Homepagina » Natuur en Milieu » NOS: Weer recordtemperaturen in Siberië! NOS krijgt geschiedenisles
nos

NOS: Weer recordtemperaturen in Siberië! NOS krijgt geschiedenisles

Afgelopen week waarschuwde de NOS dat in Siberië opnieuw recordtemperaturen zijn gemeten. Ook zijn er hevigere bosbranden dan vorig jaar. Dat is volgens de staatsomroep gebleken uit onderzoeksresultaten van Copernicus, de EU-dienst voor klimaatverandering. Het woord ‘klimaatverandering’ staat zelfs in de kop van het artikel en de uitgelichte afbeelding toont een kaart van Siberië met overal gevaarlijk ogende rode gebieden. Paniek!!

Wat blijkt? Er is helemaal niets uitzonderlijks aan deze hittegolf in Siberië. De warmste zomer dateert van 1917, schrijft Paul Homewood.

In juni werd het in de Siberische plaats Verchojansk 38 graden. De NOS sloeg gelijk alarm: “Hoogste temperatuur ooit gemeten binnen de poolcirkel.” Dit zou opnieuw te maken hebben met klimaatverandering. Homewood heeft de gemiddelde junitemperatuur in Verchojansk van 1885 tot 2020 geanalyseerd en komt tot de conclusie dat het in 1912 nog warmer was dan nu.

Niets ongewoons

Ook de gemiddelde zomertemperatuur in Verchojansk is vrij constant. En ook hier dateert het record van begin 20e eeuw. De plaats beleefde in 1917 de warmste zomer.

Homewood wijst erop dat de hittegolf in Siberië afgelopen maand te maken had met de straalstroom. Warme lucht uit het zuiden stroomde richting het noorden. “Er is niets ongewoons aan dit fenomeen.”

“Het is een natuurlijk en veelvoorkomend fenomeen, en heeft helemaal niets te maken met een ‘opwarmend poolgebied’,” concludeert Homewood.

[GWPF]
5 4 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
9 maanden geleden

Maar nog steeds heeft deze angstzaaierij gigantisch veel effect op heel veel mensen. Er zijn nog ontzettend veel mensen met het zogenaamde deugvirus, mensen die denken dat als ze braaf geloven wat de totaal verdorven overheid hen via de m.s.m. wijs maakt, het hen beter en deugdelijker maakt dan mensen die hier kritisch over durven zijn. Mensen die nog hun politieke stem uitbrengen op bewezen leugenaars en zo hun lot in handen leggen van het meedogenloze schuim der aarde omdat dat hen zo verteld wordt. En als ze het in een discussie niet meer recht weten te praten zal God het volgens hen zonder twijfel weer recht breien. En zo is de cirkel weer rond voor hen. Niet beseffende dat die houding koren op de molen is voor satan om de hele bups zonder problemen van A tot Z volledig over te nemen. Leugens en angstzaaierij zijn het gereedschap van den duvel zelf en altijd nog zeer effectief.

Joost
Joost
Reactie op  exegese
8 maanden geleden

De meeste mensen zoeken zelf nauwelijks iets uit, en als ze hetzelfde vaker horen gaan ze denken dat het waar is, ook NB behoorlijk geschoolde mensen ..

duitinzakje
duitinzakje
9 maanden geleden

Psychologische oorlogvoering!

Wij worden dagelijks gebombardeerd met enerzijds rampberichten: opwarming; stikstof; corona epidemie en een nieuwe golf op komst; en anderzijds met schaamte lessen: slavenhandel; kolonialisme; racisme; discriminatie enz. enz.

De zwarte dominee is vervangen door de hippe televisie moralist.

Ze gunnen ons geen geluk, mensen. Laat je vooral niet intimideren en geef sites door die een feitelijke kijk op de dingen geven. Facts are Facts, toch?

Als we maar bang zijn en geïntimideerd.

Arwijn
Arwijn
Reactie op  duitinzakje
9 maanden geleden

Dat is zo’n 100 jaar rustig aan aan het opbouwen. We zijn nu pas echt in het Openlijke Deel aangekomen van het langdurige sociaal engineering programma waar het bedrog nu overduidelijker word en meer gebaseerd op groepsdruk, waarbij de truc rust op dat iedereen het te druk heeft met aangereikte voorgekauwde bezigheidstherapie en hapklare levensdoelen om helder na te denken over wat hun gepresenteerd word door de media en politiek. De enige focus die overblijft word besteed aan kortzichtige efficiency, ijdelheid of politieke virtue signalling.

Petrus
Petrus
9 maanden geleden

Het blijven stakkers.

Louis .
Louis .
9 maanden geleden

Je kunt berichten lezen zo als je het graag hebben wil, maar vertel dan het hele bericht, ja het komt zeker vaker voor en het is helemaal niet ongewoon.maar wat niet gewoon is dat het langer zo warm blijft ,mede door de enorme bosbranden ( ook niet gewoon ).

Ron
Ron
9 maanden geleden

Spijtig genoeg worden deze leugens niet wederroepen op en in de media. Het bedrog moet dus blijven duren. Veel blabla als het rekordwarmte is en stilzwijgen bij rekordkoude en sneeuw.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
9 maanden geleden

Dit is 100% propaganda, dit moeten zij brengen van hogerhand.
Het slaat werkelijk nergens meer op en is zo doorzichtig geworden, Zapp gelijk weg als zij met die ongein beginnen.
Zit je naar een serieus onderwerp te kijken beginnen ze opeens met Siberië werkelijk het slaat nergens op, geen enkel nieuwsagentschap in Europa brengt op deze geïndoctrineerd wijze het nieuws. NOS is lachenwekkend geworden.

Pietka
Pietka
9 maanden geleden

NOS en Rusland enough said

Bart
Bart
9 maanden geleden

Ik moet aldoor giechelen als ik naar dat NOS journaal kijk.

exegese
exegese
Reactie op  Bart
9 maanden geleden

@Bart, giechelen helpt alleen als je de macht al hebt. Rutte is daar het treffende voorbeeld van. Die giechelt al 12 jaar en is nog steeds aan zet !

Bart
Bart
9 maanden geleden

NOS…….wie kijkt daar nog naar?

exegese
exegese
Reactie op  Bart
9 maanden geleden

NOS…….wie kijkt daar nog naar?

Het stemvee kijkt elke dag naar het NOS journaal zo verzeker ik u.

SANNE HI
SANNE HI
Reactie op  exegese
8 maanden geleden

Alles wat de mainstream media zegt daar is het tegenovergestelde van waar toch, ze verdraaien feiten…..zo komt het bij mij over. Volstrekte disinformatie en volksverlakkerij.

x

Check Also

schip

Vastgelopen containerschip Suezkanaal: ‘Dit was een geheime operatie tegen de globalisten’

Afgelopen maand blokkeerde een 400 meter lang ...

mars

Vrijheidsmars Police for Freedom: in Baarn is vandaag geschiedenis geschreven

De hele wereld is zaterdag getuige geweest ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

14
0
We lezen graag je reactie!x