Natuur en Milieu

NOS: Weer recordtemperaturen in Siberië! NOS krijgt geschiedenisles

Help door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen week waarschuwde de NOS dat in Siberië opnieuw recordtemperaturen zijn gemeten. Ook zijn er hevigere bosbranden dan vorig jaar. Dat is volgens de staatsomroep gebleken uit onderzoeksresultaten van Copernicus, de EU-dienst voor klimaatverandering. Het woord ‘klimaatverandering’ staat zelfs in de kop van het artikel en de uitgelichte afbeelding toont een kaart van Siberië met overal gevaarlijk ogende rode gebieden. Paniek!!

Wat blijkt? Er is helemaal niets uitzonderlijks aan deze hittegolf in Siberië. De warmste zomer dateert van 1917, schrijft Paul Homewood.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In juni werd het in de Siberische plaats Verchojansk 38 graden. De NOS sloeg gelijk alarm: “Hoogste temperatuur ooit gemeten binnen de poolcirkel.” Dit zou opnieuw te maken hebben met klimaatverandering. Homewood heeft de gemiddelde junitemperatuur in Verchojansk van 1885 tot 2020 geanalyseerd en komt tot de conclusie dat het in 1912 nog warmer was dan nu.

Niets ongewoons

Ook de gemiddelde zomertemperatuur in Verchojansk is vrij constant. En ook hier dateert het record van begin 20e eeuw. De plaats beleefde in 1917 de warmste zomer.

Homewood wijst erop dat de hittegolf in Siberië afgelopen maand te maken had met de straalstroom. Warme lucht uit het zuiden stroomde richting het noorden. “Er is niets ongewoons aan dit fenomeen.”

“Het is een natuurlijk en veelvoorkomend fenomeen, en heeft helemaal niets te maken met een ‘opwarmend poolgebied’,” concludeert Homewood.

[GWPF]

4.8 8 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
3 jaren geleden

Maar nog steeds heeft deze angstzaaierij gigantisch veel effect op heel veel mensen. Er zijn nog ontzettend veel mensen met het zogenaamde deugvirus, mensen die denken dat als ze braaf geloven wat de totaal verdorven overheid hen via de m.s.m. wijs maakt, het hen beter en deugdelijker maakt dan mensen die hier kritisch over durven zijn. Mensen die nog hun politieke stem uitbrengen op bewezen leugenaars en zo hun lot in handen leggen van het meedogenloze schuim der aarde omdat dat hen zo verteld wordt. En als ze het in een discussie niet meer recht weten te praten zal God het volgens hen zonder twijfel weer recht breien. En zo is de cirkel weer rond voor hen. Niet beseffende dat die houding koren op de molen is voor satan om de hele bups zonder problemen van A tot Z volledig over te nemen. Leugens en angstzaaierij zijn het gereedschap van den duvel zelf en altijd nog zeer effectief.

duitinzakje
duitinzakje
3 jaren geleden

Psychologische oorlogvoering!

Wij worden dagelijks gebombardeerd met enerzijds rampberichten: opwarming; stikstof; corona epidemie en een nieuwe golf op komst; en anderzijds met schaamte lessen: slavenhandel; kolonialisme; racisme; discriminatie enz. enz.

De zwarte dominee is vervangen door de hippe televisie moralist.

Ze gunnen ons geen geluk, mensen. Laat je vooral niet intimideren en geef sites door die een feitelijke kijk op de dingen geven. Facts are Facts, toch?

Als we maar bang zijn en geïntimideerd.

Petrus
Petrus
3 jaren geleden

Het blijven stakkers.

Louis .
Louis .
3 jaren geleden

Je kunt berichten lezen zo als je het graag hebben wil, maar vertel dan het hele bericht, ja het komt zeker vaker voor en het is helemaal niet ongewoon.maar wat niet gewoon is dat het langer zo warm blijft ,mede door de enorme bosbranden ( ook niet gewoon ).

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x