Archeologie

Vondst suggereert dat Egyptische piramides ooit onder water stonden (en veel ouder zijn dan gedacht)

Help mee door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sommigen zeggen dat het gebied waar de Piramiden van Gizeh zijn gebouwd, vroeger onder water heeft gestaan. Archeoloog Sherif El Morsi doet al 20 jaar onderzoek op het Gizeh-plateau en publiceerde in 2013 samen met zijn collega Antoine Gigal van Giza for Humanity een paper over een controversieel fossiel.

Dr. Robert M. Schoch zei aan het begin van de jaren negentig al dat de Sfinx duizenden jaren ouder moest zijn dan algemeen werd aangenomen. Hij baseerde zich daarbij op de erosiepatronen op de Sfinx en de omliggende rotsen.

Tijdens zijn onderzoek struikelde Morsi bijna over het fossiel van een zee-egel op één van de megalithische tempelblokken van de Piramide van Mykerinos. Hij meent dat het Gizeh-plateau ooit onderdeel heeft uitgemaakt van de kustlijn en tijdens een overstroming onder water heeft gestaan. Andere wetenschappers suggereren dat de zee-egel gevangen zat in de laag kalksteen die zich 30 miljoen jaar geleden heeft gevormd.

Morsi verzamelde bewijs waaruit volgens hem blijkt dat het waterdier pas veel recenter is gefossiliseerd. Hij meent dat het water tijdens de overstroming 75 meter hoger stond dan nu, waardoor de kustlijn bij de Sfinx gelegen was. Volgens hem werden de bouwwerken lange tijd blootgesteld aan eb en vloed.

De archeoloog zei dat het gebied honderden jaren overstroomd moet zijn geweest. Het is echter lastig om te bepalen in welk jaar de overstroming precies begon. De afgelopen 140.000 jaar zijn er vaak stijgingen en dalingen van de zeespiegel geweest. Huidige schattingen over de leeftijd van de piramides kloppen volgens Morsi in ieder geval niet.

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
46 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
henk
henk
7 jaren geleden

Het is algemeen bekend dat de nijl 1 of 2x (weet ik niet meer) per jaar buiten zijn oevers trad. Hoezo word hier niet aan gedacht?

Mono
Mono
7 jaren geleden

johan oldenkamp heeft het hier ook over gehad, zoek maar op youtube, best interessant wat hij te vertellen heeft..
https://www.youtube.com/results?search_query=johan+oldenkamp

Gargoyle
Gargoyle
7 jaren geleden

Er zijn gargoyles die zich verschuilen maar er alles vanaf weten.

EllenB
EllenB
7 jaren geleden

Volgens mijn weten, is Nibiru al 3 keer eerder ons zonnestelsel ‘binnengedrongen’.
Dat heeft elke keer tot een Pole Shift en de daaruit voortvloeiende vloedgolf geleid. net zoals we binnenkort (dit jaar ?) weer gaan meemaken.
In Azie, zijn piramides ontdekt, die op de zeebodem staan.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

46
0
We lezen graag je reactie!x