Gezondheid

Heeft je zoon de diagnose ADHD? De boosdoener is dan waarschijnlijk deze veelgebruikte pesticide

Help ons door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een veelgebruikte pesticide veroorzaakt ADHD bij jongens, zo blijkt uit een nieuwe studie van het Cincinnati Children’s Hospital Medical Center.

De studie linkt de blootstelling aan pyrethroïden aan ADHD, met name aan hyperactiviteit en impulsiviteit. Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Environmental Health.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Pyrethroïden zijn ontwikkeld als minder giftig alternatief voor organofosfaatinsecticiden. Ze zijn goedkoop en worden veel ingezet, zowel in de land- en tuinbouw als binnenshuis tegen vliegende insecten, termieten en kakkerlakken en in de geneeskunde tegen hoofdluizen, vlooien en parasieten.

Heeft je zoon de diagnose ADHD? De boosdoener is dan waarschijnlijk deze veelgebruikte pesticide
Tanya Froehlich (CCHMC)

De wetenschappers onderzochten 687 kinderen tussen de 8 en 15 jaar oud. Door middel van urinemonsters kon de blootstelling aan pesticiden worden gemeten. Bij jongens die waren blootgesteld aan pyrethroïden kwam ADHD drie keer vaker voor dan bij kinderen die geen sporen van de insecticiden in hun urine hadden.

Uit eerdere studies bleek dat mannetjesmuizen bij blootstelling aan pyrethroïden last krijgen van hyperactiviteit en impulsiviteit. Ook verandert hun dopaminesysteem. Hoofdonderzoeker Tanya Froehlich zei: “Gezien het toenemende gebruik van dit soort pesticiden en de gedachte dat ze een veilig alternatief vormen, kunnen onze bevindingen van aanzienlijk belang zijn voor de volksgezondheid.”

Froehlich voegde toe dat pyrethroïden snel worden afgebroken in het lichaam, wat betekent dat er meer studies nodig zijn om vast te stellen hoeveel impact de resultaten van het nieuwe onderzoek precies hebben op de volksgezondheid.

[Cincinnati Children’s]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Nog een reden om alle gif te verbannen wereld wijd.

Roy
Roy
8 jaren geleden

Vroeger was je gewoon een druk kind, oftewel gewoon een kind. Tegenwoordig krijg je binnen een poep en een zucht het stempel ADHD op je hoofd..

Johan
Johan
8 jaren geleden

Geen gif gebruiken betekent toch kleinere oogsten, dus meer hongersnoden, dus we gaan dan naar een meer natuurlijke staat. De overbevolking moet toch op de een of andere manier aangepakt worden, toch?

trackback
BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door Arie Goedhart
8 jaren geleden
Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x