Mens en Dier

PvdA-leider Kuiken pleit ervoor om protesterende boeren aan te merken als criminele groepering

Help door dit met anderen op je social netwerk te delen!

PvdA-fractievoorzitter Attje Kuiken zei donderdag tijdens het debat over de maatschappelijke onrust rondom de stikstofplannen dat ‘heel veel’ online plaatsvindt via Telegramgroepen en online aanmeldingen.

“We hebben het over taakstraffen en gebiedsverboden, maar ik zoek ook naar een digitaal contactverbod of iets in die trant,” zei Kuiken. Ze vroeg justitieminister Yesilgoz of het kabinet iets heeft in dat kader. “Volgens mij wordt de noodzaak alleen maar groter om ook dat aan te pakken wat virtueel plaatsvindt. Wat kunnen we verwachten van deze minister op dat punt?”

“Soms mist de politie een bevoegdheid om in zulke groepen te kunnen kijken. Ik heb daar nu niet een voorstel voor klaarliggen. Ik heb de politie gebeld de afgelopen dagen en steeds gevraagd wat er in de praktijk wordt gemist. Dat is precies dit punt. Als een meerderheid hier mij de opdracht zou geven om dat te onderzoeken, zal ik dat graag doen,” antwoordde Yesilgoz.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Stap verder

“Volgens mij kan dat gewoon met een toezegging. Dus doe dat,” zei Kuiken. “En ik wil er ook graag het digitale contactverbod aan toevoegen, want men voelt zich totaal vrij op de digitale snelweg om er van alles op te knallen en alles te delen.”

De PvdA-leider ging nog een stap verder. Ook vastgoedondernemer Erik de Vlieger keek naar het debat. Hij vroeg op een gegeven moment: “Hoor ik nou goed dat Attje Kuiken ervoor pleit om de protesterende boeren als een criminele groepering aan te merken?”

“In onlinegroepen roepen relschoppers op tot een burgeroorlog. Levensgevaarlijke situaties doen zich voor op de snelwegen. Natuur wordt moedwillig vernietigd. Collega-Kamerleden en bewindspersonen en hun gezinnen worden in de gaten gehouden, bedreigd en geïntimideerd. Het is onacceptabel,” zei de PvdA-leider.

Kuiken: het moet zo snel mogelijk afgelopen zijn

“Kan de minister laten onderzoeken of geradicaliseerde relschoppers aangemerkt kunnen worden als criminele groepering?” vroeg ze. “Elke dag dat een grens wordt overschreden, is er eentje waarop wordt aanvaard dat deze grens opschuift. Daarom moet het zo snel mogelijk afgelopen zijn.”

Minister Yesilgoz: “Het aanmerken van verdachten als criminele groepering is aan het Openbaar Ministerie en politie. In het verleden is dit bij andersoortige demonstraties zeker onderzocht en gedaan. Ik kan niet op hun stoel zitten, maar op deze manier heeft mevrouw Kuiken dit geluid in ieder geval laten horen. Op het moment dat het onder een criminele groepering zou vallen, zal men daar ook naar handelen.”

4.6 73 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
291 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Richy
Richy
8 maanden geleden

Ik pleit ervoor om de pvda, vvd, d66,gl en cda te markeren als een teroristische groepering.

Greet Rieset
Greet Rieset
8 maanden geleden

die heeft teveel naar Hillary Clinton gekeken

Ine
Ine
8 maanden geleden

Atje “net-uit-het-ei” raakt in paniek, hou je vast Atje, je gaat uit je hemd geblazen worden and you ain’t like it ……

Christien
Christien
8 maanden geleden

Die vrouw is ziek en moet opgesloten worden.
Dit kabinet is echt de weg kwijt en is een criminele organisatie.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

291
0
We lezen graag je reactie!x