde direct moord en brand […] terwijl de feiten nog volstrekt onbekend zijn,” reageert Van Meijeren in een videoboodschap. “Het zijn allemaal aannames.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Storm in een glas water

Hij werd benaderd door een boer die zei dat dit allemaal een storm in een glas water is. De boer gaf aan dat een oud vrouwtje van 70 jaar, die 40 jaar melkveehoudster is geweest en in hetzelfde dorp woont als Boswijk, verhaal kwam halen over het stikstofbeleid, maar vervolgens gewoon weer is weggegaan.

Van Meijeren legde dit voor aan CDA-fractievoorzitter Heerma. “Wat was de aard van dit bezoek? Is er sprake geweest van bedreiging, geweld of intimidatie? Zijn er überhaupt strafbare feiten gepleegd? Zo ja, is daar aangifte van gedaan?”

Kamervoorzitter Vera Bergkamp kwam ertussen: “Ik vind het niet goed als we het hebben over de heer Boswijk.” Van Meijeren wees erop dat het incident aanleiding was voor het debat. “De boeren worden hier in een kwaad daglicht gesteld. Dit is van groot belang voor dit debat.”

Microfoon uit

Heerma zei niet in te gaan op de privésituatie van Boswijk. GroenLinks-leider Jesse Klaver zei dat ‘naar dit soort zaken vragen de veiligheid van collega’s in gevaar kan brengen’. “En daarom hoort deze vraag hier niet.”

“Het is heel opmerkelijk dat Kamerleden zeggen dat er niet gevraagd mag worden naar wat er gebeurd is, maar ze speculeren wel over wat er gebeurd is,” reageerde Van Meijeren. Bergkamp onderbrak hem vervolgens en zette zijn microfoon uit. “We gaan het niet hebben over een collega die hier niet is,” zei ze.

Zitten

Van Meijeren werd tot zitten gemaand door PvdA-leider Attje Kuiken. “Nee, ik ga niet gewoon zitten mevrouw Kuiken. Ik blijf hier even staan. En u hoeft mij niet vanaf uw bankje aan te spreken als ik hier bij de interruptiemicrofoon sta.”

Ook Bergkamp gebood hem te gaan zitten.

“Ik krijg geen antwoord op mijn vraag,” klaagt Van Meijeren in de videoboodschap. “Juist doordat hier zo paniekerig en ontwijkend op wordt gereageerd, voedt dat alleen maar het vermoeden dat er inderdaad sprake is geweest van een storm in een glas water. Een voorval dat enorm wordt opgeblazen om de boeren weer in een kwaad daglicht te kunnen zetten.”

4.9 123 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

121 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

STEUN DE REVOLUTIE!!!

Maandag 4 juli 2022 leggen Boeren & Burgers het Héle Land Plat…want iedereen is het meer dan zat:

Nederlandse Boeren plegen massaal Zelfmoord omdat ze geen andere uitweg meer zien, Kinderen sterven op het Sportveld met een Acute Hartstilstand & alle “Useless-Eaters” worden zonder pardon geruimd en dat allemaal dankzij die prachtige geheel vrijwillige Experimentele Gentherapie-Nood-VaxxiNazis…Dat is inmiddels ONZE Gezamenlijke keiharde dagelijkse Realiteit…Er wordt door Landverrader Führer Rüttler & zijn Elitaire Haagse Nazi-Handlangers Genocide gepleegd op de Nederlandse Bevolking…Schrijven hebben we geprobeerd, Praten hebben we geprobeerd, maar dat helpt niet…Demonstreren hebben we geprobeerd maar ook dat helpt niet…De Nederlandse Bevolking staat op dit moment met de Rug tegen de Muur…Führer Rüttler’s Waffen-SS Executiepelotons er lijnrecht tegenover…

De Boerenprotesten gaan niet alleen over de erbarmelijke omstandigheden waarin de Boeren verkeren…het huidige Totalitaire Dystopische Apartheids-Paradijs, middels een staatsgreep tot stand gekomen, van Führer Rüttler & zijn Criminele Handlangers zijn druk bezig om iedere Nederlander richting diezelfde dodelijke afgrond te drijven…

De Boeren hebben alvast niets meer te verliezen:
https://rumble.com/v1al78a-beste-politie-boeren-hebben-niets-meer-te-verliezen-en-zijn-bereid-om-te-st.html

EENDRACHT MAAKT MACHT

Het Probleem van de Boeren is ook ONS PROBLEEM, zonder Boeren hebben wij straks niks meer te eten en dat is precies waar het die WEF-Nazis om te doen is, zodat zij volledig kunnen bepalen waar, wanneer & hoe onze Troggen gevuld worden…Totale-Controle…

De daadwerkelijke Macht ligt te allen tijde bij het Volk:

1. Wie betaalt de Politie
2. Wie betaalt het Leger
3. Wie betaalt die Haagse Puppeticians

Wie betaalt die bepaalt, wij zijn de makers & de bouwers…wij hebben die Elite-Parasieten & Landverraders helemaal niet nodig, we zijn met véél meer & gaan deze Strijd gegarandeerd Winnen…Zonder ons gaan al die Boeren Dapper strijdend maar volkomen Kansloos ten onder…Ongeacht of je Boer, Visser, Burger, Politieagent, Veteraan, Toeslagenouder, of gewoon helemaal Wappie bent….Dit treft ons allemaal, we zitten in hetzelfde zinkende schuitje & moeten met z’n allen roeien met de riemen die we hebben…het is pompen of verzuipen…Eenheid is ons krachtigste Wapen, dit gaat om Onze eigen Toekomst & om de Toekomst van onze Kinderen…

GÉÉN EXCUUS…ZORG DAT JE ER DIE MAANDAG BIJ BENT

De acties zijn ongeorganiseerd maar wij geven graag gehoor aan de oproep van de boeren.
We gaan door tot de witte vlag wordt gehesen in het torentje.

Hou alles in de gaten voor maandag en wees voorbereid!

Deel dit bericht met iedereen!!

https://t.me/ConvoyNederland/272

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Vind je het gek dat verantwoordelijken persoonlijk ter verantwoording worden geroepen als minzame protestacties door het kabinet lachend worden weggewuifd?

Underground
Underground
1 jaar geleden

De hele poppenkastkamer is 1 grote grap. Kan er alleen niet om lachen.
Dat dit soort gasten het voor het zeggen hebben. Begrijp ik echt geen hol van?

johan den haag
johan den haag
1 jaar geleden

Heeft het CDA niet de gaten, dat ze vernietigd worden? Of hopen ze net als bij de PvdA, die nergens meer over gaat, dat ze iemand naar voren ogen schuiven als aards huichelaar Timmerfrans.

Back to top button
121
0
We lezen graag je reactie!x